Contact
Mijn UnitedConsumers

Studenten zorgverzekering 2023

Als student wilt u uw verdiende geld natuurlijk liever besteden aan het studentenleven, dan aan een dure zorgverzekering. Dat snappen wij. Daarom kiest u bij ons altijd voor een goedkope zorgverzekering als student.

U krijgt een voordelige basisverzekering en zelfs tot 20% korting op een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Zo weet u zeker dat u als student goedkoop én uitstekend verzekerd bent!

Zorgverzekering afsluiten student

studenten zorgverzekering

Ziektekostenverzekering 18 jaar student

Als u 18 jaar bent geworden, bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. En aangezien het leven als student vaak al duur genoeg is, wilt u een goedkope ziektekostenverzekering met een goede dekking. Bij ons kiest u altijd voor een voordelige zorgverzekering als student. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! De keuze is aan u: welke studentenverzekering sluit u af? Vergelijk hieronder direct onze zorgverzekeringen:

Studenten favoriet
Meest gekozen


UnitedConsumers door VGZ collectief


Goedkoopste zorgverzekering

UC Bewuste Keuze
Budgetpolis
€ 127,45 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract 
   
 • 60% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen

 

Kies dit pakket


Meer over deze zorgverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Uitgebreide zorgverzekering

UC Basis Keuze
Naturapolis
€ 132,95 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 70% vergoeding bij zorgverleners zonder contract
   
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen

 

Kies dit pakket


Meer over deze zorgverzekering

 


UnitedConsumers door VGZ collectief


Complete zorgverzekering

UC Eigen Keuze
Combinatiepolis
€ 153,65 per maand


 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
   
 • 90 tot 100% vergoeding bij zorgverleners zonder contract vraagteken
   
 • Keuze uit 6 aanvullende verzekeringen 

 

Kies dit pakket


Meer over deze zorgverzekering


> Bekijk onze naturapolis UC Ruime Keuze


Goedkope zorgverzekering studenten uitbreiden

Studenten en jongeren hebben over het algemeen weinig zorg nodig. Misschien geldt dat ook wel voor u. Maar, heeft u toch behoefte aan extra vergoedingen voor fysiotherapie of tandzorg? Dan kan het slim zijn om uw goedkope zorgverzekering voor studenten uit te breiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering


Zorgtoeslag studenten

Zorgtoeslag is bedoeld om kosten van de zorgverzekering te compenseren. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden. U moet bijvoorbeeld ten minste 18 jaar oud zijn en uw inkomen mag niet te hoog zijn. Daarom komen studenten vaak in aanmerking voor zorgtoeslag. Een eventuele studiefinanciering telt namelijk niet mee als inkomen.

Goed om te weten: heeft u tijdens uw studie in het buitenland geen Nederlandse zorgverzekering meer? Dan heeft u geen recht meer op zorgtoeslag en moet u de zorgtoeslag stopzetten.


Goedkope zorgverzekering
voor studenten afsluiten

 • Klanten beoordelen ons met een 9,1.
 • Tot 20% korting op onze aanvullende verzekeringen.
 • Gratis tandongevallenverzekering bij de aanvullende verzekeringen.
   

vgz jongerenzorgverzekering bij UC

Zorgverzekering vergelijken studentZorgverzekering en studie buitenland

Gaat u er een jaartje tussenuit of gaat u een tijdje studeren in het buitenland? Als u korter dan één jaar in het buitenland verblijft om te studeren en niet werkt naast uw studie, dan verandert er niets aan uw verzekeringsplicht. U blijft in dit geval gewoon verzekerd met uw Nederlandse zorgverzekering. Dit recht vervalt op het moment dat u inkomen ontvangt in het buitenland.

Zorgverzekering stage buitenland

Als u stage gaat lopen in het buitenland, kan dit gevolgen hebben voor uw verzekeringsplicht. Misschien ontvangt u een vergoeding van het stagebedrijf en ziet de lokale overheid uw werkzaamheden als arbeid. Op het moment dat uw stage in het buitenland als werk gezien wordt, kunt u geen Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kunt u direct zien wat geldt voor uw situatie.

Zorgverzekering studie en werk in het buitenland

Besluit u om naast uw studie in het buitenland een bijbaan te nemen in het buitenland? Dan bent u niet meer verzekerd volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Het is belangrijk dat u in dit geval de volgende acties onderneemt:


Beste zorgverzekering voor studenten

De beste studenten zorgverzekering is voor iedereen anders. De ene student heeft misschien meer zorg nodig dan de andere student. De beste studenten zorgverzekering hangt namelijk af van uw persoonlijke situatie en zorgbehoeften.

UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgverzekering als student te kiezen? Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in slechts 3 minuten welke zorgverzekering voor studenten past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Veelgestelde vragen over een ziektekostenverzekering student

Het vergelijken van uw zorgverzekering als student loont. Door te kijken naar uw zorgbehoeften en hier een passende zorgverzekering bij te kiezen, weet u zeker dat u niet over- of onderverzekerd bent. Zo betaalt u nooit teveel voor uw zorgverzekering als student!

Zorgverzekering student vergelijken

Nee, zeker niet! Als student mag u zelf een zorgverzekering afsluiten. Het maakt dus niet uit of u bij uw ouders of op uzelf woont. Hiervoor heeft u twee opties: zelf een studenten zorgverzekering afsluiten of meeverzekerd blijven op de polis van uw ouders.

Wilt u zelf een goedkope zorgverzekering voor studenten afsluiten? Bereken dan direct uw besparing.

Zorgverzekering afsluiten student

Een zorgverzekering voor studenten afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 1 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten

Ieder jaar bepaalt de overheid wat er onder de dekking van de basisverzekeringen valt. De dekking is voor iedere inwoner van Nederland gelijk. De basisverzekering vergoedt bijvoorbeeld:

Bekijk alle vergoedingen

Jaarlijks wordt er een verplicht eigen risico vastgesteld door de overheid. Voor 2023 staat het verplicht eigen risico op € 385,-. Maakt u eigenlijk nooit gebruik van het eigen risico? Dan kunt u deze vrijwillig verhogen tot maximaal € 885,-. Zo kunt u als student extra korting krijgen op uw zorgverzekering.

Let op: wanneer u vrijwillig het eigen risico verhoogt, moet u de eerste € 885,- euro aan zorgkosten zelf kunnen betalen. Verhoog het eigen risico alleen als u hier financieel de ruimte voor heeft.

> Meer over het eigen risico

Als u een eigen zorgverzekering afsluit, krijgt u een eigen zorgpas. Vanaf de ingangsdatum van uw UnitedConsumers zorgverzekering staat de zorgpas (EHIC) digitaal voor u klaar in de UC Zorg app. Heeft u liever een fysieke zorgpas? Dan kunt u een aanvraag indienen in de UC Zorg app.

UC Zorg app

Blijft u meeverzekerd op de polis van uw ouders? Dan blijft de huidige zorgpas geldig.

Ik heb een andere vraag


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over de zorgverzekering voor studenten is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 6-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!