Contact
Mijn UnitedConsumers

Wat is goedkoper, gas of stroom?

De meeste mensen hebben een energiecontract voor zowel stroom als gas. Maar, wat is duurder: gas of stroom? En hoe kun je jouw stroom- en gaskosten zo laag mogelijk houden? 

wat is duurder gas of stroom

 

Wat is duurder: gas of stroom?

Op de vraag of gas duurder is dan stroom, is het antwoord erg simpel: gas is duurder dan stroom. De hoogte van de gasprijs en stroomprijs wordt deels bepaald door de overheid, maar jouw gas- en stroomtarief verschilt ook per energieleverancier. Het is dus altijd slim om regelmatig energie te vergelijken. Zo ben je altijd het meest voordelig uit.

Leveringskosten gas en stroom

Voor gas betaal je per m3 aan de energieleverancier en stroom betaal je per kWh aan de energieleverancier. De huidige gas- en stroomprijzen kunnen per leverancier verschillen en wijzigen.

> Bekijk onze tarieven


 

Waarom is gas duurder dan stroom?

Gas is duurder dan stroom: voor 1 kWh stroom betaal je namelijk € 0,37, terwijl 1 m3 gas gemiddeld € 1,45 kost (Nibud). Dat komt vooral doordat je een hogere energiebelasting en btw voor gas betaalt. Daarmee wil de overheid ervoor zorgen dat we met zijn allen minder gas gaan verbruiken in Nederland. Deze overheidsheffingen zorgen ervoor dat gas duurder is dan stroom. 


 

Woning verwarmen met gas of stroom?

Stroom is goedkoper dan gas, maar betekent dit ook dat je huis verwarmen altijd goedkoper is met stroom? Nee, dat is niet altijd zo. Je hebt namelijk veel meer kWh stroom nodig om je huis evenveel te verwarmen als met 1 m3 gas. Je hebt daarom een goede isolatie nodig om helemaal zonder gas te kunnen. De gemiddelde energierekening zonder gas is in dat geval een stuk lager.  


 

Goedkoper gas en stroom afsluiten

Wil je 100% Nederlandse groene stroom én besparen op je vaste lasten? Of je nou gas én stroom of alleen stroom wilt, met een voordelige energieleverancier ben je altijd goedkoper uit! Wil je weten wat jij kunt besparen? 

Bereken mijn besparing


Ook interessant
 

Zonneboiler of warmtepomp

Direct een voordelig energiecontract afsluiten

> Bereken mijn tarief

 

gas besparen

Besparen op gas, stroom én water? Dit zijn onze beste tips!

> Lees meer

 

gemiddeld stroomverbruik zonder gas

Wat is het gemiddeld stroomverbruik zonder gas?

> Lees meer

 

Blog homepage