Contact
Mijn UnitedConsumers

Energie besparen in de zomer: 5 tips

Energie besparen kan elke dag, dus ook in de zomer! Door op uw energie te besparen, houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Wilt u ook energie besparen in de zomer? Het kan eenvoudig met onze 5 tips! 

energie besparen zomer


Energie besparen in de zomer: onze tips

Met een paar simpele aanpassingen, kunt u flink op uw energie besparen in de zomer. De warme en lange dagen bieden juist veel mogelijkheden om minder energie te verbruiken.

In de zomer heeft u immers de verwarming niet nodig, de was droogt sneller en door de lange avonden hoeft het licht minder snel aan. Om u een handje te helpen, hebben wij 5 tips voor u. Zo wordt energie besparen in de zomer een eitje!


Tip 1: Douche op een lagere temperatuur

Misschien een logische tip, maar zeker een belangrijke! Een warme douche is vaak voor de meeste mensen een gewoonte, maar door warm te douchen verbruikt u een hoop meer energie dan nodig. Douche daarom op een lagere temperatuur. Zo kunt u direct energie besparen, want zo bespaart u tot wel 20% van uw gasverbruik.

Tip 2: Houd uw woning koel

Wanneer het ondraaglijk heet is in uw woning, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de airco of ventilator aanzetten. Deze apparaten verbruiken veel stroom en dat is nadelig voor uw energieverbruik. Probeer daarom om uw woning zo koel mogelijk te houden.

Dit doet u door in de vroege ochtend alle deuren en ramen open te zetten. Maak daarnaast gebruik van zonwering om de hitte buiten te houden. Want, hoe koeler het is in uw woning, hoe minder u gebruikmaakt van een airco of ventilator. Zo kunt u energie besparen in de zomer.

Tip 3: Maak gebruik van regenwater

Energie besparen gaat natuurlijk niet enkel en alleen over stroom en gas. Ook het verbruik van water brengt kosten met zich mee. Uw planten in de tuin hebben meer water in de zomer, dus is het makkelijk om te sproeien met de tuinslang. Dit zorgt er echter wel voor dat u (onnodig) veel water verbruikt.

Gebruik daarom een regenton om het regenwater op te vangen. Zo voorkomt u een uitgedroogde tuin én bespaart u op kosten. 

Tip 4: Droog de was buiten aan de lijn

Start met energie besparen door de droger minder vaak aan te zetten. De warme zomermaanden bieden de perfecte mogelijkheid om uw was buiten te laten drogen. Wel zo voordelig, want zo verbruikt u geen energie en is uw was toch binnen enkele uren weer droog.

Tip 5: Gebruik tuinverlichting op zonne-energie

Tijdens die lange, zwoele zomermaanden is het wel zo gezellig om wat sfeerlicht aan te zetten. Maar, verlichting betekent stroomverbruik. Is de gouden oplossing dan om geen licht aan te zetten in de tuin? Nee hoor! Besparen op energie betekent echt niet dat u hoeft in te leveren op gezelligheid.

In de zomer kunt u energie besparen door gezellige kaarsen of fakkels in de tuin neer te zetten. Of kies bijvoorbeeld voor tuinverlichting op zonne-energie. Zo wordt uw tuin gratis - en sfeervol - verlicht!


Energie besparen door te vergelijken

Om te weten hoeveel u kunt besparen op uw energie, is het belangrijk om te weten hoeveel u nu betaalt. Overstappen van energieleverancier kan namelijk interessant zijn. Bij ons kiest u altijd voor scherpe energietarieven. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

huis koel houden

Zó kunt u uw huis koel houden in de zomer!

> Lees meer

 

Auto polijsten

Besparen op gas met deze 11 gouden tips

> Lees meer

 

huis elektrisch verwarmen

Stroom besparen met deze 7 eenvoudige tips!

> Lees meer

 

Blog homepage