Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Zorgpolis: welke zorgpolis past bij u?

Het soort zorgpolis dat u kiest, bepaalt niet alleen de hoogte van uw zorgpremie, maar ook uw keuzevrijheid in zorgverleners en de hoogte van de vergoedingen van gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgverleners. Maar welke zorgpolis past dan het beste bij u?

 

Wat is een zorgpolis?

De zorgpolis is de polis van uw zorgverzekering. Op uw zorgpolis ziet u onder andere uw eigen risico, uw basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering.

De basisverzekering - en bijbehorende vergoedingen - is voor iedereen gelijk. U heeft dus geen keuze in de vergoedingen vanuit de basisverzekering. Waar u wel een keuze in heeft, is het type zorgpolis. U heeft de keuze uit diverse typen polissen, bijvoorbeeld:

Voorbeeld zorgpolis

Hieronder ziet u een voorbeeld van een zorgpolis. Klik op de vergrootglazen in de interactieve afbeelding om meer inzicht te krijgen in de gegevens op uw zorgpolis:

 
 

 

Polis zorgverzekering: welke soorten zijn er?

De meest voorkomende zorgpolissen zijn de naturapolis en restitutiepolis. Het voornaamste verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis is dat u bij de restitutiepolis een vrije zorgkeuze heeft. Dit betekent dat u zelf een ziekenhuis, arts of zorgverlener mag kiezen zonder dat dit gevolgen heeft voor de vergoeding hiervan.

Een budget zorgpolis heeft vaak een beperkte keuze uit gecontracteerde zorgverleners en bieden een lagere vergoeding voor niet-gecontracteerde zorgverleners. Een budget zorgpolis is ideaal voor personen die weinig zorg nodig hebben én graag een goedkope premie willen.

Zorgpolis verschillen op een rij

Voor sommigen is het lastig te begrijpen wat nu precies het verschil is tussen de verschillende zorgpolissen. Wij zetten ze voor u op een rij:

Budget zorgpolis Natura zorgpolis Restitutie zorgpolis
Beperkte keuze in zorgverleners. Ruime keuze in zorgverleners. Vrije keuze in zorgverleners.
Zorgkosten van gecontracteerde zorgverleners 100% vergoed - anders gedeeltelijk.  Alleen zorgkosten van gecontracteerde zorgverleners wordt 100% vergoed - anders gedeeltelijk. Zorgkosten worden ook voor niet-gecontracteerde zorgverleners voor 100% vergoed.
De zorgverleners declareert direct bij de zorgverzekeraar.  De zorgverlener declareert direct bij de zorgverzekeraar. Sommige zorgkosten dient u eerst zelf te betalen en kunt u achteraf zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. 
 

Zorgpolis kiezen: welke past bij u?

Het is afhankelijk van uw situatie en uw voorkeuren welk type zorgpolis het beste bij u past. Wilt u een naturapolis afsluiten? Dan is het verstandig om van tevoren na te gaan welke zorgverleners in uw omgeving vergoed worden. Gaat u bijvoorbeeld altijd naar dezelfde fysiotherapeut? Dan is het wel zo prettig om te weten dat deze volledig vergoed wordt.

Een zorgpolis kiezen, betekent hoeveel waarde u hecht aan gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorg. Welke zorgpolis past het beste bij u? Beantwoord onderstaande vragen en kom er direct achter!

Vraag 1:
Wilt u uit elk ziekenhuis kunnen kiezen, zonder dat u bij hoeft te betalen?

Ja, dat wil ik*
*Ga naar vraag 2

Nee, dat wil ik niet

 

 

Vraag 2:

Wilt u uit elke zorgverlener kunnen kiezen, zonder dat u bij hoeft te betalen?

Ja, dat wil ik

Nee, dat wil ik niet


 

Zorgpolis vergelijken

Heeft u verschillende interessante zorgpolissen gezien? Vergelijk deze dan altijd goed met elkaar. Uiteraard kijkt u hierbij naar de premie die u maandelijks betaalt. Maar om een goede vergelijking te kunnen maken, is het nog belangrijker dat u naar het soort zorgpolis kijkt. 

Wij adviseren u om altijd dezelfde soorten zorgpolissen met elkaar te vergelijken. Leg naturapolissen en restitutiepolissen niet naast elkaar, want dit komt in feite neer op appels met peren vergelijken. Voor een goed overzicht vergelijkt u een naturapolis met een andere naturapolis en een restitutiepolis met een andere restitutiepolis. 


USP's

UC Basis Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 70% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 114,85 per maand

 

UC Ruime Keuze

Naturapolis

UC door VGZ


vink Ruime keuze in zorgverleners
vink 80% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 118,23 per maand

 

UC Eigen Keuze

Restitutiepolis

UC door VGZ


vink Eigen keuze in zorgverleners
vink 100% vergoed bij zorgverleners zonder contract
 

€ 125,59 per maand

Terug naar boven