Huis verwarmen zonder verwarming: onze tips!

Uw huis verwarmen zonder verwarming, kan dat wel? Absoluut! De verwarming in huis wordt bijna overbodig met onze tips om goedkoop uw huis te verwarmen!

Huis verwarmen

Huis verwarmen

Wist u dat gas gemiddeld de grootste kostenpost is op uw energierekening? Buiten het feit dat gas duur is, is het een fossiele brandstof en daarom niet duurzaam. Maar, hoe kunt u uw huis verwarmen zonder gas? Het vergt wel een beetje creativiteit, maar het is niet onmogelijk. 

Goedkoop uw huis verwarmen? 6 tips

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw huis te verwarmen zonder gas. Wij zetten 6 tips voor u op een rijtje:

Tip 1: Huis verwarmen door ramen tactisch open of dicht te doen

Het is vanzelfsprekend dat u de ramen sluit wanneer het buiten koud is. Is het buiten een stuk warmer dan binnen? Zet dan lekker de ramen open. Zo komt er heerlijk warme lucht uw huis binnen en wordt uw huis gratis opgewarmd! 

Tip 2: Huis verwarmen met de oven of de droger

Gaat u uw was drogen? Laat de droger naderhand dan openstaan. De droger geeft warmte af, dus sluit de ruimte van de droger niet af, maar laat de warme lucht uw woning verwarmen. De oven kunt u ook perfect gebruiken om uw huis te verwarmen! Heeft u net koekjes gebakken? Laat dan na het bakken de oven openstaan. Zo koelt de oven rustig af, verwarmt het de ruimte en ruikt het nog eens heerlijk in huis! 

Tip 3: Huis verwarmen? Sluit ongebruikte kamers

Misschien bent u het gewend om alles in huis open te laten staan. Wanneer u uw huis wilt verwarmen, is het verstandig om alle tussendeuren te sluiten. Leg desnoods een handdoek onder de deur, zodat er geen tocht van de koude kamer naar binnen sluipt. Zo hoeft u uw huis maar voor een klein gedeelte te verwarmen. 

Tip 4: Huis verwarmen met een pelletkachel

Om het hele huis te verwarmen, kunt u een pelletkachel aansluiten op de radiatoren. In een pelletkachel gooit u geen houtblokken, maar een soort van geperste houtkorrels, ofwel pellets. Hoewel uw huis verwarmen met een pelletkachel erg aangenaam is, heeft het wel een nadeel. Middels een pijp of schoorsteen worden rookgassen afgevoerd naar buiten. Dat is dan weer slecht voor uw gezondheid en het milieu. 

Tip 5: Huis verwarmen met gloeilampen

Verwissel de ledlampen in de winter door gloeilampen. Ja, u verbruikt meer elektriciteit én het is minder milieuvriendelijk, maar gloeilampen zijn wel lekker warm! De ledlampen zet u er in de zomer weer in, zodat u dan weer kunt besparen op uw stroomverbruik

Tip 6: Huis verwarmen met de zon 

Wanneer u grote raampartijen heeft, is het fijn om de zon op de ramen te laten schijnen. Doordat de zon op de ramen schijnt, wordt het een stuk aangenamer binnen. Doe daarom de rolluiken omhoog en de gordijnen opzij. Laat het zonnetje maar schijnen!

Duurzaam huis verwarmen: gas bespaartips

Er zijn genoeg manieren om op uw gasverbruik te besparen. Wist u dat u met een zonneboiler water kunt verwarmen? En wilt u helemaal van het gas af? Dan is een warmtepomp een goed idee! 

Ik wil extra gas bespaartips


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage