Contact
Mijn UnitedConsumers

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

Bent u op zoek naar een goedkope energiemaatschappij? Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, kiest u natuurlijk voor de beste energiemaatschappij. Wij helpen u graag bij de keuze voor een energiemaatschappij!

energiebedrijven

 

Wat is een energiemaatschappij?

Een energiemaatschappij - oftewel een energiebedrijf - is een energieleverancier. Dit betekent dat een energiebedrijf stroom en/of gas levert aan de zakelijke en/of particuliere klanten. U mag zelf kiezen bij welk energiebedrijf u een energiecontract afsluit.

Energiemaatschappijen en de ACM

Elke energiemaatschappij moet een leveringsvergunning hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Autoriteit Consument & Markt zorgt voor een transparante energiemarkt, eerlijke energieprijzen en bovendien waarborgen zij de kwaliteit.


 

Grootste energieleveranciers in Nederland

De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Eneco en Vattenfall. Andere grote energieleveranciers zijn onder andere Budget Energie, Green Choice, Vandebron, Energiedirect, OXXIO, Delta, NLE, Engie en UnitedConsumers. In 2018 waren er maar liefst 47 energiebedrijven actief op de markt. Het grootste deel van deze bedrijven levert stroom en gas aan de zakelijke en particuliere markt.

Een deel van de grootste energieleveranciers is niet alleen leverancier, maar ook producent. Zij hebben eigen energiecentrales en windmolenparken in bezit. Voorbeelden van energieleveranciers die ook producent zijn: Engie, Essent, Vattenfall, Eneco en E.ON.


Goedkope energiemaatschappij kiezen

Profiteer nu 3 jaar lang van vaste tarieven onder het prijsplafond. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom
  • Elk jaar € 80,00 korting
  • 3 jaar lang zekerheid
     

Voordelige energiemaatschappij


Postcode
Huisnr.
 

 

Wat doet een energiebedrijf?

Een energiebedrijf houdt zich bezig met de in- en verkoop van stroom en/of gas. Het energiebedrijf kan deze energie zelf produceren, kopen via de producent of kopen van tussenhandelaren. 

Energiebedrijven en netbeheerders

Nadat de energie aan u als consument verkocht is, transporteert het energiebedrijf de energie via de transportnetten van de netbeheerdersDe netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen van transportnetten en het daadwerkelijke transport van stroom en gas. Ook zorgt de netbeheerder ervoor dat u aansluiting op het net krijgt.


 

Energiebedrijf vergelijken

Er zijn verschillende energieleveranciers in Nederland waar u een energiecontract voor stroom, gas of beide af kunt sluiten. Het is daarom verstandig om energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaald energiebedrijf, zijn: duurzame energie, de energietarieven, de korting en de voorwaarden die het energiebedrijf hanteert.


 

Beste energiemaatschappij

Wat de beste energiemaatschappij voor u is, hangt af van uw wensen en eisen. Daarom is het slim om te kiezen voor de beste energiemaatschappij die past bij uw persoonlijke situatie. Misschien wilt u 100% groene stroom van een groene energieleverancier gebruiken, of bepaalde functies hebben in uw energieverbruiksmanager. Wilt u profiteren van voordelige energietarieven? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! 

> Kies een voordelige energiemaatschappij 


 

Energiebedrijf UnitedConsumers

Wij zijn een voordelig energiebedrijf met lage tarieven én 100% groene stroom. Wilt u meer overhouden voor een leuker leven? Start dan direct met stroom en gas vergelijken!

Bereken mijn besparing


Ook interessant voor u
 

Appen achter het stuur

Hoe zit de markt van energieleveranciers in elkaar?

> Lees meer

 

Alcohol verkeer

Welke energieleverancier past het beste bij mij?

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Wanneer kan ik overstappen van energiecontract?

> Lees meer

 

Blog homepage