Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 18 jaar

declareren via de app

Eenvoudig declareren
via de app

bespaar jaarlijks

Bespaar gem. € 140,00
per jaar

Gezondshop

€ 40,00 tegoed voor
onze Gezondshop

20% korting

20% korting op
aanvullende verzekeringen

18 jaar zorgverzekering

Zorgverzekering 18 jaar

Ben je (bijna) 18 jaar? Gefeliciteerd! 18 jaar worden betekent dat je zelf het een en ander mag bepalen. Hier hoort ook het regelen van je zorgverzekering bij. 

Bij ons kies je voor een goedkope zorgverzekering als 18-jarige. Hoeveel kun jij besparen?

Bereken mijn besparing

 

Zorgverzekering regelen 18 jaar

Als je 18 jaar bent geworden, is het verplicht een eigen zorgverzekering te hebben. Je mag kiezen wat je wilt: zelf een zorgverzekering als 18-jarige aanvragen of meeverzekerd blijven op de polis van jouw ouders. Wij leggen de opties graag uit.

Optie 1: Ik vraag mijn eigen zorgverzekering aan

Kies je een eigen basisverzekering? Dan betaal je zelf de premie en het eigen risico. Met een basisverzekering wordt alle basiszorg volledig vergoed. Bekijk hieronder onze basisverzekeringen:

UnitedConsumers door VGZ collectief
Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 138,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract 
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Kies uit 3 aanvullende verzekeringen
   

Kies Bewuste Keuze


Meer over deze zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief
Basis Keuze
Naturapolis
€ 139,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Kies uit 7 aanvullende verzekeringen
   

Kies Basis Keuze


Meer over deze zorgverzekering

UnitedConsumers door VGZ collectief
Eigen Keuze
Combinatiepolis
€ 158,65 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90 tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Kies uit 7 aanvullende verzekeringen 
   

Kies Eigen Keuze


Meer over deze zorgverzekering

Optie 2: Ik blijf meeverzekerd, maar kies wel een eigen pakket

Kies je ervoor om meeverzekerd te blijven op de polis van jouw ouders? Dan blijven zij de premie en het eigen risico betalen. Je kunt wel voor je eigen pakketten kiezen. In Mijn UnitedConsumers wijzig je eenvoudig jouw pakket.

Optie 3: Ik hoef niets te wijzigen en wil meeverzekerd blijven

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om alles hetzelfde te houden. Er verandert dan niets en je hoeft dus ook niets te regelen. Jouw ouder betaalt de premie en het verplicht eigen risico. De kosten voor jouw zorgverzekering als 18 jarige blijven in dit geval hetzelfde.

aanvullende verzekering bij basisverzekering
Bijna 85% kiest een aanvullende verzekering
 
Bijna 85% kiest een aanvullende verzekering
 
Bijna 85% kiest een aanvullende verzekering
 
Bijna 85% kiest een aanvullende verzekering
 Meer zekerheid bij je zorgverzekering 18 jaar

Sommige vergoedingen veranderen. Tandzorg en de fysio worden vanaf 18 jaar niet meer vergoed uit de basisverzekering. Liever wel een vergoeding? Kies er dan voor om je zorgverzekering als 18-jarige uit te breiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering.

Kies voor extra zekerheid
 

Dit verandert er ook voor jou

Heb je een eigen goedkope zorgverzekering samengesteld? Dan is het als 18-jarige ook slim om rekening te houden met deze veranderingen:

 • Voor sommige zorg betaal je eigen risico
  Bij je zorgverzekering hoort een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit gaat in op de eerste maand na je verjaardag. Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. Let wel op dat je nooit een eigen risico kiest dat hoger is dan je kunt betalen.
   
 • Je moet als 18-jarige premie betalen
  De kosten voor een zorgverzekering voor een 18-jarige zijn afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt gekozen. De kosten voor onze zorgverzekering als je 18 jaar bent, variëren momenteel tussen de € 138,95 en € 158,65 per maand.
   
 • Je kunt zorgtoeslag aanvragen
  Hiermee kun je een deel van je zorgverzekering betalen. Dat scheelt weer! Je kunt zorgtoeslag aanvragen vanaf de maand die volgt op de maand waarin je 18 jaar bent geworden.
Nienke Wuits

wist je dat.... expert zorgverzekering Wist je dat...

"Je hebt na je 18e verjaardag precies één maand de tijd om een eigen zorgverzekering aan te vragen. Ben je te laat? Dan riskeer je een boete van het CAK."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen

18 jaar geworden?
Nog 3 tips voor je zorgverzekering

Het leven is al duur genoeg: daarom is het fijn om als 18-jarige te besparen op je zorgverzekering. Een zorgverzekering voor 18-jarigen kun je zelf zo goedkoop of duur maken als je wilt. Wij geven je 3 tips voor een goedkope zorgverzekering voor 18-jarigen!

Tip 1: Vraag een DigiD aan

Al je zorgzaken gemakkelijk online regelen? Dat kan via de UnitedConsumers Zorg app. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig.

Tip 2: Betaal je eigen risico gespreid

Met een gespreid eigen risico voorkom je dat je ineens € 385,- moet betalen. Niet je hele eigen risico verbruikt? Dan wordt het overige bedrag teruggestort.

Tip 3: Profiteer van extra voordeel

Bij ons profiteer je ook van Leuk & Gezond extra's: van gratis workshops tot voordelig thuis sporten. Zo gaan we samen voor een leuker en gezonder leven!

Veelgestelde vragen

Nee, zeker niet! Op je 18e mag je zelf een zorgverzekering aanvragen. Het maakt dus niet uit of je bij je ouders of op jezelf woont. Hiervoor heb je twee opties: zelf een zorgverzekering 18 jaar afsluiten of meeverzekerd blijven op de polis van jouw ouders.

Wil je zelf een goedkope zorgverzekering 18 jaar afsluiten? Bekijk dan direct ons aanbod.

Zorgverzekering afsluiten 18 jaar

Als je 18 jaar oud bent geworden, kun je halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering. In principe kun je jaarlijks een zorgverzekering afsluiten van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kun je doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wil je jouw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten

Het eigen risico gaat in op de eerste van de maand na je verjaardag. Het eigen risico geldt van 1 januari tot 31 december. Word je in juli 18 jaar? Dan heb je een lager eigen risico. Het eigen risico wordt dan berekend over het aantal resterende maanden van het jaar: € 385,- / 12 maanden x 5 resterende maanden = € 160,42.

Als je een eigen zorgverzekering afsluit, krijg je een eigen zorgpas. Vanaf de ingangsdatum van je UnitedConsumers zorgverzekering staat de zorgpas (EHIC) digitaal voor je klaar in de UnitedConsumers Zorg app. Heb je liever een fysieke zorgpas? Dan kun je een aanvraag indienen in de Zorg app.

UnitedConsumers Zorg app

Blijf je meeverzekerd op de polis van je ouders? Dan blijft de huidige zorgpas geldig.

Everyone who lives or works in the Netherlands is obliged to take out a Dutch health insurance. A Dutch health insurance is necessary, so that you won't have to worry about medical costs. Read more about how the Dutch health insurance works and how you can apply for one.

Health insurance

Ik heb een andere vraag