TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Zorgverzekering in 2018

De derde dinsdag van september staat in het teken van Prinsjesdag. Op Prinsjesdag maakt de koning een rondje in de Glazen Koets (de Gouden staat in de garage voor een opknapbeurt) en leest hij een lang verhaal voor vol met cijfertjes. Klinkt saai, maar het is eigenlijk hartstikke belangrijk. Ook voor u. In het geitenperkamenten koffertje zit namelijk ook belangrijke informatie over uw zorgverzekering in 2018.

Zorgverzekering met korting afsluiten

Op Prinsjesdag wordt de Rijksbegroting bekend en de daaruit volgende Miljoenennota. Daarin staan de belangrijkste plannen voor het komende jaar en wat die plannen gaan kosten. Geen zorgen, bij UnitedConsumers bent u in 2018 weer verzekerd van de beste premie, mét korting. En speciaal voor u zetten we de belangrijkste data omtrent uw zorgverzekering op een rijtje. Goed voor elkaar.

 

Zorgverzekering in 2018

De overheid verwacht dat de zorgkosten in 2018 gaan stijgen en dat betekent dat de premies omhoog gaan. Hoeveel precies bepalen de zorgverzekeraars zelf. De premiestijging wordt geschat op € 82 per jaar, dat is ongeveer € 7 per maand. Gelukkig bent u bij UnitedConsumers altijd verzekerd van de voordeligste premie, mét korting.

De basisverzekering in 2018

In 2018 wordt het basispakket weer vergroot. Hier stemde staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een pakketbesluit begin dit jaar al mee in. De volgende dingen veranderen: 

  • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met oefentherapie vergoed.
  • Oncologiepatïenten die immuuntherapie ondergaan krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Door het jaar heen stromen ook nieuwe medicijnen en behandelingen het pakket in. De afgelopen tijd werden er nieuwe medicijnen tegen hepatitis C toegevoegd, een nieuwe behandeling van erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen. Ook zullen diverse eigen bijdrages weer gaan veranderen. De inhoud van de basisverzekering is voor elke Nederlander hetzelfde.

Het eigen risico in 2018

Het eigen risico blijft in 2018 op € 385. In de eerste instantie werd op Prinsjesdag bekend gemaakt dat het eigen risico € 400 zou worden, maar later werd dit bijgesteld. Dit betekent wel dat de premies hoger worden.

De zorgtoeslag in 2018

Omdat de premies naar verwachting gaan stijgen, stijgt ook de zorgtoeslag. Volgend jaar krijgen huishoudens met een laag inkomen maximaal € 131 euro zorgtoeslag. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag naar € 194,-.

Belangrijke data

Maar wat moet u nu gaan doen? Prinsjesdag is voorbij en de Miljoenennota bekend, wat betekent dat zorgverzekeraars hun premies kunnen gaan berekenen. De ervaring leert dat ze veel naar elkaar kijken en hun premies pas op het laatste moment presenteren. Voor u zijn drie data nu belangrijk:

  • 12 november
  • 31 december
  • 31 januari

12 november: bekendmaking zorgpremies

De afgelopen jaren moesten zorgverzekeraars de premie voor hun basisverzekering op 19 november bekend maken, maar in 2018 ligt de deadline wat krapper. Op 12 november moeten zorgverzekeraars hun premies bekend maken, dus markeer ook deze in uw agenda.

Zorgverzekeraars houden hun concurrenten nauw in de gaten en wachten dus allemaal af tot het allerlaatste moment. Omdat het nu een week vervroegd is heeft u een week extra overstap- en bedenktijd. Ideaal! Zo kunt u langer vergelijken, uw zorgverzekering voor 2018 wijzigen of eventueel overstappen van zorgverzekeraar.

Voor de Belastingdienst heeft het verschuiven van de datum trouwens ook een voordeel, want zij krijgen nu meer tijd voor de uitvoering en vaststelling van de zorgtoeslag. Die hangt namelijk af van de gemiddelde premie voor 2018.

31 december: uiterlijke opzegdatum

Wilt u volgend jaar overstappen? Als u voor 31 december overstapt naar UnitedConsumers regelen wij alles voor u. Twijfelt u nog over uw verzekering? Tot 31 december heeft u de mogelijkheid uw huidige verzekering op te zeggen. U heeft dan tot 31 januari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Ook wijzigingen in uw pakket dient u voor 31 december door te geven.

31 januari: uiterlijke datum afsluiten zorgverzekering

Wanneer u op 1 februari nog geen zorgverzekering heeft, dan bent u officieel in overtreding. Wanneer u niets doet, wordt uw zorgverzekering gewoon weer met een jaar verlengd. Maar als u denkt het komende jaar bijvoorbeeld orthodontie nodig te hebben, of zwanger wilt worden, dan loont het wel om een kijkje te nemen bij aanvullende verzekeringen. Let wel op: bij sommige verzekeraars moet u eerst een jaar aanvullend verzekerd zijn voordat u orthodontie vergoed krijgt.

Zorgverzekering met korting in 2018

ZorgCollectief UnitedConsumers zal ook in 2018 weer korting geven op de VGZ zorgverzekering. De hoogte van de korting wordt uiterlijk 12 november 2017 door UnitedConsumers bekendgemaakt. Dat is wat we doen.

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd