Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering 18 jaar

Bent u (bijna) 18 jaar? Gefeliciteerd! Vanaf uw 18e jaar gaat er een hele nieuwe wereld voor u open. 18 jaar worden betekent ook dat u zelf het een en ander mag bepalen. Hier hoort ook uw zorgverzekering bij.

Bij ons kiest u voor een goedkope zorgverzekering als 18-jarige. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

Zorgverzekering afsluiten 18 jaar
vink Bespaar tot wel € 135,00 per jaar!

18 jaar geworden

Ik word 18,
wat verandert er?

test

U sluit uw eigen zorgverzekering af

premie betalen

U gaat zelf
premie betalen

eigen risico

Soms gaat u eigen risico betalen

zorgtoeslag aanvragen

U kunt zorgtoeslag
aanvragen


Zorgverzekering regelen 18 jaar

Als u 18 jaar bent geworden, is het verplicht een eigen zorgverzekering te hebben. U mag kiezen wat u wilt: zelf een zorgverzekering als 18-jarige aanvragen of meeverzekerd blijven op de polis van uw ouders. Wij leggen de opties graag uit.

Optie 1: Ik vraag mijn eigen zorgverzekering aan

Kiest u een eigen basisverzekering? Dan betaalt u zelf de premie en het eigen risico. Met een basisverzekering wordt alle basiszorg volledig vergoed. Bekijk hieronder onze basisverzekeringen:

18-jarigen favoriet
Meest gekozen


UnitedConsumers door VGZ collectief


Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 127,45 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract 
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken

 

Kies dit pakket


Meer over deze zorgverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Basis Keuze
Naturapolis
€ 132,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract

 

Kies dit pakket


Meer over deze zorgverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Eigen Keuze
Combinatiepolis
€ 153,65 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90 tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken

 

Kies dit pakket


Meer over deze zorgverzekering

Optie 2: Ik blijf meeverzekerd, maar kies wel een eigen pakket

Kiest u ervoor om meeverzekerd te blijven op de polis van uw ouders? Dan blijven zij de premie en het eigen risico betalen. U kunt wel voor uw eigen pakketten kiezen. In Mijn UnitedConsumers wijzigt u automatisch uw pakket.

Optie 3: Ik hoef niets te wijzigen en wil meeverzekerd blijven

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om alles hetzelfde te houden. Er verandert daardoor niets en u hoeft niets te regelen. Uw ouder betaalt de premie en het verplicht eigen risico.


Meer zekerheid bij uw zorgverzekering 18 jaar

Sommige vergoedingen veranderen. Tandzorg en de fysio worden vanaf 18 jaar niet meer vergoed uit uw basisverzekering. Liever wel een vergoeding? Kies er dan voor om uw zorgverzekering als 18-jarige uit te breiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering.

Bijna 85% kiest een aanvullende verzekering
 
aanvullende verzekering

Dit verandert er ook voor u

Heeft u een eigen goedkope zorgverzekering samengesteld? Dan is het als 18-jarige ook slim om rekening te houden met deze veranderingen:

 • Voor sommige zorg betaalt u eigen risico
  Bij uw zorgverzekering hoort een verplicht eigen risico van € 385,-. Dit gaat in op de eerste maand na uw verjaardag. U kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. Let wel op dat u nooit een eigen risico kiest dat hoger is dan u kunt betalen.

 • U moet als 18-jarige premie betalen
  Hoe duur een zorgverzekering voor een 18-jarige precies is, hangt af van welke zorgverzekering u heeft gekozen. De kosten van een van onze zorgverzekeringen als u 18 jaar bent, variëren tussen de € 127,45 en € 153,65 per maand.

 • U kunt zorgtoeslag aanvragen
  Hiermee kunt u een deel van uw zorgverzekering betalen. Dat scheelt weer! U kunt zorgtoeslag aanvragen vanaf de maand die volgt op de maand waarin u 18 jaar bent geworden.


nienke expert zorgverzekeringen

bespaartip zorgverzekering Wist u dat...

"U heeft na uw 18e verjaardag precies één maand de tijd om een eigen zorgverzekering aan te vragen. Bent u te laat? Dan riskeert u een boete van het CAK."

Nienke Wuits - Expert in zorgverzekeringen


18 jaar geworden? Nog 3 tips voor uw zorgverzekering
 

Tip 1
Vraag een DigiD aan

Al uw zorgzaken gemakkelijk online regelen? Dat kan via de UnitedConsumers Zorg app. Hiervoor heeft u wel een DigiD nodig.

 

Tip 2
Betaal uw eigen risico gespreid

Met een gespreid eigen risico voorkomt u dat u ineens € 385,- moet betalen. Niet uw hele eigen risico verbruikt? Dan wordt het overige bedrag teruggestort.

 

Tip 3
Profiteer van extra voordeel

Bij ons profiteert u ook van Leuk & Gezond extra's: van gratis workshops tot voordelig thuis sporten. Zo gaan we samen voor een leuker en gezonder leven!

 

Kies zorgverzekering 18 jaar


Veelgestelde vragen goedkope zorgverzekering 18 jaar

Nee, zeker niet! Op uw 18e mag u zelf een zorgverzekering aanvragen. Het maakt dus niet uit of u bij uw ouders of op uzelf woont. Hiervoor heeft u twee opties: zelf een zorgverzekering 18 jaar afsluiten of meeverzekerd blijven op de polis van uw ouders.

Wilt u zelf een goedkope zorgverzekering 18 jaar afsluiten? Bekijk dan direct ons aanbod.

Zorgverzekering afsluiten 18 jaar

Als u 18 jaar oud bent geworden, kunt u halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering. In principe kan u jaarlijks een zorgverzekering afsluiten van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten

Het eigen risico gaat in op de eerste van de maand na uw verjaardag. Het eigen risico geldt van 1 januari tot 31 december. Wordt u in juli 18 jaar? Dan heeft u een lager eigen risico. Het eigen risico wordt dan berekend over het aantal resterende maanden van het jaar: € 385,- / 12 maanden x 5 resterende maanden = € 160,42.

Als u een eigen zorgverzekering afsluit, krijgt u een eigen zorgpas. Vanaf de ingangsdatum van uw UnitedConsumers zorgverzekering staat de zorgpas (EHIC) digitaal voor u klaar in de UnitedConsumers Zorg app. Heeft u liever een fysieke zorgpas? Dan kunt u een aanvraag indienen in de Zorg app.

UnitedConsumers Zorg app

Blijft u meeverzekerd op de polis van uw ouders? Dan blijft de huidige zorgpas geldig.

Bekijk alle veelgestelde vragen


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!