Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Ongewenste haargroei bij vrouwen herkennen en behandelen

Overmatige haargroei - of ongewenste haargroei - bij vrouwen wordt ook wel overbeharing genoemd. Wanneer vrouwen last hebben van te veel en te dikke haren op plekken waar normaal geen of enkel dunne haren groeien, is er sprake van overbeharing. Hoewel overbeharing bij vrouwen zelf niet schadelijk is, kan het een groot negatief effect hebben op het zelfvertrouwen. Wij geven u daarom graag meer informatie over wat overbeharing precies is, wat u hieraan kunt doen en wat de zorgverzekering voor u vergoedt.

info Wat is overbeharing vrouwen?

Overbeharing bij vrouwen is het groeien van te veel en/of te dikke haren op plekken waar dit niet gewenst is. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose is er sprake van overmatige haargroei op plekken waar normaliter al enige haargroei is. Wanneer vrouwen last krijgen van haargroei op plekken waar normaal gesproken alleen mannen haar hebben, is er sprake van hypertrichose.


 

symptomen Symptomen overbeharing vrouwen

De symptomen van overbeharing zijn vaak goed zichtbaar en dat maakt dit zo vervelend voor mensen die hier last van hebben. Overbeharing uit zich als:

  • Langere en dikkere haren op plaatsen waar al haar groeide, zoals op de armen, bij de wenkbrauwen en bij de slapen.
  • Haargroei bij vrouwen waar dit niet hoort, zoals overbeharing in het gezicht, op de bovenlip, wangen, kin en hals. Ook komt haargroei rond de tepels, op de borst, rug, buik en in de liesstreek voor.

 

vergrootglas Oorzaken overbeharing vrouwen

Overbeharing bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het polycysteus ovarium syndroom.
  • Problemen met de bijnieren (zeldzaam).
  • Hormonale invloed, zoals een verhoogd testosterongehalte of een grotere gevoeligheid voor testosteron.

 

persoon Wat kan ik zelf doen?

U wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk van uw overbeharing af zijn. U kunt het volgende doen om de overbeharing te verminderen:

  • U kunt de ongewenste haargroei verwijderen door te scheren, (elektrisch) epileren of waxen.
  • Permanente oplossingen zijn lasertherapie en IPL.

 

zorg Wanneer hulp inschakelen?

Overbeharing bij vrouwen is niet gevaarlijk, maar u vindt het waarschijnlijk niet mooi. U kunt zelf al het een en ander doen om de overbeharing te verminderen, maar voor een permanente oplossing gaat u naar een schoonheidsspecialist of laat u zich behandelen in het ziekenhuis. U heeft hiervoor geen verwijzing van uw huisarts of een specialist nodig.

Als u naast ongewenste haargroei ook last heeft van een onregelmatige menstruatie, raden wij u aan contact op te nemen met uw huisarts. Dit kan namelijk wijzen op het polycysteus ovarium syndroom en uw arts kan dit verder onderzoeken.


 

munt Vergoeding

Heeft u medische zorg nodig om van uw overbeharing af te komen? Dan wilt u natuurlijk weten of de zorg die u nodig heeft, vergoed wordt vanuit uw zorgverzekering.

zorgkoffer

Huisarts

Wanneer u een bezoek brengt aan de huisarts, dan wordt dit bezoek vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft geen eigen risico te betalen voor het consult bij de huisarts. U betaalt wel eigen risico indien:

U doorverwezen wordt naar het ziekenhuis voor een behandeling.
Er laboratoriumonderzoek (bijvoorbeeld bloedonderzoek) nodig is.
Geneesmiddelen voorgeschreven worden (m.u.v. voorkeursgeneesmiddelen).

Vergoeding huisarts

 

zorgkoffer

Laserontharing

Laserontharing wordt enkel vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Hieruit ontvangt u een budget dat u kunt gebruiken voor huidbehandelingen.

Houd er wel rekening mee dat er een maximaal bedrag wordt vergoed en dat u alle kosten daarna zelf moet betalen. Voor zorg uit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Vergoeding laserontharing

 


 

service Zorgverlener vinden

Heeft u een zorgverzekering via UnitedConsumers? Dan vindt u via de Zorgzoeker gemakkelijk een gecontracteerde zorgverlener bij u in de buurt. Wel zo fijn!

Vind een zorgverlener


 

zorg ico Uw zorgverzekering

U wilt natuurlijk zo goed mogelijk verzekerd zijn wanneer u zorg nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u een zorgverzekering kiest die bij u past.

zorg ico

Basisverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt en 18 jaar of ouder is, moet een basisverzekering afsluiten.

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar welke polis past bij u?

Basisverzekering kiezen

 

zorg ico

Aanvullende verzekering

Voor zorg die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten.

Door de ruime keuze in aanvullende verzekeringen, is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen.

Aanvullende verzekering kiezen


Disclaimer

De behulpzame informatie binnen het gezondheidsdossier van UnitedConsumers heeft geen diagnostische, therapeutische of medische waarde. Bovendien kan deze informatie de diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten en andere zorgverleners niet vervangen. Alle medisch gerelateerde zaken, zoals: vragen, advies, symptomen en behandeling, dienen besproken te worden met een gediplomeerde arts of specialist. Ondanks onze zorgvuldigheid bij het opstellen van de gezondheidsdossiers, is UnitedConsumers op geen enkele manier aansprakelijk voor de juistheid of volledigheid van deze gezondheidsdossiers.

Terug naar boven