Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Vast of variabel tarief energie

Een variabel energietarief is niet hetzelfde als een vast energietarief. Wanneer u een nieuw energiecontract afsluit, zult u een keuze moeten maken uit een vast of variabel tarief voor energie.

Variabel energietarief

Variabele energieprijzen kunnen tijdens de looptijd veranderen. De wijziging van het variabel energietarief vindt twee keer per jaar plaats: op 1 januari en op 1 juli. Op deze momenten kunnen variabele energieprijzen dus stijgen of dalen. Als de verwachting is dat de energietarieven in de komende jaren gaan dalen, kan het interessant zijn om voor een variabel energietarief te kiezen.


Vast energietarief

Een vast energietarief verandert niet tijdens de looptijd van het contract. De prijzen liggen vast en u betaalt de gehele contractperiode hetzelfde bedrag per kWh stroom en per m3 gas. U weet dus waar u aan toe bent en hoeft u verder niet meer druk te maken over stijgende en dalende energieprijzen. Het nadeel is dat u op deze manier niet kunt profiteren van een prijsdaling. Aan de andere kant bent u wel beschermd tegen prijsstijgingen.


Vast of variabel tarief energie kiezen

Kiest u voor vast of variabel tarief energie van UnitedConsumers? Dan ligt uw tarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste prijs
stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste prijs
stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

Vaste en variabele kosten energierekening

Alleen in het geval van de leveringskosten is het mogelijk om te kiezen voor een vast of variabel tarief. De andere kosten die op de energierekening vermeld staan, zoals de energiebelasting, vaste leveringskosten, ODE en de netwerkkosten, zijn voor iedere contractvorm hetzelfde. Hiervoor betaalt u een vast bedrag aan een energieleverancier die dit op zijn beurt weer afdraagt aan de overheid en de netwerkbeheerder.

Energierekening uitgelegd

Terug naar boven