UnitedConsumers Gezondheid Blog

Winterdepressie en winterdip tips

De koude en donkere dagen na de feestdagen kunnen voor een winterdip of winterdepressie zorgen. Heeft u er last van? Bekijk onze winterdip tips!

Lees verder

Tandartskosten 2020: wat kost een controle?

Hoeveel kost een controle bij de tandarts? Wist u dat de tarieven hiervoor worden vastgelegd. Bekijk hier de prijzen per controle of behandeling.

Lees verder

Wat is een zorgverzekering?

Voor veel mensen is het onduidelijk wat een zorgverzekering is. Wordt fystiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering? Kan ik naar alle ziekenhuizen? Welke kosten betaal ik zelf? Wij geven u meer uitleg

Lees verder

Meest gestelde vragen zorgverzekering 2020

Een zorgverzekering via UnitedConsumers, hoe werkt dat? Wij geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen omtrent de zorgverzekering 2020.

Lees verder

Aspirine, ibuprofen en paracetamol: het verschil

Paracetamol, ibuprofen en aspirine zijn pijnstillers die we allemaal kennen. Maar wist u dat deze medicijnen ieder hun eigen werking hebben? Wij leggen u het verschil uit.

Lees verder

Eerstelijnszorg en tweedelijnszorg

U hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat leest u hier.

Lees verder

Gezond gebit: hoe voorkomt u gaatjes?

We kennen allemaal de bekendste regels: poets uw tanden, ga naar de tandarts, eet minder suiker. Maar enkel tandenpoetsen is niet voldoende. Wij geven u tips!

Lees verder

Wat is een gezond gewicht?

Met een gezond gewicht loopt u minder risico op ernstige ziektes. Is een gezond gewicht gelijk aan een gezond BMI? Maar wat is nou uw ideale gewicht?

Lees verder

Gezond slapen is gezond leven

Niet alleen voeding en beweging is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Goed slapen is net zo belangrijk! Tips om gezond te slapen vindt u hier.

Lees verder

Donorregistratie

Vanaf 1 juli 2020 staan alle Nederlanders geregistreerd in het donorregister. Wat is het donorregister? Welke keuzes hebt u? Dat leest u op deze pagina.

Lees verder

Wat helpt tegen hooikoorts?

Heeft u last van hooikoorts? Dan vraagt u zich vast af wat helpt tegen hooikoorts. Wij hebben hooikoorts tips, zodat u kunt genieten van de buitenlucht!

Lees verder

Medicijnen op reis: regelgeving voor medicijnen op reis

Er gelden speciale regels om voorgeschreven en zware medicijnen mee te nemen op reis. Welke medicijnen mogen mee op reis? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Zorgverzekering kiezen: welke zorgverzekering past bij mij?

Bent u op zoek naar een zorgverzekering? Dan wilt u natuurlijk de beste zorgverzekering. Maar, welke zorgverzekering kiest u dan? Wij helpen u daarbij!

Lees verder

Goedkope zorgverzekering kiezen

Wilt u de beste en goedkoopste zorgverzekering? Wij helpen u met de best passende en goedkoopste zorgverzekering voor 2020!

Lees verder

EHIC (European Health Insurance Card) & het E111 formulier

Gaat u naar het buitenland? Dan is het belangrijk om uw EHIC bij u te hebben. Mocht u zorg nodig hebben, dan wordt alles voor u geregeld

Lees verder

Waarom betaal ik terhandstellingskosten?

Bent u benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom u deze betaalt? Op deze pagina leggen wij u alles uit over deze kosten

Lees verder

Griep tips: wat te doen bij griep?

Griep is enorm vervelend en gaat vaak samen met koorts, koude rillingen en hoofd- en spierpijn. Wat te doen bij griep? Wij geven u tips bij griep!

Lees verder

Verkoudheid tips: wat helpt tegen verkoudheid?

U heeft een verkoudheid en bent aan het snotteren. Wat helpt tegen verkoudheid en hoe komt u er het snelste vanaf? Wij helpen met onze verkoudheid tips!

Lees verder

Waarom is vis gezond?

Vis zit boordevol gezonde vetten en goede voedingsstoffen, maar waarom is vis gezond? En welke vis is gezond? Wij geven u het antwoord!

Lees verder

Gezondste fruit: welk fruit is gezond?

Een appeltje voor de dorst, dat lusten we allemaal en het is goed voor onze gezondheid. Waarom is fruit gezond en wat is het gezondste fruit? Lees het hier!

Lees verder

Kenmerken depressie: Herken depressie symptomen

Bent u al wekenlang neerslachtig, somber en haalt u nergens energie uit? Een depressie is mogelijk, maar hoe herkent u een depressie?

Lees verder

Eerste hulp bij brandwonden: tips bij brandwonden

Heeft u uzelf verbrand en wilt u weten wat te doen bij brandwonden? Wij helpen u en geven u tips bij brandwonden.

Lees verder

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Bent u bezig met het krijgen of behouden van een gezonde leefstijl? Ga een gezond leven tegemoet met deze 10 beste gezondheidsapps!

Lees verder

Gezond ontbijt: wat is een gezond ontbijt?

Heeft u moeite met ontbijten of weet u niet wat een gezond ontbijt inhoudt? Wij helpen u bij het kiezen van een gezond ontbijt. Zo start u de dag goed!

Lees verder

Depressie tips: wat te doen bij depressie?

U heeft een depressie en bent in een diep dal beland. Het doel is natuurlijk om van de depressie te herstellen, maar hoe moet u omgaan met een depressie?

Lees verder

Hulp bij burn-out: 6x burn-out herstel tips

U heeft een burn-out en bent op zoek naar hulp bij een burn-out. Naast professionele hulp kunt u zelf ook actie ondernemen. Wij geven burn-out tips.

Lees verder

Burn-out symptomen: zo herkent u een burn-out

Heeft u het vermoeden dat u een burn-out heeft? Wat is een burn-out en wat zijn de symptomen van een burn-out? Wij helpen u.

Lees verder

Verschil naturapolis en restitutiepolis

Kiest u voor een restitutiepolis of een naturapolis? Wij leggen het verschil tussen deze polissen uit.

Lees verder

Wat is gezond leven? Ontdek het met onze gezondheidstips

Wat is het geheim van een gezond leven en hoe krijgt u een gezonde levensstijl? Wij helpen u met een gezonder leven schema!

Lees verder

Hoe om te gaan met dementie

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. De ziekte heeft een speciale aanpak nodig, dus hoe moet u omgaan met dementie?

Lees verder

Stoppen met roken tips: snel stoppen met roken

Wat is de beste manier om te stoppen met roken en hoe stopt u met roken? Wij helpen met 7 tips voor stoppen met roken!

Lees verder

Insectenbeet? Zo behandelt u een insectenbeet

Auw! U heeft een insectenbeet, maar door welk insect bent u gestoken? Wij helpen u om een insectenbeet te herkennen en de insectenbeet te behandelen.

Lees verder

Vrijwillig eigen risico zorgverzekering - wel of niet verhogen?

Het vrijwillig eigen risico. Wat is dat eigenlijk en waarom is het wel of niet interessant om deze te verhogen? Wij helpen u!

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Gezonde keuzes maken is niet altijd even makkelijk. Met de Gecombineerde Leefstijl Interventie gaat u aan de slag om echt gezonder te gaan leven.

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder