Samenwonen of trouwen: samen op een zorgpolis

Bent u pas getrouwd of bent u gaan samenwonen? Gefeliciteerd! U kunt ervoor kiezen om uw zorgverzekering met korting op één polis te laten zetten. Zo heeft u uw gegevens in een overzicht bij elkaar en spaart u nog sneller een leuk bedrag bij elkaar!

Uw partner meeverzekeren

Heeft u een zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? Dan kunnen wij uw partner gratis op uw polis bijschrijven. Uw partner kiest zelf een eigen aanvullende verzekering of tandverzekering. Deze gegevens en de persoonsgegevens van uw partner ontvangen wij graag. U kunt contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Telefoon: 040 255 81 11
E-mail: zorg@unitedconsumers.com

Wij bellen u gratis terug

Kinderen zijn gratis meeverzekerd

Voor kinderen tot 18 jaar hoeft u geen premie voor de zorgverzekering te betalen. Wilt u ook de kinderen van uw partner laten bijschrijven, geef dit aan ons door.

Adres- of naamswijziging doorgeven

Wijzigt uw adres of naam? Geef uw nieuwe gegevens aan ons door. Dat kan eenvoudig via Mijn UnitedConsumers. VGZ ontvangt uw nieuwe gegevens automatisch van uw gemeente.  

Ingangsdatum van uw nieuwe zorgpolis

Wanneer uw nieuwe gezamenlijke zorgpolis ingaat, hangt af van uw situatie:

Uw partner is bij VGZ of Bewuzt verzekerd

Als uw partner een zorgverzekering van VGZ of Bewuzt heeft, kunnen wij hem/haar bijschrijven op de eerste dag van de maand nadat u de wijziging heeft doorgegeven. Uw partner houdt dezelfde aanvullende verzekering.

Uw partner heeft elders een zorgverzekering

Het is helaas niet mogelijk om gedurende het jaar van zorgverzekering te wisselen. Als uw partner bij een andere zorgverzekeraar dan VGZ of Bewuzt verzekerd is, kunnen wij hem/haar per 1 januari van het volgende jaar bijschrijven op uw zorgpolis. Wij zorgen er ook voor dat de huidige verzekering wordt opgezegd.

Uw partner heeft momenteel geen zorgverzekering

Is uw partner afkomstig uit het buitenland en heeft hij/zij nog geen Nederlandse zorgverzekering? Wij kunnen uw partner bijschrijven op uw zorgpolis. De ingangsdatum is dan de dag van inschrijving bij de gemeente. 

Goedkope zorgverzekering afsluiten >>