Contact
Mijn UnitedConsumers

Energiecontract afsluiten

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Naast meubels en andere benodigdheden voor uw nieuwe plek, moeten er ook praktische zaken geregeld worden. Eén daarvan is het afsluiten van een nieuw energiecontract.

Bij ons kunt u voordelig uw nieuwe energiecontract afsluiten. Bovendien profiteert u van scherpe energietarieven. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

energiecontract afsluiten

Bereken mijn tarief

 Energiecontract afsluiten

U bent vrij om te kiezen bij welke energieleverancier u een energiecontract afsluit. Een nieuw energiecontract afsluiten doet u in de volgende stappen:

Stap 1: Vul uw postcode en huisnummer in
Stap 2: Kies uit stroom, gas of stroom + gas
Stap 3: Vul uw energieverbruik in of laat ons een inschatting maken
Stap 4: Kies uw nieuwe energiecontract en start met besparen!

 

Nieuw energiecontract afsluiten


Postcode
Huisnr.
 

 

Wanneer energiecontract afsluiten?

De ingangsdatum van uw energiecontract is de dag dat u de sleutel van de woning krijgt. Dit kunt u vooraf al regelen met de energieleverancier. Sluit uw nieuwe energiecontract bij voorkeur uiterlijk twee weken voordat u de sleutel krijgt af. Dit gebeurt er na uw aanmelding voor uw eerste energiecontract: 

kalender uc

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
 

papier en pen

Heeft u nog een energiecontract lopen bij een andere leverancier? Dan zeggen wij deze voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Let op: een eventuele opzegboete wordt niet door ons vergoed.
 

envelop mail pen

Rond de start van de levering ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw energieverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
 

spaarvarken rechts

Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers uw energiezaken regelen.

 

Nieuw energiecontract afsluiten voor uw woning

Of u nu een nieuwbouwwoning betrekt, een woning met stadsverwarming of een bestaande woning met gasaansluiting: voor alle soorten woningen zult u een energiecontract moeten afsluiten. Dit gaat echter niet voor elke woning op dezelfde manier. 

Energiecontract afsluiten nieuwbouwwoning

Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht, bent u de eerste bewoner. Dit betekent ook dat u eerst de aansluiting moet regelen. U kunt de aansluiting laten plaatsen via de aannemer.

Na het plaatsen van de aansluiting zal de aanvraag in behandeling genomen worden door de netbeheerder van uw regio. U krijgt vervolgens een EAN-code van de aansluiting. Vanaf dit moment kunt u een nieuw energiecontract afsluiten voor uw nieuwe woning. 

Energiecontract afsluiten woning met stadsverwarming

Als uw woning wordt verwarmd met stadsverwarming, dan is het niet mogelijk om zelf een leverancier voor stadsverwarming te kiezen. U bent in het geval van stadsverwarming gebonden aan één specifieke leverancier voor warmte.

U bent wel vrij om te kiezen bij welke energieleverancier u stroom afneemt. U kunt bij de leverancier van uw keuze dus enkel een nieuw energiecontract afsluiten voor stroom, niet voor warmte. 

Energiecontract afsluiten voor bestaande woning met gas

Voor een bestaande woning met een gasaansluiting kunt u zowel stroom als gas afsluiten bij een energieleverancier naar keuze. U kunt bij de leverancier van uw keuze een nieuw energiecontract afsluiten.


Nieuw energiecontract afsluiten?Zo geregeld!

Binnen 2 minuten weet u hoeveel u kunt besparen als u een nieuw energiecontract afsluit via UnitedConsumers. Vul uw postcode en huisnummer in, ontvang uw persoonlijke aanbod voor energie en start vandaag nog met besparen!

Energiecontract afsluiten


Postcode
Huisnr.
 

 

Eerste energiecontract afsluiten

Een eerste energiecontract afsluiten is zo geregeld. Het enige wat u hoeft te doen, is uw nieuwe woonadres in te vullen en een inschatting maken van uw te verwachten energieverbruik. Vervolgens ontvangt u een persoonlijk aanbod en kunt u uw eerste energiecontract afsluiten.

Energieverbruik inschatten

Omdat u voor het eerst een energiecontract afsluit, is het moeilijk inschatten hoeveel stroom en/of gas u verbruikt. In dat geval kunt u uw energieverbruik zelf berekenen of uw energieverbruik inschatten op basis van het landelijk gemiddelde. 

Vindt u het maken van een berekening lastig? Geen probleem. Tijdens uw aanmelding helpen wij u graag bij het maken van een inschatting van uw - te verwachten - energieverbruik. 

Uw termijnbedrag

Een belangrijk onderdeel van uw energiecontract is uw termijnbedrag. Dit is het bedrag dat u maandelijks betaalt aan de energieleverancier. Het termijnbedrag is gebaseerd op een schatting van het te verwachten verbruik. Daarom kan uw termijnbedrag afwijken van de uiteindelijke kosten.

De daadwerkelijke kosten worden berekend op de jaarafrekening die u jaarlijks van uw energieleverancier ontvangt. Als u te veel heeft betaald, krijgt u geld terug. Was het termijnbedrag lager dan de daadwerkelijke kosten? Dan moet u bijbetalen. Lees hier meer over het termijnbedrag.

Enkeltarief of dubbeltarief

U kunt een nieuw energiecontract afsluiten tegen het enkeltarief of dubbeltarief. Bij het enkeltarief is het tarief gedurende de hele dag (24 uur) gelijk. Bij het dubbeltarief betaalt u overdag een hoger tarief (piektarief) en 's nachts en in het weekend een lager tarief (daltarief). Het daltarief geldt in de meeste regio's van 23.00 uur tot 07.00 uur. 

Voor dubbeltarief heeft u een op afstand uitleesbare slimme meter nodig. Voor alle overige type meters zal altijd enkeltarief worden gehanteerd. Het enkeltarief en dubbeltarief gelden alleen voor stroom. Voor gas bestaat er geen onderscheid in tarieven. 


 

Energiecontract afsluiten via UnitedConsumers

Wilt u 100% windenergie en besparen op uw vaste lasten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! U ontvangt een scherp tarief. Benieuwd naar de herkomst van onze windenergie? Bekijk dan ons stroometiket.

6 maanden vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 6 maanden lang van een vast en scherp tarief. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • Voordelige tarieven.
  • 100% Nederlandse groene stroom.
  • 6 maanden lang een vaste, lage prijs.
     


Veelgestelde vragen over energiecontract afsluiten

De ingangsdatum van uw nieuwe energiecontract is de dag dat u de sleutel van de woning krijgt. Dit kunt u vooraf al regelen met de energieleverancier. Sluit uw nieuwe energiecontract bij voorkeur uiterlijk twee weken voordat u de sleutel krijgt af.

Eerste energiecontract afsluiten

Ja, dat kan zeker. Tijdens uw aanmelding voor energie kunt u kiezen of u stroom, gas of stroom + gas af wilt sluiten.

Energiecontract afsluiten

Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. U ontvangt uw energie vervolgens op de door u opgegeven startdatum.

Ja, dat kan. Binnen 5 dagen na de aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.

Heeft u de sleutels van uw nieuwe woning al ontvangen en een brief gekregen van uw netbeheerder om zo snel mogelijk uw energie te regelen? Of wordt uw huis eerder opgeleverd dan verwacht? Dan heeft u met spoed energie nodig.

Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij beoordelen uw situatie en kijken naar de mogelijkheden.

Rond de start van de levering ontvangt u een e-mail om uw meterstanden door te geven. Wanneer wij deze niet op tijd van u ontvangen, sturen wij u een herinneringsmail. Mochten wij alsnog niets van u vernemen, dan zijn wij genoodzaakt om de meterstanden voor u te berekenen.

Bij een te lage of hoge inschatting kan dit gevolgen hebben voor uw jaarrekening. Wij adviseren u om daarom altijd uw meterstanden tijdig aan ons door te geven. Heeft u een slimme meter? Dan hoeft u niets te doen. Wij lezen uw meterstanden automatisch op het juiste moment voor u uit.

Heeft u al een energiecontract lopen en gaat u verhuizen naar een nieuwe woning? Dan kunt u gewoon een adreswijziging doorgeven aan uw energieleverancier.

Als u toch wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier, kunt binnen 6 tot 8 weken vóór het einde van uw huidige contract een nieuw energiecontract afsluiten bij een nieuwe energieleverancier.

Heeft u een energiecontract voor onbepaalde tijd? Dan is een nieuw energiecontract afsluiten op elk moment mogelijk. Lees hier meer over verhuizen en uw energiecontract.

> Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Dirk Mutsaers

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Dirk Mutsaers, specialist op het gebied van energie. Dirk is sinds 2016 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 14-3-2023 |

dirk expert energie


 

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!