Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Vast of variabel tarief energie

Een variabel energietarief is niet hetzelfde als een vast energietarief. Wanneer u een nieuw energiecontract afsluit, zult u een keuze moeten maken uit een vast of variabel tarief voor energie. Omdat het maken van een keuze tussen een variabel energietarief en een vast energietarief soms lastig is, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze in onderstaande interactieve video. Beantwoord de vragen en ontdek wat het beste energietarief voor u is.

 

Variabel energietarief

Variabele energieprijzen kunnen tijdens de looptijd veranderen. De wijziging van het variabel energietarief vindt twee keer per jaar plaats: op 1 januari en op 1 juli. Op deze momenten kunnen variabele energieprijzen dus stijgen of dalen. Als de verwachting is dat de energietarieven in de komende jaren gaan dalen, kan het interessant zijn om voor variabele energietarief te kiezen.


Vast energietarief

Een vast energietarief verandert niet tijdens de looptijd van het contract. De prijzen liggen vast en u betaalt de gehele contractperiode hetzelfde bedrag per kWh stroom en per m3 gas. U weet dus waar u aan toe bent en hoeft u verder niet meer druk te maken over stijgende en dalende energieprijzen. Het nadeel is dat u op deze manier niet kunt profiteren van een prijsdaling. Aan de andere kant bent u wel beschermd tegen prijsstijgingen.


Vast of variabel tarief energie kiezen

Naast uw keuze voor vast of variabel tarief, is het ook belangrijk dat u bepaalt hoelang u het contract wilt laten lopen. Bovendien wilt u natuurlijk het goedkoopste energiecontract afsluiten. Via UnitedConsumers krijgt u altijd 10% korting op de gemiddelde landelijke energieprijs. Daarnaast krijgt u ook nog eens een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

1 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

3 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

1 jaar variabele prijs
gas en stroom

energie ico


vink Variabele tarieven kunnen stijgen, maar ook dalen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 


Vaste en variabele kosten energierekening

Alleen in het geval van de leveringskosten is het mogelijk om te kiezen voor een vast of variabel tarief. De andere kosten die op de energierekening vermeld staan, zoals de energiebelasting, vaste leveringskosten, ODE en de netwerkkosten, zijn voor iedere contractvorm hetzelfde. Hiervoor betaalt u een vast bedrag aan een energieleverancier die dit op zijn beurt weer afdraagt aan de overheid en de netwerkbeheerder.

Energierekening uitgelegd