Contact
Mijn UnitedConsumers

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, kiest u automatisch voor een energiebedrijf. Zo biedt het ene energiebedrijf 100% groene energie aan, terwijl het andere energiebedrijf juist de laagste energietarieven aanbiedt. Waar houden energiebedrijven zich mee bezig en hoe kiest u voor het juiste energiebedrijf?

energiebedrijven

 

Wat is een energiebedrijf?

Een energiebedrijf is een energieleverancier. Dit betekent dat een energiebedrijf stroom en/of gas levert aan de zakelijke en/of particuliere markt. U mag zelf kiezen bij welk energiebedrijf u een energiecontract afsluit. Elk energiebedrijf moet een leveringsvergunning hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Autoriteit Consument & Markt zorgt voor een transparante energiemarkt, eerlijke energieprijzen en bovendien waarborgen zij de kwaliteit.


 

Wat doet een energiebedrijf?

Een energiebedrijf houdt zich bezig met de in- en verkoop van stroom en/of gas. Het energiebedrijf kan deze energie zelf produceren, kopen via de producent of kopen van tussenhandelaren. Nadat de energie aan u als consument verkocht is, transporteert het energiebedrijf de energie via de transportnetten van de netbeheerders. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen van transportnetten en het daadwerkelijke transport van stroom en gas. Ook zorgt de netbeheerder ervoor dat u aansluiting op het net krijgt.


 

Grootste energieleveranciers in Nederland

De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Eneco en Vattenfall. Andere grote energieleveranciers zijn onder andere Budget Energie, Green Choice, Vandebron, Energiedirect, OXXIO, Delta, NLE, Engie en UnitedConsumers. In 2018 waren er maar liefst 47 energiebedrijven actief op de markt. Het grootste deel van deze bedrijven levert stroom en gas aan de zakelijke en particuliere markt.

Een deel van de grootste energieleveranciers is niet alleen leverancier, maar ook producent. Zij hebben eigen energiecentrales en windmolenparken in bezit. Voorbeelden van energieleveranciers die ook producent zijn: Engie, Essent, Vattenfall, Eneco en E.ON.


 

Energiebedrijf vergelijken

Er zijn verschillende energieleveranciers in Nederland waar u een energiecontract voor stroom, gas of beide af kunt sluiten. Het is daarom verstandig om energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaald energiebedrijf, zijn: duurzame energie, de energietarieven, de welkomstbonus en de voorwaarden die het energiebedrijf hanteert.


 

Energiebedrijf UnitedConsumers

Wij zijn een energiebedrijf met lage tarieven én 100% groene stroom (windenergie). Ook meer overhouden voor een leuker leven? Start dan direct met stroom en gas vergelijken!

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

Appen achter het stuur

Hoe zit de markt van energieleveranciers in elkaar?

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Welke energieleverancier past het beste bij mij?

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Wanneer kan ik overstappen van energiecontract?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven