Tips om energie te besparen met thuiswerken

Werkt u regelmatig thuis? Of bent u door de coronacrisis genoodzaakt (vaker) thuis te werken? Dan is het wellicht fijn om te weten hoe u kunt besparen op uw energieverbruik. Want wie veel thuis is, verbruikt vanzelf meer energie! Wij geven u graag tips hoe u energie kunt besparen met thuiswerken.

Energie besparen thuiswerken

Energie besparen met thuiswerken: 7 tips

U zou zeggen dat thuiswerken automatisch betekent dat uw energierekening stijgt. Maar niets is minder waar! Met onze tips houdt u uw energierekening toch laag en en houdt u geld over om wat leuks van te doen of te kopen!

Tip 1

Let op uw kopjes koffie


Misschien is de koffie op kantoor niet te pruimen, en heeft u thuis wel hele lekkere koffie. Begrijpelijk dat u een extra kopje pakt, maar probeer u toch een beetje in te houden. Het koffiezetapparaat - net als de waterkoker óf Quooker voor thee - is een echte stroomvreter! Door een kopje minder te pakken, verbruikt u niet ineens veel meer stroom dan gewoonlijk.

Tip 2

Gebruik een douchetimer


's Ochtends is het vaak een kwestie van haasten: snel douchen, aankleden, ontbijten en naar uw werk. Wanneer u thuiswerkt, voelt u deze druk minder en heeft u sneller de neiging lang en uitgebreid te gaan douchen. Dit kunt u voorkomen door een douchetimer te gebruiken! Zo bespaart u op uw warm waterverbruik.

Tip 3

Draag uw thuiswerkoutfit wat vaker


Wanneer u vaak thuiswerkt, zien uw collega's u toch niet. Het is dan ook geen probleem dat u uw thuiswerkoutfit wat vaker draagt - mits het nog lekker ruikt, natuurlijk! Dit bespaart u een volle wastrommel aan het einde van de week. Dus trek die joggingsbroek nog een keer aan, niemand die het ziet.

Tip 4

Laat het zonnetje in huis


Schijnt de zon? Gooi dan de gordijnen open. Zo kunnen de lampen uitblijven en wordt uw woning ook nog eens heerlijk opgewarmd. Hiermee bespaart u op uw stroom- en gasverbruik. De zon heeft ook een positief effect op uw gezondheid. Positioneer daarom uw werkplek zo dicht mogelijk bij een raam. Zonnestralen doen een mens goed!

Tip 5

Trek een extra trui en paar sokken aan


Tijdens de koudere dagen is het vaak verleidelijk om de hele dag te stoken. Maar wist u dat u productiever bent met koelere temperaturen? Probeer daarom zo min mogelijk te stoken, en trek een heerlijk, warme trui en een extra paar sokken aan. Zo bespaart u op uw gasverbruik en bent u ook nog eens een stuk productiever! Win-win, dus.

Tip 6

Laat thuiswerkers in dezelfde kamer of ruimte werken


Bent u niet de enige die thuiswerkt? Wellicht zijn uw kinderen en partner ook thuis. Om energie te besparen, is het verstandig om allemaal in dezelfde kamer, ruimte of verdieping te blijven. Sluit eventueel alle tussendeuren. Zo hoeft u alleen de ruimte te verwarmen waar u bent, en bespaart u op uw energierekening!

Tip 7

Bent u klaar met werken? Trek dan de stekker eruit


Trek de stekker van uw computer of laptop eruit zodra u klaar bent met werken. Door de stekkers eruit te trekken voorkomt u sluipverbruik. Nog beter is om alle stekkers van uw werkplek op één stekkerdoos aan te sluiten. De stekker eruit trekken voelt ook nog eens goed, want het betekent dat u officieel klaar bent met de werkdag!

Op zoek naar meer thuiswerk tips?

Bent u op zoek naar tips om op een gezonde manier thuis te werken? Denk hierbij aan houding, beweging en hoe om te gaan met afleiding. Zoek dan niet verder!

Ik wil thuiswerktips


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage