Studenten zorgverzekering

Studenten hebben, als zij 18 jaar of ouder zijn, een eigen zorgverzekering nodig. Meestal staan zij bij een van de ouders op de polis, maar studenten kunnen ook een zelfstandige zorgpolis hebben. 

Wanneer heb ik een eigen zorgpolis nodig?

Zolang studenten thuis wonen kunnen zij gewoon op dezelfde zorgpolis als hun ouders staan. In principe geldt dat alle personen op de polis op hetzelfde adres moeten wonen. Voor studenten die op kamers wonen, wordt een uitzondering gemaakt. Pas als de student echt op zichzelf gaat wonen en op dat adres alle post ontvangt, moet er een aparte zorgpolis afgesloten worden.

Aanmelden of gratis advies?

Het is belangrijk dat uw zorgverzekering bij u past. Wilt u hier graag advies over? Neem dan contact op met UnitedConsumers via zorg@unitedconsumers.com of via 040 - 235 05 60. U krijgt direct iemand te spreken die u kan voorzien van advies. Zo betaalt u nooit te veel voor uw zorgverzekering. Dat is wat we doen.

Zorgverzekering afsluiten

Wilt u een eigen zorgpolis, omdat u zelf de premie voor uw goedkope zorgverzekering gaat betalen? Wij helpen u graag.

Staat u bij uw ouders op de zorgpolis, dan zijn er al veel gegevens van u bij ons bekend. Om u een eigen zorgpolis te geven met korting van UnitedConsumers, hebben wij nog de volgende informatie van u nodig:

  • BSN
  • rekeningnummer
  • adresgegevens
  • telefoonnummer
  • e-mailadres

U heeft een VGZ zorgverzekering zonder korting van UnitedConsumers

Heeft u een zorgverzekering van VGZ en wilt u ook graag 10% korting op uw basisverzekering? Dat kan! Wij melden u aan voor het UnitedConsumers ZorgCollectief zodat u ook kunt besparen op uw studenten zorgverzekering.

U heeft een zorgverzekering bij een andere verzekeraar

Staat u als medeverzekerde bij uw ouders op de zorgpolis, maar heeft u liever een zelfstandige polis? Neem contact op met onze klantenservice, dan melden wij u aan voor een goedkope zorgverzekering bij UnitedConsumers en zeggen uw huidige zorgverzekering op.

Tip: vraag zorgtoeslag aan!

Via de Belastingdienst kunt u zorgtoeslag aanvragen. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden, maar veel studenten komen voor zorgtoeslag in aanmerking. Het maximale bedrag aan zorgtoeslag is € 102,00 per maand!

Zorgverzekering studenten

De basisverzekering is voor iedere Nederlander gelijk, maar met aanvullende verzekeringen kunt u uw zorgverzekering helemaal aan uw eigen wensen en eisen aanpassen. Zo heeft VGZ heeft speciale aanvullende verzekeringen voor studenten en jongeren: het VGZ Jong pakket Uitgebreid en het VGZ Jong pakket Basis.

> Alles over zorgverzekeringen