Subsidie voor isolatie

De warmte binnenhouden in de winter, een lagere energierekening en bijdragen aan een beter milieu door minder CO2 uit te stoten. Investeren in isolatie heeft vele voordelen. Maar er zit vaak wel een flink prijskaartje aan. Wilt u graag besparen op energie, maar is de investering nog net te groot? Bekijk dan van welke subsidieregelingen u gebruik kunt maken.

Energie besparen begint met lage energietarieven. Kies voor goedkope energie bij UnitedConsumers.

Energie besparen

De overheid stimuleert duurzaamheid

Omdat de overheid energiezuinige maatregelen wil stimuleren zijn er verschillende potjes, subsidies en fondsen beschikbaar gesteld voor maatregelen zoals dak- en gevelisolatie en het plaatsen van dubbel glas of HR glas.

Verlaging BTW-tarief op isolatie

In het Woonakkoord (2013) heeft de regering een aantal maatregelen aangekondigd om de bouw verder te stimuleren en energiebesparing te bevorderen. Voor isolatiemaatregelen geldt dat het btw-tarief is verlaagd van 21% naar 6%. De regeling is tijdelijk en duurt voorlopig tot maart 2014. Bekijk dus altijd of de regeling nog van kracht is als u een verbouwing overweegt. Op de website van de Belastingdienst vindt u alle informatie over tijdelijke regelingen.

Fonds energiebesparing

Vanaf november 2013 is het voor woningbezitters mogelijk om een aantrekkelijke lening te krijgen voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen aan het huis. Hieronder vallen verschillende isolatiemaatregelen zoals vloerisolatie, gevelisolatie en dubbel glas. Dit bedrag moet natuurlijk wel altijd worden terugbetaald, maar de rente is relatief laag.

De Energiesubsidiewijzer

Wilt u gebruik maken van een subsidieregeling om uw isolatiemaatregelen te financieren? Kijk dan altijd voor de actuele regelingen en subsidies op Energiesubsidiewijzer. Hier vindt u ook meer informatie over eventuele lokale en regionale subsidieregelingen.

Bespaar op energie: meer informatie over isolatie

Met relatief lage investeringen kunt u veel voordeel halen uit isolatiemaatregelen. Bekijk ook onze andere energiebespaartips. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van isolatie en hoe u daarmee energie kunt besparen? Lees dan verder in onze artikelen over:

Ventilatie
Tochtstrips
Dakisolatie
Dubbel glas
Vloerisolatie
Radiatorfolie
Spouwmuurisolatie