Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Stroomtarieven vergelijken

Stroom vergelijken loont. Door stroomtarieven te vergelijken, kunt u namelijk besparen op uw vaste lasten. En dat is voordelig, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven.

Stroomtarieven vergelijken kost u slechts 2 minuten. U hoeft enkel uw adres en energieverbruik in te vullen en u ontdekt direct uw persoonlijke aanbod. Weet u uw stroomverbruik niet? Geen probleem! U kunt stroom vergelijken door uit te gaan van uw gemiddelde energieverbruik. Hierbij wordt uw huishouden gebruikt als uitgangspunt voor uw gemiddelde stroomverbruik.

Stroom vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Ga direct naar


 

Stroomtarieven vergelijken

UnitedConsumers is geen onafhankelijke stroomvergelijker. Wat wij wel doen, is maandelijks de stroomtarieven vergelijken van de grootste energiemaatschappijen in Nederland: de zogeheten Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Op basis daarvan bepalen wij onze eigen stroomprijs, die altijd 10% lager ligt dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. In onderstaande tabel kunt u de huidige stroomtarieven van UnitedConsumers vergelijken met andere stroomleveranciers. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw energierekening!

Energieleverancier Stroomprijs per kWh
  mei-'21
Gemiddelde Landelijke Energieprijs € 0,08779
UnitedConsumers
Kies direct

€ 0,07255

Vattenfall € 0,07880
Essent € 0,07060
Eneco € 0,06724
Greenchoice € 0,07547
Energiedirect € 0,06612
BudgetEnergie € 0,09000
ENGIE € 0,06912
Oxxio € 0,06352
NLE € 0,05700
Delta € 0,07987

Bovenstaande prijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs. Kiest u voor een 1-jarig variabel of 3-jarig vast contract, dan zullen de prijzen iets hoger liggen.


Elektriciteit vergelijken: vast of variabel stroomtarief

Stroom vergelijken betekent een keuze maken tussen een contract met een variabel stroomtarief of een contract met een vast stroomtarief. Het vaste tarief blijft gedurende de looptijd ongewijzigd. U sluit dus een contract voor een bepaalde periode af, tegen een vaste prijs. Kiest u voor een variabel tarief? Dan wijzigen de stroomprijzen twee keer per jaar, namelijk op: 1 januari en 1 juli.

afbeelding

Meer over vast of variabel tarief


 

Stroomprijs vergelijken: de opbouw van de stroomprijs

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.

afbeelding

Meer over de stroomprijs


Terugleververgoeding vergelijken van UnitedConsumers

Voor het terugleveren van stroom hanteren wij het tarief dat u betaalt voor de levering van stroom. Indien u meer teruglevert dan verbruikt, ontvangt u voor het overige gedeelte het kale stroomtarief per teruggeleverde kWh.

terugleververgoeding

Meer over terugleveren


 

Stroom vergelijken van UnitedConsumers

Kiest u voor stroom van UnitedConsumers? Dan ligt de stroomprijs altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Start met stroom vergelijken van UnitedConsumers en bekijk direct hoeveel u kunt besparen.

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste stroomprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van een korte looptijd

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele stroomprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Tarieven kunnen stijgen of dalen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste stroomprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE

 

 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen

 

 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 


 

Stroom vergelijken en overstappen

Heeft u een stroomvergelijking gemaakt? Dan kunt u gemakkelijk via UnitedConsumers overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige stroomleverancier naar ons. Een overstap naar UnitedConsumers is al binnen 4 stappen geregeld!

Zo werkt overstappen

afbeelding


Veelgestelde vragen over stroom vergelijken

Bij stroom vergelijken is het verstandig om te letten op de variabele stroomprijs die de enerigeleverancier hanteert. De variabele stroomprijs is namelijk de prijs die u betaalt per kWh. Wanneer u stroomleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de stroomleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Stroom vergelijken van UnitedConsumers

Stroom vergelijken is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Uw energieverbruik.

Uw energieverbruik vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik.

Gemiddeld energieverbruik berekenen

Onze stroomtarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het stroomtarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van stroom direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen van stroom:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven