Zorgverzekering 2020

Zorgverzekering 2020, het duurt nog even voordat u een nieuwe verzekering kunt afsluiten. Toch zetten wij voor u al het een en ander op een rijtje. Tegen de tijd dat u nadenkt over de zorgverzekering 2020, kunt u hier altijd terecht. De zorgverzekering zal er namelijk in 2020 weer anders uitzien dan in de voorgaande jaren.

Op Prinsjesdag 2019 worden de meeste veranderingen voor de zorgverzekering van 2020 bekendgemaakt. Een aantal onderdelen van de zorgverzekering zal in 2020 naar verwachting hetzelfde blijven als nu. In ieder geval zal er weer het een en ander wijzigingen in het basispakket. Zodra we hier meer over weten, leest u het op deze pagina.

Belangrijke data

vinkje  17 september 2019:   Prinsjesdag. Op deze dag hoort u de wijzigingen in de basisverzekering en het eigen risico.
vinkje  12 november 2019:   Zorgverzekeraars maken uiterlijk op 12 november hun premies en vergoedingen bekend.
vinkje  31 december 2019:   Uiterlijke datum voor het opzeggen of wijzigen van uw zorgverzekering.
vinkje  31 januari 2020:   De laatste dag dat u een nieuwe zorgverzekering voor 2019 kunt afsluiten.

Zorgverzekering 2020, wat verandert er?

Zoals ieder jaar verandert ook in 2020 het een en ander aan de inhoud van de zorgverzekering. De basisverzekering blijft grotendeels hetzelfde, maar soms worden een aantal zorgsoorten toegevoegd of juist uit de basisverzekering gehaald.

Jaarlijks worden verschillende nieuwe behandelingen, medicijnen en medische technieken ontwikkeld. Deze nieuwe methoden kunnen jaarlijks aan de basisverzekering worden toegevoegd. Dit zal in 2020 weer het geval zijn. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde, ook in 2020.

  • De collectiviteitskorting wordt komend jaar verlaagd. Uiteraard zorgen wij ook in het nieuwe jaar voor de beste deal.
  • Behandeling door een specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten wordt vergoed.
  • De subsidieregeling voor het uitvoeren van een Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt verlengd.
  • In 2020 wordt een logeervergoeding van 75,- per nacht opgenomen in het basispakket.
  • De toegang tot medicijnen wordt verbeterd.

Verlaging collectiviteitskorting

De overheid heeft besloten dat met ingang van het nieuwe jaar de wettelijke collectiviteitskorting wordt verlaagd naar vijf procent. Dit is een wettelijke maatregel en geldt dus voor alle zorgverzekeraars. Uiteraard kunt u erop vertrouwen dat u via UnitedConsumers ook in het nieuwe jaar de beste zorg ontvangt voor de juiste prijs. Dus ook in 2020 garanderen wij een uitstekende deal en service, zoals u van ons gewend bent.

Behandeling ouderengeneeskundige en arts verstandelijk gehandicapten

De druk op de huisarts wordt per januari 2020 verlicht door het vergoeden van behandelingen door een ouderengeneeskundige of arts verstandelijk gehandicapten. Door de zorg vanuit het basispakket te vergoeden hoeft deze groep patiënten niet eerst langs de huisarts voor een verwijsbrief en dat scheelt een hoop tijd die de arts aan andere patiënten kan besteden.

Vergoeding Niet Invasieve Prenatale Test

Doordat de subsidieregeling voor de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt verlengd kunnen aanstaande moeders ook in het nieuwe jaar gebruik maken van dit onderzoek. De NIPT wordt uitgevoerd bij zwangere vrouwen om te controleren of het kindje gezond is. De eigen bijdrage bedraagt net als voorgaande jaren 175,- euro.

Logeervergoeding

Soms komt het voor dat patiënten voor langere tijd achter elkaar in het ziekenhuis moeten zijn. In 2020 kan de patiënt aanspraak maken op de logeervergoeding van 75,- euro per nacht. Dit kan alleen als u drie dagen achter elkaar in het ziekenhuis moet zijn, zonder dat er sprake is van een opname. Deze vergoeding geldt als alternatief voor de vergoeding zittend ziekenvervoer.

Betere toegang medicijnen

Volgens de minister van Volksgezondheid is het belangrijk dat iedereen toegang blijft houden tot de juiste geneesmiddelen. Daarom wijzigt in 2020 de vergoeding van apotheekbereidingen. Als een geregistreerd geneesmiddel niet in het basispakket valt omdat de kosten te hoog zijn, kan er altijd nog een vergoeding gegeven worden voor de apotheekbereiding van het geneesmiddel.

Zorgverzekering 2020, wat verandert er?

Hoogstwaarschijnlijk zal de zorgverzekering in 2020 veranderen. De basisverzekering blijft meestal grotendeels hetzelfde, maar soms worden een aantal zorgsoorten toegevoegd of juist uit de basisverzekering gehaald.

Jaarlijks worden verschillende nieuwe behandelingen, medicijnen en medische technieken ontwikkeld. Deze nieuwe methoden kunnen jaarlijks aan de basisverzekering worden toegevoegd. Dit zal ook in 2020 weer het geval zijn. De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen in Nederland hetzelfde, ook in 2020.

Zorgverzekering vergelijken 2020

Ook het vergelijken van de zorgverzekering in 2020 is heel verstandig. Op die manier kunt u opnieuw bekijken of u met de huidige zorgbehoefte of aanvullende pakket goed verzekerd bent. Een wijziging in uw thuissituatie, zoals ziek worden of de komst van een kindje, kan ervoor zorgen dat u beter kan overstappen na het vergelijken.

Zorgverzekering 2020 & Eigen risico

Het eigen risico zal ook in 2020 waarschijnlijk € 385,- zijn. Er is in het regeerakkoord namelijk afgesproken dat het eigen risico tijdens de volledige regeerperiode gelijk blijft. Dat zou dus betekenen dat het verplicht eigen risico in 2020 nog hetzelfde blijft als nu. Het maximale vrijwillig eigen risico komt dan ook weer uit op € 885,- De overheid maakt het bedrag op Prinsjesdag officieel bekend.

Zorgverzekering 2020 & Eigen bijdrage

Ook zouden diverse eigen bijdrages kunnen veranderen. Voor deze wijzigingen is het wachten tot Prinsjesdag, de derde dinsdag van september. Op deze dag wordt de inhoud van de zorgverzekering 2020, het eigen risico en de eigen bijdrage bekendgemaakt. 

Zorgtoeslag 2020

De zorgtoeslag wordt altijd pas later in het jaar bekendgemaakt door de Belastingdienst. Hiervoor kijkt de Belastingdienst namelijk naar de gemiddelde premies van de basisverzekering. Stijgt de premie voor de basisverzekering 2020, dan zal de zorgtoeslag in 2020 hoogstwaarschijnlijk ook stijgen.

Zorgpremie 2020

Zorgverzekeraars moeten hun premies voor de zorgverzekering 2020 uiterlijk in november van het voorgaande jaar bekendmaken. De meeste Verzekeraars willen vaak afwachten wat hun concurrenten doen, waardoor bijna alle zorgverzekeraars wachten tot het allerlaatste moment.

Zorgverzekering met korting in 2020

ZorgCollectief UnitedConsumers zal ook op de zorgverzekering van 2020 weer korting geven op de basisverzekering. Deze korting kunt u inruilen voor een kado in onze Kadoshop of laten uitbetalen op uw rekening. De hoogte van de korting wordt in november door UnitedConsumers bekendgemaakt. Dat is wat we doen.