Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers & Gezondheid

Wat zijn de terhandstellingskosten van een apotheek?

Als je medicijnen ophaalt bij de apotheek, betaal je voor de medicijnen zelf, maar ook voor de service. Dit zijn de terhandstellingskosten van een geneesmiddel.

Lees verder

Wat doet de Sociale Verzekeringsbank (SVB)?

De SVB is een organisatie die verschillende sociale verzekeringen uitvoert, waaronder het persoonsgebonden budget. Wat doet de SVB precies? Lees het hier!

Lees verder

Wat is de premie Wlz en inkomensafhankelijke bijdrage Zvw?

Alle verzekerden in Nederland betalen een inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Hoeveel premie je betaalt, hangt af van je inkomen.

Lees verder

Kosten tandarts: welke tandartskosten zijn er?

Tandartskosten verschillen per behandeling. Welke tandartskosten betaal je in 2024 voor behandelingen? Wij verzamelen alle kosten van de tandarts!

Lees verder

Wanneer naar de fysio?

Heb je langdurige lichamelijke klachten of acute blessures? Dan is het slim om naar de fysio te gaan. Lees hier wanneer je het beste naar de fysio kunt gaan.

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt je bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en kom je in aanmerking voor de GLI?

Lees verder

Preventieve zorg: wat is preventie?

Met preventieve zorg wordt gezonder leven, eten en bewegen gepromoot. En dat is belangrijk voor het voorkomen van ziektes. Wat is preventie? Lees het hier.

Lees verder

Wachtlijstbemiddeling: hoe werkt dat?

Moet je lang wachten op een behandeling bij een zorgverlener? Dan biedt de wachtlijstbemiddeling wellicht een uitkomst. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Lees verder

Medische indicatie: wanneer krijg ik een medische indicatie?

In de voorwaarden van je zorgverzekering kom je de term medische indicatie tegen. Maar, wat is de betekenis van een medische indicatie? Wij helpen je!

Lees verder

DBC betekenis: Wat is een DBC?

DBC is een afkorting voor Diagnose-Behandelcombinatie. Maar wat is een DBC? Wij vertellen meer over de betekenis van een DBC.

Lees verder

De vier zorgwetten uitgelegd

Binnen het Nederlandse zorgstelsel is een samenvoeging van verschillende wetten en regels. Hoe zit dat precies? Wij leggen uit welke zorgwetten er zijn!

Lees verder

Ziektekosten belasting

Sommige ziektekosten kun je aftrekken van de belasting. Welke voorwaarden gelden er als het gaat om zorgkosten aftrekken van de belasting en hoe werkt het?

Lees verder

Mijn medisch dossier inzien

Zorgverleners houden voor iedereen een medisch dossier bij. Waar kan ik mijn medisch dossier inzien? En wie mag mijn medisch dossier inzien? Lees het hier!

Lees verder

E-health: wat is e-health in de zorg?

Digitale zorg, oftewel e-health, komt steeds vaker voor. Wat is e-health in de zorg eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van e-health? Lees het hier!

Lees verder

Wat moet ik doen bij een dubbele verzekering?

Het kan voorkomen dat je een dubbele verzekering hebt. Wat kun je doen als je dubbel verzekerd bent? Lees hier wat een dubbele zorgverzekering inhoudt.

Lees verder

Zorgverzekering voor het hele gezin

Veel gezinnen kiezen voor één zorgverzekeraar voor het gezin. Wil je een zorgverzekering afsluiten voor het hele gezin? Bekijk of het interessant is voor jou.

Lees verder

Meest gebruikte medicijnen

Veel Nederlanders gebruiken medicijnen. Maar, wat zijn de meest gebruikte medicijnen? En worden deze veel gebruikte medicijnen vergoed? Lees het hier!

Lees verder

Soorten zorgverzekeringen

Er zijn verschillende zorgverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Waarin verschillen de zorgverzekeringen? En welke soort zorgverzekering past bij jou?

Lees verder

Patiëntenrechten: wat is de WGBO wet?

Wist je dat jij als patiënt rechten hebt tijdens een behandeling? De WGBO wet zorgt hiervoor. Lees hier 10x de rechten van de patiënt en wat WGBO is.

Lees verder

Zorgaanbieder kiezen: wat is vrije artsenkeuze en waar let ik op?

In Nederland kennen we vrije artsenkeuze. Maar, welke zorgverlener moet ik kiezen? Dit heeft invloed op de hoogte van je vergoeding. Hoe werkt dit precies?

Lees verder

Zorgverzekering voor sporters

Bij sporters hoort een goede zorgverzekering. Maar waar moet je als sporter op letten? Wij vertellen je wat een goede zorgverzekering voor sporters inhoudt!

Lees verder

Zorgverzekering met partner of apart?

Kan ik bij een zorgverzekering mijn partner meeverzekeren? Dat kan, maar een zorgverzekering met je partner afsluiten is vaak niet de goedkoopste keuze.

Lees verder

Zorgnota uitgelegd

Je ontvangt een zorgnota wanneer je zorg nodig hebt gehad bij een zorgverlener. Hoe kun je jouw zorgkosten inzien en wat staat er allemaal op een zorgnota?

Lees verder

Verstandskiezen trekken: wat kost dat?

Het kan zo zijn dat jouw verstandskiezen getrokken moeten worden. Wat zijn de kosten van een kies trekken zonder verzekering?

Lees verder

Huisartsenpost of eerste hulp?

Wanneer ga je naar de huisartsenpost en wanneer heb je zorg nodig op de spoedeisende hulp? En hoe zit het met het eigen risico? Wij helpen je!

Lees verder

Zorgverzekering voor ouderen: wat is de beste keuze?

Ben je op leeftijd en op zoek naar een geschikte zorgverzekering? Dan wil je natuurlijk kiezen voor de beste zorgverzekering voor ouderen. Wij helpen je!

Lees verder

Verschil eigen bijdrage en eigen risico

Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde. Wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit. Lees het hier!

Lees verder

Geen zorgverzekering: wat als ik geen zorgverzekering heb?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als je geen zorgverzekering hebt en in welke situaties komt het voor? Je leest het hier!

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder

Gemoedsbezwaarde zorgverzekering: zo werkt het

Wil je geen zorgverzekering afsluiten vanwege je levensovertuiging? Dan val je onder de regeling gemoedsbezwaarden. Wij leggen het graag aan je uit!

Lees verder

Is een zorgverzekering verplicht? En voor wie?

Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en/of werkt, maar er zijn uitzonderingen.

Lees verder

Zorgverzekering buitenland: zo werkt het!

Wat zijn de regels van je zorgverzekering en vergoedingen in het buitenland? Wij zetten op een rijtje waar je rekening mee moet houden! Lees hier meer.

Lees verder

Naturapolis of restitutiepolis?

Wat is het verschil tussen een naturapolis of restitutiepolis en wat is de beste keuze voor jou? Wij leggen het verschil tussen natura of restitutie graag aan je uit!

Lees verder

Zorgverzekering zwangerschap: wat is de beste keuze voor mij?

Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijg je vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet je jezelf aanvullend voor verzekeren?

Lees verder

Second opinion: Wat is een second opinion?

Wil je een oordeel van een andere arts? Dan ben je op zoek naar een second opinion. Lees hier hoe je een second opinion kunt aanvragen.

Lees verder

Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg?

Je hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, word je doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat lees je hier.

Lees verder

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in de basisverzekering?

De basisverzekering is voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht en verzekert je van basiszorg. Maar, welke vergoedingen biedt de basisverzekering?

Lees verder

Alternatieve geneeswijzen: wat is het en welke soorten zijn er?

En alternatief van reguliere zorg is alternatieve geneeskunde. Wat is alternatieve zorg en welke soorten alternatieve geneeswijzen zijn er? Wij helpen je!

Lees verder