UnitedConsumers & Gezondheid

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?

De basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht en verzekert u van basiszorg. Maar, welke vergoedingen biedt de basisverzekering?

Lees verder

Mentale gezondheid verbeteren doet u zo!

Uw mentale gezondheid is nét zo belangrijk als uw fysieke gezondheid. Mijn mentale gezondheid verbeteren, hoe doe ik dat? Wij geven tips!

Lees verder

Gezond ouder worden: hoe doe ik dat?

Gezond ouder worden; dat wil toch iedereen? Maar hoe kan ik gezond ouder worden? Wij geven u tips hoe u gezond en gelukkig oud kunt worden!

Lees verder

Wat is mindfulness?

Mindfulness; u heeft er vast wel eens van gehoord. Maar wat is mindfulness? En hoe werkt het? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Huisartsenpost of eerste hulp?

Wanneer gaat u naar de huisartsenpost en wanneer heeft u zorg nodig op de spoedeisende hulp? En hoe zit het met het eigen risico? Wij helpen u!

Lees verder

Biologische klok: de interne klok van uw lichaam

De biologische klok is de interne klok van uw lichaam. Wat gebeurt er bij een verstoring van de interne klok? En hoe herstelt u uw biologische klok?

Lees verder

Bewegen is gezond!

Bewegen is gezond, want door voldoende beweging per dag vermindert u de kans op gezondheidsklachten. Maar, waarom is sporten zo gezond?

Lees verder

Wat is een praktijkondersteuner?

Misschien heeft u weleens gehoord van een praktijkondersteuner. Maar, wat doet een praktijkondersteuner? En wordt dit vergoed vanuit uw zorgverzekering?

Lees verder

Zorgverzekering voor ouderen: wat is de beste keuze?

Bent u op leeftijd en op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Dan wilt u natuurlijk kiezen voor de beste zorgverzekering voor ouderen. Wij helpen u!

Lees verder

Overstappen zorgverzekering: hoe zit dat precies?

Tot wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering? En hoe zit het met tussentijds overstappen van zorgverzekering? Wij leggen het uit!

Lees verder

Zorgverzekering vergelijken tips: zo doet u dat!

Door uw zorgverzekering te vergelijken, weet u dat u goed verzekerd bent tegen de juiste prijs. Met onze 10 tips is zorgverzekering vergelijken zo gepiept!

Lees verder

Meeroken: hoe schadelijk is meeroken?

Meeroken is niet lekker en zelfs schadelijk voor de gezondheid. Waarom is meeroken zo slecht voor u en hoe kunt u meeroken in het vervolg voorkomen?

Lees verder

Roken tijdens de zwangerschap: hoe slecht is het?

Roken tijdens zwangerschap is slecht voor u en voor uw baby. Wat zijn de gevolgen van roken tijdens de zwangerschap en hoe kunt u stoppen? Wij helpen u!

Lees verder

Ik word 18: hoe zit het met een zorgverzekering en zorgtoeslag?

18 jaar geworden? Dan zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden, zoals de zorgverzekering. Wij leggen uit hoe het werkt.

Lees verder

Hoe werkt het immuunsysteem en hoe kunt u het verbeteren?

Uw immuunsysteem verbeteren lijkt vaak moeilijk, maar dat valt reuze mee. Met deze 5 tips helpen wij u uw immuumsysteem te verbeteren!

Lees verder

Gezonde vis: welke vis is gezond?

Vis zit boordevol gezonde vetten en goede voedingsstoffen, maar waarom is vis gezond? En welke vis is gezond? Wij geven u het antwoord!

Lees verder

Gezond snacken: onze favoriete gezonde snacks op een rij

Gezonde snacks horen bij een gezonde levensstijl. Zoekt u gezonde hartige of zoete snacks? Dan hebben wij smakelijke en gezonde tussendoortjes voor u!

Lees verder

Vrijwillig eigen risico: wat is vrijwillig eigen risico?

Wat is het vrijwillig eigen risico en waarom is het wel of niet interessant om deze te verhogen? Wij helpen u!

Lees verder

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en natura

Kiest u voor een restitutiepolis of een naturapolis? Wij leggen het verschil tussen deze polissen uit.

Lees verder

Verschil eigen bijdrage en eigen risico

Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde, maar wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit!

Lees verder

Kosten ziekenhuisopname: wat kost een ziekenhuisbed?

Wat kost een opname in het ziekenhuis, hoe worden deze kosten bepaald en hoe zit het met uw zorgverzekering? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Tandartskosten 2020: alle tandartskosten op een rijtje

Tandartskosten verschillen per bezoek en per behandeling. Welke tarieven worden in 2020 gehanteerd voor behandelingen bij de tandarts? Lees het hier!

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en komt u in aanmerking voor de GLI?

Lees verder

Gezond gebit: 5 tips om gaatjes te voorkomen

We kennen allemaal de bekendste regels: poets uw tanden, ga naar de tandarts, eet minder suiker. Maar enkel tandenpoetsen is niet voldoende. Wij geven u tips!

Lees verder

Ik wil geen zorgverzekering: kan dat?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als u geen zorgverzekering heeft en in welke situaties komt het voor? U leest het hier!

Lees verder

Gezondste fruit: welk fruit is het gezondst?

Een appeltje voor de dorst, dat lusten we allemaal en het is goed voor onze gezondheid. Waarom is fruit gezond en wat is het gezondste fruit? Lees het hier!

Lees verder

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Bent u bezig met het krijgen of behouden van een gezonde leefstijl? Ga een gezond leven tegemoet met deze 10 beste gezondheidsapps!

Lees verder

Wat doen tegen griep en hoe voorkom ik griep? Onze tips bij griep!

Griep is enorm vervelend en gaat vaak samen met koorts, koude rillingen en hoofd- en spierpijn. Wat te doen bij griep? Wij geven u tips bij griep!

Lees verder

Een jongeren zorgverzekering in 4 stappen

Vanaf 18 jaar moeten jongeren een eigen zorgverzekering afsluiten. Hoe werkt dat precies en wat is de beste zorgverzekering voor jongeren en studenten?

Lees verder

Zorgverzekering buitenland: zo werkt het!

Wat zijn de regels van uw zorgverzekering en vergoedingen in het buitenland? Wij zetten op een rijtje waar u rekening mee moet houden!

Lees verder

Medische indicatie: wanneer krijg ik een medische indicatie?

In de voorwaarden van uw zorgverzekering komt u de term medische indicatie tegen. Maar, wat is de betekenis van een medische indicatie? Wij helpen u!

Lees verder

Zorgverzekering verplicht

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt, maar er zijn uitzonderingen. We zetten de speciale gevallen op een rij.

Lees verder

Wat te doen tegen hooikoorts? Bekijk onze 10 tips!

Heeft u last van hooikoorts? Dan vraagt u zich vast af wat helpt tegen hooikoorts. Wij geven u 10 hooikoorts tips, zodat u kunt genieten van de buitenlucht!

Lees verder

Goedkope zorgverzekering: vind de goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering vinden: hoe doe ik dat? Wij helpen u in enkele gemakkelijke stappen naar de beste en goedkoopste zorgverzekering!

Lees verder

Hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Een kop koffie zorgt voor een goede start van de dag. Koffie is lekker en geeft u een echte energieboost. Maar, hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Lees verder

Gezond leven? Op naar een gezonde levensstijl met onze tips!

Wat is het geheim van een gezond leven en hoe krijgt u een gezonde levensstijl? Wij helpen u met een gezonder leven schema!

Lees verder

Wat te doen tegen hoofdpijn? Wij geven tips!

Hoofdpijn kan uw dagelijkse leven flink belemmeren. Heeft u last van van clusterhoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn? Dan hebben wij tips!

Lees verder

Welke anticonceptie past bij mij?

Welke anticonceptie past het beste bij u? Goede vraag! Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. Zo kunt u de juiste keuze in anticonceptie maken!

Lees verder

Lachen is gezond!

Lachen is gezond: dat heeft u waarschijnlijk wel eens vaker gehoord. Maar waarom is lachen gezond? Wij vertellen u graag waarom lachen zo goed voor u is!

Lees verder

Second opinion: Wat is een second opinion?

Wilt u een oordeel van een andere arts dan degene die u behandelt? Dan bent u op zoek naar een second opinion. Maar hoe kunt u een second opinion aanvragen?

Lees verder

Zorgverzekeringswet: wat is Zvw?

De Zorgverzekeringswet (Zvw) bepaalt dat iedereen die in Nederland woont of werkt, recht heeft op basiszorg. Maar, wat houdt de Zvw nog meer in?

Lees verder

Wat is PGB? De betekenis van PGB uitgelegd

Het PGB is een budget dat mensen door ziekte, ouderdom of een handicap toegekend kunnen krijgen. Komt u hiervoor in aanmerking? En hoe vraagt u een PGB aan?

Lees verder

Wachtlijstbemiddeling: hoe werkt dat?

Moet u lang wachten op een behandeling bij een zorgverlener? Dan biedt de wachtlijstbemiddeling wellicht een uitkomst. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Lees verder

Gemoedsbezwaarde zorgverzekering: zo werkt het

Wilt u geen verzekering afsluiten vanwege uw levensovertuiging? Dan bent u gemoedsbezwaarde en geldt er een speciale regeling. Wij leggen het graag uit.

Lees verder

PGB Jeugdwet

Voor kinderen tot 18 jaar die zorg en extra ondersteuning nodig hebben, bestaat de Jeugdwet. Hoe komt uw kind in aanmerking en hoe vraagt u het aan?

Lees verder

WMO wet: krijg ik een WMO indicatie?

De WMO biedt oplossingen voor mensen die niet langer thuis kunnen wonen zonder de nodige hulpmiddelen.Heeft u ook recht op een WMO indicatie?

Lees verder

Wat is Wlz en voor wie is het?

De Wet langdurige zorg, afgekort Wlz, regelt zware en intensieve zorg. Voor wie is het precies en hoe vraagt u een Wlz aan? Wij helpen u!

Lees verder

Veel water drinken: hoeveel water per dag?

Hoeveel water per dag is gezond? En kunt u ook te veel water drinken? Wij geven u heldere feiten over het effect van te veel of te weinig water drinken.

Lees verder

Zorgeloos op vakantie? 7 tips!

Wanneer u op vakantie gaat is het verstandig om uw zorgverzekering te checken. Zo gaat u voorbereid op reis. Hoe u dit doet? Wij helpen u met onze 7 tips!

Lees verder

Voeding en stress: de juiste voeding bij stress

Stress en voeding hebben een relatie met elkaar. Maar, hoe kunt u stress verminderen door voeding en wat is de juiste voeding bij stress? Wij leggen het uit!

Lees verder

EHIC kaart & E111 formulier: zo werkt het

Gaat u naar het buitenland? Dan is het belangrijk om uw EHIC bij u te hebben. Mocht u zorg nodig hebben, dan wordt alles voor u geregeld

Lees verder

Is suiker slecht?

Is suiker slecht? Daar gaat iedereen wel van uit. Maar hoe zit dat eigenlijk? En wat is slechter; suiker of vet? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Gezond eten: kiezen voor een gezonde maaltijd

Gezond eten is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar hoe kiest u nou voor een gezonde maaltijd en hoe krijgt u een gezond eetpatroon? Lees het hier!

Lees verder

Allergie: wat te doen bij allergische reactie?

Een allergie is erg vervelend, zeker als het te maken heeft met uw lievelingsdier of uw favoriete eten. In dit artikel bespreken we allergieën en wat te doen bij een allergische reactie.

Lees verder

Is zout gezond?

Zout gezond? Ook voor zout geldt: te veel zout is niet gezond. Maar welke soort zout is wel gezond, Himalaya zout of Keltisch zeezout? Meer weten?

Lees verder

Alcohol tijdens zwangerschap: zo schadelijk is het

Alcohol tijdens uw zwangerschap is niet verstandig. Wat zijn de risicos van drinken tijdens een zwangerschap of wanneer u zwanger wilt worden?

Lees verder

Wat doet angst met u? De gevolgen van angst op uw lichaam

Als u last heeft van angst, wilt u misschien weten wat angst doet met het lichaam. In dit artikel leest u alles over angst en geven wij tips om angst te verminderen.

Lees verder

Maand geen alcohol: kunt u een maand zonder alcohol?

Maand geen alcohol heeft een positief effect op uw gezondheid. Maar wat doet een maand zonder alcohol met het lichaam? Dat leggen wij u uit!

Lees verder

Aspirine, paracetamol of ibuprofen: welke pijnstiller kies ik?

Paracetamol, ibuprofen en aspirine zijn pijnstillers die we allemaal kennen. Maar wist u dat deze medicijnen ieder hun eigen werking hebben? Wij leggen u het verschil uit.

Lees verder

Wat te doen bij depressie? 6 tips bij depressie

U heeft een depressie en bent in een diep dal beland. Het doel is natuurlijk om van de depressie te herstellen, maar hoe moet u omgaan met een depressie?

Lees verder

Donorregistratie wijzigen? Zo werkt de donorregistratie!

Vanaf 1 juli 2020 staan alle Nederlanders geregistreerd in het donorregister. Wat is orgaandonatie, is het verplicht en kunt u uw donorregistratie wijzigen?

Lees verder

Thuiswerken tips: 15x gezond en productief thuiswerken

Thuiswerken, hoe doet u dat op een gezonde manier? Wij hebben tips voor u om gezond én productief thuis te werken!

Lees verder

Wat is de beste zorgverzekering bij zwangerschap?

Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet u uzelf aanvullend voor verzekeren?

Lees verder

Winterdip? Wij hebben 8 winterdip tips!

Heeft u last van een winterdip of een winterdepressie? Dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Wij helpen u met onze 8 winterdip tips!

Lees verder

Wat te doen bij verbranding? Eerste hulp bij brandwonden

Heeft u uzelf verbrand en wilt u weten wat te doen bij brandwonden? Wij helpen u en geven u tips bij brandwonden.

Lees verder

Wat helpt tegen verkoudheid? Wij hebben 8 tips!

U heeft een verkoudheid en bent aan het snotteren. Wat helpt tegen verkoudheid en hoe komt u er het snelste vanaf? Wij helpen met onze verkoudheid tips!

Lees verder

Wanneer bevolkingsonderzoek? Alles over het bevolkingsonderzoek

Het bevolkingsonderzoek: wat is het precies en wanneer wordt u opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek? Op deze pagina leggen wij het aan u uit!

Lees verder

Thuis workout: 15x thuis sporten!

Thuis sporten is helemaal niet moeilijk. Wilt u soepel blijven, conditie opbouwen of kracht trainen? Dan hebben wij 15 perfecte oefeningen voor thuis!

Lees verder

Gezond slaapritme: hoeveel uur slaap is gezond?

Niet alleen voeding en beweging is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Goed slapen is net zo belangrijk! Tips om gezond te slapen vindt u hier.

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder

Stress voorkomen: leer stress vermijden met onze tips

Stress is niet per definitie ongezond, maar toch heeft niemand graag stress. Wilt u stress voorkomen? Bekijk dan onze tips!

Lees verder

Stress gevolgen: lichamelijke klachten door stress

De gevolgen van stress kunnen ernstig zijn. Er kunnen zowel psychische, als lichamelijke klachten door stress optreden. Wij leggen de gevolgen uit.

Lees verder

Meestgestelde vragen zorgverzekering 2020

Een zorgverzekering via UnitedConsumers, hoe werkt dat? Wij geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen omtrent de zorgverzekering 2020.

Lees verder

Eerstelijnszorg en tweedelijnszorg

U hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat leest u hier.

Lees verder

Wat is een gezond gewicht en is mijn BMI gezond?

Met een gezond gewicht loopt u minder risico op ernstige ziektes. Is een gezond gewicht gelijk aan een gezond BMI? Maar wat is nou uw ideale gewicht?

Lees verder

Medicijnen op reis: Welke medicijnen mee op reis?

Er gelden speciale regels om voorgeschreven en zware medicijnen mee te nemen op reis. Welke medicijnen mogen mee op reis? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Waarom betaal ik terhandstellingskosten?

Bent u benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom u deze betaalt? Op deze pagina leggen wij u alles uit over deze kosten

Lees verder

Gezond ontbijt: wat is een gezond ontbijt?

Heeft u moeite met ontbijten of weet u niet wat een gezond ontbijt inhoudt? Wij helpen u bij het kiezen van een gezond ontbijt. Zo start u de dag goed!

Lees verder

Wat te doen bij burn out? Dit zijn onze burn out tips

U heeft een burn-out en bent op zoek naar hulp bij een burn-out. Naast professionele hulp kunt u zelf ook actie ondernemen. Wij geven burn-out tips.

Lees verder

Hoe om te gaan met dementie?

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. De ziekte heeft een speciale aanpak nodig, dus hoe moet u omgaan met dementie?

Lees verder

Snel stoppen met roken: 7 tips voor stoppen met roken!

Wat is de beste manier om te stoppen met roken en hoe stopt u met roken? Wij helpen met 7 tips voor stoppen met roken!

Lees verder

Insectenbeet? Zo behandelt u een insectenbeet

Auw! U heeft een insectenbeet, maar door welk insect bent u gestoken? Wij helpen u om een insectenbeet te herkennen en de insectenbeet te behandelen.

Lees verder