Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Wat doet een energiebedrijf?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, heeft u de keuze uit verschillende energiebedrijven in Nederland. Zo biedt het ene energiebedrijf 100% groene energie aan, terwijl het andere energiebedrijf juist de laagste energietarieven aanbiedt. Waar houden energiebedrijven zich mee bezig en hoe kiest u voor het juiste energiebedrijf?

energiebedrijven

 

Energiebedrijven in Nederland

Er zijn verschillende energiebedrijven in Nederland waar u een energiecontract af kunt sluiten. Elk energiebedrijf moet een leveringsvergunning hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Autoriteit Consument & Markt zorgt voor een transparante energiemarkt, eerlijke energieprijzen en bovendien waarborgen zij de kwaliteit.


 

Wat doet een energiebedrijf?

Een energiebedrijf houdt zich bezig met de in- en verkoop van stroom en/of gas. Het energiebedrijf kan deze energie zelf produceren, kopen via de producent of kopen van tussenhandelaren. Nadat de energie aan u als consument verkocht is, transporteert het energiebedrijf de energie via de transportnetten van de netbeheerders. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen van transportnetten en het daadwerkelijke transport van stroom en gas. Ook zorgt de netbeheerder ervoor dat u aansluiting op het net krijgt.


 

Energiebedrijven vergelijken

Er zijn verschillende energieleveranciers in Nederland waar u een energiecontract voor stroom, gas of beide af kunt sluiten. Het is daarom verstandig om energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaald energiebedrijf, zijn: duurzame energie, de energietarieven, de welkomstbonus en de voorwaarden die het energiebedrijf hanteert.


 

Energiebedrijf UnitedConsumers

Wij zijn een energiebedrijf met lage tarieven. Maandelijks vergelijken we de energietarieven van de 10 grootste energieleveranciers in Nederland. Wij bieden zeer scherpe energietarieven aan en u ontvangt altijd een mooie welkomstbonus. Ook meer overhouden voor een leuker leven? Start dan direct met stroom en gas vergelijken!

 

Energie vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Aanbevolen voor u


Appen achter het stuur

Hoe zit de markt van energieleveranciers in elkaar?

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Welke energieleverancier past het beste bij mij?

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Wanneer kan ik overstappen van energiecontract?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven