Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgpolis: welke zorgpolis past bij mij?

De gekozen zorgpolis bepaalt de hoogte van uw premie en de hoogte van de vergoeding bij zorgverleners. Het kiezen van de juiste zorgpolis is dus belangrijk.

Wij bieden verschillende voordelige zorgpolissen aan. Zo kiest u altijd een goedkope zorgpolis die bij u past en houdt u meer over voor een leuker leven. Dat wilt u toch ook?

Kies een zorgpolis

zorgpolis 

Wat is een zorgpolis?

De zorgpolis is de 'overeenkomst' van uw zorgverzekering. Op uw zorgpolis ziet u onder andere uw premie, eigen risico, gekozen basisverzekering en eventueel een aanvullende en/of tandartsverzekering.

De vergoedingen uit de basisverzekering zijn voor iedereen gelijk. U heeft dus geen keuze in de vergoedingen vanuit de basisverzekering. Waar u wel een keuze in heeft, is het type zorgpolis. U kunt zelf kiezen of u een natura zorgpolis of combinatie zorgpolis afsluit. Beide soorten zorgpolissen hebben hun eigen kenmerken. 


 

Zorgpolis soorten: overeenkomsten en verschillen

Het verschil tussen een combinatie zorgpolis en natura zorgpolis zit hem in de keuzevrijheid in zorgverleners. Bij een combinatiepolis en naturapolis krijgt u 100% vergoed bij zorgverleners met contract.

Indien u kiest voor een zorgverlener zonder contract, dan zit er een verschil in de vergoeding die u krijgt bij een combinatie zorgpolis en een natura zorgpolis. Bij een combinatiepolis krijgt u 100% van het marktconform tarief vergoed, tenzij het geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging betreft. In dat geval krijgt u 90% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed. Bij een naturapolis krijgt u slechts een deel van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed (tussen de 60% en 80%).

Natura zorgpolis Combinatie zorgpolis
Ruime keuze in zorgverleners Uitgebreide keuze in zorgverleners
Zorgverleners met contract: 100% vergoed Zorgverleners met contract: 100% vergoed
Zorgverleners zonder contract: tussen de 60% en 80% vergoed
van het gemiddeld gecontracteerd tarief

Zorgverleners zonder contract: 100% vergoed
van het marktconform tarief

  • Geestelijke gezondheidszorg en verpleging en verzorging: 90% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief

 

Welke polis zorgverzekering past bij mij?

Het is afhankelijk van uw situatie en uw voorkeuren welk type zorgpolis het beste bij u past. Wilt u een zorgpolis met een scherpe premie en vindt u een uitgebreide keuze in zorgverleners niet belangrijk? Dan is onze budget naturapolis de meest interessante keuze voor u. Als u juist waarde hecht aan uitgebreide keuze in zorgverleners, is een combinatiepolis zorgpolis een betere keuze voor u.


 

Zorgpolis van UnitedConsumers

Wij bieden vier basisverzekeringen aan: drie natura zorgpolissen en een combinatie zorgpolis. Op onze basisverzekeringen profiteert u van een voordelige, lage premie. Daarnaast kunt u uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Op al onze aanvullende pakketten ontvangt u tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering. Doe er iets leuks mee!


Zorgpolis kiezen halverwege het jaar

Een zorgpolis afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgpolisafsluiten


UC Zorgadvies

Vindt u het lastig om een passende zorgpolis te kiezen? Geen probleem. Wij helpen u graag met zorgadvies op maat. Beantwoord een aantal korte vragen en ontdek in 3 minuten welke zorgpolis past bij uw persoonlijke situatie.

> Doe de check

zorgadvies


Gecontroleerd door onze specialist Nienke Wuits

De informatie over de zorgpolis is gecontroleerd door Nienke Wuits, specialist op het gebied van zorgverzekeringen. Nienke is sinds 2011 werkzaam bij UnitedConsumers.

| Laatst gecontroleerd op: 3-2-2023 |

nienke expert 3


Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig?

Wij helpen u graag!