Zorgverzekering vanaf 18 jaar verplicht

Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder moet een eigen zorgverzekering afsluiten. Verzekeringen zijn vaak taaie kost, daarom hebben wij de belangrijkste informatie over zorgverzekeringen bij elkaar gezet. Deze informatie geldt ook voor de zorgverzekering van 2019.

De zorgverzekering in het kort

Met een goedkope zorgverzekering bent u verzekerd voor onvoorziene zorgkosten. De zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en eventueel aanvullende verzekeringen. Huisartsbezoek, spoedeisende zorg en de meeste medicijnen worden vergoed uit de basisverzekering. Iedere verzekerde draagt bij aan zijn zorgkosten door de maandelijkse zorgpremie en het verplichte eigen risico

Zorgverzekering afsluiten

Neem contact op met onze klantenservice of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u gratis terug.

Wij bellen u terug

Telefonisch     040 255 81 11
Per e-mail zorg@unitedconsumers.com 


Wanneer moet ik een zorgverzekering afsluiten?

Tot 18 jaar zijn kinderen gratis meeverzekerd met een van de ouders. In de maand na uw achttiende verjaardag moet u een zorgverzekering hebben. Het is mogelijk om op dezelfde polis als uw ouders te blijven staan, maar u kunt ook zelf een zorgverzekering afsluiten.

Wat kost een zorgverzekering via UnitedConsumers?

Via UnitedConsumers krijgt u 10% korting op de basisverzekering van VGZ of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. Dat betekent dat u bij VGZ vanaf € 108,85 per maand verzekerd bent. Liever een Bewuzt zorgverzekering? Die sluit u al af voor € 105,95 per maand. U verdient meer.

Zorgtoeslag

Heeft u recht op zorgtoeslag, dan krijgt u van de Belastingdienst een groot gedeelte van de premie voor uw zorgverzekering terug. De maximale zorgtoeslag in 2018 is € 102,00 per maand. Bereken uw zorgtoeslag. 

Welke verzekering heb ik nodig?

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en bij iedere verzekeraar gelijk. Wilt u ook een vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie en de tandarts? Sluit dan een aanvullende verzekering of een tandverzekering af. VGZ heeft ook speciale aanvullende verzekeringen voor studenten en jongeren: het VGZ Jong pakket Uitgebreid en het VGZ Jong pakket BasisWilt u alleen een vergoeding voor de fysiotherapeut, alternatieve zorg of de tandarts? Kijk dan eens naar de opties van Bewuzt.

Zorgverzekering tijdens studeren/stage in het buitenland

De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg in het buitenland op basis van Nederlandse marktconforme tarieven. Gaat u naar een land waar gezondheidszorg duurder is dan in Nederland, zoals bijvoorbeeld in Amerika, is het slim om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Het is ook mogelijk om deze kosten via uw reisverzekering te verzekeren. 

Meer informatie

Met pensioen
Eigen bijdrage
Wet langdurige zorg
Tandartsverzekering
Scheiden of uit elkaar
Verhuizen naar Nederland
Collectieve regeling vervalt
Zorgverzekeraars in Nederland
Voordelen van het UnitedConsumers ZorgCollectief

> Alles over zorgverzekeringen