Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Goedkope zorgverzekering 18 jaar afsluiten

Een zorgverzekering is vanaf 18 jaar voor iedereen in Nederland verplicht. Als 18-jarige mag u zelf kiezen bij welke zorgverzekeraar u een zorgverzekering afsluit. 

Wanneer zorgverzekering 18-jarige afsluiten?

Uw zorgverzekering kunt u 1 maand voor uw 18e verjaardag, tot 1 maand na uw 18e verjaardag afsluiten.

Bent u 18 jaar geworden en sluit u niet op tijd een zorgverzekering af? Dan krijgt u automatisch dezelfde verzekering als de ouder met de hoogste dekking. U kunt vervolgens pas weer in het nieuwe jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen.

UC door VGZ

Goedkope zorgverzekering 18 jaarZorgverzekering 18 jaar en eigen risico

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,- voor 2021. Dat betekent dat u tot een bepaald bedrag zelf de rekeningen voor medische hulp betaalt. 

Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. 

afbeelding

Meer over het eigen risico


Zorgverzekering 18-jarige kiezen

Het grote voordeel van 18 jaar worden is dat u zelf keuzes mag maken! Dit betekent ook dat u zélf mag kiezen welke zorgverzekering u wilt afsluiten.

Als 18-jarige heeft u waarschijnlijk minder zorg nodig dan uw ouders, dus kunt u een stuk goedkoper uit zijn met uw zorgverzekering. Maar, wat is de beste zorgverzekering voor uw situatie? Wij helpen u daar graag bij.

lachen

Zorgverzekering kiezen in 4 stappen


Zorgtoeslag 18-jarige

De zorgtoeslag is in het leven geroepen voor mensen met een lager inkomen, zodat zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijft.

Vanaf 18 jaar kunt u zorgtoeslag aanvragen. Dit gebeurt niet automatisch en moet je dus zelf doen. Bereken zelf uw zorgtoeslag via de Belastingdienst.

afbeelding

Zorgtoeslag 18 jaar


Aanvullende verzekering

Tot en met uw 17e jaar wordt sommige aanvullende zorg, zoals fysiotherapie, vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u 18 jaar wordt, geldt er geen vergoeding meer voor fysiotherapie uit de basisverzekering.

Heeft u behandelingen bij de fysiotherapeut, alternatieve zorg of een bril of lenzen nodig? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent!

afbeelding

Vanaf € 6,48 per maand


Tandartsverzekering

Tot en met uw 17e jaar werd een bezoek aan de tandarts vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf uw 18e geldt dat niet meer en wordt een bezoek aan uw tandarts niet meer vergoed.

Brengt u regelmatig een bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste en heeft u extra tandzorg nodig? Dan is een aanvullende tandartsverzekering een interessante optie. Zo komt u niet voor onverwachts hoge tandartskosten te staan. Wel zo fijn!

tand

Vanaf € 13,38 per maand


Zorgverzekering afsluiten 18 jaar

Sluit uw goedkope zorgverzekering als 18-jarige af bij UnitedConsumers en profiteer van de maximale korting van 5% op de basis zorgverzekeringen van UC. Kiest u ook voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dan krijgt u op uw gekozen aanvullende verzekering of tandartsverzekering altijd 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

UC Basis Keuze

Naturapolis

USP's


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract

€ 114,85 per maand

Kies direct

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

USP's


 • Ruime keuze in zorgverleners
   
 • 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract

€ 118,23 per maand

Kies direct

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

USP's


 • Eigen keuze in zorgverleners
   
 • 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract

€ 125,59 per maand

Kies direct


Veelgestelde vragen zorgverzekering 18-jarige

U kunt bij dezelfde zorgverzekeraar verzekerd blijven als uw ouders. U moet wel een eigen zorgpolis en eventuele aanvullende verzekeringen kiezen.

Wanneer u op de polis van uw ouders blijft staan, dan blijven uw ouders (de verzekeringnemer) verantwoordelijk voor de premiebetaling.

Ja, vanaf uw 18e bent u verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben. Het kan zijn dat uw ouders besluiten dat u vanaf dit moment uw eigen premie moet gaan betalen.

Het kan ook zijn dat u op de zorgverzekering van één van uw ouders blijft staan en uw ouders de zorgpremie voor u blijven betalen. Wat voor u geldt, hangt af van de afspraken die u gemaakt heeft met uw ouders.

Ik heb een andere vraag


Kunnen wij u helpen?

Vindt u het kiezen van de beste zorgverzekering voor een 18-jarige lastig en kunt u wel advies gebruiken? Dan staan onze zorgadviseurs klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

Neem contact met ons op

service

Terug naar boven