Energie vergelijken met zonnepanelen

Als trotse eigenaar van een mooie set zonnepanelen bent u graag milieubewust bezig. Maar u wilt natuurlijk geen dief zijn van uw eigen portemonnee. Het is daarom een goed idee om energie te vergelijken met zonnepanelen. Wist u dat onze energieprijs altijd 10% lager ligt dan het landelijke gemiddelde? Zo bespaart u geld, waarvan u iets leuks kunt gaan doen!

Bij het energie vergelijken met zonnepanelen is het wel belangrijk dat u op een aantal zaken let, zoals bijvoorbeeld de teruglevering. Wij vertellen u hier graag meer over!

Energie vergelijken zonnepanelen


Postcode
Huisnr.
 

Ga direct naar


Onze klanten beoordelen ons
met een 8,8!

sterstersterster

"De jaarrekeningen zijn duidelijk en de tussentijds standen begrijpelijk."


01-05-2020
Willem, Vlijmen

 

10 stersterstersterster

"Altijd wanneer ik UnitedConsumers bel, krijg ik heel snel een medewerker aan de lijn. Altijd heel vriendelijk, [...]"

20-7-2021
Yassine, Rotterdam

 

10 stersterstersterster

"Ben heel blij dat wij jaren geleden hebben gekozen voor UnitedConsumers. Heeft alleen maar voordeel opgeleverd."

21-07-2021
Wil, Zeewolde

 

Lees meer reviews


 

Hoe kan ik energie vergelijken met zonnepanelen?

Energie vergelijken met zonnepanelen is net zo gemakkelijk als zonder zonnepanelen. Het belangrijkste is dat u met het energie vergelijken aangeeft dat u zonnepanelen heeft en hoeveel kWh stroom u verwacht terug te leveren. Onze energievergelijker houdt hier vervolgens direct rekening mee. Dit maakt energie vergelijken met zonnepanelen appeltje-eitje. 

afbeelding

Start met vergelijken


 

Energie vergelijken met teruglevering

Met zonnepanelen wekt u zelf groene stroom op. En dat is fijn, want zo hoeft u in de meeste gevallen een stuk minder stroom af te nemen bij uw energieleverancier. Gaat u energie vergelijken met zonnepanelen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de teruglevering - dus de hoeveelheid zelf opgewekte stroom die u niet zelf gebruikt. Dit heet ook wel salderen.

Op uw laatste jaarafrekening kunt u zien hoeveel stroom u in het afgelopen jaar heeft teruggeleverd aan het net. Maar wanneer u pas net zonnepanelen heeft gekocht, kunt u dit natuurlijk nergens terugvinden. Het is in dat geval verstandig de verwachting van de zonnepanelen leverancier invullen. Want door de verwachte teruglevering in te vullen, ziet u direct hoeveel u bespaart!

Vergoeding teruglevering UnitedConsumers

Voor de stroom die u teruglevert, krijgt u van ons hetzelfde tarief vergoed als wat u bij ons betaalt voor stroom - inclusief overheidsbelastingen. Maar levert u meer stroom terug dan de hoeveelheid die u bij ons afneemt? Dan ontvangt u voor het 'overschot' het kale tarief per teruggeleverde kWh terug - dus zonder overheidsheffingen.

Bereken mijn voordeel 


 

Energie vergelijken met zonnepanelen
en in 4 stappen overstappen

stap 1

Stap 1:

Kies de looptijd van uw energiecontract vraagteken

stap 2

Stap 2:

U ontvangt
een bevestiging vraagteken

stap 3

Stap 3:

Wij zeggen uw oude contract op vraagteken

stap 4

Stap 4:

U ontvangt nu energie met korting! vraagteken

Overstappen energie


Waarom kiezen voor Energie van UnitedConsumers?

Wij vinden het belangrijk dat u naast het beste energietarief ook de beste service krijgt. Daarom profiteert u bij ons van de volgende voordelen:

 • Goedkope energie: 10% lager dan het landelijk gemiddelde.
   
 • Direct een gekwalificeerde medewerkers aan de lijn.
   
 • Altijd een mooie welkomst- of overstapbonus.
 

tand


 

Energie vergelijken met zonnepanelen bij UnitedConsumers

Wilt u graag energie vergelijken met zonnepanelen? Kijk dan eens hoeveel u bij ons bespaart. Ons energietarief ligt namelijk altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende deal te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Vergelijk energie en start met besparen!


energie ico
Altijd 100% groene stroom geleverd

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   
 • Voordelig terugleveren vraagteken
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   
 • Voordelig terugleveren vraagteken
   

Bekijk mijn aanbod 

 

Wij helpen u graag energie vergelijken met zonnepanelen!

Heeft u hulp nodig met het energie vergelijken of met het overstappen - met of zonder zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze gekwalificeerde adviseurs staan voor u klaar om u te helpen. 

afbeelding

Neem contact met ons op

service


Veelgestelde vragen over energie vergelijken

De stroom die u opwekt, en niet zelf gebruikt, kunt u terugleveren aan het energienet. Dit heet ook wel salderen. Salderen is gunstig, want de teruggeleverde energie wordt namelijk verrekend met de stroom die u afneemt bij uw energieleverancier. De huidige salderingsregeling is erg voordelig en blijft voorlopig nog tot 2023 geldig.

Teruglevering is in de meeste gevallen mogelijk! Of u nu een slimme meter of een teruglopende meter heeft.

Het terugleveren van stroom wordt met een slimme meter automatisch geregistreerd en doorgegeven aan uw energieleverancier. Zij verrekenen dit vervolgens op uw jaarafrekening.

Heeft u een teruglopende meter? Dan wordt het terugleveren direct op de meter gesaldeerd. Het verbruik dat overblijft, wordt gefactureerd op de jaarafrekening. 

Een analoge of digitale meter zonder draaischijf is vaak niet geschikt voor saldering. U kunt deze dan het beste laten vervangen door een slimme meter. U kunt hierover contact opnemen met uw netbeheerder

Bij energie vergelijken met zonnepanelen is het, naast de teruglevering, ook verstandig om te letten op de variabele prijs die de energieleverancier hanteert. De variabele prijs is namelijk de prijs die u betaalt per m³ gas en kWh stroom.

Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van hetzelfde soort energiecontract (1 of 3 jaar), dezelfde soort stroom (grijs of groen) en dezelfde energietarieven (vast of variabel). Bekijk ook eens onze tips bij het vergelijken van energie.

Wanneer u energieleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de energieleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Energie vergelijken van UnitedConsumers

Energie vergelijken met zonnepanelen is binnen 2 minuten geregeld. U heeft enkel de volgende gegevens nodig om uw persoonlijke aanbod te bekijken:

 • Uw adres: postcode, huisnummer en eventuele toevoeging.
 • Hoeveel kWh u gemiddeld teruglevert per jaar.
 • Uw energieverbruik.

Bereken mijn tarief

Uw energieverbruik en teruglevering vindt u op uw jaarafrekening. Heeft u (nog) geen jaarafrekening ontvangen? Dan kunt u zelf gemakkelijk een inschatting maken van uw gemiddelde energieverbruik. Heeft u de zonnepanelen nog niet zo lang? Vraag dan aan uw zonnepanelen leverancier hoeveel de verwachte teruglevering zal zijn.

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het energietarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

In de meeste gevallen kunt u na het vergelijken van energie direct zelf overstappen naar UnitedConsumers. U hoeft uzelf enkel aan te melden via onze website en wij regelen de rest voor u.

Overstappen naar UnitedConsumers

In sommige gevallen is het niet mogelijk om (direct) over te stappen:

 • Heeft u een energiecontract voor langere tijd en is die tijd nog niet verstreken? Dan kunt u wel overstappen, maar moet u mogelijk een overstapboete betalen. Wij vergoeden deze boete voor u tot € 250,-.
 • Heeft u stadsverwarming, dan kunt u niet van leverancier voor warmte veranderen omdat dezelfde leverancier meerdere woningen van warm water voorziet. 
 • Als u uw woning huurt en het maandbedrag inclusief energie is, staat het energiecontract op naam van de eigenaar van de woning. Natuurlijk staat het u vrij om de eigenaar op goedkopere gas- en elektriciteitsmaatschappijen te wijzen, maar u kunt niet zelf overstappen van energieleverancier.

Wanneer u net zonnepanelen heeft gekocht, is belangrijk dat u ze registreert via energieleveren.nl. Zo krijgt uw energieleverancier bericht dat u mogelijk teruglevert aan het net en kan dit worden verrekenend op uw afrekening. Neem nog wel even contact op met uw energieleverancier. Samen kunt u kijken of het verstandig is om uw maandbedrag te verlagen of niet.


Aanbevolen voor u


 

Zonnepanelen homepage

Terug naar boven