Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 18 jaar afsluiten

Een zorgverzekering is vanaf 18 jaar voor iedereen in Nederland verplicht. Als 18-jarige mag u zelf kiezen bij welke zorgverzekeraar u een zorgverzekering afsluit.

Wij bieden diverse zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past. Bovendien zijn onze zorgverzekeringen zeer voordelig geprijsd. Zo kunt u jaarlijks tot wel € 175,00 besparen. Doe er iets leuks mee! 

Bereken mijn premie

zorgverzekering 18 jaar 

Zorgverzekering 18 jaar

Uw zorgverzekering kunt u 1 maand voor uw 18e verjaardag, tot 1 maand na uw 18e verjaardag afsluiten. Bent u 18 jaar geworden en sluit u niet op tijd een zorgverzekering af? Dan krijgt u automatisch dezelfde verzekering als de ouder met de hoogste dekking. U kunt vervolgens pas weer in het nieuwe jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen.

Eigen risico bij zorgverzekering afsluiten 18 jaar

Het eigen risico is verplicht voor iedere verzekerde van 18 jaar of ouder en bedraagt € 385,- voor 2022. Dat betekent dat u tot een bepaald bedrag zelf de rekeningen voor medische hulp betaalt. Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u extra korting op uw zorgverzekering. 

> Meer over het eigen risico  

Zorgtoeslag en zorgverzekering 18 jaar

De zorgtoeslag is in het leven geroepen voor mensen met een lager inkomen, zodat zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijft. Het is een compensatie voor de maandelijkse zorgpremie. Vanaf 18 jaar kunt u zorgtoeslag aanvragen. Dit gebeurt niet automatisch en moet u dus zelf doen. Bereken zelf uw zorgtoeslag via de Belastingdienst.

> Zorgtoeslag 18 jaar


 

Goedkope zorgverzekering 18 jaar

Het grote voordeel van 18 jaar worden is dat u zelf keuzes mag maken! Dit betekent ook dat u zelf mag kiezen welke ziektekostenverzekering u wilt afsluiten. Als 18-jarige heeft u waarschijnlijk minder zorg nodig dan uw ouders, dus kunt u een stuk goedkoper uit zijn met uw zorgverzekering.

Uw voordelen
 

 • Tot 5% korting op onze basisverzekeringen.
 • 15% korting op onze aanvullende verzekeringen.
 • Altijd een gekwalificeerde medewerker aan de lijn.
 • Gratis Fitter app en hulp bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.
 

voordelen unitedconsumers

Zorgverzekering kiezen


 

Zorgverzekering afsluiten 18 jaar

Sluit uw goedkope zorgverzekering als 18-jarige af bij UnitedConsumers en ontvang tot 5% korting op uw nieuwe basisverzekering. Kiest u ook voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dan krijgt u op uw gekozen aanvullende verzekering of tandartsverzekering altijd 15% korting én een gratis tandongevallenverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Naturapolis


 

 • Voldoende keuze in zorgverleners  vraagteken
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

 

€ 114,90 per maand

Meer over UC Bewuste Keuze

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Ruime Keuze
Naturapolis


 

 • Ruime keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 126,02 per maand

Meer over UC Ruime Keuze

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Restitutiepolis


 

 • Vrije keuze in zorgverleners

   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van het marktconform tarief

 

incl. 5% korting per maand

€ 135,28 per maand

Meer over UC Eigen Keuze


Aanvullende zorgverzekering 18 jaar 

Met een basisverzekering bent u verzekerd voor de belangrijkste basiszorg, zoals: het ziekenhuis, de huisarts en de meeste medicijnen. Heeft u extra zorg nodig, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut of tandarts? Dan kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor extra zekerheid.

aanvullende verzekering

Aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

> Bekijk aanvullende verzekeringen

 

tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van uw zorgverzekering als u verwacht dat u extra tandzorg nodig heeft. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

> Bekijk tandartsverzekeringen


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgverzekering past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen zorgverzekering 18-jarige

U kunt bij dezelfde zorgverzekeraar verzekerd blijven als uw ouders. U moet wel een eigen zorgpolis en eventuele aanvullende verzekeringen kiezen.

Wanneer u op de polis van uw ouders blijft staan, dan blijven uw ouders (de verzekeringnemer) verantwoordelijk voor de premiebetaling.

Ja, vanaf uw 18e bent u verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben. Het kan zijn dat uw ouders besluiten dat u vanaf dit moment uw eigen premie moet gaan betalen.

Het kan ook zijn dat u op de zorgverzekering van één van uw ouders blijft staan en uw ouders de zorgpremie voor u blijven betalen. Wat voor u geldt, hangt af van de afspraken die u gemaakt heeft met uw ouders.

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven