Veelgestelde vragen over uw zorgverzekering

Een zorgverzekering kan best ingewikkeld zijn, dat begrijpen wij heel erg goed. Naast VGZ staan wij daarom ook voor u klaar. Onze klantenservice krijgt dagelijks veel vragen over tal van zaken, hieronder hebben we de veelgestelde voor u op een rijtje gezet. Dat is wat we doen.

Vanuit een aanvullende tandverzekering heeft u recht op vergoeding. Een periodieke controle en een probleemgericht consult worden voor 100% vergoed. Overige behandelingen voor 80%. Lees hier meer over vergoedingen voor tandzorg.

 

Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen krijgt u een volledige bril per 3 jaar vergoed bij Pearle/Eye Wish, Hans Anders, Specsavers of eyes+more. Wilt u liever naar een andere opticien of kiest u voor contactlenzen? Dan ontvangt u een (gedeeltelijke) vergoeding. Lees hier meer over de vergoeding voor brillen en lenzen.

Het is moeilijk voor te stellen dat exact dezelfde zorgverzekering voor minder geld te krijgen is. Maar het is echt zo. Als u een zorgverzekering 2019 via UnitedConsumers afsluit, krijgt u korting van VGZ omdat we met ruim 100.000 consumenten tegelijkertijd een zorgverzekering afsluiten.

Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u eigen risico. De overheid heeft het verplichte eigen risico dit jaar vastgesteld op €385,-. Er zijn een aantal zorgsoorten uitgezonderd van het eigen risico, lees daarover hier meer.

U kunt uw persoonlijke bespaartegoed gemakkelijk bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. In uw bespaartegoed kunt u aangeven welk bedrag u wilt laten uitkeren. Het bedrag wordt dan binnen een maand op uw IBAN gestort. U kunt natuurlijk ook wachten tot u een groter bedrag bij elkaar gespaard heeft. Kortom: u bepaalt helemaal zelf wanneer u uw gespaarde korting wilt ontvangen!

U kunt er ook voor kiezen om een Leuker Leven Doel in te stellen

Het Leuker Leven Doel maakt besparen nóg leuker. Stel simpelweg een doel naar keuze in en start met (be)sparen. Wie meer bespaart, behaalt zijn of haar doel sneller. U hoeft verder niks te doen, wij houden de tussenstand in de gaten en laten het u weten als uw doel is bereikt. U kunt uw bespaarde tegoed uitbetalen en gebruiken voor uw persoonlijke doel. 

In alle aanvullende verzekeringen ontvangt u een vergoeding voor beweegzorg, waar fysiotherapie onder valt. Wanneer u naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met VGZ, wordt de behandeling volledig vergoed. Bij een zorgaanbieder zonder contract betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Lees hier meer over fysiotherapie.

U mag elk jaar uw zorgverzekering wijzigen. In een aantal gevallen is het mogelijk om tussentijds wijzigingen aan te brengen in uw zorgpolis:

Met de VGZ Zorg app kunt eenvoudig een nota declareren. Maak een foto van uw nota, controleer deze en verstuur via de app. Binnen 6 werkdagen ontvangt u de vergoeding op uw rekening.

Wilt u wel online uw zorgzaken regelen, maar liever geen app gebruiken? Log dan in bij Mijn VGZ op de VGZ website.

Voor de premiebetaling maakt UnitedConsumers enkel gebruik van een maandelijks automatische incasso. De incasso voor de premie van de volgende maand vindt standaard plaats op 27e. De enige uitzondering hierop is als de 27e in het weekend valt. In dat geval vindt de incasso vóór het weekend plaats.

Voor sommige zorg heeft u een verwijzing nodig. Die kunt u meestal vragen aan de huisarts. Deze zorg krijgt u ook alleen vergoed als u een verwijzing heeft en uw huisarts de zorg heeft aangewezen. Lees hier meer over de verwijzing van de huisarts.

Heeft u zorg nodig, maar bent u niet zeker naar welke zorgverleners u kunt gaan? In Vergelijk en Kies van VGZ vindt u de meeste zorgaanbieders en ziet u of VGZ er een contract mee heeft. U kunt zorgaanbieders ook vergelijken op medische kwaliteit, keurmerken, patiëntervaringen en wachttijden. Lees hier meer over het vinden van de juiste zorgverlener.

Staat uw vraag er niet tussen?

Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice op 040-2350560. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kunt u ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur bereiken. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan op zorg@unitedconsumers.com.