Jaarlijkse wijzigingen in de zorgverzekering

Ieder jaar verandert de zorgverzekering. Op de derde dinsdag van september (Prinsjesdag) worden de belangrijkste wijzigingen bekendgemaakt door het ministerie van VWS. Op basis van deze wijzigingen, kunnen zorgverzekeraars eventueel nieuwe premies gaan berekenen.

Premie

Zorgverzekeraars in Nederland zijn vrij om zelf de premies vast te stellen. De verwachting die het kabinet uitspreekt op Prinsjesdag is slechts een richtlijn. Er staat dan nog niets vast. Voor u is dit een uitgelezen kans om uw zorgverzekering onder de loep te nemen en te kijken of overstappen van zorgverzekering loont.

Eigen risico

Op Prinsjesdag wordt ook het eigen risico besproken. De afgelopen jaren is het eigen risico alleen maar gestegen. In 2008 was het eigen risico nog € 150,- terwijl dat in 2019 maar liefst € 385,- is. U kunt als verzekerde uw eigen risico verhogen met maximaal € 500,- zodat u minder premie betaalt. Houd er wel rekening mee dat áls u zorgkosten heeft, u zowel het verplichte eigen risico van € 385,- (2019) als het gekozen vrijwillige eigen risico uit eigen zak moet betalen. U kunt dus maximaal kiezen voor € 885 aan eigen risico (2019). 

Zorgtoeslag

Ook wordt jaarlijks vastgesteld wat de hoogte van de zorgtoeslag wordt.

Goedkope zorgverzekering

Wat er ook gebeurt op Prinsjesdag, bij UnitedConsumers krijgt u altijd een goedkope zorgverzekering met korting. U bent via UnitedConsumers goed verzekerd bij VGZ en spaart maandelijks een leuk bedrag in uw persoonlijke bespaartegoed.

Collectieve zorgverzekering

Door groot in te kopen, kan UnitedConsumers veel korting geven. Iedereen kan zich aanmelden bij UnitedConsumers. U hoeft niet extra te betalen voor ons zorgcollectief, iedereen is welkom en iedereen krijgt korting.

Zorgverzekering vergelijken

Voordat u een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten, is het verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken. U zit immers een jaar aan uw zorgverzekering vast. Bij UnitedConsumers betaalt u nooit te veel en krijgt u de beste service.

Service

Geen pianomuziek, maar direct een medewerker aan de lijn. Dat is de service van UnitedConsumers. En dat gewoon op lokaal tarief. Wilt u iets vragen? Bel of mail ons gerust. Wij staan voor u klaar. Dat is wat we doen.