Contact
Mijn UnitedConsumers

Energiekosten berekenen: je kosten voor energie berekenen

Je energiekosten zo laag mogelijk houden is wel zo fijn, want zo houd je meer over voor een dagje weg of een cadeautje voor jezelf. Daarom is het slim om regelmatig je energiekosten te berekenen. Met jouw verbruik en je postcode kun je binnen 1 minuut jouw energiekosten berekenen. Zo kun je direct starten met besparen!

Mijn energiekosten berekenen


dirk expert energie

bespaartip zorgverzekering Goed om te weten

"In jouw persoonlijke aanbod staat een termijnbedrag. Dit maandelijkse bedrag is een schatting van je energiekosten. Mocht jouw daadwerkelijke verbruik sterk afwijken van je termijnbedrag, dan is het slim om deze tussentijds aan te passen. Dit kan in Mijn UnitedConsumers."

Dirk Mutsaers - Expert energie


Welke kosten voor gas en stroom zijn er?

Om jouw energiekosten zelf te berekenen, wil je natuurlijk weten welke kosten voor stroom en gas er zijn. Deze kosten zijn te verdelen in vaste en variabele energiekosten.

Variabele energiekosten

Variabele energiekosten zijn kosten die afhangen van je verbruik per kWh stroom en m3 gas. Ze bestaan uit de variabele leveringskosten, energiebelasting en btw. Hoe meer gas en stroom je verbruikt, hoe hoger de variabele energiekosten.

 

Vaste energiekosten

Vaste energiekosten zijn kosten die vaststaan. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het gebruik van het energienet en voor de levering van gas en stroom in jouw woning. Deze energiekosten blijven hetzelfde als je meer of minder energie verbruikt.

 

Lees hier meer over de opbouw van je energierekening


Energiekosten berekenen met jouw energieverbruik

Om je energiekosten te berekenen, moet je jouw energieverbruik weten. Het energieverbruik bepaalt namelijk deels de hoogte van de variabele leveringskosten op je energierekening.

Zo kun je zelf jouw energiekosten berekenen

Je berekent je energiekosten door je kosten voor stroom en je kosten voor gas uit te rekenen en alle vaste kosten hierbij op te tellen:

 • Je stroomkosten bereken je door je stroomverbruik (in kWh) te vermenigvuldigen met je stroomtarief (per kWh).
 • Vermenigvuldig je gasverbruik (m3) met je gastarief (per m3) om je gaskosten te berekenen.
 • Tel je stroom- en gaskosten bij elkaar op.
 • Tel de vaste leveringskosten voor gas en stroom hierbij op.
 • Hier komen nog de netbeheerkosten voor gas en stroom bij.
 • Verminder dit bedrag met de vermindering energiebelasting.
 • Gelukt? Dan heb je jouw energiekosten berekend!

Je energiekosten schatten 

Weet je jouw energieverbruik niet? Dan kun je deze schatten. Hier helpen we je graag bij. Op basis van het type woning en het aantal personen in je huishouden kunnen we voor jou een schatting van je verbruik maken. Die gebruiken we om jouw energiekosten te berekenen.


Voordelig energie berekenen
bij UnitedConsumers

Bij ons bereken je in 1 minuut je energiekosten. Zo gedaan, dus! Profiteer van voordelige energietarieven en start direct met besparen.

 • Ontvang vanaf € 120,00 extra korting
 • 100% Nederlandse groene stroom
 • 1 jaar lang zekerheid
   

Energiekosten berekenen


Postcode
Huisnummer
 

Veelgestelde vragen over energiekosten berekenen

Ja, dat kan. Bij ons kun je jouw energiekosten berekenen op basis van een gemiddeld verbruik. Je vult in dit geval jouw huishoudgrootte en type woning in. Wij zullen vervolgens een inschatting maken van je energieverbruik. Vervolgens krijg je een persoonlijk aanbod waarin jouw energiekosten zijn berekend.

Liever zelf je energieverbruik berekenen? Dat kan. Met onze handige tool krijg je direct een inschatting van je gemiddeld energieverbruik.

Energiekosten berekenen

Ja, dat kan zeker! Heb je net een nieuwe woning, of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk om je energiecontract op tijd af te sluiten. Als je het adres al weet van jouw nieuwe woning, dan kun je eenvoudig je energiekosten berekenen en een energiecontract afsluiten.

Bereken mijn energiekosten

Jouw termijnbedrag baseren wij het eerste contractjaar op het door jou doorgegeven energieverbruik. Verwacht je meer of minder energie te verbruiken? Dan kun je het termijnbedrag altijd aanpassen. Je kunt er dus voor kiezen om je maandelijkse energiekosten te verlagen. Doe dit enkel als je verwacht minder energie te verbruiken, zodat je niet verrast wordt met onverwachte kosten op je jaarrekening.

Gas en licht berekenen

Naast het kiezen voor lage energietarieven is het altijd verstandig om op je energieverbruik te letten. Zo houd je jouw energiekosten laag en bespaar je dus op je vaste lasten.

> Bekijk onze tips

Heb je voordelig stroom en/of gas via UnitedConsumers? Dan heb je in de Mijn UnitedConsumers omgeving direct toegang tot de energieverbruiksmanager app. Hier ontvang je maandelijks een overzicht van jouw energieverbruik. Zo weet je precies wat je energiekosten zijn. Bovendien ontvang je elke maand tips om nóg meer energie te besparen.

Energie berekenen

> Ik heb een andere vraag


Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op