Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energietarieven 2021: bekijk hier de tarieven voor energie

Energietarieven worden door energieleveranciers vastgesteld. Dit betekent dat er verschillende energietarieven aangeboden worden. Energieprijzen vergelijken is daarom verstandig, zodat u kiest voor de meest voordelige energietarieven.

Met voordelige energieprijzen bespaart u op uw energierekening. En dat betekent dat u meer overhoudt voor bijvoorbeeld een dagje weg of een leuke aankoop. Vandaag al besparen op uw energieprijzen? Doe de check!

Bekijk mijn persoonlijke aanbod

energietarieven 2021


Ga direct naar


 

Energietarieven 2021

Wij zijn één van de goedkoopste energieleveranciers in Nederland. Maandelijks vergelijken wij de energieprijzen voor gas en stroom van grote energiemaatschappijen in Nederland. In onderstaande tabel kunt u de huidige energietarieven van UnitedConsumers met de energieprijzen van andere grote energieleveranciers vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw energierekening als u kiest voor onze energietarieven. Dat is makkelijk energie vergelijken!

Energiemaatschappijen vergelijken Stroom Gas
  oktober-'21 oktober-'21

UnitedConsumers
> Kies direct

€ 0,23515 € 1,15838
BudgetEnergie € 0,168000 € 0,600000
Eneco € 0,204810 € 1,005950
ENGIE € 0,130780 € 0,574900
Greenchoice € 0,265470 € 1,209314
NLE € 0,163000 € 0,599000
Vattenfall € 0,146870 € 0,769200
Oxxio € 0,204570 € 1,013240
Vandebron € 0,193220 € 0,886160
Delta € 0,215230 € 0,978740

Bovenstaande energieprijzen gelden voor een 1-jarig energiecontract met vaste prijs.


Tarieven energie: gas en stroom

Energietarieven vergelijken is eigenlijk het vergelijken van de gas- en stroomtarieven. Misschien wilt u enkel gas vergelijken omdat u zelf uw stroom opwekt of juist enkel stroom vergelijken omdat u geen gas in uw woning heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe u gas en stroom kunt vergelijken.

energie en gas vergelijken

Energietarieven gas

De gasprijs voor de variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m3 gas. Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn gasprijzen. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele leveringskosten. De uiteindelijke gasprijs bestaat namelijk uit de kale gasprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, btw, netbeheerkosten en regiotoeslag.

> Gas vergelijken

 

energie en stroom vergelijken

Energietarieven stroom

De stroomprijs voor de variabele leveringskosten is de prijs die u betaalt per verbruikte kWh stroom. Iedere energieleverancier bepaalt zelf de stroomprijs. Toch betaalt u uiteindelijk meer dan alleen de variabele kosten. De uiteindelijke stroomprijs bestaat namelijk uit de kale stroomprijs, energiebelasting, Opslag Duurzame Energie, netbeheerkosten en btw.

> Stroom vergelijken


 

Opbouw van energieprijzen

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energietarieven en de energieprijs is opgebouwd uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Daarnaast betaalt u ook altijd overheidsheffingen.

Variabele energiekosten

De variabele energiekosten betaalt u per verbruikte kWh stroom of m³ gas. Hoe minder energie u verbruikt, hoe minder u betaalt. U heeft dus zelf invloed op de hoogte van de variabele energiekosten. Het is daarom verstandig om bewust met energie om te gaan en te besparen op uw energieverbruik. Zo blijft uw energierekening laag en houdt u meer geld over voor andere leuke dingen!

Vaste energiekosten

De vaste leveringskosten zijn energiekosten die u altijd betaalt, ook al verbruikt u geen energie. De vaste leveringskosten (vastrecht) betaalt u maandelijks aan uw energieleverancier. Energiemaatschappijen mogen zelf bepalen hoe hoog de vaste leveringskosten zijn. Daarom kunnen deze vaste leveringskosten per energieleverancier erg verschillen.

Overheidsheffingen

Op uw energierekening ziet u hoeveel u betaalt voor overheidsheffingen. Onder overheidsheffingen vallen netbeheerkosten, de energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE) en btw. Voor gas betaalt u daarnaast ook altijd een regiotoeslag. De overheidsheffingen worden bepaald door de overheid. Uw energieleverancier heeft hier geen invloed op. 


 

Soorten energietarieven

Nu u weet waar de energieprijzen uit bestaan en hoe ze opgebouwd zijn, is het ook belangrijk om te weten dat u kunt kiezen uit verschillende soorten energietarieven. We kunnen onderscheid maken tussen vaste energietarieven en variabele energietarieven.

energie en gas vergelijken

Vaste energietarieven

Vaste energieprijzen veranderen niet tijdens de looptijd van het contract. U betaalt de gehele contractperiode hetzelfde bedrag per kWh stroom en per m3 gas. Zo weet u waar u aan toe bent. Het nadeel is dat u op deze manier niet kunt profiteren van een prijsdaling. Aan de andere kant bent u wel beschermd tegen prijsstijgingen.

> Gas vergelijken

 

variabel energietarief

Variabele energietarieven

Variabele energieprijzen kunnen tijdens de looptijd veranderen. De wijziging van het variabel energietarief vindt twee keer per jaar plaats: op 1 januari en op 1 juli. Op deze momenten kunnen variabele energieprijzen dus stijgen of dalen. Als de verwachting is dat de energietarieven in de komende jaren gaan dalen, is een variabel energietarief en interessante optie.

> Stroom vergelijken


Energiekosten zo laag mogelijk houden

Natuurlijk is een lage energierekening mooi meegenomen. Het goede nieuws is dan ook, dat u dit voor een groot deel zelf in de hand heeft. U kunt zelf uw energieverbruik bijvoorbeeld verminderen met slimme bespaartips. Minder energieverbruik leidt namelijk tot een lagere energierekening. Daarnaast is het verstandig om uw energiecontract eens onder de loep te nemen. Betaalt u momenteel niet te veel? Door energietarieven te vergelijken, kunt u waarschijnlijk veel geld besparen op uw energiekosten. Wel zo fijn! 


 

Energieprijzen van UnitedConsumers

Bij ons kiest u altijd voor goedkope energietarieven met een mooie welkomstbonus. Zo weet u zeker dat u een uitstekende aanbieding voor stroom en gas te pakken heeft! Bekijk direct hoeveel u kunt besparen met energie van UnitedConsumers!

Bereken mijn energietarief


Beste energieprijzen kiezen

Als u de laagste energieprijzen heeft gevonden, kunt u makkelijk overstappen. Wij regelen de volledige overstap van uw huidige energieleverancier naar ons. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor  van UnitedConsumers. Uw overstap is al binnen 4 stappen geregeld. Waar wacht u nog op?

Start met besparen

afbeelding


Veelgestelde vragen over energieprijzen

Bij energieprijzen vergelijken is het verstandig om te letten op de energieprijs die de energieleverancier hanteert. Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van de looptijd van het contract (1 of 3 jaar), dezelfde soort energie (grijs of groen) en dezelfde contractvorm (vast of variabel).

Wanneer u energieleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de energieleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Energietarieven van UnitedConsumers

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de actuele marktprijs. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

Uw termijnbedrag baseren wij het eerste contractjaar op het door u doorgegeven verbruik. Na het eerste jaar stellen wij uw nieuwe termijnbedrag vast op basis van het gemiddelde verbruik van uw woning. In uw jaarnota informeren wij u over het nieuwe termijnbedrag.

Verwacht u meer of minder energie te verbruiken? Dan kunt u het termijnbedrag altijd aanpassen. Dat kan eenvoudig via Mijn UnitedConsumers. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.

Aanpassen termijnbedrag

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven