Contact
Mijn UnitedConsumers

Energie vergelijken met zonnepanelen

Als trotse eigenaar van een mooie set zonnepanelen ben je graag milieubewust bezig. Maar je wil natuurlijk geen dief zijn van je eigen portemonnee. Het is daarom een goed idee om energie te vergelijken met zonnepanelen. 

Bij het energie vergelijken met zonnepanelen is het wel belangrijk dat je op een aantal zaken let, zoals bijvoorbeeld de teruglevering. Wij vertellen je hier graag meer over!

Energie vergelijken zonnepanelen


Postcode
Huisnr.
 


 

Hoe kan ik energie vergelijken met zonnepanelen?

Energie vergelijken met zonnepanelen is net zo gemakkelijk als zonder zonnepanelen. Het belangrijkste is dat je met het energie vergelijken aangeeft dat je zonnepanelen hebt en hoeveel kWh stroom je verwacht terug te leveren. Onze energievergelijker houdt hier vervolgens direct rekening mee. Zo wordt energie vergelijken met zonnepanelen appeltje-eitje! 

afbeelding

Start energie vergelijken


 

Energie vergelijken met teruglevering

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. En dat is fijn, want zo hoef je in de meeste gevallen een stuk minder stroom af te nemen bij je energieleverancier. Ga je energie vergelijken met zonnepanelen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de teruglevering - dus de hoeveelheid zelf opgewekte stroom die je niet zelf gebruikt. Dit heet ook wel salderen. 

Op je laatste jaarafrekening kun je zien hoeveel stroom je in het afgelopen jaar hebt teruggeleverd aan het net. Maar wanneer je pas net zonnepanelen hebt gekocht, kun je dit natuurlijk nergens terugvinden. Het is in dat geval verstandig de verwachting van de zonnepanelen leverancier invullen. Want door de verwachte teruglevering in te vullen, zie je direct hoeveel je bespaart!

Vergoeding teruglevering UnitedConsumers

Lever je meer stroom terug dan de hoeveelheid die je bij ons afneemt? Dan ontvangt een terugleververgoeding van € 0,05 per kWh.


 

Energie vergelijken met zonnepanelen bij UnitedConsumers

Wil je graag energie vergelijken met zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons krijg je altijd 100% Nederlandse groene stroom geleverd tegen voordelige tarieven. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Bereken mijn voordeel


Wij helpen je graag energie vergelijken met zonnepanelen!

Heb je hulp nodig met het energie vergelijken of met het overstappen - met of zonder zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze gekwalificeerde adviseurs staan voor je klaar om je te helpen. 

afbeelding

Neem contact met ons op

service


Veelgestelde vragen over energie vergelijken met zonnepanelen

De stroom die je opwekt, en niet zelf gebruikt, kun je terugleveren aan het energienet. Dit heet ook wel salderen. Salderen is gunstig, want de teruggeleverde energie wordt namelijk verrekend met de stroom die je afneemt bij de energieleverancier.

Teruglevering is in de meeste gevallen mogelijk! Of je nu een slimme meter of een teruglopende meter hebt.

Het terugleveren van stroom wordt met een slimme meter automatisch geregistreerd en doorgegeven aan de energieleverancier. Zij verrekenen dit vervolgens op je jaarafrekening.

Heb je een teruglopende meter? Dan wordt het terugleveren direct op de meter gesaldeerd. Het verbruik dat overblijft, wordt gefactureerd op de jaarafrekening. 

Een analoge of digitale meter zonder draaischijf is vaak niet geschikt voor saldering. Je kunt deze dan het beste laten vervangen door een slimme meter. Je kunt hierover contact opnemen met de netbeheerder

Bij energie vergelijken met zonnepanelen is het, naast de teruglevering, ook verstandig om te letten op de variabele prijs die de energieleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die je betaalt per m3 gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat je energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract, dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken met zonnepanelen is binnen 2 minuten geregeld. Je hebt enkel de volgende gegevens nodig om je persoonlijke aanbod te bekijken:

  • Je adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
  • Hoeveel kWh je gemiddeld teruglevert per jaar.
  • Je energieverbruik.

Bereken mijn tarief

Je energieverbruik en teruglevering vind je op je jaarafrekening. Heb je (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kun je zelf gemakkelijk een inschatting maken van je gemiddelde energieverbruik. Heb je de zonnepanelen nog niet zo lang? Vraag dan aan de zonnepanelen leverancier hoeveel de verwachte teruglevering zal zijn.

In de meeste gevallen kun je na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. Je hoeft jezelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor je.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

  • Heb je een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kun je wel overstappen, maar moet je mogelijk een opzegboete betalen.
  • Heb je stadsverwarming, dan kun je niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
  • Als je jouw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het je vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar je kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Wanneer je net zonnepanelen hebt gekocht, is belangrijk dat je ze registreert via energieleveren.nl. Zo krijgt je energieleverancier bericht dat je mogelijk teruglevert aan het net en kan dit worden verrekenend op de afrekening. Neem nog wel even contact op met de energieleverancier. Samen kun je kijken of het verstandig is om je maandbedrag te verlagen of niet.


Ook interessant
 

Appen achter het stuur

Wat is de salderingsregeling voor zonnepanelen?

> Lees meer

 

zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen: hoe pak ik dat aan?

 

 

hoeveel zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?