Zonnepanelen en uw energierekening

Met zonnepanelen kunt u op een duurzame manier (een deel van) uw eigen huishouden van stroom voorzien. Daarmee verlaagt u uw energierekening en draagt u bij aan een beter milieu. In Nederland zijn de meeste daken geschikt om met behulp van zonnepanelen stroom op te wekken. Bovendien wordt het steeds interessanter om zelf energie op te wekken, omdat de prijzen voor zonnepanelen dalen en ze steeds efficiënter werken.

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen?

Bekijk altijd eerst de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. Dat is heel eenvoudig. Met het Advies op Maat voor zonnepanelen van MilieuCentraal ziet u direct of uw dak geschikt is en hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Wilt u zonnepanelen aanschaffen? Wij helpen u graag op weg met de volgende tips:

  • Vergelijk aanbiedingen en offertes.
  • Kies voor kwaliteit, let op keurmerken.
  • Ga na of u in aanmerking komt voor subsidie.
  • Bekijk de voorwaarden en garanties van de aanbieder.

Heeft u al zonnepanelen?

Als u stroom opwekt met zonnepanelen, kunt u deze energie zelf gebruiken of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Mogelijk is uw stroommeter (nog) niet geschikt. Wilt u weten of u de juiste meter heeft of wilt u beginnen met terugleveren? Meld u dan aan bij uw netbeheerder. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnetwerk en kan de noodzakelijke wijzigingen voor u doorvoeren.

Terugleveren bij UnitedConsumers Energie

Heeft u al zonnepanelen en wilt u energie terugleveren? Dat kan natuurlijk bij UnitedConsumers Energie. U hoeft geen nieuw contract af te sluiten. Wij zorgen dat u een vergoeding krijgt voor de energie die u teruglevert. Dit wordt ook wel salderen genoemd en deze post ziet u terug op uw energierekening. Bij UnitedConsumers Energie rekenen we voor teruglevering dezelfde energieprijs als voor de levering. Levert u meer terug dan dat u verbruikt, dan ontvangt u over dat gedeelte het kale tarief van ons terug.

Waar schijnt de zon het meest in Nederland
Hoe meer zon, hoe hoger de opbrengst van uw zonnepanelen. Wil u weten waar in Nederland de zon het meest schijnt? In ons onderzoek naar het aantal zonuren in Nederland leest u er alles over. Daarnaast leert u alles over het plaatsen van de panelen en hoe ze werken.

Andere veelgestelde vragen over energie

Wat ga ik betalen?
Hoe kan ik overstappen?
Wat is een slimme meter?
Wat is een termijn bedrag?
Wie is mijn contactpersoon?
Hoe kan ik energie besparen?
Hoe werkt het bespaartegoed?
Hoe werkt energie met korting?
Heeft UnitedConsumers groene stroom?
Ik ga verhuizen, wat gebeurt er met mijn gas en stroom?

> Veelgestelde vragen over energie