Studenten zorgverzekering

Als student heb je het vaak niet breed. Studeren is namelijk al duur genoeg. Speciaal voor studenten bieden veel zorgverzekeraars een studenten zorgverzekering (of ziektekostenverzekering) aan. Deze is vaak een stuk voordeliger dan een normale zorgverzekering.

Bij UC heb je echter geen speciale studenten zorgverzekering nodig. Bij ons profiteer je namelijk altijd van een goedkope zorgverzekering, ook voor studenten. Zeker als je kiest voor onze budgetpolis van Bewuzt.

Bewuzt

stersterster

Bewuzt basisverzekering

Budgetpolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 70% vergoed van het marktconform tarief

€ 107,95 p/mnd

 

UC door VGZ

sterstersterster

VGZ Ruime Keuze

Naturapolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 80% vergoed van het marktconform tarief

€ 113,95 p/mnd

 

UC door VGZ

stersterstersterster

VGZ Eigen Keuze

Restitutiepolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: max. 100% vergoed van het martkconform tarief

€ 121,31 p/mnd

Zorgverzekering voor studenten vanaf 18 jaar

Vanaf je 18e verjaardag ben je verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen om op dezelfde zorgpolis als je ouders verzekerd te blijven, maar dan kan het zijn dat je betaalt voor zorg die je niet gebruikt. Misschien hebben zij aanvullende verzekeringen die jij niet nodig hebt. Dan wil je daar natuurlijk ook niet voor betalen.

Je kunt ook overstappen van zorgverzekeraar en een eigen zorgpolis afsluiten. Het voordeel is dat je dan zelf een zorgverzekering kunt kiezen en dus ook zelf bepaalt hoeveel je wilt en kunt betalen. De vraag is alleen: wat moet je dan kiezen en waar moet je op letten? Wij helpen je daar graag mee.

Goedkope zorgverzekering voor studenten

Als student heb je vaak weinig zorg nodig. Je bent nog jong en gezond en waarschijnlijk sport je regelmatig. Toch moet je verplicht een zorgverzekering afsluiten. Dit is namelijk voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht in Nederland. Ook als je er weinig tot geen gebruik van maakt. De beste zorgverzekering voor studenten is er eentje met een goede dekking en een lage prijs.

Bewuzt biedt als label van VGZ een zogenaamde budgetpolis aan. Ideaal voor als je geen of weinig zorg nodig hebt. Zo voldoe je aan de plicht om een zorgverzekering te hebben, maar houd je toch de kosten laag. En mocht je toch een aanvulling willen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, zorg in het buitenland of voor de tandarts, dan kun je deze in aparte pakketten voor een lage prijs afsluiten.


Aanvullende verzekeringen voor studenten

Als student heb je meestal niet veel zorg nodig en volstaat de basisverzekering vaak prima. Wil je toch een aanvullende verzekering, dan kan dat natuurlijk gewoon.

Stage lopen of studeren in het buitenland

Voor veel studenten is zorg in het buitenland op een gegeven moment een belangrijk onderwerp. Bijvoorbeeld als je gaat studeren of stagelopen in het buitenland. Hiervoor kun je uiteraard ook een aanvullende verzekering afsluiten. Wij leggen je graag uit hoe dat precies werkt en wat je nodig kunt hebben.

 • Welke zorg is gedekt?
  Met een basisverzekering worden je kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland gedekt. Let op: er wordt vanuit de basisverzekering gekeken naar de Nederlandse marktconforme tarieven. Vanuit een Buitenland aanvullende verzekering krijg je het volledige tarief vergoed, ook als dit een stuk duurder is dan de Nederlandse prijs. Zo hoef je je ook in het buitenland geen zorgen te maken of je goed verzekerd bent. Voor studenten die langer in het buitenland verblijven, kan dit dus een slimme keuze zijn.
   
 • Is het land waar je naartoe gaat gedekt?
  Van elke zorgverzekeraar krijg je een zorgpas. Dit is tegelijkertijd je Europese zorgpas, ofwel EHIC. Deze heb je nodig als je spoedeisende hulp in het buitenland nodig hebt. Op de website van EHIC vind je in welke landen de pas geldig is. Zo voorkom je dat je zorgkosten moet voorschieten. De declaratie wordt namelijk direct bij je zorgverzekeraar ingediend. Is je pas niet geldig in het betreffende land? Dan moet je de kosten zelf voorschieten.
   
 • Waarvoor heb je een aanvullende verzekeringen nodig?
  Een aanvullende verzekering in het buitenland is vaak handig als je ook verzekerd wilt zijn voor behandelingen die in het buitenland duurder zijn dan in Nederland. Als je bijvoorbeeld een privékliniek bezoekt, zal dit al gauw het geval zijn. Je kunt je dan extra laten verzekeren voor een hogere dekking voor spoedeisende zorg in het buitenland. Dit is bijvoorbeeld slim in een land waar de zorg nog wat achterloopt op de Europese standaard.
   
 • Heb ik extra verzekeringen nodig als ik in het buitenland ga werken?
  Mocht je langer dan een jaar naar het buitenland gaan om daar te werken. Dan heeft dat vaak gevolgen voor je Nederlandse zorgverzekering. Wil je weten wat de gevolgen zijn? Dan kun je het beste even met je zorgverzekeraar bellen. Ga je korter dan een jaar, dan dekt je zorgverzekering de belangrijkste kosten.

Zorgtoeslag voor studenten

Via de Belastingdienst kun je zorgtoeslag aanvragen. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden, je moet bijvoorbeeld ten minste 18 jaar oud zijn en je inkomen mag niet te hoog zijn. Maar veel studenten komen gewoon voor zorgtoeslag in aanmerking. Een eventuele studielening telt namelijk niet mee als inkomen.

Studenten zorgverzekering afsluiten

Ondanks dat je als student waarschijnlijk de goedkoopste ziektekostenverzekering wil, is het vooral belangrijk dat je een zorgverzekering kiest die goed bij je past. Met een studenten zorgverzekering van UC ben je altijd goed verzekerd tegen een voordelige premie. Bewuzt en VGZ hebben contracten met alle ziekenhuizen in Nederland, dus je kunt sowieso gewoon in elk ziekenhuis terecht voor een volledige vergoeding.

Zorgverzekeringen voor studenten vergelijken

Wil jij weten of een studentenzorgverzekering voordeliger is? Dan kun je zorgverzekeringen vergelijken? Wij helpen je graag op weg. Let bij het vergelijken van de sverzekeringen met name op het aantal gecontracteerde zorgverleners, de hoogte van de zorgpremie en de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.

Als student heb je waarschijnlijk weinig zorg nodig. Een selectieve zorgverzekering met een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners, zoals die van Bewuzt, is dan al snel voldoende. Dat zie je terug in de kosten van je maandelijkse zorgpremie, want deze zorgverzekeringen kosten je veel minder geld.

Tips voor een goedkope studenten zorgverzekering

 • Overweeg om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Op deze manier kun je maandelijks op je premie besparen. Grote kans namelijk dat je toch weinig zorg nodig hebt en je eigen risico niet eens hoeft op te maken.
 • Als je gezond leeft, is de kans groot dat je minder zorg nodig hebt. Zeker als je nog jong bent. Zorg dus dat je voldoende sport en gezond eet, zo kun je jaarlijks een hoop geld besparen.
 • Als student heb je waarschijnlijk niet veel zorg nodig, verzeker je dus ook alleen voor wat je écht nodig hebt. Aanvullende verzekeringen zijn vaak niet nodig omdat de belangrijkste dekking al in de basisverzekering zit.