Contact
Mijn UnitedConsumers

Veelgestelde vragen over je zorgverzekering

Een zorgverzekering kan best ingewikkeld zijn, dat begrijpen wij heel goed. Hieronder hebben we de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Je bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Daarom staan ook wij voor jou klaar. 


 

Algemene vragen

Basisverzekering

De basisverzekeringen van UnitedConsumers zijn exact hetzelfde als die van VGZ. Wel bieden wij natuurlijk een leuk collectief voordeel voor onze deelnemers.

Aanvullende verzekeringen

De aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers zijn niet hetzelfde als die van VGZ. Bij UnitedConsumers heb je de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op jouw zorgwensen. Bovendien ontvang je 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Zo houd je meer over voor andere leuke dingen in je leven!

Je kunt je zorgverzekering jaarlijks tussen 12 november en 31 januari wijzigen. Het wijzigen van je zorgverzekering na 31 januari is in de meeste gevallen niet mogelijk. Je verzekering loopt namelijk van 1 januari tot en met 31 december. Je kunt dus niet zomaar op 1 augustus je zorgverzekering wijzigen.

Situaties waarin de polis wel tussentijds gewijzigd kan worden / je een zorgverzekering halverwege het jaar af kunt sluiten:

Mijn pakket wijzigen

Het overstappen van zorgverzekering is eenvoudig. Wij regelen dat volledig voor je. Daarvoor is het belangrijk om je voor 31 december aan te melden. Indien je zelf jouw zorgverzekering wilt opzeggen, kun je dit uiteraard ook doen door middel van een opzegbrief.

>  Meer over opzeggen

Na het online afsluiten van een zorgverzekering heb je een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, nadat je de polis thuis hebt ontvangen. Let er wel op dat je wettelijk verplicht bent om een zorgverzekering te hebben.

Je kunt je zorgverzekering van 12 november tot en met 31 december opzeggen. Je hebt vervolgens tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Opzeggen voor 1 januari

Wanneer je tussen 12 november en 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, zeggen wij je huidige zorgverzekering automatisch voor je op. De opzegging wordt automatisch geregeld dankzij je burgerservicenummer (BSN). Je hoeft enkel te wachten op de polis van je nieuwe zorgverzekeraar.

Opzeggen na 1 januari

Wanneer je zelf je huidige zorgverzekering voor 31 december opzegt, heb je tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan - met terugwerkende kracht - per 1 januari in. Je ontvangt daarom vaak eenmalig een factuur van een dubbele premie: van zowel januari als februari.  

Zelf oude zorgverzekering opzeggen

Wil je liever zelf je zorgverzekering opzeggen of moet je dit omdat je na 31 december wilt overstappen? Neem dan contact met ons op via 040 255 81 11.

Met de UnitedConsumers Zorg app kun je eenvoudig een rekening declareren. Maak een foto van je rekening, controleer deze en verstuur via de app. Binnen 5 werkdagen ontvang je de vergoeding op je bankrekening.

Meer over declareren

Voor de premiebetaling maken wij gebruik van een maandelijks automatische incasso. De incasso voor de premie van de volgende maand vindt standaard plaats op 27e. De enige uitzondering hierop is als de 27e in het weekend valt. In dat geval vindt de incasso vóór het weekend plaats.

Heb je zorg nodig, maar ben je niet zeker naar welke zorgverleners je kunt gaan? In de Zorgzoeker vind je alle zorgverleners bij jou in de buurt waar wij een contract mee hebben. Wel zo fijn!

Naar de Zorgzoeker

Wij bieden in samenwerking met VGZ onze eigen, unieke zorgverzekeringen aan. Je sluit een zorgverzekering van UnitedConsumers (door VGZ) af en dat houdt in dat VGZ officieel jouw zorgverzekeraar is. Je adreswijziging wordt automatisch doorgegeven aan de zorgverzekeraar. Je hoeft je adreswijziging dus niet door te geven bij VGZ.

In verband met privacy ontvangen wij je adreswijziging niet van VGZ. Deze dien je zelf door te geven aan ons. Dit is belangrijk, want zonder het juiste adres kun je geen (noodzakelijke) post meer van ons ontvangen. Bij een verhuizing kun je jouw nieuwe adresgegevens doorgeven aan onze klantenservice. Zij zullen ervoor zorgen dat je nieuwe adres in onze administratie komt te staan.

Emigratie kan gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Afhankelijk van het land waar je gaat wonen en of je nog inkomen uit Nederland ontvangt, wordt beoordeeld of je nog verzekeringsplichtig bent. Ook voor gezinsleden kan de verzekeringsplicht en het recht van vergoeding op medische zorg wijzigen bij emigratie.

Meer over emigreren

Met de UnitedConsumers Zorg app kun je eenvoudig je zorgkosten declareren, je eigen risico inzien en heb je jouw zorgpas (EHIC) altijd bij de hand. Je logt gemakkelijk in op de UnitedConsumers Zorg app met je pincode of vingerafdruk. De UnitedConsumers Zorg app is te downloaden voor Android en iOS.

UnitedConsumers Zorg app

Meestal kun je met je klacht bij ons terecht. In sommige gevallen kun je beter bij een andere instantie terecht met je klacht. Bijvoorbeeld:

Je bent via UnitedConsumers bij VGZ verzekerd. Om het je makkelijk te maken, hebben wij alle vergelijkbare basisverzekeringen van VGZ voor je op een rij gezet.

> Nagenoeg gelijke polissen


 

Vrije keuze in artsen en zorgverleners

Als je in Nederland woont, ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten. Je mag wel zelf bepalen naar welke huisarts of zorgverlener je gaat. Deze zogeheten vrije artsenkeuze is wettelijk vastgelegd.

Vind een zorgverlener

Je mag altijd zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat: met of zonder contract. Houd er echter rekening mee dat je keuze invloed kan hebben op je vergoeding.

Als je kiest voor een zorgverlener die een contract heeft met de zorgverzekeraar, dan krijg je 100% van de zorgkosten uit de basisverzekering vergoed. Kies je voor een zorgverlener zonder contract met je zorgverzekeraar? Dan valt de vergoeding mogelijk lager uit. Voor onze basisverzekeringen gelden de volgende vergoedingen:

Bewuste Keuze

Budgetpolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief vraagteken

Bekijk

 

Basis Keuze

Naturapolis


Zorgverleners met contract

vergoeding


Zorgverleners zonder contract

vergoeding 

van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Bekijk

 

Eigen Keuze

Combinatiepolis


Zorgverleners met contract

vergoeding 


Zorgverleners zonder contract

vergoeding tot vergoeding 

vergoeding afhankelijk van zorgsoort vraagteken

Bekijk

> Bekijk ook de vergoeding van Ruime Keuze

In de praktijk is het niet altijd makkelijk om over te stappen naar de huisarts of specialist van je keuze. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:
 • Je woont te ver van de zorgverlener.
 • De behandelaar heeft een wachtlijst.
 • De (huisartsen)praktijk heeft het maximaal aantal patiënten bereikt.
 • De behandelaar van heeft geen contract met je zorgverzekeraar afgesloten, waardoor de behandeling niet of gedeeltelijk wordt vergoed.

Met een zorgverzekering mag je zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan weet je zeker dat je jouw zorgkosten vergoed krijgt.

In de UnitedConsumers Zorgzoeker vind je alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Kies je voor een zorgverlener met contract? Dan ben je gegarandeerd van goede zorg. Ook voorkom je dat je zelf moet bijbetalen.

Naar de UnitedConsumers Zorgzoeker

Met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ kun je in alle Nederlandse ziekenhuizen terecht.

Naar de UnitedConsumers Zorgzoeker

Dringende zorg in het buitenland nodig? Bel altijd eerst het VGZ alarmnummer: 040 297 55 50.

Als je voor planbare zorg naar het buitenland gaat, is het slim om van tevoren te bekijken wat de vergoeding is voor niet-spoedeisende zorg in het buitenland. Om niet-spoedeisende zorg in het buitenland vergoed te krijgen, kies je voor een zorgverlener met contract. Wil je weten welke buitenlandse zorgverleners gecontracteerd zijn? Bekijk ze in onze UnitedConsumers Zorgzoeker.

Heb je in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kun je deze na je bezoek aan het buitenland declareren. Je kunt je buitenlandse nota eenvoudig declareren via de UnitedConsumers Zorg app. Het enige wat je hoeft te doen is de UnitedConsumers Zorg app downloaden, een foto maken van je buitenlandse zorgnota en de nota versturen.

In november en december is VGZ druk bezig met de contractering van zorgverleners voor volgend jaar. In de 17 jaar dat UnitedConsumers met VGZ samenwerkt, is het niet voor gekomen dat er één ziekenhuis of meerdere geen contract met VGZ hadden. Wij verwachten dan ook dat VGZ voor het einde van het jaar alle contracten rond heeft. Via de UnitedConsumers Zorgzoeker kun je de contractering in de gaten houden. De informatie over ziekenhuizen wordt dagelijks bijgewerkt.

Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, worden er contracten gesloten met zorgverleners. Er worden afspraken gemaakt over de tarieven, kwaliteit en de service. Bijvoorbeeld over hoe snel je een behandeling kunt krijgen en wat de behandeling kost. Zo hoef je niet te lang te wachten voordat je geholpen wordt.

Doordat er afspraken over de prijs worden gemaakt, blijft de zorg ook voor iedereen betaalbaar. Sommige ziekenhuizen rekenen twee- tot tienmaal zoveel als andere ziekenhuizen voor dezelfde behandeling. Jij als verzekerde loopt daardoor de kans een onnodig hoge rekening te ontvangen. Veel behandelingen vallen immers onder het eigen risico. Middels het contracteren wordt dit voorkomen.

Het omzetplafond betekent het aantal behandelingen dat een zorgverlener jaarlijks uitvoert tegen een bepaald tarief. Deze afspraken worden gemaakt tussen de zorgverlener en zorgverzekeraar. Door hier duidelijke afspraken over te maken, worden de kosten van de zorg in de hand gehouden.

> Bekijk meer over het omzetplafond


 

Eigen risico

Krijg je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je eigen risico. De overheid heeft het verplichte eigen risico dit jaar vastgesteld op €385,-. Lees meer over het eigen risico.

Als je volgend jaar het eigen risico in tien termijnen wilt betalen en je géén vrijwillig eigen risico hebt, dan kun je jezelf tot en met 31 januari bij VGZ aanmelden voor een betalingsregeling.

> Gespreid betalen eigen risico aanvragen

Goed om te weten: heb je de regeling gespreid betalen eigen risico voor dit jaar? Dan verlengt VGZ deze automatisch voor het volgende jaar. Je kunt de regeling tussentijds stopzetten in Mijn VGZ.

Als de rekening van een zorgverlener rechtstreeks naar VGZ gaat, zoals bij ziekenhuiszorg bijvoorbeeld het geval is, dan krijg je een nota voor het eigen risico thuis gestuurd. Heb je zorgkosten gemaakt, maar ontvang je geen rekening voor het eigen risico? Dan kan het volgende aan de hand zijn:

De zorgkosten vielen niet onder het eigen risico

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaal je eigen risico. Sommige zorg is echter uitgesloten en wordt dus volledig vergoed. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of bepaalde medicijnen. Ga na of de zorgkosten waarvoor je een rekening verwachtte wel onder het eigen risico vallen. Je kunt de nota terugvinden op Mijn VGZ, waar je tevens kunt controleren of de behandeling onder het eigen risico viel.

De zorgverlener heeft de nota nog niet naar VGZ gestuurd

Het kan enige tijd duren voordat de zorgverlener de rekening naar VGZ stuurt. Op het moment dat VGZ de declaratie van de zorgverlener ontvangt, wordt ook de rekening voor het eigen risico naar jou verstuurd. Het kan enkele maanden duren voordat VGZ de declaratie binnenkrijgt. Daardoor kan het gebeuren dat je eigen risico uit het ene jaar pas in het volgende jaar hoeft af te rekenen. Uiteraard betaal je het bedrag van het eigen risico uit het jaar waarin je de zorgkosten gemaakt heeft.

Je hebt je eigen risico volledig verbruikt

Het verplicht eigen risico bedraagt € 385,-. Heb je dit bedrag al opgemaakt? Dan wordt er aanspraak gedaan op je vrijwillig eigen risico. Indien je vrijwillig eigen risico ook al verbruikt is of je geen vrijwillig eigen risico hebt, worden de resterende zorgkosten volledig vergoed door je zorgverzekeraar.


 

Korting en bespaartegoed

UnitedConsumers is een consumentencollectief. Omdat we samen veel zorgverzekeringen afsluiten, krijgen we korting van VGZ. Sinds 2023 mag er geen korting meer gegeven worden op basisverzekeringen. Wij geven wel nog korting op onze aanvullende verzekeringen. Je krijgt maandelijks 20% korting op alle aanvullende verzekeringen.

Zo werkt de korting

De UnitedConsumers door VGZ basisverzekering is bovendien precies hetzelfde als de VGZ basisverzekering. Onze eigen lijn aanvullende verzekeringen is afgestemd op de wensen van onze verzekerden. Zo ben je uitstekend verzekerd tegen een lagere premie.

Je betaalt maandelijks je premie zonder korting aan VGZ. Eventuele korting krijg je van UnitedConsumers en kunnen we daarom niet verrekenen met de premie. Als je recht hebt op korting, dan storten wij jouw korting in je bespaartegoed. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

Je ontvangt doorlopend voordeel op je aanvullende zorgverzekering. Je krijgt maandelijks 20% korting op onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Doe er iets leuks mee!

Nadat de maandelijkse premie aan VGZ is betaald, ontvang je de eventuele korting in je bespaartegoed.

Eventuele korting ontvang je in een bespaartegoed. Je kunt jouw bespaartegoed eenvoudig bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. Hier kun je het bedrag uit laten keren of besteden in onze Kadoshop.

Via Mijn UnitedConsumers kun je op elk moment je bespaartegoed inzien en beheren. Met één druk op de knop kun je het gepaarde bedrag, of een deel ervan, uit laten keren op je bankrekening. Wanneer je de uitbetaling vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvang je het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op je bankrekening.

Je kunt het bedrag ook besteden in onze Kadoshop.

Je betaalt de maandpremie aan VGZ en ontvangt de eventuele korting via UnitedConsumers. De korting staat daarom niet vermeld op het polisblad en de facturen van VGZ. In Mijn UnitedConsumers vind je een polisblad met je eventuele korting.

Je ontvangt de eventuele korting in je bespaartegoed zodra de maandpremie aan VGZ betaald is. Als je een betalingsachterstand hebt, wordt de korting niet uitbetaald. Dit kan ook gelden als je een betalingsachterstand hebt opgelopen met het betalen van eigen bijdrages of eigen risico.

Heb je in 2024 enkel een basisverzekering? Dan ontvang je geen korting op je basisverzekering. De overheid heeft namelijk bepaald dat de collectiviteitskorting op de basisverzekering per 2023 verdwijnt. Je kunt nog wel korting krijgen op je aanvullende verzekering bij UnitedConsumers.


 

Vergoedingen

In de basisverzekering worden de kosten voor spoedeisende hulp vergoed tot het Nederlandse tarief. Vanuit een aanvullende verzekering kun je een volledige vergoeding krijgen voor spoedeisende hulp in het buitenland.

Vergoeding buitenland

Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen krijg je een vastgesteld bedrag voor brillen of lenzen. Deze vergoeding geldt bij elke leverancier. Lees hier meer over de vergoeding voor brillen en lenzen.

In alle aanvullende verzekeringen ontvang je een vergoeding voor beweegzorg, waar fysiotherapie onder valt. Wanneer je naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met ons, wordt de behandeling volledig vergoed. Bij een zorgaanbieder zonder contract betaal je een deel van de zorgkosten zelf. Lees hier meer over fysiotherapie.

Voor sommige zorg heb je een verwijzing nodig. Die kun je meestal vragen aan je huisarts. Deze zorg krijg je ook alleen vergoed als je een verwijzing hebt en jouw huisarts de zorg heeft aangewezen. Lees hier meer over de verwijzing van de huisarts.

Het marktconform tarief is het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling. Geldt er geen wettelijk tarief voor de behandeling die je nodig hebt? Dan wordt maximaal het marktconform tarief vergoed. 

De zorgverzekeraar bepaalt het marktconform tarief door te kijken naar welke bedragen zorgverleners in rekening brengen voor dezelfde behandeling. Zijn de kosten van de behandeling bij de zorgverlener zonder contract hoger dan het marktconform tarief? Dan dien je het verschil zelf te betalen. Ben je het niet eens met de hoogte van het marktconform tarief? Dan kun je een verzoek tot herbeoordeling indienen.

Heb je de basisverzekering Eigen Keuze? Dan heb je een combinatiepolis en krijg je 100% van het marktconform tarief vergoed als je kiest voor een zorgverlener zonder contract. Tenzij het geestelijke gezondheidszorg, verpleging en/of verzorging betreft. In dat geval krijg je 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij een zorgverlener zonder contract.

Wil je weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde behandeling? Neem dan contact op met de afdeling Zorgadvies en Bemiddeling van VGZ.


 

Polisblad

Op het polisblad staan de gegevens van de verzekeraar en de verzekeringsnemer. Als je met meerdere gezinsleden bij ons verzekerd bent, staan ook de gegevens van de andere verzekerden vermeld. Daarnaast staat aangegeven hoe je verzekerd bent: welke vorm basisverzekering je hebt en eventueel welke aanvullende pakketten jij en je gezinsleden hebben. Ook vind je op het polisblad voor welke periode deze zorgverzekering geldt, hoeveel premie je betaalt en hoeveel eigen risico je hebt.

Op onze aanvullende verzekeringen krijg je 20% korting. Je betaalt je zorgpremie gewoon iedere maand aan VGZ en je krijgt de korting van UnitedConsumers. Je bepaalt zelf of je jouw korting iedere maand wilt ontvangen of opspaart zodat je bijvoorbeeld rond de kerst of vakantie een mooi extraatje hebt. Wij storten het bedrag dan gewoon op je rekening.

Bij je aanmelding kun je ervoor kiezen om je polisblad digitaal te ontvangen. In dat geval ontvang je het polisblad alsmede overige correspondentie per e-mail. In Mijn UnitedConsumers kun je ook je polisblad inzien. Hier kun je ook wijzigingen op je polis doorgeven. In Mijn VGZ kun je ook instellen dat alle correspondentie, zoals het polisblad en facturen, digitaal of per post verstuurd wordt.

Kies je voor communicatie per post? De extra kosten hiervoor zijn € 1,25 per maand.


 

Betaling

Krijg je een rekening binnen van een zorgverlener en komt dat financieel niet goed uit? Dan biedt een betalingsregeling vaak de uitkomst. In de meeste gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling voor je zorgverzekering af te sluiten zonder bijkomende kosten.

Via de UnitedConsumers Zorg app kun je een aanvraag indienen voor een betalingsregeling*. Log in op de UnitedConsumers Zorg app, ga naar je facturen en kies vervolgens voor betalingsregeling aanvragen. Doorloop vervolgens de 3 stappen die in de app weergegeven worden. Na je aanvraag voor een betalingsregeling ontvang je altijd een ontvangstbevestiging.

Aanvragen in de UnitedConsumers Zorg app

* Je kunt de aanvraag ook indienen in Mijn VGZ.

Je kunt een betalingsregeling afsluiten voor je zorgkosten, zoals: je eigen risico, eigen bijdrage of je premie. Hier zijn wel enkele regels aan verbonden:

 • De rekening is € 50,- of hoger.
 • Je betaalt minimaal € 25,- per keer.
 • Je betaalt het bedrag in minimaal 2 en maximaal 12 keer terug.
 • Je kunt maximaal 4 betalingsregelingen tegelijk bij ons hebben.

> Betalingsregeling aanvragen via Mijn VGZ

Bij een achterstand van 6 maanden is VGZ verplicht je aan te melden bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het CAK brengt een verhoogde premie in rekening welke direct wordt ingehouden op je loon, uitkering of pensioen. Je blijft wel verzekerd bij VGZ. Ook moet je nog steeds je betalingsachterstand terugbetalen aan VGZ.

Een betalingsregeling met VGZ is niet meer mogelijk als je wordt aangemeld als wanbetaler bij het Centraal Administratiekantoor. Dit geldt ook als VGZ je dossier heeft overgedragen aan een incassobureau. Je zult dan samen met het incassobureau tot een oplossing moeten komen. Heb je een schuldsaneringsovereenkomst? Ook dan gelden er andere afspraken. Neem hiervoor contact op met je schuldhulpverlener.

Wij bieden je 20% korting op onze aanvullende verzekeringen. Wij kunnen deze hoge korting aanbieden, doordat wij werken met een automatische betalingswijze. Op deze manier blijven de kosten van de verzekeraar zo laag mogelijk en kunnen wij jou onze hoge korting blijven aanbieden. Wij hebben ervoor gekozen om een betalingswijze te gebruiken die voor iedereen gelijk is. Vandaar dat de premie maandelijks wordt geïncasseerd.


 

Aanvullende verzekering

Nee, voor onze aanvullende verzekeringen hanteren wij geen medische acceptatie en/of selectiecriteria. Dit betekent dat je geaccepteerd wordt voor alle aanvullende pakketten.

Goed om te weten: voor de tandartsverzekering TandZeker 500 geldt een wachttijd voor bepaalde behandelingen.

> Bekijk onze aanvullende verzekeringen

Voor de tandartsverzekeringen van UnitedConsumers word je altijd geaccepteerd. Voor het TandZeker 500 pakket geldt wel een wachttijd van 12 maanden op de volgende behandelingen:

 • Orthodontie.
 • Implantaten.
 • Kronen en bruggen.
 • Gedeeltelijke gebitsprothesen.

 

De overheid stelt voor het basispakket vast welke medicijnen vergoed worden. Dit wordt vastgelegd in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem (het GVS). Hierin staat aangegeven welke medicijnen je zorgverzekeraar moet vergoeden, en voor welk bedrag. Zorgverzekeraars zijn deels vrij om de vergoedingen van geneesmiddelen in te richten: zij mogen van groepen medicijnen met dezelfde werking de goedkoopste uitkiezen, en dan alleen die vergoeden. De zorgverzekeraar hanteert dan een voorkeursbeleid of preferentiebeleid.

De totale zorgkosten van Nederland stijgen jaar na jaar. Overheid, verzekeraars en de zorgmarkt zoeken voortduren naar oplossingen om die kostenstijging te drukken. Van één medicijn (de werkzame stof) zijn vaak verschillende aanbieders (merknaam). De eisen voor medicijnen zijn zo streng dat de werking van verschillende merken niet of zelden verschilt. Omdat de werking hetzelfde is, kiezen zorgverzekeraars met een voorkeursbeleid ervoor om de goedkoopste variant te vergoeden vanuit een zorgverzekering. Vergelijk het met het kopen van paracetamol: grote kans dat je het goedkoopste merk kiest. Dat doet de zorgverzekeraar ook met geneesmiddelen. Medicijnen die buiten hun voorkeursbeleid vallen worden slechts gedeeltelijk of niet vergoed.

 

Wij staan voor je klaar

Staat je vraag niet op deze pagina? Onze medewerkers helpen je graag!

Unitedconsumers