Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Wat doet een energiebedrijf?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, heeft u de keuze uit verschillende energiebedrijven in Nederland. Zo biedt het ene energiebedrijf 100% groene energie aan, terwijl het andere energiebedrijf juist de laagste energietarieven aanbiedt. Waar houden energiebedrijven zich mee bezig en hoe kiest u voor het juiste energiebedrijf?

energiebedrijven

 

Energiebedrijven in Nederland

Er zijn verschillende energiebedrijven in Nederland waar u een energiecontract af kunt sluiten. Elk energiebedrijf moet een leveringsvergunning hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Autoriteit Consument & Markt zorgt voor een transparante energiemarkt, eerlijke energieprijzen en bovendien waarborgen zij de kwaliteit.


 

Wat doet een energiebedrijf?

Een energiebedrijf houdt zich bezig met de in- en verkoop van stroom en/of gas. Het energiebedrijf kan deze energie zelf produceren, kopen via de producent of kopen van tussenhandelaren. Nadat de energie aan u als consument verkocht is, transporteert het energiebedrijf de energie via de transportnetten van de netbeheerders. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen van transportnetten en het daadwerkelijke transport van stroom en gas. Ook zorgt de netbeheerder ervoor dat u aansluiting op het net krijgt.


 

Energiebedrijven vergelijken

Er zijn verschillende energieleveranciers in Nederland waar u een energiecontract voor stroom, gas of beide af kunt sluiten. Het is daarom verstandig om energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaald energiebedrijf, zijn: duurzame energie, de energietarieven, de welkomstbonus en de voorwaarden die het energiebedrijf hanteert.


 

Energiebedrijf UnitedConsumers

Wilt u uw energierekening zo laag mogelijk houden? Kies dan voor energie van UnitedConsumers. Onze energieprijzen liggen altijd 10% lager dan de Gemiddelde Landelijke Energieprijs en bovendien ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Start dan direct met energie vergelijken!

 

Energie vergelijken


Postcode
Huisnr.
 

Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven