Contact
Mijn UnitedConsumers

Waarom is lachen gezond voor mij?

Lachen is gezond en het geeft u een heerlijk gevoel. Herinnert u zich die ene keer dat u zó hard moest lachen dat uw buik pijn deed? Of die ene keer dat uw beste vriend bijna struikelde en u het in uw broek deed van het lachen? Nu u eraan denkt, lacht u er waarschijnlijk weer om. Waarom is lachen gezond?

Lachen is gezond

 

Is lachen gezond?

Ja, lachen is gezond! Zowel voor jonge mensen als voor oudere personenCharles Dickens zei ooit: "Er is niets in de wereld zo onweerstaanbaar besmettelijk als lachen en een goed humeur." En dat is waar! Als u lacht naar een baby, zal deze vaak direct teruglachen. Ook zullen personen aardiger doen wanneer u een lach op uw gezicht zet. Maar wat voor effect heeft lachen dan op de gezondheid


 

Waarom is lachen gezond?

Wanneer u lacht komt er een gelukshormoon vrij, genaamd endorfine. Daarnaast komen er nog andere stofjes vrij, zoals oxytine en serotonine. Bovendien nemen de stresshormonen in uw bloed af. Dit zorgt ervoor dat u een heerlijk ontspannen en soms zelfs gelukkig gevoel krijgt. Lachen is gezond én een uitstekende manier om te ontstressen.

Daarnaast trekt u met lachen bepaalde spiergroepen samen in uw buik en in uw gezicht. Lachen is gezond en eigenlijk een soort van mini-work-out! Een echte six-pack zal u er waarschijnlijk niet van krijgen, maar dat lachen een - positief - steentje bijdraagt aan uw gezondheid, dat is zeker waar!


 

Lachen is gezond onderzoek

Van lachen leeft u langer, toch? Of veel lachen betekent dat u langer leeft, heeft onderzoek niet kunnen concluderen. Daarnaast zou geforceerd lachen, zoals lachmeditatie of -yoga, niet bijdragen aan een gezondere levensstijl. Lachen kan het beste vanuit uzelf komen, door een spontane situatie, een grappig filmpje of een goede meme. 


 

Meer lachen met onze 4 tips

Ondanks dat lachen gezond is, zit lachen er soms gewoon eventjes niet in. Misschien heeft u depressieve klachten of bevindt u zich in een stressvolle situatie op school of op het werk. Hoe kunt u er dan voor zorgen dat u meer lacht? Wij geven u enkele tips:

Tip 1: Neem uzelf wat minder serieus. Relativeer, want iedereen maakt fouten; lach er dus eens om!
Tip 2: Zorg dat u zich omringt met mensen die dezelfde humor hebben als u. Zo lacht u gegarandeerd vaker.
Tip 3: Vindt u iets grappig? Lach dan voluit! Lachen werkt aanstekelijk en samen lachen kan leiden tot de slappe lach. Er is niks zo heerlijk als de slappe lach krijgen!
Tip 4: Het klinkt cliché, maar muziek brengt mensen aan het lachen. Zet daarom af en toe eens een grappig liedje op en lach - of dans - samen met uw collega's of vrienden! 


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Uw mentale gezondheid verbeteren? Dat doet u zo!

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Hoeveel water drinken per dag is gezond?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Stress en voeding: de juiste voeding bij stress

>Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven