Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering

De beste zorgverzekering vanaf € 114,90 /mnd

Zorgverzekering UnitedConsumers door VGZ

Tot 5% korting op de basisverzekering

15% korting opaanvullende verzekeringen

Gratis tandongevallen- verzekering

Gratis FitterUp app

Zorgverzekering van UnitedConsumers Wij vinden het belangrijk dat u de beste én goedkoopste zorgverzekering afsluit. Daarom hebben we samen met VGZ onze eigen, unieke zorgverzekeringen samengesteld. Een zorgverzekering afgestemd op uw wensen en tot 5% korting op de basisverzekeringen. Op onze aanvullende zorgverzekeringen ontvangt u zelfs 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering.

Zorgverzekering kiezen

Zorgverzekering van UnitedConsumers
Goed voor elkaar

Voor uitstekende zorg

U wilt natuurlijk zorgeloos verzekerd zijn. Bij ons bent u aan het juiste adres. Onze zorgverzekeringen zijn samengesteld in samenwerking met VGZ. Zo weet u zeker dat u de beste zorg krijgt!

Voor een fitter leven

Uw gezondheid staat voorop. Daarom krijgt u met een zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ gratis toegang tot de FitterUp app. Deze app helpt u bij het krijgen en behouden van een gezonde levensstijl.

Voor lage vaste lasten

Zelfs de beste zorgverzekering kan goedkoper. U krijgt tot 5% korting op onze basisverzekeringen. Op onze aanvullende verzekeringen ontvangt u 15% korting en bent u gratis verzekerd tegen tandongevallen.

Onze klanten beoordelen ons met een

9.1
10

Perfect

Goede en geduldige hulp bij het inloggen.

Mariëtte , Veldhoven

Goedkope zorgverzekering
afsluiten

Met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers bespaart u direct op uw vaste lasten. Dat wilt u toch ook? Vul uw geboortedatum in en kom er direct achter hoeveel u kunt besparen op uw zorgverzekering in 2022!

Zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Collectieve zorgverzekering met korting Met onze collectieve zorgverzekering bespaart u op uw vaste lasten en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven.

Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor een goedkope zorgverzekering met korting! Ons collectief is er voor iedereen.

Kies collectieve zorgverzekering

Zorgverzekering afsluiten

Tot 5% korting op uw basis zorgverzekering

Goedkoopste
zorgverzekering
UC Bewuste Keuze
Naturapolis

 • Voldoende keuze in zorgverleners
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 65% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief
Meest gekozen
Meest gekozen
Uitgebreide
zorgverzekering
UC Ruime Keuze
Naturapolis

 • Ruime keuze in zorgverleners
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 80% vergoeding bij zorgverleners zonder contract van gemiddeld gecontracteerd tarief
Complete
zorgverzekering
UC Eigen Keuze
Restitutiepolis

 • Vrije keuze in zorgverleners
 • 100% vergoeding bij zorgverleners met contract
 • 100% vergoeding van het marktconform tarief

Aanvullende zorgverzekering
voor extra zekerheid

Aanvullende zorgverzekering Met een aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorgkosten die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een aanvullende zorgverzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen of lenzen.

Tandartsverzekering Een tandartsverzekering is een interessante uitbreiding van uw zorgverzekering als u verwacht dat u extra tandzorg nodig heeft. Vanuit de tandartsverzekering worden vergoedingen geboden voor bijvoorbeeld periodieke controles en de mondhygiëniste.

GRATIS verzekerd
tegen tandongevallen

 • Gratis bij een aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering
 • Kinderen zijn automatisch meeverzekerd op uw tandongevallenverzekering
 • Onvoorziene tandheelkundige zorg door een tandarts wordt tot maximaal 10.000,- vergoed per ongeval

Kies aanvullende zorgverzekering

Mijn UnitedConsumers
uw persoonlijke omgeving

Een zorgverzekering afsluiten bij UnitedConsumers betekent meer overhouden voor een leuker leven. U bespaart namelijk op uw maandelijkse vaste lasten, regelt uw zorgzaken eenvoudig online en ontvangt uniek deelnemersvoordeel. Een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers is dus altijd een uitstekende keuze!

Persoonlijk bespaartegoed De korting op uw zorgverzekering storten wij maandelijks in uw persoonlijke bespaartegoed. U kunt uw zorgkorting laten uitbetalen of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Deelnemersvoordeel Met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ bespaart u niet alleen op uw vaste lasten. U krijgt ook gratis toegang tot de FitterUp app voor een leuker en gezonder leven.

Goedkope zorgverzekering
met korting kiezen

Binnen 2 minuten weet u hoeveel u kunt besparen met een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers. Door de ruime keuze in zorgverzekeringen, is er altijd een zorgverzekering met korting die bij u past!

 • Tot 5% korting op de basis zorgverzekering
 • 15% korting op aanvullende zorgverzekeringen
 • 15% korting op tandartsverzekeringen
 • Gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende verzekering en tandartsverzekering
Nieuwe zorgverzekering 2022

Uw geboortedatum:

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Jaarlijks worden op 12 november de nieuwe premies van de zorgverzekeringen bekendgemaakt. Vanaf dat moment kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2022. Houd er rekening mee dat u slechts van 12 november tot en met 31 januari de tijd heeft om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Bekijk zorgverzekeringen

Iedereen in Nederland is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. U kunt zelf kiezen welke basisverzekering u wilt; een budgetpolis, naturapolis of restitutiepolis. Zo is er altijd een basisverzekering die bij uw voorkeur past. Naast de basisverzekering kunt u ook een aanvullende zorgverzekering of tandartsverzekering afsluiten voor extra zekerheid. Dit is echter optioneel en dus niet verplicht.

Zorgverzekering afsluiten

Het verschil tussen de naturapolis en restitutiepolis zit met name in de keuzevrijheid tussen (gecontracteerde) zorgverleners. Maar ook in de vergoeding die u krijgt wanneer u naar een zorgverlener zonder contract gaat.

Natura zorgverzekering Uw zorgkosten worden bij een naturapolis direct betaald door uw zorgverzekeraar. Dit geldt echter wel alleen voor zorgkosten van zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. En alleen voor kosten die vanuit de basis zorgverzekering worden vergoed. U kunt voor een volledige en directe vergoeding uitsluitend bij deze zorgaanbieders terecht. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u, afhankelijk van welke basisverzekering u kiest, 65% of 80% van de kosten vergoed.

Past een naturapolis goed bij uw zorgwensen? Wij bieden twee goedkope natura zorgverzekeringen aan: UC Bewuste Keuze en UC Ruime Keuze. Met de naturapolissen van UnitedConsumers door VGZ weet u zeker dat u een uitstekende én goedkope zorgverzekering kiest.

Bereken mijn premie

Restitutie zorgverzekering Met een restitutiepolis kunt u terecht bij alle zorgaanbieders in Nederland. In de restitutiepolis wordt ook de zorg van zorgverleners zonder contract volledig vergoed, in tegenstelling tot bij een naturapolis. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan moet u eerst zelf de rekening voor verleende zorg betalen. U kunt de factuur daarna indienen bij uw zorgverzekering en krijgt dan uw geld terug. Neemt u zorg af bij een gecontracteerde zorgverlener, dan wordt de factuur altijd direct betaald door uw zorgverzekering.

Past een restitutiepolis goed bij uw zorgwensen? Dan is de UC Eigen Keuze zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ een uitstekende keuze!

Bereken mijn premie

Kiest u voor een natura-, of restitutiepolis? De naturapolis en restitutiepolis zijn allebei basis zorgverzekeringen. Het verschil tussen een restitutie of naturaverzekering zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners en de vergoeding die u krijgt.

Bij zowel een naturapolis als een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan krijgt u bij een naturaverzekering slechts een deel van de kosten vergoed. Bij een restitutiepolis krijgt u wel een volledige vergoeding van het marktconform tarief.

Vergoedingen uit uw zorgverzekering kunnen in Nederland uit de basisverzekering of uit een aanvullende verzekering komen. Uit de basisverzekering wordt de meeste basiszorg vergoed zoals een bezoek aan de huisarts, medicijnen of een bezoek aan het ziekenhuis.

Heeft u meer zorg nodig, dan kan een aanvullende zorgverzekering uitkomst bieden. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie, tandartszorg of alternatieve zorg. Bekijk alle vergoedingen die uit de basis- of aanvullende zorgverzekering vergoed worden.

Zorgverzekering 2023

Laatste update 23-09-2022

1. Zorgpremie 2023

Voor 2023 verwacht de overheid dat de zorgpremie met ongeveer € 11,- per maand stijgt naar gemiddeld € 137,- per maand.

Uiteindelijk stellen de zorgverzekeraars zelf de zorgpremie op 12 november 2022 definitief vast. Zorgverzekeraars kunnen bijvoorbeeld hun reserves inzetten om de premie te dempen. Ook kan het inkoopbeleid van een zorgverzekeraar ervoor zorgen dat de stijging hoger of lager uitvalt dan hetgeen de overheid heeft berekend.

2. Zorgtoeslag 2023 stijgt

De zorgtoeslag gaat in 2023 met ongeveer € 35,- per maand omhoog naar maximaal € 154,- per maand. Om de hogere zorgkosten te compenseren voor de lage- en middeninkomens, stijgt de zorgtoeslag. Bovendien verhoogt het kabinet de zorgtoeslag eenmalig extra om de algemene koopkracht te verbeteren.

3. Geen wijziging eigen risico 2023

Het verplicht eigen risico blijft in 2023 gelijk aan 2022. Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een kamerstuk ingediend met het verzoek om het eigen risico te bevriezen tot 2025. Dit verzoek is ingewilligd. Dit betekent dat u in 2023 voor bepaalde basiszorg wederom de eerste € 385,- aan kosten zelf betaalt.

4. Veranderingen basisverzekering 2023

Voor 2023 verandert een deel van het basispakket. Dit zijn de belangrijkste veranderingen van de basisverzekering in 2023:

Herstelzorg na corona
De vergoeding herstelzorg na corona in het basispakket wordt in ieder geval tot 1 augustus 2023 verlengd. De vergoeding is bedoeld voor mensen die moeite hebben met het herstellen na COVID-19 en biedt een extra dekking voor fysiobehandelingen, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek

Vitamine D vergoeding verdwijnt
Vanaf 1 januari 2023 wordt vitamine D niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Dat wil zeggen dat u deze vitamine per 1 januari 2023 zelf moet betalen.

Combinatietest niet meer vergoed
De basisverzekering vergoedt de combinatietest niet meer vanaf 1 januari 2023. Bij de combinatietest kan onderzocht worden of er een verhoogde kans is dat uw kindje het down-, edwards- of patausyndroom heeft.

NIPT test volledig vergoed
Vanaf 1 januari 2023 wordt de NIPT test vergoed en geldt er geen eigen risico meer voor zwangeren met medische indicatie. Daarnaast geldt er per 1 april 2023 geen eigen betaling van € 175,- meer voor zwangeren zonder medische indicatie. Bovendien wordt de 20-wekenecho voor alle zwangeren gratis.

Vergoeding immunotherapie
Sinds juli 2022 is immunotherapie tegen zeldzame kankervormen toegevoegd aan het basispakket. Ook in 2023 wordt immunotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Medicijn tegen obesitas vergoed
Vanaf 1 april 2022 wordt het medicijn tegen obesitas volledig vergoed vanuit de basisverzekering. In 2023 valt dit medicijn wederom onder de vergoedingen van de basisverzekering.

Meer over zorgverzekering 2023

5. Collectiviteitskorting verdwijnt in 2023

Vanaf 1 januari 2023 mogen zorgverzekeraars geen (collectiviteits)korting meer geven op de basisverzekeringen. Wel mag op de aanvullende verzekeringen korting gegeven worden. Ook wij geven in 2023 nog steeds korting op onze aanvullende verzekeringen in 2023.

Premies als eerste in uw mailbox

Benieuwd naar onze zorgpremie in 2023? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze premies.

Houd mij op de hoogte

Of volg ons op FacebookInstagram en LinkedIn

U mag altijd zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. De hoogte van de vergoeding is wel afhankelijk van het type zorgverzekering dat u kiest. Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan weet u zeker dat u uw zorgkosten 100% vergoed krijgt. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan krijgt u (afhankelijk van uw gekozen zorgverzekering) vaak een deel van de kosten vergoed.

UC Zorgzoeker In de Zorgzoeker van UnitedConsumers vindt u alle zorgverleners waarmee VGZ een overeenkomst heeft. Kiest u voor een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u verzekerd van goede zorg. Ook voorkomt u dat u zelf moet bijbetalen. Een gecontracteerde zorgverlener vindt u in vier stappen:

 1. Ga naar de UC Zorgzoeker.
 2. Vul uw postcode in.
 3. Kies een gewenste rubriek of zorgsoort.
 4. bekijk het resultaat op uw scherm.

Naar de UC Zorgzoeker

Eigen risico Het eigen risico betaalt u over de zorg die u vergoed krijgt vanuit de basis zorgverzekering, zoals ziekenhuiszorg en medicijnen. Het eigen risico is verplicht voor elke verzekerde van 18 jaar en ouder en wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. U kunt ervoor kiezen om uw eigen risico vrijwillig te verhogen (tot maximaal € 885,-) om een korting op uw maandelijkse premie te krijgen. Het is verstandig om uw eigen risico enkel vrijwillig te verhogen indien u voldoende financiële middelen heeft om deze hoge zorgkosten ook op te vangen.

Eigen bijdrage De eigen bijdrage betaalt u over zorg die u vergoed krijgt vanuit de basis zorgverzekering of aanvullende zorgverzekering, zoals sommige medicijnen, een kunstgebit en een bril of lenzen. Voor de eigen bijdrage kunt u (gedeeltelijk) een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering. Het is mogelijk dat voor sommige zorg zowel een eigen risico, als een eigen bijdrage geldt.

Als u een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers afsluit, dan declareert u uw zorgkosten eenvoudig via de UC Zorg app. Nadat u de app op uw telefoon heeft gedownload, logt u veilig in met uw DigiD en heeft u inzicht in uw zorgzaken. Naast declareren kunt u ook uw vergoedingen inzien, uw eigen risico bekijken en heeft u altijd uw zorgpas (EHIC) bij de hand.

UC Zorg app

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig en roept de nodige vragen op. Het kan zo zijn dat u bijvoorbeeld herstelzorg na corona nodig heeft. Het is dan wel zo fijn om te weten of u dit vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekering. Op onze pagina over het coronavirus vindt u alle informatie over vergoedingen.

Vergoeding coronavirus

Liever persoonlijk contact?

Onze WFT-gecertificeerde medewerkers staan voor u klaar!

Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Mail ons
zorg@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag
WhatsApp ons
Start chat
Antwoord binnen 30 min

De beste en goedkoopste zorgverzekering.

Dat wilt u toch ook?

Bereken mijn premie

Meer over zorgverzekeringen

Besparen op mijn zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering: dat willen we allemaal. In Nederland is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Hier betaalt u maandelijks een zorgpremie voor. Omdat u maandelijks betaalt voor uw zorgverzekering, is het wel zo fijn als u uw zorgverzekering zo goedkoop mogelijk kunt houden. Wij geven u enkele bespaartips voor een goedkope zorgverzekering.


Alleen verzekeren voor zorg die u nodig heeft Een zorgverzekering sluit u af om te voorkomen dat u voor hoge zorgkosten komt te staan. Toch is het niet altijd nodig om de duurste en meest uitgebreide zorgverzekering af te sluiten. Breng voor uzelf in kaart welke zorg u nodig denkt te hebben komend jaar en kies vervolgens een pakket dat aansluit op deze zorgbehoeften. Zo weet u zeker dat u niet over- of onderverzekerd bent en houdt u uw zorgverzekering goedkoop.

Kies een goedkope zorgverzekering


Bekijk of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag Met zorgtoeslag worden uw maandelijkse kosten voor uw zorgverzekering deels gecompenseerd.  De Belastingdienst bepaalt op basis van uw gezinssamenstelling, de hoogte van uw gezamenlijk inkomen en vermogen of en hoeveel zorgtoeslag u krijgt. Komt u in aanmerking voor zorgtoeslag, dan moet u dit wel zelf aanvragen.


Controleer of u niet dubbel verzekerd bent Heeft u een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan eens welke dekking u heeft binnen uw reisverzekering en of uw eventuele aanvullende zorgverzekering hetzelfde dekt. Anders bent u dubbel verzekerd en is uw zorgverzekering onnodig duurder.


Bekijk het beste aanbod per gezinslid Voor uw partner en eventuele kinderen dezelfde zorgverzekering afsluiten is gemakkelijk en overzichtelijk, maar zo bespaart u niet altijd op uw zorgverzekering.  Maak daarom (voor ieder gezinslid) een vergelijking voor het beste aanbod in zorgverzekering en kies dus de zorgverzekering (of aanvullende verzekering) die het beste bij de persoonlijke behoefte past.


Eigen risico verhogen Het verplicht eigen risico staat voor iedereen standaard op € 385,-. Als u uw zorgverzekering goedkoop wilt houden, dan kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico vrijwillig te verhogen. Bij het verhogen van het eigen risico ontvangt u een korting op de premie van uw zorgverzekering, tot een maximum van € 15,- per maand (bij een maximaal vrijwillig eigen risico van € 885,-). Verhoog het eigen risico enkel als u voldoende financiële middelen heeft om hoge zorgkosten op te vangen.


Gecontracteerde zorgverlener kiezen Heeft u zorg nodig vanuit uw basisverzekering? Dan is het altijd verstandig om een zorgverlener te kiezen waar uw verzekeraar een contract mee heeft. Gecontracteerde zorgverleners worden namelijk altijd 100% vergoed vanuit uw zorgverzekering. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan kan het zo zijn dat u (afhankelijk van uw gekozen basisverzekering) slechts een deel van de zorgkosten vergoed krijgt.


Zorgverzekering met korting kiezen Wilt u besparen op uw zorgverzekering? Kijk dan wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is voor uw zorgwensen. Bij ons kunt u maandelijks tot 5% korting op de premie van uw basis zorgverzekering krijgen. Daarnaast krijgt u op onze aanvullende zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Door voor een zorgverzekering van UnitedConsumers te kiezen, kunt u gemiddeld tot wel € 175,00 per jaar besparen op uw zorgverzekering. Doe er iets leuks mee!

Zorgverzekering kiezen

Overstappen van zorgverzekering

Als u een nieuwe zorgverzekering heeft gevonden, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk overstappen. Moet u uw huidige zorgverzekering zelf opzeggen en kunt u op ieder moment van het jaar overstappen van zorgverzekering? Hieronder leggen wij aan u uit wat er komt kijken bij het overstappen van zorgverzekering.


Overstapmoment zorgverzekering Een zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december. Indien u niets doet, wordt uw zorgverzekering automatisch per 1 januari verlengd. Uw zorgwensen kunnen in de loop van het jaar echter veranderen. Het is daarom verstandig om ieder jaar opnieuw kritisch naar uw zorgverzekering te kijken. Overstappen van zorgverzekering kan jaarlijks vanaf 12 november tot en met 31 januari.

Overstappen zorgverzekering voor 1 januari Wanneer u tussen 12 november en 31 december een nieuwe zorgverzekering afsluit, wordt uw huidige zorgverzekering automatisch voor u opgezegd. De opzegging wordt automatisch geregeld dankzij uw burgerservicenummer. Het enige wat u hoeft te doen is te wachten op de nieuwe polis van uw zorgverzekering.

Overstappen zorgverzekering na 1 januari Wanneer u zelf uw huidige zorgverzekering vóór 31 december opzegt, kunt u tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan (met terugwerkende kracht) per 1 januari in. U ontvangt daarom vaak eenmalig een factuur van een dubbele premie: van zowel januari als februari. 


Tussentijds overstappen van zorgverzekering Wilt u overstappen van zorgverzekering na 1 januari, of veranderen van zorgverzekering halverwege het jaar? Overstappen halverwege het jaar is in de volgende situaties mogelijk:

 • De polisvoorwaarden van uw huidige zorgverzekering worden tussentijds gewijzigd en u bent het hier niet mee eens.
 • U wordt in de komende maand of u bent in de afgelopen maand 18 jaar geworden.
 • U heeft een nieuwe werkgever en wil naar het nieuwe collectief overstappen.
 • U bent verzekeringsplichtig maar hebt (nog) geen zorgverzekering.
 • U verhuist vanuit het buitenland naar Nederland.
 • Uw huidige collectieve zorgverzekering vervalt.
 • U gaat scheiden of uw relatie is voorbij.
 • U komt uit actieve militaire dienst.

Overstappen tijdens een lopende behandeling U kunt gewoon overstappen van zorgverzekering tijdens een lopende behandeling in het ziekenhuis. De polisvoorwaarden van de zorgverzekering waarmee u de behandeling bent gestart, blijven in dit geval van kracht.

Is uw behandeling in 2021 gestart en stapt u in 2022 over naar een nieuwe zorgverzekering? Dan wordt het eigen risico van 2021 aangesproken. Eventuele vervolgbehandelingen in of na 2022 vallen nog steeds onder de voorwaarden en het eigen risico van uw zorgverzekeraar van 2021.


Overstap niet mogelijk In de volgende situaties kunt u (nog) niet overstappen van zorgverzekering:

 • In geval van detentie.
 • Als u in militaire dienst bent.
 • Als u bent aangemeld als wanbetaler.
 • Indien u een premieachterstand heeft.

Zorgverzekering opzeggen Stapt u over naar een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers? Dan zeggen wij uw huidige zorgverzekering voor u op. Hier hoeft u niets voor te doen. Dat is nog eens zorgeloos overstappen van zorgverzekering! 


Overstappen zorgverzekering U kunt tot en met 31 december 2021 overstappen naar een nieuwe zorgverzekering voor 2022.

Bij ons krijgt u tot 5% korting op uw basis zorgverzekering en ontvangt u 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij een aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering. Zo houdt u meer over voor een leuker leven. Kies net als ruim 500.000 deelnemers voor een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers door VGZ.

Ik wil overstappen

Basis zorgverzekering

Als u een nieuwe zorgverzekering gaat kiezen, dan bent u verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten, ook wel basisverzekering genoemd. Voor de (verplichte) basisverzekering kunt u kiezen uit verschillende soorten polissen die bepalen hoeveel keuzevrijheid u heeft in zorgverleners. Hieronder geven wij meer informatie over de basisverzekering.


Basis zorgverzekering Een basis zorgverzekering is, eigenlijk zoals de naam als zegt, een verzekering voor alle 'basis' zorg. De basisverzekering dekt dus alle essentiële zorg. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, kraamzorg en psychische hulp.

Bekijk vergoedingen basisverzekering

Vergoedingen basis zorgverzekering Ieder jaar kijkt de overheid kritisch naar vergoedingen de basisverzekering. Zo wordt er bepaald of alle zorg in het basispakket nog nodig is en er eventueel nog zorgsoorten moeten worden toegevoegd. De basis zorgverzekering blijft daarom altijd voor iedereen relevant. 


Soorten basisverzekeringen Er zijn verschillende soorten basis zorgverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Wij bieden twee naturapolissen en een restitutiepolis aan. Hieronder leest u de verschillen tussen deze polissen. 

Naturapolis Met een naturapolis krijgt u 100% van uw zorgkosten vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Kiest u voor een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u met de naturapolis UC Bewuste Keuze 65% en met de naturapolis UC Ruime Keuze 80% van de kosten vergoed.

Kies een naturapolis

Restitutiepolis De restitutiepolis, of restitutie zorgverzekering, is een basisverzekering en betekent letterlijk 'teruggave'. En dat is precies wat er gebeurt bij restitutiepolis. De restitutiepolis UC Eigen Keuze vergoedt namelijk 100% van de basiszorg die u nodig heeft, ongeacht of uw verzekeraar wel of geen contract heeft met de betreffende zorgverlener.

Kies een restitutiepolis


Wat is de beste basis zorgverzekering voor mij? De beste basisverzekering is persoonsafhankelijk. Uit elke basis zorgverzekering wordt dezelfde zorg vergoed, maar de keuzevrijheid in zorgverleners kan bepalend zijn voor de zorgverzekering die u kiest.

Zorgverlener met contract Bij uw keuze voor een zorgverlener met contract, krijgt u 100% van de zorgkosten vergoed. Dit geldt voor alle basisverzekeringen. Het maakt dus niet uit of u een budget-, natura- of restitutie zorgverzekering kiest.

Zorgverlener zonder contract Naast zorgverleners met contract, kunt u ook kiezen voor een zorgverlener zonder contract. Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, krijgt u (afhankelijk van uw gekozen zorgverzekering) vaak slechts een deel van de zorgkosten vergoed.

 • Naturapolis UC Bewuste Keuze: 65% vergoed bij zorgverlener zonder contract (van het gemiddeld gecontracteerd tarief).
 • Naturapolis UC Ruime Keuze: 80% vergoed bij een zorgverlener zonder contract (van het gemiddeld gecontracteerd tarief).
 • Restitutiepolis UC Eigen Keuze: 100% vergoed bij een zorgverlener zonder contract (van het marktconform tarief).

Hieronder geven we uitleg over het gemiddeld gecontracteerd tarief en het marktconform tarief.


Zorgverzekering: gemiddeld gecontracteerd tarief en marktconform tarief Bij uw keuze voor een zorgverlener zonder contract, wordt een percentage van de zorg vergoed op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief of het marktconform tarief. 

Marktconform tarief Het tarief dat in de Nederlandse marktomstandigheden redelijk is voor een bepaalde behandeling, wordt marktconform tarief genoemd. Geldt er geen wettelijk tarief voor de behandeling die u nodig heeft? Dan wordt het maximale marktconforme tarief vergoed. De zorgverzekeraar bepaalt het marktconforme tarief door te kijken naar welke bedragen zorgverleners in rekening brengen voor dezelfde behandeling.

Zijn de kosten van de behandeling hoger dan het marktconforme bedrag en gaat u naar een zorgverlener zonder contract?  Dan betaalt u een deel van de kosten zelf. Het marktconforme tarief is een richtprijs. Bent u het niet eens met de hoogte van het marktconforme tarief? Dan kunt u een verzoek tot herbeoordeling indienen bij de zorgverzekeraar.

Gemiddeld gecontracteerd tarief Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor een behandeling, wordt het gemiddeld gecontracteerd tarief genoemd. De zorgverzekeraar heeft voor elke behandeling een tarief afgesproken met gecontracteerde zorgverleners. Heeft u een bepaalde behandeling nodig? Dan mag uw zorgverlener het afgesproken gecontracteerde tarief rekenen. Dit tarief kan per zorgverlener verschillen.

Het kan zo zijn dat een behandeling bij de ene zorgverlener duurder is dan bij een andere zorgverlener. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u tot maximaal 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


Eigen risico en eigen bijdrage basis zorgverzekering Het eigen risico van uw basis zorgverzekering bedraagt € 385,- en is een verplicht bedrag dat jaarlijks door de overheid wordt bepaald. Zodra u zorg nodig heeft uit de basisverzekering waar het eigen risico voor geldt, wordt er aanspraak gedaan op uw eigen risico. Heeft u € 385,- aan zorgkosten gehad? Dan is uw eigen risico 'op' en worden eventuele vervolgkosten volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

U heeft de mogelijkheid om uw eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal € 885,-. Het voordeel is dat u korting op uw premie krijgt en uw zorgverzekering dus goedkoop houdt. Verhoog uw eigen risico echter alleen indien u voldoende financiële middelen heeft om eventuele zorgkosten op te vangen.

Eigen bijdrage Naast het eigen risico kan er ook een eigen bijdrage van toepassing zijn op de zorg vanuit uw basis zorgverzekering. Voorbeelden van zorg waar de eigen bijdrage voor geldt, zijn: sommige medicijnen, een kunstgebit en een bril of lenzen. Voor de eigen bijdrage kunt u geen vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

U kunt uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering voor extra zekerheid. Wij lichten de belangrijkste zaken rondom de aanvullende zorgverzekeringen aan u toe.


Aanvullende verzekering Een aanvullende zorgverzekering afsluiten kan enkel wanneer u ook een basisverzekering heeft. De aanvullende verzekering is dus een uitbreiding van uw basis zorgverzekering. Een aanvullende verzekering is interessant indien u extra zorg nodig heeft die niet vergoed wordt door de basisverzekering. Denk aan fysiotherapie, brillen en/of lenzen, alternatieve zorg en extra vergoedingen bij zwangerschap.

Aanvullende verzekering afsluiten Wij bieden drie verschillende aanvullende zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u altijd 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij uw aanvullende verzekering. Zo kiest u dus altijd voor een goedkope aanvullende zorgverzekering.

Kies een aanvullende verzekering


Tandartsverzekering Een tandartsverzekering is ook een aanvullende zorgverzekering, maar dan voor tandartszorg. U kunt een tandartsverzekering enkel afsluiten indien u een basis zorgverzekering bij ons heeft. Een losse tandartsverzekering is daarom niet mogelijk. Het afsluiten van een tandartsverzekering is interessant als u verwacht extra tandzorg nodig te hebben in het aankomende jaar. Denk aan een vergoeding voor de periodieke controle of een behandeling bij de mondhygiënist.

Tandartsverzekering afsluiten Wilt u een uitstekende tandartsverzekering tegen een lage premie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden twee tandartsverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u altijd 15% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij uw gekozen tandartsverzekering.

Kies een tandartsverzekering


Eigen risico en eigen bijdrage aanvullende zorgverzekeringen Het verplicht eigen risico van € 385,- geldt enkel voor zorg uit de basis zorgverzekering. Voor een aanvullende verzekering of tandartsverzekering geldt het eigen risico dus niet.

Eigen bijdrage Hoewel er geen eigen risico geldt voor zorg uit uw aanvullende zorgverzekering, kan er wel een eigen bijdrage van toepassing zijn. Voorbeelden van zorg waar de eigen bijdrage voor geldt, zijn: sommige medicijnen, een kunstgebit en een bril of lenzen. Voor de eigen bijdrage kunt u (gedeeltelijk) een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering.


Tandongevallenverzekering Heeft u tandzorg nodig na een ongeval en bent u hier niet voor verzekerd? Dan kunnen de kosten tot honderden of duizenden euro’s oplopen. Met een tandongevallenverzekering bent u verzekerd voor tandzorg na een ongeval. Goed om te weten: vanuit de tandongevallenverzekering wordt reguliere tandzorg niet vergoed. Indien u verzekerd wilt zijn voor reguliere tandzorg, is het afsluiten van een tandartsverzekering noodzakelijk.

Bij onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen ontvangt u altijd een gratis tandongevallenverzekering. Zo bent u dus gratis, beter verzekerd met een zorgverzekering van UnitedConsumers. Dat wilt u toch ook?

Kies mijn zorgverzekering

Laatste nieuws, tips en interessante weetjes
over zorgverzekeringen

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering? De basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht en verzekert u van basiszorg. Maar, welke vergoedingen biedt de [...]

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en naturapolis uitgelegd

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en naturapolis uitgelegd Natura of restitutie: wat is de beste keuze voor u? Wij leggen de verschillen tussen een naturapolis en restitutiepolis graag aan u uit! [...]

Is een zorgverzekering verplicht? En voor wie?

Is een zorgverzekering verplicht? En voor wie? Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt, maar er zijn uitzonderingen. We zetten de speciale [...]

Terug naar boven