Contact
Mijn UnitedConsumers

Ogen verbeteren met oogoefeningen

Het is belangrijk om uw ogen gezond te houden. Zo kunt u op de lange termijn namelijk uw ogen verbeteren. Wist u al dat u met oogoefeningen uw ogen gezond kunt houden? Wij zetten er een aantal voor u op een rij.

ogen verbeteren


 

Ogen verbeteren

Hoe kan ik mijn ogen verbeteren? Dat is een goede vraag! Er zijn verschillende manieren en oogoefeningen om uw zicht te verbeteren. Zo houdt u uw ogen in gezond en in topconditie. Onthoud wel dat u uw oogsterkte niet kunt verbeteren middels oogoefeningen.

Kan bijziendheid verbeteren?

Nee, helaas kunt u bijziendheid niet zelf verbeteren of trainen. Bijziendheid wordt namelijk veroorzaakt door de lengte van uw oog. En dit kunt u niet veranderen met spieren. Daarom kunt u uw oogsterkte niet zelf verbeteren.


 
 

4 oogoefeningen voor beter zicht

Er zijn verschillende manieren om uw ogen gezond te houden. Wij zetten er een aantal voor u op een rij. Met deze 4 oogoefeningen kunt u uw zicht verbeteren:

1 

De 20-20-2 regel

Deze oogoefening is simpel: 20 minuten op uw beeldscherm kijken betekent 20 seconden ver weg kijken. Probeer daarnaast 2 uur per dag buiten te zijn.

 

2 

Knipperen

Vaak vergeten we in volle concentratie te knipperen. Regelmatig knipperen zorgt ervoor dat uw ogen fris en schoon blijven. Knipper dus extra!

 

3 

Rollen met uw ogen

Rol 10 keer met uw ogen om uw oogspieren te trainen. Zo worden uw oogspieren sterker en blijven uw ogen langer fit en gezond.

 

4 

In- en uitzoomen

Zet een object voor een raam en ga ervoor zitten. Kijk 10 seconden naar het object en vervolgens ver weg door het raam. Herhaal dit 10 keer.


Extra tip voor gezonde ogen: het is belangrijk om zo veel mogelijk stress te vermijden. Zo krijgt u geen last van uw ogen en blijven uw ogen gezond!


 

Ogen verbeteren met voeding: kan dat?

Ja zeker, u kunt uw ogen verbeteren met voeding. Er zijn namelijk vier voedingsstoffen die ervoor zorgen dat uw ogen in de juiste conditie blijven. Dit zijn: antioxidanten, carotenoïden, omega-3 en mineralen. Als u op zoek bent naar voeding om uw ogen te verbeteren, kunt u dus het beste rekening houden met deze vier voedingsstoffen.

Om het u makkelijk te maken, zetten wij alvast wat gezonde voeding voor de ogen op een rijtje:

  • Vis: vis zit boordevol omega-3. En dat is goed voor uw ogen! Vooral zalm, tonijn en makreel bevatten veel omega-3 vetten.
  • Eieren: eierdooiers zijn rijk aan carotenoïden. Dit maakt eieren zeer geschikt als gezonde voeding om uw ogen te verbeteren.
  • Bladgroenten: spinazie en boerenkool horen bij de beste voedingsmiddelen om uw ogen gezond te houden. Deze groenten bevatten namelijk een hoop antioxidanten.
  • Gekleurde groenten: groenten zoals paprika, courgette en maïs bevatten allemaal goede voedingsstoffen om uw ogen beter te maken. Deze groenten hebben hun felle kleur namelijk te danken aan carotenoïden.

 

Uw ogen testen

Merkt u dat uw zicht achteruit gaat? Dan kan het slim zijn om uw ogen te testen. Wij raden u aan om een oogtest te laten doen bij de opticien. Deze is in veel gevallen zelfs gratis. Het is niet verstandig om een oogtest thuis te doen, omdat een oogtest thuis onnauwkeurig kan zijn.

Vergoeding aanvullende verzekering

Als uit de oogtest blijkt dat uw oogsterkte is verminderd, kunt u uw zicht verbeteren door een bril of lenzen te dragen. Wist u dat u met een aanvullende verzekering hier vergoeding voor kunt krijgen? Bij ons kunt u kiezen uit voordelige aanvullende verzekeringen met een lenzen- of brilvergoeding.


Aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar

Een aanvullende verzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Aanvullende verzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

av afsluiten

Waarom een aanvullende verzekering afsluiten?

> Lees meer

 

slechtziendheid

Wat kan ik doen bij plotseling wazig zien?

> Lees meer

 

gezond eten

Dit is gezond eten voor een gezonde leefstijl

> Lees meer

 

Blog homepage