Contact
Mijn UnitedConsumers

Zonnepanelen aanmelden

Uw zonnepanelen aanmelden is erg belangrijk. Want, als u dit niet doet krijgt u geen terugleververgoeding van uw energieleverancier. Wij vertellen u hoe u uw zonnepanelen zelf kunt aanmelden bij de netbeheerder. 

zonnepanelen aanmelden


 

Zonnepanelen registreren

Door uw zonnepanelen aan te melden bij uw netbeheerder, komt u in aanmerking voor een terugleververgoeding van uw energieleverancier. U kunt uw zonnepanelen eenvoudig aanmelden via energieleveren.nl. Dit is een gezamenlijke website van alle netbeheerders.

Goed om te weten: soms kan de installateur van de zonnepanelen ook uw zonnepanelen aanmelden. Het is slim om hiervoor contact op te nemen met de installateur.


 

Zelf zonnepanelen aanmelden in 4 stappen

Gaat u zelf uw zonnepanelen aanmelden? Uw zonnepanelen kunt u eenvoudig aanmelden op energieleveren.nl in 4 stappen:

Stap 1: Vul uw adresgegevens, persoonlijke gegevens en meternummer in.
Stap 2: Verifieer uw gegevens via de e-mail die u ontvangt.
Stap 3: Registreer uw zonnepanelen door de gegevens van uw zonnepanelen (het vermogen, merk en type) in te vullen.
Stap 4: U ontvangt een bevestiging van uw registratie per mail. Als uw aanmelding is verwerkt, ontvangt u bericht van uw netbeheerder.

De gegevens die u nodig heeft om uw zonnepanelen te registreren, vindt u in de factuur en handleiding van uw zonnepanelen en omvormer.


 

Aanmelden zonnepanelen verplicht

Volgens de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving is het verplicht om uw zonnepanelen tijdig aan te melden. Als u uw zonnepanelen niet registreert, mag uw energieleverancier besluiten u geen vergoeding te geven voor uw teruggeleverde stroom. Daarnaast is het strafbaar als u uw zonnepanelen niet aanmeldt.


 

Waarom zonnepanelen aanmelden?

Uw zonnepanelen aanmelden is erg belangrijk, want zo voorkomt u dat u de terugleververgoeding misloopt. Dit is waarom zonnepanelen aanmelden belangrijk is:

terugleververgoeding  U ontvangt een terugleververgoeding

Zodra u uw zonnepanelen heeft geregistreerd, ontvangt uw energieleverancier bericht. Uw energieleverancier kan dan uw teruggeleverde stroom verrekenen met uw verbruik dankzij de salderingsregeling. Zo betaalt u alleen voor de stroom die u afneemt!

monteur  Veiliger voor monteurs

Als uw netbeheerder werkzaamheden bij u moet uitvoeren, is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van uw zonnepanelen. De monteurs kunnen dan veilige maatregelen treffen. Daarom is het verstandig om uw zonnepanelen tijdig aan te melden.

stroommeter  De netbeheerder controleert uw meter

Uw netbeheerder bekijkt of uw meter voldoet om de opgewekte stroom terug te leveren aan het net. Als blijkt dat uw meter niet geschikt is om stroom terug te leveren, krijgt u een vervangende meter. De nieuwe meter wordt gratis door uw netbeheerder geplaatst en de meterhuur blijft hetzelfde.

stroom terugleveren  Controle van energienet

Uw netbeheerder zorgt voor een goedwerkend energienet. Daarom is het belangrijk dat iedereen die stroom teruglevert aan het net, ook hun zonnepanelen aanmelden. Als er namelijk te veel mensen terugleveren aan het net kan er een piekstoring ontstaan. Door uw zonnepanelen aan te melden, kan uw netbeheerder dit voorkomen.


 

Aanmelden zonnepanelen Belastingdienst

Wist u dat uw btw terug kunt krijgen als u uw zonnepanelen aanmeldt bij de belastingdienst? Daarom is het slim om uw zonnepanelen aan te melden op de website van de Belastingdienst. Dit moet u doen binnen 6 maanden na de aanschaf van uw zonnepanelen.


 

Energie terugleveren: aanmelden

Het is dus belangrijk om uw zonnepanelen aan te melden als u energie wilt terugleveren aan het net. Alleen zo krijgt u een terugleververgoeding van uw energieleverancier. En dit is gunstig, want zo betaalt u alleen voor de stroom die u afneemt.

Zonnepanelen aanmelden én voordelige tarieven

Heeft u uw zonnepanelen aangemeld en wilt u profiteren van voordelige energie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden 100% Nederlandse windenergie tegen een voordelig tarief. Goed voor het milieu én uw portemonnee!

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

salderingsregelig

Terugleveren: hoe zit het met de salderingsregeling?

> Lees meer

 

zonne-energie opslaan

Hoe kan ik zonne-energie opslaan?

> Lees meer

 

aanmelden zonnepanelen belastingdienst

Zo kunt u uw zonnepanelen aanmelden bij de Belastingdienst

> Lees meer


Zonnepanelen homepage