Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers & Gezondheid

Ik ben bang voor de tandarts: wat te doen?

Als u bang bent voor de tandarts, is een speciale tandarts misschien wel iets voor u. Lees hier wat u kunt doen bij (extreme) angst voor de tandarts!

Lees verder

Uw medisch dossier inzien

Zorgverleners houden voor iedereen een medisch dossier bij. Waar kan ik mijn medisch dossier inzien? En wie mag mijn medisch dossier inzien? Lees het hier!

Lees verder

Wat helpt tegen verkoudheid? Wij hebben 8 verkoudheid tips!

U bent verkouden en bent toe aan een oplossing. Wat helpt tegen verkoudheid en hoe komt u er het snelste vanaf? Wij helpen met onze verkoudheid tips!

Lees verder

Aspirine, paracetamol of ibuprofen: welke pijnstiller kies ik?

Gaan paracetamol en ibuprofen samen? Lees hier wanneer u ibuprofen, aspirine of paracetemol pakt, wat de verschillen zijn en of u deze samen kunt nemen.

Lees verder

Stress voorkomen: leer stress vermijden met onze tips

Stress is niet per definitie ongezond, maar toch heeft niemand graag stress. Wilt u stress voorkomen? Bekijk dan onze 14 gouden tips om stress te vermijden!

Lees verder

Hoe om te gaan met dementie?

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. De ziekte heeft een speciale aanpak nodig, dus hoe moet u omgaan met dementie?

Lees verder

Ernstige menstruatieklachten? Onze tips bij hevige menstruatieklachten

Menstruatieklachten zijn vervelend. De klachten kunnen zelfs zo erg zijn, dat het u in belemmert in het dagelijks leven. Wat te doen bij menstruatiepijn?

Lees verder

Thuis workout: oefeningen voor thuis sporten

Thuis sporten is helemaal niet moeilijk. Met onze oefeningen wordt sporten thuis makkelijk. Wilt u soepel blijven, kracht trainen of conditie opbouwen?

Lees verder

Hoeveel stappen per dag is gezond?

Hoeveel stappen per dag is gezond? 10.000 stappen per dag kan nogal een uitdaging zijn. Zijn 8.000 stappen per dag ook goed? Wij geven u de beste tips!

Lees verder

Patiëntenrechten: wat is de WGBO wet?

Wist u dat u als patiënt rechten heeft tijdens een behandeling? De WGBO wet zorgt hiervoor. Lees hier 10x de rechten van de patiënt en wat WGBO is.

Lees verder

Gemoedsbezwaarde zorgverzekering: zo werkt het

Wilt u geen verzekering afsluiten vanwege uw levensovertuiging? Dan valt u onder de regeling gemoedsbezwaarden. Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Second opinion: Wat is een second opinion?

Wilt u een oordeel van een andere arts? Dan bent u op zoek naar een second opinion. Lees hier hoe u een second opinion kunt aanvragen.

Lees verder

Medicijnen op reis: Welke medicijnen mee op reis?

Er gelden speciale regels om voorgeschreven en zware medicijnen mee te nemen op reis. Welke medicijnen mogen mee op reis? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

5 tips om diabetes te voorkomen

Kan ik diabetes voorkomen en hoe doe ik dat? Met een gezonde levensstijl! Wij hebben 5 tips voor u verzameld om diabetes te voorkomen. Bekijk ze hier.

Lees verder

Hoog cholesterol: hoe kan ik mijn cholesterol verlagen?

Cholesterol is belangrijk voor uw lichaam. Maar, een te hoog cholesterol is ook niet goed. Lees hier wat cholesterol is en hoe u uw cholesterol kunt te verlagen.

Lees verder

Ogen verbeteren met oogoefeningen

Er zijn verschillende manieren om uw ogen gezond te houden. Maar, hoe kan ik mijn ogen verbeteren? Wij zetten 4 simpele oogoefeningen voor u op een rij.

Lees verder

Wat doet angst met u? De gevolgen van angst op uw lichaam

Als u last heeft van angst, wilt u misschien weten wat angst doet met het lichaam. In dit artikel leest u alles over angst en geven wij tips om angst te verminderen.

Lees verder

Zorgeloos op vakantie met deze 7 tips!

Wanneer u op vakantie gaat is het verstandig om uw zorgverzekering te checken. Zo gaat u voorbereid op reis. Hoe u dit doet? Wij helpen u met onze 7 tips!

Lees verder

Snel stoppen met roken: 7 tips voor stoppen met roken!

Wat is de beste manier om te stoppen met roken en hoe stopt u met roken? Wij helpen met 7 tips voor stoppen met roken!

Lees verder

Zo voorkomt u dat uw gehoor beschadigd raakt: 6 tips

Gehoorschade herstellen is helaas niet mogelijk. Het is daarom beter om gehoorschade te voorkomen. Wij geven u 6 tips om gehoorschade te voorkomen.

Lees verder

Zwanger en overgewicht

Wilt u zwanger worden en heeft u overgewicht? Dan kan dit de nodige risicos met zich meebrengen. Lees hier waarom + tips om overgewicht te beperken.

Lees verder

Positieve mindset met onze 11 oefeningen

Bent u op zoek naar positieve mindset oefeningen? Zoek dan niet verder. Een positieve mindset ontwikkelen doet u samen met ons!

Lees verder

Wanneer naar de fysio?

Heeft u langdurige lichamelijke klachten of acute blessures? Dan is het slim om naar de fysio te gaan. Lees hier wanneer u het beste naar de fysio kunt gaan.

Lees verder

Preventieve zorg: wat is preventie?

Met preventieve zorg wordt gezonder leven, eten en bewegen gepromoot. En dat is belangrijk voor het voorkomen van ziektes. Wat is preventie? Lees het hier.

Lees verder

Hoe schadelijk is roken tijdens de zwangerschap?

Roken tijdens de zwangerschap is slecht. Maar, wat zijn de gevolgen van roken tijdens de zwangerschap? En hoe kunt u stoppen met roken? Lees het hier!

Lees verder

Wat te doen tegen brandwonden? 7 tips bij brandwonden

Auw! Een brandwond. Weet u wat voor brandwond u heeft en wat u moet doen bij brandwonden? Wij helpen u en geven tips bij brandwonden.

Lees verder

Hoe kan ik mijn lichaamshouding verbeteren?

Houding verbeteren helpt u op weg naar een gezond lichaam! Hoe kunt u uw rug, nek en zithouding verbeteren? Wij geven tips!

Lees verder

Winterdip of winterdepressie? Dit zijn de beste winterdip tips!

Heeft u last van een winterdip of een winterdepressie? Dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Wij helpen u met onze 8 winterdip tips!

Lees verder

Is meeroken schadelijk?

Meeroken is niet lekker en zelfs schadelijk voor de gezondheid. Waarom is meeroken zo slecht voor u en hoe kunt u meeroken in het vervolg voorkomen?

Lees verder

Gezond leven: wat is een gezonde leefstijl?

Wat is het geheim van een gezond leven en hoe krijgt u een gezonde leefstijl? Wij helpen u met een gezonder leven schema! Lees hier onze gezond leven tips!

Lees verder

Mentale gezondheid: uw mentale gezondheid verbeteren

Uw mentale gezondheid is nét zo belangrijk als uw fysieke gezondheid. Mijn mentale gezondheid verbeteren, hoe doe ik dat? Wij geven tips!

Lees verder

Welke anticonceptie past bij mij?

Welke anticonceptie past het beste bij u? Goede vraag! Wij zetten alle mogelijkheden voor u op een rij. Zo kunt u de juiste keuze in anticonceptie maken!

Lees verder

Zorgnota uitgelegd

U ontvangt een zorgnota op het moment dat u zorg heeft gehad bij een zorgverlener. Het is in feite de rekening voor de verleende zorg. Hoe kunt u uw zorgkosten inzien en wat staat er allemaal op een zorgnota?

Lees verder

Wat doet een praktijkondersteuner?

Misschien heeft u weleens gehoord van een praktijkondersteuner. Maar, wat doet een praktijkondersteuner? En wordt dit vergoed vanuit uw zorgverzekering?

Lees verder

Zorgverzekering buitenland: zo werkt het!

Wat zijn de regels van uw zorgverzekering en vergoedingen in het buitenland? Wij zetten op een rijtje waar u rekening mee moet houden! Lees hier meer.

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en komt u in aanmerking voor de GLI?

Lees verder

Hoe onstaan gaatjes en kan ik gaatjes voorkomen?

Een gezond gebit helpt bij gaatjes voorkomen. Maar, hoe ontstaan gaatjes en kunt u gaatjes wegpoetsen? Bekijk hier onze 6 tips om gaatjes te voorkomen!

Lees verder

Dubbel verzekerd met mijn zorgverzekering

In bepaalde situaties kan het voorkomen dat u een dubbele verzekering heeft. Lees hier meer over wat dubbel verzekerd met uw zorgverzekering betekent.

Lees verder

Zorgverzekering voor het hele gezin

Veel gezinnen kiezen voor één zorgverzekeraar voor het gezin. Wilt u een zorgverzekering afsluiten voor het hele gezin? Bekijk hier of het interessant is voor u.

Lees verder

Geen zorgverzekering: wat als ik geen zorgverzekering heb?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als u geen zorgverzekering heeft en in welke situaties komt het voor? U leest het hier!

Lees verder

Is een zorgverzekering verplicht? En voor wie?

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt, maar er zijn uitzonderingen.

Lees verder

Zorgverzekering zwangerschap: wat is de beste keuze voor mij?

Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet u uzelf aanvullend voor verzekeren?

Lees verder

Kosten ziekenhuisopname: Overzicht kosten ziekenhuis

Wat kost een opname in het ziekenhuis, hoe worden ziekenhuis kosten bepaald en hoe zit het met uw zorgverzekering? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Zorgverzekering met partner of apart?

Kan ik bij een zorgverzekering mijn partner meeverzekeren? Dat kan, maar een zorgverzekering met uw partner afsluiten is vaak niet de goedkoopste keuze.

Lees verder

Zorgverzekering voor sporters, wat wordt er vergoed?

Bij sport hoort een goede zorgverzekering. Maar waar moet u als sporter op letten? Wij vertellen u wat een goede zorgverzekering voor sporters inhoudt!

Lees verder

Verstandskiezen trekken: wat kost dat?

Het kan zo zijn dat uw verstandskiezen getrokken moeten worden. Wat zijn de kosten van een kies trekken zonder verzekering?

Lees verder

Kosten tandarts: welke tandartskosten zijn er?

Tandartskosten verschillen per bezoek en per behandeling. Welke tandarts kosten worden in 2023 gehanteerd voor behandelingen? Lees het hier!

Lees verder

Wat is mindfulness en hoe werkt mindfulness?

Mindfulness is afkomstig uit het boeddhisme en gaat voornamelijk over meditatie en overdenkingen. Wat is mindfulness precies en hoe werkt mindfulness?

Lees verder

Alternatieve geneeswijzen: wat is het en welke soorten zijn er?

En alternatief van reguliere zorg is alternatieve geneeskunde. Wat is alternatieve zorg en welke soorten alternatieve geneeswijzen zijn er? Wij helpen u!

Lees verder

Zorgverzekering voor ouderen: wat is de beste keuze?

Bent u op leeftijd en op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Dan wilt u natuurlijk kiezen voor de beste zorgverzekering voor ouderen. Wij helpen u!

Lees verder

Wanneer overstappen van zorgverzekering?

Is overstappen van zorgverzekering makkelijk en tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering? Wij leggen het uit!

Lees verder

Naturapolis of restitutiepolis?

Wat is het verschil tussen een naturapolis of restitutiepolis en wat is de beste keuze voor u? Wij leggen het verschil tussen natura of restitutie graag aan u uit!

Lees verder

Thuis bevallen: hoe werkt een thuisbevalling?

Thuis bevallen is wel zo fijn, maar het is niet altijd mogelijk om thuis te bevallen. Hoe werkt een thuisbevalling en hoe bereidt u uzelf voor?

Lees verder

Wanneer is een aanvullende zorgverzekering afsluiten interessant?

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Is een aanvullende verzekering de juiste keuze voor u?

Lees verder

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?

De basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht en verzekert u van basiszorg. Maar, welke vergoedingen biedt de basisverzekering?

Lees verder

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Op zoek naar een gezondheid app omdat u wilt werken aan een gezonde leefstijl? Wij helpen u met de 10 beste gezondheid apps voor iPhone en Android.

Lees verder

Dagbesteding: alle soorten dagbesteding uitgelegd

Dagbesteding dient als een zinvolle invulling van de dag. Wilt u naar dagbesteding gaan? Lees hier wat dagbesteding is en welke soorten dagbesteding er zijn.

Lees verder

Langer thuis wonen: hoe kan ik langer zelfstandig wonen?

Langer thuis zijn is voor velen een droom. Maar, wat zijn de voor- en nadelen van langer zelfstandig wonen? En hoe kan ik langer thuis wonen? Lees het hier!

Lees verder

Verhuizen naar een verpleeghuis

Gaat u binnenkort verhuizen naar een verpleeghuis? Wij geven u een handige checklist voor de verhuizing naar een zorginstelling. Zo bent u goed voorbereid!

Lees verder

Stoppen met medicijnen: 3 tips om te stoppen met medicatie

Als uw medicatie overbodig is, kunt u soms uw medicatie afbouwen. Wilt u stoppen met medicijnen? Lees hier 3 tips hoe u medicatie kunt afbouwen.

Lees verder

E-health: wat is e-health in de zorg?

Digitale zorg, oftewel e-health, komt steeds vaker voor. Wat is e-health in de zorg eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van e-health? Lees het hier!

Lees verder

Probiotica: waar is probiotica goed voor?

Dankzij probiotica kunt u uw darmen gezond houden en uw immuunsysteem verbeteren. Wat doet probiotica precies en waar zit probiotica in? Lees het hier!

Lees verder

Voedingssupplementen: wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen gebruikt u als aanvulling op uw dagelijkse voeding. Welke supplementen heb ik nodig en wat zijn de 5 beste supplementen? Lees hier.

Lees verder

Welke vitamines heb ik nodig?

Vitamines heeft u nodig om uw lichaam gezond te houden. Maar, welke vitamines heeft u nodig? Wij zetten alle vitamines + welke u nodig heeft op een rijtje.

Lees verder

Zorgaanbieder kiezen: wat is vrije artsenkeuze en waar let ik op?

In Nederland kennen we vrije artsenkeuze. Maar, welke zorgverlener moet ik kiezen? Dit heeft invloed op de hoogte van uw vergoeding. Hoe werkt dit precies?

Lees verder

Gezond eten: kiezen voor een gezonde maaltijd

Gezond eten is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar hoe kiest u nou voor een gezonde maaltijd en hoe krijgt u een gezond eetpatroon? Lees het hier!

Lees verder

Gezond gewicht: heb ik een gezond gewicht?

Met een gezond gewicht loopt u minder risico op ernstige ziektes. Is een gezond gewicht gelijk aan een gezond BMI? En heb ik een gezond gewicht?

Lees verder

Medische indicatie: wanneer krijg ik een medische indicatie?

In de voorwaarden van uw zorgverzekering komt u de term medische indicatie tegen. Maar, wat is de betekenis van een medische indicatie? Wij helpen u!

Lees verder

Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg?

U hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat leest u hier.

Lees verder

Soorten zorgverzekeringen

Er zijn verschillende zorgverzekeringen waar u uit kunt kiezen. Waarin verschillen de zorgverzekeringen? En welke soort zorgverzekering past bij u?

Lees verder

Meest gebruikte medicijnen

Veel Nederlanders gebruiken medicijnen. Maar, wat zijn de meest gebruikte medicijnen? En worden deze veel gebruikte medicijnen vergoed? Lees het hier!

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder

Waarom kiezen voor een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering vergoedt tandzorg die u nodig heeft bij de tandarts. Is een tandverzekering interessant voor u en wat is de beste tandartsverzekering?

Lees verder

Verschil eigen bijdrage en eigen risico

Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde. Wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit. Lees het hier!

Lees verder

De voor- en nadelen van geen vlees eten

Is geen vlees eten gezond? Wij zochten voor u uit wat de voordelen van geen vlees eten zijn, maar ook welke nadelen geen vlees eten heeft. Lees het hier!

Lees verder

Geheugen trainen: 10x geheugentraining op een rij

Vergeet u weleens wat en wilt u uw geheugen trainen? Dat is mogelijk op elke leeftijd! Met onze 10 geheugentraining oefeningen kunt u direct beginnen.

Lees verder

Hart- en vaatziekten voorkomen: 10 tips

Hart- en vaatziekten kunt u voorkomen door het aantal risicofactoren te verlagen. Wij geven u 10 tips om hart- en vaatziekten te voorkomen. Lees ze hier!

Lees verder

Zwemmen is gezond: waar is zwemmen goed voor?

Een paar baantjes zwemmen? Dat is gezond! Weet u al waarom? Bekijk hier 8 redenen waarom zwemmen gezond is + de leukste zwemplekken in Nederland.

Lees verder

Fietsen is gezond: hoe gezond is fietsen?

Fietsen levert u vele gezondheidsvoordelen op! Maar, waarom is fietsen gezond? Bekijk 6x waarom fietsen gezond is en hoeveel km fietsen per dag gezond is.

Lees verder

Wat is een normale bloeddruk?

Een normale bloeddruk is belangrijk voor uw gezondheid. Wat is een gezonde bloeddruk en hoe kunt u uw bloeddruk meten en verlagen?

Lees verder

Verbrand door de zon: wat doen bij een verbrande huid?

Verbranding door de zon is geen pretje en ook niet goed voor uw huid. Wat kunt u doen tegen een verbrande huid en hoe kunt u zonverbranding voorkomen?

Lees verder

Goede zonnebril tegen UV straling

Een goede zonnebril is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen UV straling. Hoe kiest u een goede zonnebril en waar let u op bij de aanschaf?

Lees verder

Waarom is buitenspelen belangrijk?

Buitenspelen is gezond en buitenspelende kinderen ervaren er veel voordelen aan! Maar waarom is buitenspelen zo belangrijk voor kinderen? Wij vertellen het u.

Lees verder

Gezonde vis: welke vis is gezond?

Vis zit boordevol gezonde vetten en goede voedingsstoffen, maar waarom is vis gezond? En welke vis is gezond? Wij geven u het antwoord!

Lees verder

Gezondste fruit: wat is het gezondste fruit?

Een appeltje voor de dorst, dat lusten we allemaal en het is goed voor onze gezondheid. Waarom is fruit gezond en wat is het gezondste fruit? Lees het hier!

Lees verder

Wat helpt tegen hoofdpijn? Dit zijn onze tips tegen hoofdpijn

Heeft u last van van clusterhoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn? Wij helpen u graag met onze tips tegen verschillende soorten hoofdpijn. Bekijk ze hier!

Lees verder

Insectenbeet herkennnen en behandelen

Een insectenbeet herkennen is soms lastig. In dit artikel leggen wij uit hoe u een insectenbeet kunt herkennen en hoe u een insectenbeet kunt behandelen.

Lees verder

Gezonde kruiden en specerijen voor een gezonde levensstijl

Gezonde kruiden geven uw maaltijd smaak en hebben ook voordelen wat betreft uw gezondheid! Welke gezonde kruiden en specerijen gebruikt u?

Lees verder

Darmflora verbeteren? Tips voor gezonde darmen

Een gezonde darmflora helpt bij het versterken van het immuunsysteem en de aanmaak van antistoffen. Wat houdt een gezonde darmflora in en hoe kunt u de darmflora verbeteren?

Lees verder

Gezonder leven

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat u lekker in uw vel zit en het verkleint het risico op gezondheidsproblemen. Wat is een gezond gewicht, hoe kunt u een gezond gewicht behalen en welke hulp wordt er geboden vanuit de zorgverzekering?

Lees verder

Wandelroutes: de mooiste routes om te wandelen

Wandelen is gezond! Bent u op zoek naar wandelroutes in Nederland? Wij hebben de 8 mooiste wandelroutes in eigen land geselecteerd! Bekijk ze hier!

Lees verder

Bewegen is gezond: sporten en gezond ouder worden

Bewegen is gezond, want zo vermindert u de kans op gezondheidsklachten. Hoe kunt u gezond bewegen en wat is de norm voor gezond bewegen?

Lees verder

Ik heb mijn zorgverzekering te laat betaald

Heeft u de zorgverzekering niet betaald? Dan is dit niet direct een ramp. Wat gebeurt er als u de zorgverzekering niet betaalt? Wij geven uitleg en tips.

Lees verder

Gezond ouder worden: Hoe word ik gezond oud?

Gezond ouder worden; dat wil toch iedereen? Maar hoe kan ik gezond oud worden? Wij geven u tips hoe u gelukkig én gezond oud kunt worden. Bekijk ze hier!

Lees verder

Huisartsenpost of eerste hulp?

Wanneer gaat u naar de huisartsenpost en wanneer heeft u zorg nodig op de spoedeisende hulp? En hoe zit het met het eigen risico? Wij helpen u!

Lees verder

Biologische klok: de interne klok van uw lichaam

De biologische klok is de interne klok van uw lichaam. Wat gebeurt er als uw interne klok is verstoord? En hoe werkt de biologische klok van uw organen?

Lees verder

Hoe werkt het immuunsysteem en hoe kunt u het verbeteren?

Uw immuunsysteem verbeteren lijkt vaak moeilijk, maar dat valt reuze mee. Met onze 5 tips helpen wij u uw immuumsysteem te verbeteren. Bekijk ze hier!

Lees verder

Gezond snacken met deze verantwoorde tussendoortjes!

Gezonde snacks horen bij een gezonde levensstijl. Zoekt u gezonde hartige of zoete snacks? Dan hebben wij smakelijke en gezonde tussendoortjes voor u!

Lees verder

Wat doen tegen griep en hoe voorkom ik griep? Onze tips bij griep!

Griep is vervelend en u kunt er behoorlijk ziek van worden, Wat te doen bij griep? En hoe kunt u griep voorkomen? Wij geven u de beste tips tegen griep!

Lees verder

Hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Een kop koffie zorgt voor een goede start van de dag. Koffie is lekker en geeft u een echte energieboost. Maar, hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Lees verder

Lachen is gezond: waarom is lachen gezond?

Lachen geeft een heerlijk gevoel en het is ook nog eens gezond! Waarom is lachen gezond? Wij hebben voor u uitgezocht waarom lachen gezond is!

Lees verder

Wachtlijstbemiddeling: hoe werkt dat?

Moet u lang wachten op een behandeling bij een zorgverlener? Dan biedt de wachtlijstbemiddeling wellicht een uitkomst. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Lees verder

Hoeveel liter water per dag is gezond?

Hoeveel water per dag is gezond? En kunt u ook te veel water drinken? Wij geven u heldere feiten over het effect van te veel of te weinig water drinken.

Lees verder

Stress en voeding: Stress verminderen met voeding

Stress en voeding hebben een relatie met elkaar. Maar, hoe kunt u stress verminderen door voeding en wat is de juiste voeding bij stress? Wij leggen het uit!

Lees verder

Is suiker slecht? En waarom is suiker slecht?

Is suiker slecht? Daar gaat iedereen wel van uit. Maar hoe slecht is stuiker? En waarom? En wat is slechter: suiker of vet? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Wat te doen bij allergische reactie?

Een allergische reactie is vervelend, maar kan zelfs gevaarlijk zijn. Wat moet u doen bij een allergische reactie en hoe kunt u het vermijden? Lees het hier!

Lees verder

Is zout gezond of is zout slecht voor mij?

Zout is gezond, maar te veel zout is niet gezond. Welke soort zout is wel gezond: Himalaya zout of Keltisch zeezout? Wij zetten het op een rij. Lees het hier!

Lees verder

Hoe slecht is alcohol tijdens de zwangerschap

Wat zijn mogelijke gevolgen van drinken tijdens een zwangerschap is alcohol in het begin van de zwangerschap schadelijk voor uw baby?

Lees verder

Maand geen alcohol: wat doet een maand zonder alcohol met u?

Een maand zonder alcohol heeft een positief effect op uw gezondheid. Maar wat doet een maand geen alcohol met het lichaam? Dat leggen wij u uit!

Lees verder

Donorregister: uw keuze in het donorregister wijzigen

Het donorregister houdt bij wie wel en wie niet orgaandonor wilt worden. Is orgaandonatie verplicht? En kunt u uw donorregistratie wijzigen?

Lees verder

Verplicht thuiswerken: onze beste thuis werken tips

Verplicht thuiswerken is tegenwoordig bijna de standaard en dat brengt uitdagingen met zich mee. Hoe kunt u gezond en productief thuiswerken? Wij geven u de beste thuiswerken tips!

Lees verder

Wanneer bevolkingsonderzoek? Alles over het bevolkingsonderzoek

Het bevolkingsonderzoek: wat is het precies en wanneer wordt u opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek? Op deze pagina leggen wij het aan u uit!

Lees verder

Gezond slaapritme: hoeveel uur slaap is gezond?

Goed slapen is hartstikke belangrijk en is onderdeel van een gezonde levensstijl. Wilt u gezond slapen? Wij leren u graag gezond slapen met ons stappenplan!

Lees verder

Stress gevolgen: lichamelijke klachten door stress

De gevolgen van stress kunnen ernstig zijn. Er kunnen zowel psychische, als lichamelijke klachten door stress optreden. Wij leggen de gevolgen uit.

Lees verder

Terhandstellingskosten apotheek: wat zijn terhandstellingskosten?

Bent u benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom u deze betaalt? Op deze pagina leggen wij u alles uit over deze kosten

Lees verder

Gezond ontbijt: wat is een gezond ontbijt?

Heeft u moeite met ontbijten of weet u niet wat een gezond ontbijt inhoudt? Wij helpen u bij het kiezen van een gezond ontbijt. Zo start u de dag goed!

Lees verder