UnitedConsumers Gezondheid Blog

Is suiker slecht?

Is suiker slecht? Daar gaat iedereen wel van uit. Maar hoe zit dat eigenlijk? En wat is slechter; suiker of vet? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Gezond eten: kiezen voor een gezonde maaltijd

Gezond eten is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar hoe kiest u nou voor een gezonde maaltijd en hoe krijgt u een gezond eetpatroon? Lees het hier!

Lees verder

Allergie: wat te doen bij allergische reactie?

Een allergie is erg vervelend, zeker als het te maken heeft met uw lievelingsdier of uw favoriete eten. In dit artikel bespreken we allergieën en wat te doen bij een allergische reactie.

Lees verder

Zout gezond, of niet?

Zout gezond? Ook voor zout geldt: te veel zout is niet gezond. Maar welke soort zout is wel gezond, Himalaya zout of Keltisch zeezout? Meer weten?

Lees verder

Alcohol tijdens zwangerschap: doe het niet

Alcohol tijdens uw zwangerschap is niet verstandig. Wat zijn de risicos van drinken tijdens een zwangerschap of wanneer u zwanger wilt worden?

Lees verder

Wat doet angst met het lichaam?

Als u last heeft van angst, wilt u misschien weten wat angst doet met het lichaam. In dit artikel leest u alles over angst en geven wij tips om angst te verminderen.

Lees verder

Griep voorkomen: hoe voorkom ik griep?

Griep voorkomen is in deze tijd essentieel. Daarom geven wij u graag tips om griep te voorkomen, zodat u gezond en wel kunt blijven - ook nu!

Lees verder

Maand geen alcohol: iets voor u?

Maand geen alcohol heeft een positief effect op uw gezondheid. Maar wat doet een maand zonder alcohol met het lichaam? Dat leggen wij u uit!

Lees verder

Online behandelingen: wat zijn de mogelijkheden?

Kunt u behandelingen van de psycholoog, diëtist, fysiotherapeut of een cursus mindfulness online volgen? En zo ja, hoe werkt dat dan?

Lees verder

Aspirine, paracetamol of ibuprofen: welke pijnstiller kies ik?

Paracetamol, ibuprofen en aspirine zijn pijnstillers die we allemaal kennen. Maar wist u dat deze medicijnen ieder hun eigen werking hebben? Wij leggen u het verschil uit.

Lees verder

Omgaan met depressie: 6 depressie tips

U heeft een depressie en bent in een diep dal beland. Het doel is natuurlijk om van de depressie te herstellen, maar hoe moet u omgaan met een depressie?

Lees verder

Goedkope zorgverzekering: in 8 stappen naar dé goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering vinden: hoe doe ik dat? Wij helpen u in 8 gemakkelijke stappen naar de beste en goedkoopste zorgverzekering!

Lees verder

Donorregistratie wijzigen? Zo werkt het!

Vanaf 1 juli 2020 staan alle Nederlanders geregistreerd in het donorregister. Wat is orgaandonatie, is het verplicht en kunt u uw donorregistratie wijzigen?

Lees verder

Thuiswerken tips: 15x gezond en productief thuiswerken

Thuiswerken, hoe doet u dat op een gezonde manier? Wij hebben tips voor u om gezond én productief thuis te werken!

Lees verder

Zorgverzekering zwangerschap: Wat is de beste keuze?

Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet u uzelf aanvullend voor verzekeren?

Lees verder

Geen zorgverzekering, wat nu?!

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als u geen zorgverzekering heeft en in welke situaties komt het voor? U leest het hier!

Lees verder

Winterdip? Wij hebben 8 winterdip tips!

Heeft u last van een winterdip of een winterdepressie? Dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Wij helpen u met onze 8 winterdip tips!

Lees verder

Wat te doen tegen hooikoorts? Bekijk onze 10 tips!

Heeft u last van hooikoorts? Dan vraagt u zich vast af wat helpt tegen hooikoorts. Wij geven u 10 hooikoorts tips, zodat u kunt genieten van de buitenlucht!

Lees verder

Griep tips: 6 gouden tips bij griep!

Griep is enorm vervelend en gaat vaak samen met koorts, koude rillingen en hoofd- en spierpijn. Wat te doen bij griep? Wij geven u tips bij griep!

Lees verder

Symptomen depressie: depressie herkennen

Bent u al wekenlang neerslachtig, somber en haalt u nergens energie uit? Een depressie is mogelijk, maar hoe herkent u een depressie?

Lees verder

Eerste hulp bij brandwonden: wat te doen bij verbranding?

Heeft u uzelf verbrand en wilt u weten wat te doen bij brandwonden? Wij helpen u en geven u tips bij brandwonden.

Lees verder

Wat helpt tegen verkoudheid? Wij hebben 8 tips!

U heeft een verkoudheid en bent aan het snotteren. Wat helpt tegen verkoudheid en hoe komt u er het snelste vanaf? Wij helpen met onze verkoudheid tips!

Lees verder

Bevolkingsonderzoek: wanneer bevolkingsonderzoek?

Het bevolkingsonderzoek: wat is het precies en wanneer wordt u opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek? Op deze pagina leggen wij het aan u uit!

Lees verder

Kosten ziekenhuisopname: de kosten in het ziekenhuis

Wat kost een opname in het ziekenhuis, hoe worden deze kosten bepaald en hoe zit het met uw zorgverzekering? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Veelgestelde vragen: zorgverzekering en COVID-19

Het coronavirus (COVID-19) roept bij veel verzekerden vragen op. Gaat uw operatie nog door en wat krijgt u vergoed door uw zorgverzekeraar? Wij helpen u!

Lees verder

Thuis workout: 15x thuis sporten!

Thuis sporten is helemaal niet moeilijk. Wilt u soepel blijven, conditie opbouwen of kracht trainen? Dan hebben wij 15 perfecte oefeningen voor thuis!

Lees verder

Zorgverzekering kiezen: welke zorgverzekering past bij mij?

Bent u op zoek naar een zorgverzekering? Dan wilt u natuurlijk de beste zorgverzekering. Maar, welke zorgverzekering kiest u dan? Wij helpen u daarbij!

Lees verder

Verschil eigen risico en eigen bijdrage

Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde, maar wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit!

Lees verder

Gezond slapen met onze 7 tips

Niet alleen voeding en beweging is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Goed slapen is net zo belangrijk! Tips om gezond te slapen vindt u hier.

Lees verder

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Bent u bezig met het krijgen of behouden van een gezonde leefstijl? Ga een gezond leven tegemoet met deze 10 beste gezondheidsapps!

Lees verder

Vaccinaties kinderen: welke vaccinaties krijgt mijn kind?

Uw kind vaccineren zorgt voor bescherming tegen 12 ernstige ziektes. Welke vaccinaties krijgt uw kind en wanneer worden de vaccinaties gegeven?

Lees verder

Tandartskosten 2020: alle tandartskosten op een rijtje

Tandartskosten verschillen per bezoek en per behandeling. Welke tarieven worden in 2020 gehanteerd voor behandelingen bij de tandarts? Lees het hier!

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder

Stress voorkomen: leer stress vermijden met onze tips

Stress is niet per definitie ongezond, maar toch heeft niemand graag stress. Wilt u stress voorkomen? Bekijk dan onze tips!

Lees verder

De gevolgen van stress: dit doet het met uw lichaam

De gevolgen van stress kunnen ernstig zijn. Er kunnen zowel psychische, als lichamelijke klachten door stress optreden. Wij leggen de gevolgen uit.

Lees verder

Wat is een zorgverzekering?

Voor veel mensen is het onduidelijk wat een zorgverzekering is. Wordt fystiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering? Kan ik naar alle ziekenhuizen? Welke kosten betaal ik zelf? Wij geven u meer uitleg

Lees verder

Meestgestelde vragen zorgverzekering 2020

Een zorgverzekering via UnitedConsumers, hoe werkt dat? Wij geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen omtrent de zorgverzekering 2020.

Lees verder

Eerstelijnszorg en tweedelijnszorg

U hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat leest u hier.

Lees verder

Gezond gebit: 5 tips om gaatjes te voorkomen

We kennen allemaal de bekendste regels: poets uw tanden, ga naar de tandarts, eet minder suiker. Maar enkel tandenpoetsen is niet voldoende. Wij geven u tips!

Lees verder

Wat is een gezond gewicht?

Met een gezond gewicht loopt u minder risico op ernstige ziektes. Is een gezond gewicht gelijk aan een gezond BMI? Maar wat is nou uw ideale gewicht?

Lees verder

Medicijnen op reis: Welke medicijnen mee op reis?

Er gelden speciale regels om voorgeschreven en zware medicijnen mee te nemen op reis. Welke medicijnen mogen mee op reis? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

EHIC (European Health Insurance Card) & het E111 formulier

Gaat u naar het buitenland? Dan is het belangrijk om uw EHIC bij u te hebben. Mocht u zorg nodig hebben, dan wordt alles voor u geregeld

Lees verder

Waarom betaal ik terhandstellingskosten?

Bent u benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom u deze betaalt? Op deze pagina leggen wij u alles uit over deze kosten

Lees verder

Waarom is vis gezond?

Vis zit boordevol gezonde vetten en goede voedingsstoffen, maar waarom is vis gezond? En welke vis is gezond? Wij geven u het antwoord!

Lees verder

Gezondste fruit: welk fruit is het gezondst?

Een appeltje voor de dorst, dat lusten we allemaal en het is goed voor onze gezondheid. Waarom is fruit gezond en wat is het gezondste fruit? Lees het hier!

Lees verder

Gezond ontbijt: wat is een gezond ontbijt?

Heeft u moeite met ontbijten of weet u niet wat een gezond ontbijt inhoudt? Wij helpen u bij het kiezen van een gezond ontbijt. Zo start u de dag goed!

Lees verder

Hulp bij burn out met deze burn out tips

U heeft een burn-out en bent op zoek naar hulp bij een burn-out. Naast professionele hulp kunt u zelf ook actie ondernemen. Wij geven burn-out tips.

Lees verder

Burn-out symptomen: zo herkent u een burn-out

Heeft u het vermoeden dat u een burn-out heeft? Wat is een burn-out en wat zijn de symptomen van een burn-out? Wij helpen u.

Lees verder

Verschil naturapolis en restitutiepolis

Kiest u voor een restitutiepolis of een naturapolis? Wij leggen het verschil tussen deze polissen uit.

Lees verder

Wat is gezond leven? Ontdek het met onze gezondheidstips

Wat is het geheim van een gezond leven en hoe krijgt u een gezonde levensstijl? Wij helpen u met een gezonder leven schema!

Lees verder

Hoe om te gaan met dementie

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. De ziekte heeft een speciale aanpak nodig, dus hoe moet u omgaan met dementie?

Lees verder

Stoppen met roken tips: snel stoppen met roken

Wat is de beste manier om te stoppen met roken en hoe stopt u met roken? Wij helpen met 7 tips voor stoppen met roken!

Lees verder

Insectenbeet? Zo behandelt u een insectenbeet

Auw! U heeft een insectenbeet, maar door welk insect bent u gestoken? Wij helpen u om een insectenbeet te herkennen en de insectenbeet te behandelen.

Lees verder

Vrijwillig eigen risico zorgverzekering: wat is dat precies?

Wat is het vrijwillig eigen risico en waarom is het wel of niet interessant om deze te verhogen? Wij helpen u!

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en komt u in aanmerking voor de GLI?

Lees verder