TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Zorgverzekering 2018

De zorgverzekering zal ook in 2018 weer wijzigen. Op Prinsjesdag in 2017 worden veel wijzigingen voor 2018 bekendgemaakt. Een aantal onderdelen van de zorgverzekering zal in 2018 hetzelfde blijven. Voor nu is het afwachten tot we meer weten op Prinsjesdag.

Zorgverzekering met korting afsluiten

Nieuwe vergoedingen in de basisverzekering in 2018

Hoogstwaarschijnlijk zal de basisverzekering in 2018 gaan wijzigen. Grotendeels blijft de basisverzekering ieder jaar hetzelfde, maar soms worden een aantal zorgsoorten toegevoegd of uit de basisverzekering gehaald. Ook zullen diverse eigen bijdrages veranderen. Voor deze wijzigingen is het wachten tot Prinsjesdag, de derde dinsdag van september. Op deze dag wordt de inhoud van de basisverzekering voor 2018 bekend gemaakt. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde.

Eigen risico in 2018

Het eigen risico kan in 2018 anders zijn dan voorgaande jaren. De overheid maakt het bedrag op Prinsjesdag bekend. Het is dus nog even wachten totdat bekend is wat het eigen risico in 2018 gaat zijn voor de zorgverzekering. De verwachting is dat dit bedrag gelijk of hoger is dan het huidige eigen risico van € 385,-.

Zorgtoeslag in 2018

De zorgtoeslag wordt altijd pas later in het jaar bekend gemaakt door de Belastingdienst. Hiervoor kijkt de Belastingdienst namelijk naar de gemiddelde premies van de basisverzekering. Gaat de premie stijgen in 2018, dan zal de zorgtoeslag hoogstwaarschijnlijk ook stijgen.

Premie zorgverzekering in 2018

Zorgverzekeraars moeten voor de basisverzekering in 2018 eerder hun premie bekend maken. Afgelopen jaren was de uiterlijke datum voor de premie bekendmaking 19 november, maar die datum wordt voor de zorgpremies van 2018 vervroegd naar 12 november 2017. Op deze datum moeten uiterlijk alle premies bekend zijn gemaakt. Zorgverzekeraars willen afwachten wat hun concurrenten doen, waardoor bijna alle zorgverzekeraars wachten tot het allerlaatste moment. Door dit een week te vervroegen, krijgt iedereen een week extra overstaptijd. Zo kunnen mensen langer vergelijken, hun zorgverzekering voor 2018 wijzigen of eventueel overstappen van zorgverzekeraar.

De verschuiving van deze datum is ook belangrijk voor de Belastingdienst. Hierdoor krijgt de Belastingdienst meer tijd voor de uitvoering en vaststelling van de zorgtoeslag, wat onder andere afhangt van de gemiddelde premie voor 2018.

Op Prinsjesdag wordt door de overheid een schatting gegeven van de eventuele premiestijging. Ervaring uit voorgaande jaren leert ons echter dat de premiestijging alsnog hoger uit kan vallen.

Miljoenennota

In de miljoenennota staan de belangrijkste plannen en keuzes van het kabinet voor het komende jaar en wat die plannen gaan kosten. Er staat ook in wat de financiële status van Nederland is. Het is een toelichting op de rijksbegroting.

Zorgverzekering met korting of kado in 2018

ZorgCollectief UnitedConsumers zal ook in 2018 weer korting geven op de VGZ zorgverzekering. Deze korting kunt u inruilen voor een kado. De hoogte van de korting en de kado’s waar u uit kunt kiezen, worden uiterlijk 12 november 2017 door UnitedConsumers bekendgemaakt. Dat is wat we doen.

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd