De overgang is heel normaal binnen een bepaalde levensfase van een vrouw. Wanneer u in de overgang raakt, kunt u last krijgen van diverse klachten, zoals opvliegers. Wat zijn veelvoorkomende overgang symptomen? Waar komt het vandaan en wat te doen tegen overgangsklachten? Wij helpen u graag.
De overgang is een fase in het leven van een vrouw waarbij de menstruatie onregelmatig wordt en uiteindelijk zal verdwijnen. De meeste vrouwen komen in de overgang wanneer zij tussen de 45 en 55 jaar oud zijn, maar ook een vervroegde overgang is mogelijk. De overgang is een proces en gemiddeld duurt het 4 jaar voordat de menstruatie wegblijft. Op het moment dat u één jaar lang niet gemenstrueerd heeft, dan zit u in de menopauze.
De overgang herkent u vaak aan typische verschijnselen, zoals opvliegers en een onregelmatige menstruatie. Hoewel de overgang een natuurlijk proces is, kan het toch een lastige en ongemakkelijke periode voor u zijn. U kunt de overgang aan de volgende symptomen herkennen:
De overgang kunt u niet voorkomen. De overgang onstaat namelijk doordat de voorraad eicellen in uw eierstokken opraakt tussen de leeftijd van 45 en 60 jaar. Toch zijn er vrouwen die al voor hun 40e in de overgang raken. Er zijn verschillende oorzaken die het risico op een vervroegde overgang vergroten:
De overgang kan enige tijd duren en verschillende klachten met zich meebrengen. U wilt uw overgangsklachten natuurlijk zo minimaal mogelijk houden. Wat kunt u bijvoorbeeld doen tegen opvliegers of stemmingswisselingen? Wij helpen u graag:
Zit u in de overgang en lukt het u niet om zelf de overgangsklachten te verminderen? Plan dan een afspraak met uw huisarts in. In sommige gevallen kan het tijdelijk gebruik van een medicijn (hormonen) helpen bij het verlichten van uw overgangsklachten. Zijn medicijnen niet de juiste oplossing? Dan is hulp van een overgangsconsulente misschien interessant voor u.
U wilt natuurlijk weten of de hulp die u nodig heeft tijdens de overgang, vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering.
Wanneer u een bezoek brengt aan de huisarts om uw overgangsklachten te bespreken, dan wordt dit bezoek vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft geen eigen risico te betalen voor het consult bij de huisarts.
Indien de huisarts een medicijn voorschrijft, dan betaalt u hier wel eigen risico voor (m.u.v. voorkeursgeneesmiddelen).
De overgangsconsulente wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een vergoeding wenst voor de overgangsconsulente, dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. De overgangsconsulente wordt vanuit het preventiebudget uit uw aanvullende verzekering vergoed.
Goed om te weten: u betaalt geen eigen risico voor de overgangsconsulente bij een aanvullende verzekering.
Heeft u een zorgverzekering via UnitedConsumers? Dan vindt u via de Zorgzoeker gemakkelijk een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt. Wel zo fijn!
U wilt natuurlijk zo goed mogelijk verzekerd zijn wanneer u zorg nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u een zorgverzekering kiest die bij u past.
Iedereen die in Nederland woont of werkt en 18 jaar of ouder is, moet een basisverzekering afsluiten.
De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar welke polis past bij u?
Voor zorg die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten.
Door de ruime keuze in aanvullende verzekeringen, is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen.
De behulpzame informatie binnen het gezondheidsdossier van UnitedConsumers heeft geen diagnostische, therapeutische of medische waarde. Bovendien kan deze informatie de diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten en andere zorgverleners niet vervangen. Alle medisch gerelateerde zaken, zoals: vragen, advies, symptomen en behandeling, dienen besproken te worden met een gediplomeerde arts of specialist. Ondanks onze zorgvuldigheid bij het opstellen van de gezondheidsdossiers, is UnitedConsumers op geen enkele manier aansprakelijk voor de juistheid of volledigheid van deze gezondheidsdossiers.