Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energieprijzen 2021: bekijk hier de tarieven voor energie

Energietarieven die gehanteerd worden door energieleveranciers bestaan uit vaste energiekosten, variabele energiekosten en overheidsheffingen. Nederlandse energieleveranciers mogen zelf hun energietarieven bepalen.

Het is daarom interessant om energieprijzen met elkaar te vergelijken. Zo kunt u namelijk besparen op uw energierekening en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Energieprijzen van UC


Postcode
Huisnr.
 

Ga direct naar


 

Energietarieven vergelijken

Wij vergelijken maandelijks de energieprijzen voor gas en stroom van de 10 grootste energiemaatschappijen in Nederland: de Gemiddelde Landelijke Energieprijs (GLE). Op basis daarvan bepalen wij onze eigen energietarieven, die altijd 10% lager zijn dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs.

In onderstaande tabel kunt u de huidige energietarieven van UnitedConsumers met de energieprijzen van 10 andere grote energieleveranciers vergelijken. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen op uw energierekening als u kiest voor onze energietarieven!

Energieleveranciers vergelijken Stroom Gas
  april-'21 april-'21
Gemiddelde Landelijke Energieprijs € 0,08039 € 0,29290

UnitedConsumers
> Kies direct

€ 0,06644

€ 0,24207

Vattenfall € 0,07390 € 0,26620
Essent € 0,06500 € 0,22750
Eneco € 0,06361 € 0,24980
Greenchoice € 0,06993 € 0,23774
Energiedirect € 0,06033 € 0,20579
BudgetEnergie € 0,06000 € 0,21000
ENGIE € 0,06451 € 0,25764
Oxxio € 0,05976 € 0,24493
NLE € 0,05700 € 0,21000
Delta € 0,08031 € 0,28500

 

Opbouw van energieprijzen

Iedere energieleverancier bepaalt zelf zijn energietarieven en deze is opgebouwd uit vaste en variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte m³ gas en kWh stroom. De vaste leveringskosten betaalt u bovenop de variabele leveringskosten. Daarnaast betaalt u ook altijd overheidsheffingen.

Variabele energiekosten

De variabele energiekosten betaalt u per verbruikte kWh stroom of m³ gas. Hoe minder energie u verbruikt, hoe minder u betaalt. U heeft dus zelf invloed op de hoogte van de variabele energiekosten. Het is daarom verstandig om bewust met energie om te gaan en te besparen op uw energieverbruik. Zo blijft uw energierekening laag en houdt u meer geld over voor andere leuke dingen!

Vaste energiekosten

De vaste leveringskosten zijn energiekosten die u altijd betaalt, ook al verbruikt u geen energie. De vaste leveringskosten (vastrecht) betaalt u maandelijks aan uw energieleverancier. Energiemaatschappijen mogen zelf bepalen hoe hoog de vaste leveringskosten zijn. Daarom kunnen deze vaste leveringskosten per energieleverancier erg verschillen.

Overheidsheffingen

Op uw energierekening ziet u hoeveel u betaalt voor overheidsheffingen. Onder overheidsheffingen vallen netbeheerkosten, de energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE) en btw. Voor gas betaalt u daarnaast ook altijd een regiotoeslag. De overheidsheffingen worden bepaald door de overheid. Uw energieleverancier heeft hier geen invloed op. 


 

Energiekosten zo laag mogelijk houden

Natuurlijk is een lage energierekening mooi meegenomen. Het goede nieuws is dan ook, dat u dit voor een groot deel zelf in de hand heeft. U kunt zelf uw energieverbruik bijvoorbeeld verminderen met slimme bespaartips. Minder energieverbruik leidt namelijk tot een lagere energierekening. Daarnaast is het verstandig om uw energiecontract eens onder de loep te nemen. Betaalt u momenteel niet te veel? Door energietarieven te vergelijken, kunt u waarschijnlijk veel geld besparen op uw energiekosten. Wel zo fijn! 


 

Energieprijzen van UnitedConsumers

Onze energietarieven liggen altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs. Zo weet u zeker dat u een uitstekende aanbieding voor stroom en gas te pakken heeft! Bovendien krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Bekijk direct hoeveel u kunt besparen met energie van UnitedConsumers!

energie ico
Altijd 100% groene stroom 

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Tarieven kunnen stijgen of dalen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste energieprijs


 • Altijd 10% goedkoper dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bekijk mijn aanbod 


Voor welke energietarieven kiest u?

Bij UnitedConsumers heeft u altijd de keuze uit verschillende energieprijzen. Kiest u voor variabele energieprijzen, dan wijzigen de energietarieven twee keer per jaar: op 1 januari en 1 juli. Indien u kiest voor een vast energietarief, dan blijven de energieprijzen vaststaan gedurende de looptijd van uw contract.

Kies direct uw energietarief

afbeelding


Veelgestelde vragen over energieprijzen

Bij energieprijzen vergelijken is het verstandig om te letten op de energieprijs die de energieleverancier hanteert. Daarnaast is het belangrijk dat u energieprijzen vergelijkt op basis van de looptijd van het contract (1 of 3 jaar), dezelfde soort energie (grijs of groen) en dezelfde contractvorm (vast of variabel).

Wanneer u energieleveranciers gaat vergelijken, dan is het bovendien interessant om te kijken of de energieleverancier een welkomstbonus aanbiedt.

Energietarieven van UnitedConsumers

Onze energietarieven zijn gebaseerd op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Het energietarief van UnitedConsumers ligt altijd 10% lager dan het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers in Nederland. Daarnaast krijgt u altijd een aantrekkelijke welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Bekijk uw persoonlijke aanbod

Uw termijnbedrag baseren wij het eerste contractjaar op het door u doorgegeven verbruik. Na het eerste jaar stellen wij uw nieuwe termijnbedrag vast op basis van het gemiddelde verbruik van uw woning. In uw jaarnota informeren wij u over het nieuwe termijnbedrag.

Verwacht u meer of minder energie te verbruiken? Dan kunt u het termijnbedrag altijd aanpassen. Dat kan eenvoudig via Mijn UnitedConsumers. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.

Aanpassen termijnbedrag

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven