Zorgpremie: de premie voor uw zorgverzekering

De zorgpremie is een vast bedrag dat u iedere maand voor uw zorgverzekering betaalt. Iedereen die in Nederland woont en werkt betaalt deze zorgpremie. De basisverzekering is namelijk voor iedereen verplicht.

De hoogte van de zorgpremie

Jaarlijks wordt de hoogte van de zorgpremie vastgesteld door zorgverzekeraars. Of de zorgpremie omhoog of omlaag gaat, dat is jaarlijks afwachten. Factoren die meespelen in de hoogte van uw zorgpremie, zijn:

  • De gekozen zorgverzekeraar.
  • De hoogte van uw eigen risico
  • Het type polis waar u voor heeft gekozen.

Premie zorgverzekering bij UnitedConsumers

Wij sluiten in één keer een groot aantal zorgverzekeringen bij VGZ af, waardoor wij u 5% korting kunnen geven op uw zorgpremie. Extra voordelig dus, want zo krijgt u de maximale collectiviteitskorting voor dezelfde zorgverzekering als wanneer u deze direct afsluit bij VGZ afsluit. En het mooiste is dat de collectieve zorgverzekering er is voor iedereen, zodat ook u meer over kunt houden voor een leuker leven! Weet u al welke collectieve zorgverzekering u gaat kiezen?

Bewuzt

stersterster

Bewuzt basisverzekering

Budgetpolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 70% vergoed van het marktconform tarief

€ 107,95 p/mnd

 

UC door VGZ

sterstersterster

VGZ Ruime Keuze

Collectieve Naturapolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: 80% vergoed van het marktconform tarief

€ 113,95 p/mnd

 

UC door VGZ

stersterstersterster

VGZ Eigen Keuze

Collectieve Restitutiepolis

vink Gecontracteerde zorgverlener: 100% vergoed
vink Niet gecontracteerde zorgverlener: max. 100% vergoed van het martkconform tarief

€ 121,31 p/mnd

Zorgpremie bij elke zorgverzekering anders?

De inhoud van de basisverzekering wordt jaarlijks door de overheid bepaald. Toch kan de zorgpremie per zorgverzekeraar verschillen. Dit komt grotendeels door de afspraken die een zorgverzekeraar maakt met (gecontracteerde) zorgaanbieders. Daarnaast is de premie van uw zorgverzekering afhankelijk van de financiële reserves die uw zorgverzekeraar heeft.

Ook de afgenomen zorg kan bij elke verzekerde en verzekeraar verschillen. Wordt er plots meer of juist minder zorg afgenomen dan vooraf berekend, dan heeft dit invloed op de zorgpremie van de jaren daarna. Door deze factoren kan de prijs van de zorgpremie voor een zorgverzekering per verzekeraar verschillen. 

Wat doet uw verzekeraar met de zorgpremie?

VGZ, waar wij mee samenwerken, is daar altijd open over en heeft geen winstoogmerk. Van iedere euro die u betaalt, gaat bij VGZ 97,3 eurocent direct naar de zorg. Denk daarbij aan de kosten voor ziekenhuiszorg, medicijnen en psychologische zorg. Bekijk voor een uitgebreide uitleg de verklaring van VGZ over de besteding van de ontvangen zorgpremie.

Wat als ik mijn zorgpremie niet kan betalen?

De zorgpremie is niet inkomensafhankelijk. Voor mensen met een laag inkomen heeft de overheid daarom de zorgtoeslag ingevoerd. Uw zorgtoeslag wordt bepaald aan de hand van uw inkomen en uw leefsituatie.

Zorgpremie omhoog of omlaag?

De afgelopen jaren is de zorgpremie omhoog gegaan. De verwachting is dat de zorgpremie omhoog blijft gaan de komende jaren. De reden hiervoor is dat er binnen de zorg nieuwe medicijnen, technologieën en behandelingen worden ontwikkeld. Deze ontwikkelingen zijn grote investeringen en dus ziet u dat terug in de zorgpremie.

Gelukkig met een mooi doel, want het betekent dat er betere en effectievere medicijnen en behandelingen op de markt komen. U profiteert daar uiteindelijk van wanneer u zorg nodig heeft. Uw zorgverzekeraar is echter altijd bezig om zorg nog slimmer en efficiënter in te richten en zet zij reserves in, zodat de stijging van de zorgpremie beperkt kan blijven. Bekijk hieronder de ontwikkelingen van de zorgpremie de afgelopen jaren.

Zorgpremie zo laag mogelijk houden

Bij UnitedConsumers krijgt u de maximale collectiviteitskorting op uw zorgpremie, want wij vinden dat u niet te veel hoeft te betalen voor uw zorgverzekering. Wat kunt u nog meer doen om te besparen op uw zorgpremie?

Zorgpremie vergelijken

Ik wil de goedkoopste zorgpremie