Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Gasprijzen vergelijken

Gas vergelijken loont. Door gasprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. En dat is voordelig, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven.

Gastarieven vergelijken kost u slechts 2 minuten. U hoeft enkel uw adres en energieverbruik in te vullen en u ontdekt direct uw persoonlijke aanbod. Weet u uw gasverbruik niet? Geen probleem! U kunt gas vergelijken door uit te gaan van uw gemiddelde energieverbruik. Hierbij wordt uw woonsituatie gebruikt als uitgangspunt voor uw gemiddelde gasverbruik.

Gas vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Ga direct naar


 

Gasprijzen vergelijken

UnitedConsumers is geen onafhankelijke gasvergelijker. Wat wij wel doen, is maandelijks gastarieven vergelijken van de grootste energiemaatschappijen in Nederland: de zogeheten Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen gasprijs, die altijd 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. In onderstaande tabel kunt u de huidige gasprijzen van UnitedConsumers vergelijken met andere gasleveranciers. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw gasrekening!

Gasleverancier vergelijken Gasprijs per m³
  mei-'21
Gemiddelde Landelijke Energieprijs € 0,31686
UnitedConsumers
Kies direct

€ 0,26187

Vattenfall € 0,28310
Essent € 0,25000
Eneco € 0,26036
Greenchoice € 0,25138
Energiedirect € 0,22893
BudgetEnergie € 0,29000
ENGIE € 0,27681
Oxxio € 0,25541
NLE € 0,21000
Delta € 0,28576

Bovenstaande prijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast contract, dan zullen de prijzen iets hoger liggen.


Gastarieven vergelijken: vast of variabel gastarief

Gas vergelijken betekent een keuze maken tussen een contract met een variabel gastarief of een contract met een vast gastarief. Het vaste gastarief blijft gedurende de looptijd ongewijzigd. U sluit dus een contract voor een bepaalde periode af, tegen een vaste gasprijs. Kiest u echter voor een variabel gastarief? Dan wijzigen de gasprijzen twee keer per jaar, namelijk op: 1 januari en 1 juli.

afbeelding

Meer over vast of variabel tarief


 

Gas vergelijken: de opbouw van de gasprijs

De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

afbeelding

Meer over de gasprijs


 

Gas vergelijken van UnitedConsumers

Kiest u voor gas van UnitedConsumers? Dan ligt uw gastarief altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met gas vergelijken van UnitedConsumers en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste gasprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van een korte looptijd

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele gasprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Tarieven kunnen stijgen of dalen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste gasprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 


 

Gas vergelijken en overstappen

Heeft u een gasvergelijking gemaakt? Dan kunt u gemakkelijk via UnitedConsumers overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige gasleverancier naar ons. Een overstap naar UnitedConsumers is al binnen 4 stappen geregeld!

Zo werkt overstappen

afbeelding


Veelgestelde vragen over gas vergelijken

Bij gas vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele gasprijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele gasprijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³. Wanneer u gasleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de gasleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Gas vergelijken van UnitedConsumers

Gas vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze gastarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het gastarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van gas direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven