Huis verwarmen zonder verwarming met onze tips!

Uw huis verwarmen zonder verwarming, kan dat wel? Absoluut! De verwarming in huis wordt bijna overbodig met onze tips om goedkoop uw huis te verwarmen!

Huis verwarmen

 

Huis verwarmen

Wist u dat gas gemiddeld de grootste kostenpost is op uw energierekening? Buiten het feit dat gas duur is, is het een fossiele brandstof en daarom niet duurzaam. Daarom is het interessant om uw huis te verwarmen zonder gas. Zo bespaart u op uw energierekening en maakt u minder gebruik van fossiele brandstoffen. Goed voor het milieu én uw portemonnee!


 

Huis verwarmen zonder verwarming: 6 tips

Uw huis verwarmen zonder gas kan op verschillende manieren. Om u een handje te helpen, zetten wij onze 6 beste tips op een rij:

Tip 1: Warm op met de buitenlucht

Het is vanzelfsprekend dat u de ramen sluit wanneer het buiten koud is. Is het buiten een stuk warmer dan binnen? Zet dan lekker de ramen open. Zo komt er heerlijk warme lucht uw huis binnen en wordt uw huis gratis opgewarmd! 

Tip 2: Huis verwarmen met apparaten

Gaat u uw was drogen? Laat de droger naderhand dan openstaan. De droger geeft warmte af, dus sluit de ruimte van de droger niet af, maar laat de warme lucht uw woning verwarmen.

De oven kunt u ook perfect gebruiken om uw huis te verwarmen! Heeft u net koekjes gebakken? Laat dan na het bakken de oven openstaan. Zo koelt de oven rustig af, verwarmt het de ruimte en ruikt het nog eens heerlijk in huis! 

Tip 3: Goedkoop huis verwarmen? Maak gebruik van tussendeuren!

Misschien bent u het gewend om alles in huis open te laten staan. Wanneer u uw huis wilt verwarmen, is het verstandig om alle tussendeuren te sluiten. 

Leg desnoods een handdoek onder de deur, zodat er geen tocht van de koude kamer naar binnen sluipt. Zo hoeft u uw huis maar voor een klein gedeelte te verwarmen. 

Tip 5: Huis verwarmen met kaarsen

Kaarsen zijn echte sfeermakers, maar ook nog eens perfecte warmtebronnen! Bovendien kost het u geen stroom en dat is weer voordelig voor de portemonnee. Trek al die kaarsjes maar uit de kast en maak het behaaglijk in huis!

Tip 6: Huis verwarmen met de zon 

Wanneer u grote raampartijen heeft, is het fijn om de zon op de ramen te laten schijnen. Doordat de zon op de ramen schijnt, wordt het een stuk aangenamer binnen. Doe daarom de rolluiken omhoog en de gordijnen opzij. Laat het zonnetje maar schijnen!


 

Goedkoop huis verwarmen

Naast uw huis verwarmen zonder verwarming, kunt u uw huis ook op duurzame manieren verwarmen met bepaalde installaties. Wanneer u bijvoorbeeld geen gas wilt gebruiken, zijn er nog voldoende opties om het toch behaaglijk warm te krijgen in huis. Denk bijvoorbeeld aan een pelletkachel, warmtepomp of een elektrische verwarming. Deze installaties maken geen gebruik van gas, maar zorgen wel voor een heerlijk warme woning. Win-win, dus!


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage