Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Hartkloppingen symptomen herkennen

In rust slaat het hart langzamer dan bij inspanning. Het kan echter voorkomen dat het hart plotseling sneller en/of onregelmatiger begint te kloppen dan normaal. Dit noemen we hartkloppingen. Hartkloppingen kunnen heel onprettig voelen. Ook kunt u erg schrikken wanneer u ineens een onregelmatige hartslag heeft. Wij vertellen u daarom graag meer over waardoor hartkoppingen veroorzaakt worden, wat de symptomen zijn en wat u moet doen als u hier last van heeft. Daarnaast leest u hier ook wat uw zorgverzekering voor u regelt.

info Wat zijn hartkloppingen?

Met hartkloppingen bedoelen we het plotseling overslaan, versnellen of onregelmatig worden van de hartslag. Veel mensen hebben weleens last van hartkloppingen en in de meeste gevallen is er niets aan de hand. Een onregelmatige hartslag gaat meestal vanzelf weer over.


 

symptomen Symptomen hartkloppingen

Bij hartkloppingen gaat het hart ineens anders kloppen. Uw hartslag kan versnellen, maar ook een slag overslaan. Als uw hart dan weer snel, dan weer langzaam gaat kloppen, spreken we over een onregelmatige hartslag. U kunt last krijgen van de volgende symptomen:

 • Angst.
 • Duizeligheid.
 • Pijn of druk op de borst.
 • (Groot) onbehaaglijk gevoel.
 • Snelle, onregelmatige en/of overslaande hartslag.

 

vergrootglas Oorzaken hartkloppingen

Vaak zijn hartkloppingen een reactie op een bepaalde prikkel. Mogelijke oorzaken zijn:

 • Roken.
 • Inspanning.
 • Zwaar tafelen.
 • Stress of paniek.
 • Geneesmiddelen.
 • Een verblijf op hoogte.
 • Producten met cafeïne.
 • Alcohol- of drugsgebruik.
 • Hormonen (vooral in de overgang).
 • Een medische reden, zoals een hartaandoening, hoge bloeddruk, bloedarmoede, een schildklierafwijking, koorts of hyperventilatie.

 

persoon Wat kan ik zelf doen?

Hartkloppingen kunnen erg naar aanvoelen en angstaanjagend zijn. Dan is het goed om te weten dat er vaak niets ernstigs aan de hand is. Blijf rustig – de hartkloppingen gaan in de meeste gevallen na korte tijd vanzelf weer over. Wel kunt u bij uzelf nagaan of er wellicht iets is waardoor de hartkloppingen werden getriggerd, zoals bijvoorbeeld inspanning, emoties of iets wat u at of dronk.


 

zorg Wanneer hulp inschakelen?

Neem altijd direct contact op met de spoedeisende hulp als u naast de hartkloppingen ook last heeft van pijn op de borst, kortademigheid of benauwdheid, duizeligheid of flauwvallen en/of misselijkheid, zweten of bleek zien.

Vaak is directe medische zorg niet nodig, maar kan er wel een reden zijn om een afspraak met de huisarts te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval als de hartkloppingen niet overgaan na een paar minuten, het overslaan erger wordt, u er meer last van krijgt of als u bang bent dat er iets mis is.


 

munt Vergoeding

Heeft u medische zorg nodig? Dan wilt u natuurlijk weten of de zorg die u nodig heeft, vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering.

zorgkoffer

Huisarts

Wanneer u een bezoek brengt aan de huisarts of het ziekenhuis, dan wordt dit bezoek vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft geen eigen risico te betalen voor het consult bij de huisarts. U betaalt wel eigen risico indien:

U doorverwezen wordt naar het ziekenhuis voor een behandeling.
Er laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld bloedonderzoek) nodig is.
Geneesmiddelen voorgeschreven worden (m.u.v. voorkeursgeneesmiddelen).

Vergoeding huisarts

 

zorgkoffer

Spoedeisende hulp

U krijgt spoedeisende hulp volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt wel een eigen risico. Vanuit de aanvullende verzekering wordt geen extra vergoeding geboden voor spoedeisende hulp.

Vergoeding spoedeisende hulp


 

service Zorgverlener vinden

Heeft u een zorgverzekering via UnitedConsumers? Dan vindt u via de Zorgzoeker gemakkelijk een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt. Wel zo fijn!

Vind een zorgverlener


 

zorg ico Uw zorgverzekering

U wilt natuurlijk zo goed mogelijk verzekerd zijn wanneer u zorg nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u een zorgverzekering kiest die bij u past.

zorg ico

Basisverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt en 18 jaar of ouder is, moet een basisverzekering afsluiten.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar welke polis past bij u?

Basisverzekering kiezen

 

zorg ico

Aanvullende verzekering

Voor zorg die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten.

Door de ruime keuze in aanvullende verzekeringen, is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen.

Aanvullende verzekering kiezen

 

Terug naar dossier


Disclaimer

De behulpzame informatie binnen het gezondheidsdossier van UnitedConsumers heeft geen diagnostische, therapeutische of medische waarde. Bovendien kan deze informatie de diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten en andere zorgverleners niet vervangen. Alle medisch gerelateerde zaken, zoals: vragen, advies, symptomen en behandeling, dienen besproken te worden met een gediplomeerde arts of specialist. Ondanks onze zorgvuldigheid bij het opstellen van de gezondheidsdossiers, is UnitedConsumers op geen enkele manier aansprakelijk voor de juistheid of volledigheid van deze gezondheidsdossiers.

Terug naar boven