Zorgpremie: hoeveel moet ik betalen?

Om goed verzekerd te zijn, betaalt u iedere maand een vast bedrag aan uw zorgverzekeraar. Dit wordt zorgpremie genoemd. De hoogte van de zorgpremie wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door uw zorgverzekeraar. Hoeveel zorgpremie u betaalt, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, het gekozen zorgpakket en eventueel uw vrijwillig eigen risico.

Lees hier meer over de zorgverzekering 2018.

Alleen een basisverzekering of ook een aanvullende verzekering?

Met een basis zorgverzekering zijn de belangrijkste zorgkosten gedekt. De overheid stelt ieder jaar vast welke vergoedingen u krijgt en voor welke zorg u bent verzekerd met de basisverzekering. Ieder jaar in november maken alle zorgverzekeraars ook de zorgpremies voor het komende jaar bekend.

Wilt u ook verzekerd zijn van zorg die buiten de basisverzekering valt, zoals fysiotherapie of de kosten voor behandelingen bij de tandarts? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Voor een aanvullende verzekering betaalt u wel wat meer zorgpremie.

Waarom krijg ik korting op mijn zorgpremie bij UnitedConsumers?

Uw zorgpremie is vaak een flinke post op uw maandelijke lasten. Bij UnitedConsumers vinden we dat u nooit teveel hoeft te betalen. Daarom bieden wij u graag een goedkope zorgverzekering aan, zodat u iedere maand kunt besparen op uw zorgpremie. Omdat het UnitedConsumers ZorgCollectief voor veel consumenten tegelijk een goedkope zorgverzekering afsluit bij VGZ, krijgt u altijd maximaal 10% collectiviteitskorting op uw basisverzekering. U verdient meer.

Zorgpremie met 10% korting

Eigen risico

Iedereen die ziektekosten maakt, betaalt in Nederland een verplicht eigen risico. Het eerste gedeelte van uw zorgkosten zijn dus voor eigen rekening. Dit geldt niet voor alle zorg uit de basisverzekering, maar wel voor een groot gedeelte. De hoogte van het verplicht eigen risico wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid.

Vrijwillig eigen risico

Verwacht u het komende jaar niet veel zorg nodig te hebben? Dan kunt u ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U loopt hiermee het risico dat u meer moet betalen als u zorg nodig heeft. Omdat u dit risico eigenlijk overneemt van de verzekeraar, betaalt u maandelijks minder zorgpremie.

Wat als ik mijn zorgpremie niet kan betalen?

In Nederland is iedereen vanaf 18 jaar verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Alle inwoners van Nederland betalen dus iedere maand zorgpremie. De zorgpremie is (nog) niet inkomensafhankelijk. Voor mensen met een laag inkomen, heeft de overheid daarom de zorgtoeslag ingesteld om tegemoet te komen aan kosten voor de zorg. Uw zorgtoeslag wordt bepaald aan de hand van uw inkomen en uw leefsituatie.

Wat doet de zorgverzekeraar met de zorgpremie?

Bij UnitedConsumers krijgt u een zorgverzekering van VGZ: een verzekeraar met 60 jaar ervaring in de zorg en zonder winstoogmerk. Zo staat u altijd centraal en is uw zorgpremie in goede handen. Van iedere euro aan zorgpremie die u betaalt aan VGZ, gaat meer dan 95 cent direct naar de zorg. Denk daarbij aan de kosten voor ziekenhuiszorg, medicijnen en psychologische zorg. Omdat de zorgkosten naar verwachting zullen stijgen, is VGZ altijd bezig om de zorg nog slimmer en efficiënter in te richten. Zo blijft zorg ook in de toekomst betaalbaar en hanteert VGZ lage zorgpremies.

Meer informatie over zorgpremie

Andere veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?
Waar vind ik de goedkoopste zorgverzekering?
Hoe kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?
Wat zijn de belangstijkste wijzigingen in de zorgverzekering?
Heeft UnitedConsumers dezelfde zorgverzekering als bij VGZ?
Wat gebeurt er als ik na 1 februari nog geen zorgverzekering heb?

Alle veelgestelde vragen over zorgverzekeringen >>