Contact
Mijn UnitedConsumers

Gasprijzen vergelijken

Gastarieven vergelijken loont. Door gasprijzen te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten.

Onze gasprijzen zijn altijd voordelig. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Direct gasprijzen vergelijken? Doe de check en start vandaag nog met besparen!

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

gasprijzen vergelijken 

Gastarieven vergelijken

UnitedConsumers is geen onafhankelijke gasvergelijker. Wat wij wel doen, is maandelijks gastarieven vergelijken van de grootste energiemaatschappijen in Nederland. Op basis hiervan baseren wij onze voordelige gastarieven. 


1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van een vast en scherp tarief. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • Voordelige tarieven.
  • 1 jaar lang een vaste, lage prijs.
  • 100% Nederlandse groene stroom.
     
Postcode
Huisnr.
 

Gastarieven vergelijken: vast of variabel gastarief

Gastarieven vergelijken betekent een keuze maken tussen een contract met een variabel gastarief of een contract met een vast gastarief. Het vaste gastarief blijft gedurende de looptijd ongewijzigd. U sluit dus een contract voor een bepaalde periode af, tegen een vaste gasprijs. Kiest u echter voor een variabel gastarief? Dan kunnen de gasprijzen twee keer per jaar wijzigen, namelijk op: 1 januari en 1 juli.

afbeelding

Meer over vast of variabel tarief


 

Gasprijzen vergelijken: de opbouw van de gasprijs

De gasprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

afbeelding

Meer over de gasprijs


 

Gastarieven vergelijken van UnitedConsumers

Bij ons kiest u voor een voordelig gastarief. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Start met gasprijzen vergelijken van UnitedConsumers en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

Bereken mijn gasprijs


 

Gas vergelijken en overstappen

Na gastarieven vergelijken kunt u gemakkelijk overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige gasleverancier naar ons. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor goedkoop gas van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 5 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

Start met besparen

afbeelding


Veelgestelde vragen over gastarieven vergelijken

Bij gas vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele gasprijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele gasprijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³.

Gas vergelijken van UnitedConsumers

Gas vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

  • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
  • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze gastarieven zijn gebaseerd op de actuele marktprijs van energie. Bovendien profiteert u van een voordelig gastarief. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van gas direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

  • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een opzegboete betalen.
  • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
  • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 30-5-2023 |

dirk expert energie