Contact
Mijn UnitedConsumers

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Werkt u regelmatig thuis? Dan is het wellicht fijn om te weten hoe u kunt besparen op uw energieverbruik. Want wie veel thuis is, verbruikt vanzelf meer energie! Wij geven u graag tips hoe u energie kunt besparen met thuiswerken.

Energie besparen thuiswerken


Energie besparen met thuiswerken: 7 tips

U zou zeggen dat thuiswerken automatisch betekent dat uw energierekening stijgt. Maar niets is minder waar! Met onze tips houdt u uw energierekening toch laag en en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!


Tip 1: Een thermoskan vol koffie of thee

Een kopje koffie of thee hoort er natuurlijk echt bij op een werkdag. Vul daarom een thermoskan met uw favoriete drank. Zo kunt u flink op de energiekosten besparen, want de waterkoker en/of koffiemachine worden minder vaak aangezet. Bovendien blijft uw warme drank zo perfect op temperatuur!


Tip 2: Gebruik een douchetimer

's Ochtends is het vaak een kwestie van haasten: snel douchen, aankleden, ontbijten en naar uw werk. Wanneer u thuiswerkt, voelt u deze druk minder en heeft u sneller de neiging lang en uitgebreid te gaan douchen. Dit kunt u voorkomen door een douchetimer te gebruiken. Zo bespaart u op uw warm waterverbruik.


Tip 3: Draag uw thuiswerkoutfit wat vaker

Wanneer u vaak thuiswerkt, zien uw collega's u toch niet. Het is dan ook geen probleem dat u uw thuiswerkoutfit wat vaker draagt - mits het nog lekker ruikt, natuurlijk! Dit bespaart u een volle wastrommel aan het einde van de week. Dus trek die joggingsbroek nog een keer aan, niemand die het ziet.


Tip 4: Laat het zonnetje in huis

Schijnt de zon? Gooi dan de gordijnen open. Zo kunnen de lampen uitblijven en wordt uw woning ook nog eens heerlijk opgewarmd. Hiermee bespaart u op uw stroom- en gasverbruik. De zon heeft ook een positief effect op uw gezondheid. Positioneer daarom uw werkplek zo dicht mogelijk bij een raam. Zonnestralen doen een mens goed!


Tip 5: Trek een extra trui en paar sokken aan

Tijdens de koudere dagen is het vaak verleidelijk om de hele dag te stoken. Maar wist u dat u productiever bent met koelere temperaturen? Probeer daarom zo min mogelijk te stoken, en trek een heerlijk, warme trui en een extra paar sokken aan. Zo bespaart u op uw gasverbruik en bent u ook nog eens een stuk productiever! Win-win, dus.


Tip 6: Laat thuiswerkers in dezelfde kamer of ruimte werken

Bent u niet de enige die thuiswerkt? Wellicht zijn uw kinderen en partner ook thuis. Om energie te besparen, is het verstandig om allemaal in dezelfde kamer, ruimte of verdieping te blijven. Sluit eventueel alle tussendeuren. Zo hoeft u alleen de ruimte te verwarmen waar u bent, en bespaart u op uw energierekening!


Tip 7: Bent u klaar met werken? Trek dan de stekker eruit

Trek de stekker van uw computer, laptop of telefoonoplader eruit zodra u klaar bent met werken. Door de stekkers eruit te trekken voorkomt u sluipverbruik. Nog beter is om alle stekkers van uw werkplek op één stekkerdoos aan te sluiten. De stekker eruit trekken voelt ook nog eens goed, want het betekent dat u officieel klaar bent met de werkdag! Benieuwd hoeveel sluipverbruik u in uw woning heeft? U komt erachter in onderstaande video.


Energie besparen met UnitedConsumers

Merkt u dat de energierekening oploopt door het thuiswerken? Dan is het verstandig om ook eens uw energiecontract onder de loep te nemen. Wij bieden voordelige energietarieven aan. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! Wilt u weten hoeveel u kunt besparen?

Bereken mijn tarieven


Ook interessant voor u
 

Wasmachine en droger

Wat is het energieverbruik van mijn laptop?

> Lees meer

 

gas besparen

Met deze tips kunt u eenvoudig gas besparen

> Lees meer

 

Zonneboiler of warmtepomp

Gemakkelijk stroom besparen met deze tips

> Lees meer

 

Blog homepage