Zorgverzekering 2020

De zorgverzekering 2020 zal er weer anders uitzien dan in de voorgaande jaren. Op Prinsjesdag 2019 worden de meeste veranderingen voor de zorgverzekering van 2020 bekendgemaakt. Een aantal onderdelen van de zorgverzekering zal in 2020 naar verwachting hetzelfde blijven.

Basis zorgverzekering 2020

Hoogstwaarschijnlijk zal de basis zorgverzekering in 2020 veranderen. Grotendeels blijft de basisverzekering ieder jaar hetzelfde. Maar soms worden een aantal zorgsoorten toegevoegd of juist uit de basisverzekering gehaald.

Jaarlijks worden verschillende nieuwe behandelingen, medicijnen en medische technieken ontwikkeld. Deze nieuwe methoden kunnen jaarlijks aan de basisverzekering worden toegevoegd. Dit zal ook in 2020 weer het geval zijn. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde, ook in 2020

Eigen risico in 2020

Het eigen risico zal ook in 2020 waarschijnlijk € 385,- zijn. Er is in het regeerakkoord namelijk afgesproken dat het eigen risico tijdens de volledige regeerperiode gelijk blijft. De overheid maakt het bedrag op Prinsjesdag officieel bekend.

Eigen bijdrage 2020

Ook zouden diverse eigen bijdrages kunnen veranderen. Voor deze wijzigingen is het wachten tot Prinsjesdag, de derde dinsdag van september. Op deze dag wordt de inhoud van de zorgverzekering 2020, het eigen risico en de eigen bijdrage bekendgemaakt. 

Zorgtoeslag 2020

De zorgtoeslag wordt altijd pas later in het jaar bekendgemaakt door de Belastingdienst. Hiervoor kijkt de Belastingdienst namelijk naar de gemiddelde premies van de basisverzekering. Stijgt de premie voor de basisverzekering 2020, dan zal de zorgtoeslag in 2020 hoogstwaarschijnlijk ook stijgen.

Zorgpremie 2020

Zorgverzekeraars moeten hun premies voor de zorgverzekering 2020 uiterlijk in november van het voorgaande jaar bekendmaken. De meeste Verzekeraars willen vaak afwachten wat hun concurrenten doen, waardoor bijna alle zorgverzekeraars wachten tot het allerlaatste moment.

Prinsjesdag 2019

Op Prinsjesdag wordt door de overheid een schatting gegeven van de eventuele premiestijging voor de zorgverzekering van 2020. Ervaring uit voorgaande jaren leert ons echter dat de premiestijging alsnog hoger uit kan vallen dan op Prinsjesdag voorspeld wordt.

Zorgverzekering met korting in 2020

ZorgCollectief UnitedConsumers zal ook op de zorgverzekering van 2020 weer korting geven op de basisverzekering. Deze korting kunt u inruilen voor een kado in onze Kadoshop of laten uitbetalen op uw rekening. De hoogte van de korting wordt in november door UnitedConsumers bekendgemaakt. Dat is wat we doen.