Contact
Mijn UnitedConsumers

Wandelroutes: de mooiste routes om te wandelen

Wandelen is populair! En dat is niet zo gek. Wandelen geeft een vrij gevoel, het bevordert de gezondheid én u komt op unieke plekken tijdens een wandeling. Trek er lekker op uit met de hond, uw partner, een vriend(in) of een wandelmaatje. Met deze 8 mooiste wandelroutes gaat u op avontuur in eigen land! 

wandelroutes

 

Wandelen is gezond!

Dagelijks een wandeling maken is goed voor uw fysieke en mentale gezondheid. Wandelen valt onder matig intensief bewegen en door te wandelen verhoogt u de productiviteit en creativiteit. Tijdens het wandelen wordt er bloed via de halsslagader naar uw hersenen gepompt en gaat uw hart beter werken. Bovendien helpt wandelen bij het verbeteren van uw weerstand. Trek er dus lekker op uit!


 

Mooiste wandelroutes

Nederland heeft een prachtige natuur en er zijn ontelbaar veel mooie wandelroutes te vinden in het land. Elk wandelgebied heeft zo zijn eigen charme. Waar het ene gebied adembenemende vergezichten heeft, blinkt het andere gebied uit in haar prachtige flora en fauna. Nederland heeft wandelroutes die voor ieder wat wils bieden! Wij zetten de 8 mooiste wandelroutes voor u op een rij:

hoge veluwe

Wandelen
Veluwe

 

biesbosch

Biesbosch
wandelen

 

oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen
wandelen

 

soesterduinen

Soesterduinen
wandelen

 

maasduinen

Maasduinen
wandelen

 

achterhoek

Wandelen
Achterhoek

 

meijendal

Meijendal
wandelen

 

pieterpad

Pieterpad
wandelen


 

Wandelen met de hond

Elke wandelroute heeft zo zijn eigen regels omtrent wandelen met de hond. Zo mag u de hond in het ene gebied los laten lopen, terwijl u de hond in het andere gebied aangelijnd moet hebben. Ook zijn er een aantal natuurgebieden waar honden niet welkom zijn, zodat ze geen overlast kunnen veroorzaken voor vogels en wild.

Wilt u met de hond op pad? Op wandelroutes staat vaak aangegeven welke regels gelden voor het wandelen met de hond. Bent u juist op zoek naar losloopgebieden voor de hond? Dan zijn er genoeg mogelijkheden!

Losloopgebieden voor de hond


 

Wandelroutes in de buurt

Hoewel er aan NS wandelroutes en ANWB wandelroutes geen gebrek is, zoekt u misschien juist een wandelroute bij u in de buurt. Gelukkig zijn er - ook bij u in de regio - diverse mooie wandelroutes te vinden. Er is dus altijd een stukje prachtig Nederland voor iedere wandelaar binnen handbereik!

Wandelroutes in de buurt


 

Wandelmaatje vinden

Wandelen is heerlijk en een wandeling delen met iemand is misschien zelfs nóg leuker. Heeft u geen wandelmaatje, maar bent u hier wel naar op zoek? Dan zijn er diverse online platformen die u helpen bij het vinden van een vriendschappelijk wandelmaatje. Wie weet heeft u binnenkort een leuk wandelmaatje waarmee u de mooiste wandelroutes in Nederland kunt lopen!

Vind een wandelmaatje


Ook interessant voor u
 

bewegen gezond

Hoeveel beweging heb ik dagelijks nodig?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Start een thuis work-out met deze oefeningen!

> Lees meer

 

gezond ouder worden

Hoeveel stappen zetten per dag is gezond?

> Lees meer

 

Blog homepage