UnitedConsumers & Gezondheid

Vaccinaties kinderen: welke prikjes krijgt mijn kindje?

Vaccinaties voor kinderen zorgt voor bescherming tegen 12 ernstige ziektes. Welke vaccinaties krijgt uw kind en op welke leeftijd worden de vaccinaties gegeven?

Lees verder

Hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Een kop koffie zorgt voor een goede start van de dag. Koffie is lekker en geeft u een echte energieboost. Maar, hoeveel kopjes koffie per dag is gezond?

Lees verder

Gezond leven? Op naar een gezonde levensstijl!

Wat is het geheim van een gezond leven en hoe krijgt u een gezonde levensstijl? Wij helpen u met een gezonder leven schema!

Lees verder

Naturapolis of restitutiepolis? Verschil restitutie en natura

Kiest u voor een restitutiepolis of een naturapolis? Wij leggen het verschil tussen deze polissen uit.

Lees verder

Gezonde snacks: gezond snacken doet u zo!

Gezonde snacks horen bij een gezonde levensstijl. Zoekt u gezonde hartige of zoete snacks? Dan hebben wij smakelijke en gezonde tussendoortjes voor u!

Lees verder

Wat te doen tegen hoofdpijn? Wij geven tips!

Hoofdpijn kan uw dagelijkse leven flink belemmeren. Heeft u last van van clusterhoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn? Dan hebben wij tips!

Lees verder

Welke anticonceptie past bij mij?

Welke anticonceptie past het beste bij u? Goede vraag! Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. Zo kunt u de juiste keuze in anticonceptie maken!

Lees verder

Lachen is gezond!

Lachen is gezond: dat heeft u waarschijnlijk wel eens vaker gehoord. Maar waarom is lachen gezond? Wij vertellen u graag waarom lachen zo goed voor u is!

Lees verder

Second opinion: Wat is een second opinion?

Wilt u een oordeel van een andere arts dan degene die u behandelt? Dan bent u op zoek naar een second opinion. Maar hoe kunt u een second opinion aanvragen?

Lees verder

Zorgverzekeringswet (Zvw): wat houdt dat in?

De Zorgverzekeringswet (Zvw) bepaalt dat iedereen die in Nederland woont of werkt, recht heeft op basiszorg. Maar, wat houdt de Zvw nog meer in?

Lees verder

Persoonsgebonden budget (PGB): hoe vraag ik een PGB aan?

Het PGB is een budget dat mensen door ziekte, ouderdom of een handicap toegekend kunnen krijgen. Komt u hiervoor in aanmerking? En hoe vraagt u een PGB aan?

Lees verder

Wachtlijstbemiddeling: hoe werkt dat?

Moet u lang wachten op een behandeling bij een zorgverlener? Dan biedt de wachtlijstbemiddeling wellicht een uitkomst. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Lees verder

Gemoedsbezwaarde en de zorgverzekering: zo werkt het

Wilt u geen verzekering afsluiten vanwege uw levensovertuiging? Dan bent u gemoedsbezwaarde en geldt er een speciale regeling. Wij leggen het graag uit.

Lees verder

Wat is de Jeugdwet?

Voor kinderen tot 18 jaar die zorg en extra ondersteuning nodig hebben, bestaat de Jeugdwet. Hoe komt uw kind in aanmerking en hoe vraagt u het aan?

Lees verder

WMO wet: krijg ik een WMO indicatie?

De WMO biedt oplossingen voor mensen die niet langer thuis kunnen wonen zonder de nodige hulpmiddelen.Heeft u ook recht op een WMO indicatie?

Lees verder

Wet langdurige zorg (Wlz): wat is het en voor wie is het?

De Wet langdurige zorg, afgekort Wlz, regelt zware en intensieve zorg. Voor wie is het precies en hoe vraagt u een Wlz aan? Wij helpen u!

Lees verder

Hoeveel water per dag? Dorstlessende feiten over water drinken

Hoeveel water per dag is gezond? En kunt u ook te veel water drinken? Wij geven u heldere feiten over het effect van te veel of te weinig water drinken.

Lees verder

Verschil eigen bijdrage en eigen risico uitgelegd

Eigen risico en eigen bijdrage zijn niet hetzelfde, maar wat is het verschil? Wij leggen het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage uit!

Lees verder

Studenten zorgverzekering kiezen in 4 stappen!

Wilt u een studenten zorgverzekering afsluiten? Dan wilt u natuurlijk een goede verzekering tegen een lage premie. Hoe doet u dat? Wij helpen u!

Lees verder

Wat te doen tegen opvliegers? Dit zijn onze overgang tips!

Wat te doen tegen opvliegers en andere overgangsklachten? Er zijn veel manieren om overgangsklachten te verlichten. Wij geven u daarom graag wat overgang tips!

Lees verder

Zorgverzekering voor jongeren kiezen in 4 stappen

Vanaf 18 jaar moeten jongeren een eigen zorgverzekering afsluiten. Hoe werkt dat precies en wat is de beste zorgverzekering voor jongeren?

Lees verder

Zorgeloos op vakantie? 7 tips!

Wanneer u op vakantie gaat is het verstandig om uw zorgverzekering te checken. Zo gaat u voorbereid op reis. Hoe u dit doet? Wij helpen u met onze 7 tips!

Lees verder

Biologische klok: het ritme van uw lichaam

Een verstoring van de biologische klok kan vervelende gevolgen hebben. Maar, wat is nou de biologische klok? Wij vertellen u alles wat u moet weten!

Lees verder

Stress en voeding: de juiste voeding bij stress

Stress en voeding hebben een relatie met elkaar. Maar, hoe kunt u stress verminderen door voeding en wat is de juiste voeding bij stress? Wij leggen het uit!

Lees verder

EHIC kaart & E111 formulier: zo werkt het

Gaat u naar het buitenland? Dan is het belangrijk om uw EHIC bij u te hebben. Mocht u zorg nodig hebben, dan wordt alles voor u geregeld

Lees verder

Immuunsysteem verbeteren met deze 5 tips!

Uw immuunsysteem verbeteren lijkt vaak moeilijk, maar dat valt reuze mee. Met deze 5 tips helpen wij u uw immuumsysteem te verbeteren!

Lees verder

Is suiker slecht?

Is suiker slecht? Daar gaat iedereen wel van uit. Maar hoe zit dat eigenlijk? En wat is slechter; suiker of vet? Wij hebben het voor u uitgezocht!

Lees verder

Gezond eten: kiezen voor een gezonde maaltijd

Gezond eten is belangrijk voor een gezonde levensstijl, maar hoe kiest u nou voor een gezonde maaltijd en hoe krijgt u een gezond eetpatroon? Lees het hier!

Lees verder

Allergie: wat te doen bij allergische reactie?

Een allergie is erg vervelend, zeker als het te maken heeft met uw lievelingsdier of uw favoriete eten. In dit artikel bespreken we allergieën en wat te doen bij een allergische reactie.

Lees verder

Zout gezond, of niet?

Zout gezond? Ook voor zout geldt: te veel zout is niet gezond. Maar welke soort zout is wel gezond, Himalaya zout of Keltisch zeezout? Meer weten?

Lees verder

Alcohol tijdens zwangerschap: doe het niet

Alcohol tijdens uw zwangerschap is niet verstandig. Wat zijn de risicos van drinken tijdens een zwangerschap of wanneer u zwanger wilt worden?

Lees verder

Wat doet angst met het lichaam?

Als u last heeft van angst, wilt u misschien weten wat angst doet met het lichaam. In dit artikel leest u alles over angst en geven wij tips om angst te verminderen.

Lees verder

Griep voorkomen met deze 9 tips!

Griep voorkomen is in deze tijd essentieel. Daarom geven wij u graag tips om griep te voorkomen, zodat u gezond en wel kunt blijven - ook nu!

Lees verder

Maand geen alcohol: iets voor u?

Maand geen alcohol heeft een positief effect op uw gezondheid. Maar wat doet een maand zonder alcohol met het lichaam? Dat leggen wij u uit!

Lees verder

Online behandelingen: wat zijn de mogelijkheden?

Kunt u behandelingen van de psycholoog, diëtist, fysiotherapeut of een cursus mindfulness online volgen? En zo ja, hoe werkt dat dan?

Lees verder

Aspirine, paracetamol of ibuprofen: welke pijnstiller kies ik?

Paracetamol, ibuprofen en aspirine zijn pijnstillers die we allemaal kennen. Maar wist u dat deze medicijnen ieder hun eigen werking hebben? Wij leggen u het verschil uit.

Lees verder

Omgaan met depressie: 6 depressie tips

U heeft een depressie en bent in een diep dal beland. Het doel is natuurlijk om van de depressie te herstellen, maar hoe moet u omgaan met een depressie?

Lees verder

Goedkope zorgverzekering: in 8 stappen naar dé goedkoopste zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering vinden: hoe doe ik dat? Wij helpen u in 8 gemakkelijke stappen naar de beste en goedkoopste zorgverzekering!

Lees verder

Donorregistratie wijzigen? Zo werkt het!

Vanaf 1 juli 2020 staan alle Nederlanders geregistreerd in het donorregister. Wat is orgaandonatie, is het verplicht en kunt u uw donorregistratie wijzigen?

Lees verder

Thuiswerken tips: 15x gezond en productief thuiswerken

Thuiswerken, hoe doet u dat op een gezonde manier? Wij hebben tips voor u om gezond én productief thuis te werken!

Lees verder

Zorgverzekering zwangerschap: Wat is de beste keuze?

Hoe zit het met de zorgverzekering en zwangerschap? Wat krijgt u vergoed vanuit de basisverzekering en waar moet u uzelf aanvullend voor verzekeren?

Lees verder

Geen zorgverzekering: is dat mogelijk?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wat gebeurt er als u geen zorgverzekering heeft en in welke situaties komt het voor? U leest het hier!

Lees verder

Winterdip? Wij hebben 8 winterdip tips!

Heeft u last van een winterdip of een winterdepressie? Dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Wij helpen u met onze 8 winterdip tips!

Lees verder

Wat te doen tegen hooikoorts? Bekijk onze 10 tips!

Heeft u last van hooikoorts? Dan vraagt u zich vast af wat helpt tegen hooikoorts. Wij geven u 10 hooikoorts tips, zodat u kunt genieten van de buitenlucht!

Lees verder

Griep tips: 6 gouden tips bij griep!

Griep is enorm vervelend en gaat vaak samen met koorts, koude rillingen en hoofd- en spierpijn. Wat te doen bij griep? Wij geven u tips bij griep!

Lees verder

Symptomen depressie: depressie herkennen

Bent u al wekenlang neerslachtig, somber en haalt u nergens energie uit? Een depressie is mogelijk, maar hoe herkent u een depressie?

Lees verder

Eerste hulp bij brandwonden: wat te doen bij verbranding?

Heeft u uzelf verbrand en wilt u weten wat te doen bij brandwonden? Wij helpen u en geven u tips bij brandwonden.

Lees verder

Wat helpt tegen verkoudheid? Wij hebben 8 tips!

U heeft een verkoudheid en bent aan het snotteren. Wat helpt tegen verkoudheid en hoe komt u er het snelste vanaf? Wij helpen met onze verkoudheid tips!

Lees verder

Wanneer bevolkingsonderzoek? Alles over het bevolkingsonderzoek

Het bevolkingsonderzoek: wat is het precies en wanneer wordt u opgeroepen voor een bevolkingsonderzoek? Op deze pagina leggen wij het aan u uit!

Lees verder

Kosten ziekenhuisopname: wat kost een ziekenhuisbed?

Wat kost een opname in het ziekenhuis, hoe worden deze kosten bepaald en hoe zit het met uw zorgverzekering? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Veelgestelde vragen: zorgverzekering en COVID-19

Het coronavirus (COVID-19) roept bij veel verzekerden vragen op. Gaat uw operatie nog door en wat krijgt u vergoed door uw zorgverzekeraar? Wij helpen u!

Lees verder

Thuis workout: 15x thuis sporten!

Thuis sporten is helemaal niet moeilijk. Wilt u soepel blijven, conditie opbouwen of kracht trainen? Dan hebben wij 15 perfecte oefeningen voor thuis!

Lees verder

Gezond slapen: een gezond slaapritme met 7 tips

Niet alleen voeding en beweging is belangrijk voor een gezonde levensstijl. Goed slapen is net zo belangrijk! Tips om gezond te slapen vindt u hier.

Lees verder

Gezondheidsapps: gratis 10 gezonder leven apps

Bent u bezig met het krijgen of behouden van een gezonde leefstijl? Ga een gezond leven tegemoet met deze 10 beste gezondheidsapps!

Lees verder

Tandartskosten 2020: alle tandartskosten op een rijtje

Tandartskosten verschillen per bezoek en per behandeling. Welke tarieven worden in 2020 gehanteerd voor behandelingen bij de tandarts? Lees het hier!

Lees verder

Geneesmiddelenvergoedingssysteem: hoe zit dat eigenlijk?

Het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS): wat houdt dat precies in en hoe gaat het in zijn werk? Wij hebben het antwoord!

Lees verder

Stress voorkomen: leer stress vermijden met onze tips

Stress is niet per definitie ongezond, maar toch heeft niemand graag stress. Wilt u stress voorkomen? Bekijk dan onze tips!

Lees verder

Gevolgen van stress: lichamelijke en psychische gevolgen

De gevolgen van stress kunnen ernstig zijn. Er kunnen zowel psychische, als lichamelijke klachten door stress optreden. Wij leggen de gevolgen uit.

Lees verder

Wat is een zorgverzekering?

Voor veel mensen is het onduidelijk wat een zorgverzekering is. Wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering? Kan ik naar alle ziekenhuizen? Welke kosten betaal ik zelf? Wij geven u meer uitleg

Lees verder

Meestgestelde vragen zorgverzekering 2020

Een zorgverzekering via UnitedConsumers, hoe werkt dat? Wij geven u graag antwoord op de meest gestelde vragen omtrent de zorgverzekering 2020.

Lees verder

Eerstelijnszorg en tweedelijnszorg

U hebt altijd toegang tot eerstelijnszorg. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar tweedelijnszorg. Wat is eerstelijnszorg en tweedelijnszorg? Dat leest u hier.

Lees verder

Gezond gebit: 5 tips om gaatjes te voorkomen

We kennen allemaal de bekendste regels: poets uw tanden, ga naar de tandarts, eet minder suiker. Maar enkel tandenpoetsen is niet voldoende. Wij geven u tips!

Lees verder

Wat is een gezond gewicht en is mijn BMI gezond?

Met een gezond gewicht loopt u minder risico op ernstige ziektes. Is een gezond gewicht gelijk aan een gezond BMI? Maar wat is nou uw ideale gewicht?

Lees verder

Medicijnen op reis: Welke medicijnen mee op reis?

Er gelden speciale regels om voorgeschreven en zware medicijnen mee te nemen op reis. Welke medicijnen mogen mee op reis? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Waarom betaal ik terhandstellingskosten?

Bent u benieuwd wat terhandstellingskosten zijn en waarom u deze betaalt? Op deze pagina leggen wij u alles uit over deze kosten

Lees verder

Gezonde vis: waarom is vis gezond?

Vis zit boordevol gezonde vetten en goede voedingsstoffen, maar waarom is vis gezond? En welke vis is gezond? Wij geven u het antwoord!

Lees verder

Gezondste fruit: welk fruit is het gezondst?

Een appeltje voor de dorst, dat lusten we allemaal en het is goed voor onze gezondheid. Waarom is fruit gezond en wat is het gezondste fruit? Lees het hier!

Lees verder

Gezond ontbijt: wat is een gezond ontbijt?

Heeft u moeite met ontbijten of weet u niet wat een gezond ontbijt inhoudt? Wij helpen u bij het kiezen van een gezond ontbijt. Zo start u de dag goed!

Lees verder

Wat te doen bij burn out? Dit zijn onze burn out tips

U heeft een burn-out en bent op zoek naar hulp bij een burn-out. Naast professionele hulp kunt u zelf ook actie ondernemen. Wij geven burn-out tips.

Lees verder

Burn-out symptomen: zo herkent u een burn-out

Heeft u het vermoeden dat u een burn-out heeft? Wat is een burn-out en wat zijn de symptomen van een burn-out? Wij helpen u.

Lees verder

Hoe om te gaan met dementie

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. De ziekte heeft een speciale aanpak nodig, dus hoe moet u omgaan met dementie?

Lees verder

Snel stoppen met roken: 7 tips voor stoppen met roken!

Wat is de beste manier om te stoppen met roken en hoe stopt u met roken? Wij helpen met 7 tips voor stoppen met roken!

Lees verder

Insectenbeet? Zo behandelt u een insectenbeet

Auw! U heeft een insectenbeet, maar door welk insect bent u gestoken? Wij helpen u om een insectenbeet te herkennen en de insectenbeet te behandelen.

Lees verder

Vrijwillig eigen risico zorgverzekering: zo werkt het

Wat is het vrijwillig eigen risico en waarom is het wel of niet interessant om deze te verhogen? Wij helpen u!

Lees verder

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Wat is het en komt u in aanmerking voor de GLI?

Lees verder