Energieprijzen: tarieven voor gas en stroom

Waarschijnlijk denkt u niet iedere dag aan uw energiecontract. Dat hoeft ook niet, want in Nederland zijn de energievoorzieningen goed geregeld. U kunt altijd gebruikmaken van stroom en gas. Toch is het goed om af en toe eens energie te vergelijken. Energieleveranciers bepalen zelf de prijs voor stroom en gas waardoor u best wel eens goedkoper uit kunt zijn bij een ander. Wij geven u graag inzicht in energie, zodat u weet waar u aan toe bent. Goed voor elkaar.

Tip: begin bij een goedkope energieleverancier met goede service. Bij UnitedConsumers Energie helpen wij u graag verder.

Ja, ik wil goedkope energie

Ontwikkelingen van energieprijzen

Er zijn veel verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de energietarieven. Denk bijvoorbeeld aan de verhoging van energiebelasting en het BTW-tarief, maar ook investeringen en olieprijzen zijn van invloed op de energieprijs. Bovendien wordt de voorraad van de traditionele fossiele brandstoffen steeds schaarser en de vraag naar energie steeds hoger. Of de energieprijzen zullen blijven stijgen is moeilijk te voorspellen.

Energieprijzen vergelijken

Energieleveranciers bepalen de energieprijs. U kiest zelf of u een vast tarief wilt of een variabel tarief. Bij het vaste energietarieven kiest u voor één tarief voor de hele looptijd van uw contract. Variabele tarieven worden twee keer per jaar vastgesteld in januari en juli. Daalt de energieprijs dan gaat u ook minder betalen, stijgt de prijs dan stijgt uw energieprijs mee. Met een vast tarief heeft u altijd zekerheid, maar hiervoor geldt vaak wel een hogere prijs per kWh.

Door energieprijzen te vergelijken kunt u veel besparen op uw energierekening. Met onze handige energievergelijker kunt u meteen zien hoeveel voordeel u heeft.

Prijzen van energieleveranciers

De energieprijzen van energieleveranciers kunnen verschillen. Bekijk altijd goed welke voorwaarden en tarieven u kiest. Bij UnitedConsumers Energie kunt u kiezen tussen een vast of variabel stroomtarief. Wat u ook kiest, u ontvangt altijd 100% windenergie, 10% korting en een welkomstbonus van € 20,00. Zo bent u altijd voordelig uit.

Opbouw energieprijzen

Een deel van uw energiekosten ligt vast. Denk bijvoorbeeld aan de energiebelasting en vaste leveringskosten. Deze kosten zijn voor iedereen hetzelfde. In de opbouw van de energieprijs wordt ook rekening gehouden met de kosten voor het gebruik. De hoogte van uw energierekening is namelijk afhankelijk van uw energieverbruik. Hoe meer u verbruikt, hoe meer u betaalt. Daarnaast zijn er nog kosten voor uw aansluiting en het gebruik van het gas- en stroomnetwerk.

Energieproducten: gas en stroom

Energie is de verzamelnaam voor gas en stroom. Stroom wordt gemeten in kWh (kilowattuur) en wordt bij sommige energieleveranciers ook wel elektriciteit genoemd. Het verbruik van gas wordt gemeten in m3. Maakt u gebruik van stadsverwarming of een andere alternatieve vorm van verwarming? Dan heeft u geen gasaansluiting nodig. Uw verbruik is mede afhankelijk van het type woning en uw gezinssituatie. 

Energieleveranciers en energiemarkt

De energiemarkt is een groot netwerk van allerlei verschillende spelers. Samen zorgen zij ervoor dat u geen omkijken heeft naar stroom en gas. Als consument heeft u vooral te maken met energieleveranciers. Als energieleverancier is UnitedConsumers Energie altijd uw eerste aanspreekpunt. Heeft u vragen over uw energierekening of de energiemeter? Onze klantenservice staat voor u klaar.