Contact
Mijn UnitedConsumers

Nieuw energiecontract afsluiten

Met een voordelig nieuw energiecontract kun je flink besparen op je vaste lasten. Een nieuw energiecontract afsluiten doe je bijvoorbeeld als je verhuist, óf als jouw huidige energiecontract goedkoper kan. 

Bij ons profiteer je altijd van scherpe energietarieven. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

energiecontract afsluitenEnergiecontract afsluiten

Je bent vrij om te kiezen bij welke energieleverancier je een energiecontract afsluit. Een nieuw energiecontract afsluiten doe je in de volgende stappen:

Stap 1: Vul jouw postcode en huisnummer in
Stap 2: Kies uit stroom, gas of stroom + gas
Stap 3: Vul jouw energieverbruik in of laat ons een inschatting maken
Stap 4: Kies jouw nieuwe energiecontract en start met besparen!

 

Nieuw energiecontract afsluiten


Postcode
Huisnr.
 

 

Wanneer een energiecontract afsluiten?

Op deze momenten is het zinvol om een nieuw energiecontract af te sluiten: 

 • Je gaat verhuizen. 
  Dan heb je vaak een nieuw energiecontract nodig. Heb je nog een energiecontract op jouw huidige adres? Die kun je vaak meenemen naar jouw nieuwe woning. Maar een verhuizing is ook een goed moment om je tarieven onder de loep te nemen. Mogelijk ben je bij een andere leverancier goedkoper uit.
 • Jouw huidige (vaste) contract loopt bijna af. 
  Dat betekent dat je kunt overstappen en een nieuw energiecontract kunt afsluiten bij een andere leverancier, zonder een opzegboete te betalen. Dit is dus een goed moment om energie te vergelijken en uit te zoeken of je energiecontract goedkoper kan!
 • Jouw huidige tarieven zijn hoger dan bij een andere leverancier.
  Heb je een variabel energiecontract? Deze kun je op ieder moment opzeggen. Een nieuw energiecontract afsluiten bij een goedkope leverancier kan dus wanneer je wilt. 

dirk expert energie

Goed om te weten van onze expert Goed om te weten

"Het is slim om regelmatig jouw energiecontract te vergelijken. Je kunt je contract bijvoorbeeld vergelijken op basis van je tarieven. Zo weet je precies of het zinvol is om een nieuw energiecontract af te sluiten."

Dirk Mutsaers - Energie expert


 

Wat is de startdatum van mijn energiecontract?

Als je weet bij welke leverancier je een nieuw energiecontract wilt afsluiten, kun je een aanvraag doen voor gas en/of stroom op jouw (nieuwe) adres. Vervolgens vul je in vanaf welke datum je energie geleverd wilt hebben. 

Ga je verhuizen? Dan is de ingangsdatum van jouw energiecontract de dag dat je de sleutel van de woning krijgt. Sluit een nieuw energiecontract bij voorkeur uiterlijk twee weken voordat je de sleutel krijgt af.

Dit gebeurt er na je aanmelding voor je nieuwe energiecontract: 

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat jouw aanvraag soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvang je de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heb je 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Heb je nog een energiecontract lopen bij een andere leverancier? Dan zeggen wij deze voor je op. Daarbij houden we rekening met de door jou gewenste startdatum. Let op: een eventuele opzegboete wordt niet door ons vergoed.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering ontvang je een e-mail voor het doorgeven van je meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand jouw energieverbruik start. Heb je een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu start je met besparen op jouw energierekening. Ook kun je eenvoudig via Mijn UnitedConsumers jouw energiezaken regelen.

Nieuw energiecontract afsluiten? Zo geregeld!

Binnen 2 minuten weet je hoeveel je kunt besparen als je een nieuw energiecontract afsluit via UnitedConsumers. Vul jouw postcode en huisnummer in, ontvang jouw persoonlijke aanbod voor energie en start vandaag nog met besparen!

Energiecontract afsluiten


Postcode
Huisnr.
 

 

Eerste energiecontract afsluiten

Een eerste energiecontract afsluiten is zo geregeld. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw nieuwe woonadres in te vullen en een inschatting maken van je verwachte energieverbruik. Vervolgens ontvang je een persoonlijk aanbod en kun je jouw eerste energiecontract afsluiten.

Energieverbruik inschatten

Omdat je voor het eerst een energiecontract afsluit, is het moeilijk inschatten hoeveel stroom en/of gas je verbruikt. In dat geval kun je jouw energieverbruik zelf berekenen of je energieverbruik inschatten op basis van het landelijk gemiddelde.

 

Je termijnbedrag

Een belangrijk onderdeel van jouw energiecontract is het termijnbedrag. Dit betaal je maandelijks aan je energieleverancier. Het bedrag is gebaseerd op een schatting van het te verwachten verbruik. Het termijnbedrag kan daarom afwijken van de werkelijke kosten.

 

Enkeltarief of dubbeltarief

Je kunt een nieuw energiecontract afsluiten tegen het enkeltarief of dubbeltarief. Bij het enkeltarief is het tarief gedurende de hele dag gelijk. Bij het dubbeltarief betaal je overdag een hoger tarief (piektarief) en 's nachts en in het weekend een lager tarief (daltarief). 


 

Energiecontract afsluiten via UnitedConsumers

Wil je 100% Nederlandse groene stroom en besparen op je vaste lasten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je ontvangt een scherp tarief. Benieuwd naar de herkomst van onze groene stroom? Bekijk dan ons stroometiket.

1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven. Bereken je voordeel en start direct met besparen!

 • 100% Nederlandse groene stroom
 • Ontvang € 200,00 extra korting
 • 1 jaar lang zekerheid
   


Veelgestelde vragen over energiecontract afsluiten

De ingangsdatum van je nieuwe energiecontract is de dag dat je de sleutel van de woning krijgt. Dit kun je vooraf al regelen met de energieleverancier. Sluit je nieuwe energiecontract bij voorkeur uiterlijk twee weken voordat je de sleutel krijgt af.

Eerste energiecontract afsluiten

Ja, dat kan zeker. Tijdens je aanmelding voor energie kun je kiezen of je stroom, gas of stroom + gas af wilt sluiten.

Energiecontract afsluiten

Als jouw woning wordt verwarmd met stadsverwarming, dan is het niet mogelijk om zelf een leverancier voor stadsverwarming te kiezen. Je bent in het geval van stadsverwarming gebonden aan één specifieke leverancier voor warmte.

Je bent wel vrij om te kiezen bij welke energieleverancier je stroom afneemt. Je kunt bij de leverancier van jouw keuze dus enkel een nieuw energiecontract afsluiten voor stroom, niet voor warmte.

Energiecontract afsluiten

Als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, ben je de eerste bewoner. Dit betekent ook dat je een nieuwe aansluiting voor gas en stroom krijgt. Soms moet je de aansluiting zelf regelen. Deze kun je laten plaatsen via de aannemer.

Na het plaatsen van de aansluiting zal de aanvraag in behandeling genomen worden door de netbeheerder van jouw regio. Je krijgt vervolgens een EAN-code van de aansluiting. Vanaf dit moment kun je een nieuw energiecontract afsluiten voor jouw nieuwe woning. 

Energiecontract afsluiten

Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvang je de leveringsovereenkomst per e-mail. Je ontvangt jouw energie vervolgens op de door jou opgegeven startdatum.

Ja, dat kan. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvang je de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heb je 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren.

Heb je de sleutels van jouw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van de netbeheerder om zo snel mogelijk jouw energie te regelen? Of wordt jouw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heb je met spoed energie nodig.

Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen je situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Rond de start van de levering ontvang je een e-mail om jouw meterstanden door te geven. Wanneer wij deze niet op tijd van jou ontvangen, sturen wij je een herinneringsmail. Mochten wij alsnog niets van je vernemen, dan zijn wij genoodzaakt om de meterstanden voor jou te berekenen.

Bij een te lage of hoge inschatting kan dit gevolgen hebben voor jouw jaarrekening. Wij adviseren je om daarom altijd je meterstanden tijdig aan ons door te geven. Heb je een slimme meter? Dan hoef je niets te doen. Wij lezen jouw meterstanden automatisch op het juiste moment voor je uit.

Heb je al een energiecontract lopen en ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Dan kun je gewoon een adreswijziging doorgeven aan jouw energieleverancier.

Als je toch wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier, kun je binnen 6 tot 8 weken vóór het einde van je huidige contract een nieuw energiecontract afsluiten bij een nieuwe energieleverancier.

Heb je een energiecontract voor onbepaalde tijd? Dan is een nieuw energiecontract afsluiten op elk moment mogelijk. Lees hier meer over verhuizen en je energiecontract.

> Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen je graag!