Contact
Mijn UnitedConsumers

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

Ben je op zoek naar een goedkope energiemaatschappij? Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, kies je natuurlijk voor de beste energiemaatschappij. Wij helpen je graag bij de keuze voor een energiemaatschappij!

energiebedrijven

 

Wat is een energiemaatschappij?

Een energiemaatschappij - oftewel een energiebedrijf - is een energieleverancier. Dit betekent dat een energiebedrijf stroom en/of gas levert aan de zakelijke en/of particuliere klanten. Je mag zelf kiezen bij welk energiebedrijf je een energiecontract afsluit.

Energiemaatschappijen en de ACM

Elke energiemaatschappij moet een leveringsvergunning hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De Autoriteit Consument & Markt zorgt voor een transparante energiemarkt, eerlijke energieprijzen en bovendien waarborgen zij de kwaliteit.


 

Grootste energieleveranciers in Nederland

De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Eneco en Vattenfall. Essent is met ongeveer 3,5 miljoen klanten met afstand de grootste energieleverancier in Nederland. Eneco heeft ongeveer 2,5 miljoen klanten en energiemaatschappij Vattenfall staat op de derde plek in de lijst met om en nabij 2 miljoen klanten. Andere grote energieleveranciers zijn onder andere Budget Energie, Green Choice, Vandebron, Energiedirect, OXXIO, Delta, NLE, Engie en UnitedConsumers. Er zijn in totaal in Nederland meer dan vijftig energiebedrijven actief op de markt.


Goedkope energiemaatschappij
kiezen

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven. Bereken jouw voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom
  • Ontvang € 200,00 extra korting
  • 1 jaar lang zekerheid
     

Voordelige energiemaatschappij


Postcode
Huisnr.
 

 

Energiebedrijf vergelijken

Er zijn verschillende energieleveranciers in Nederland waar je een energiecontract voor stroom, gas of beide af kunt sluiten. Het is daarom verstandig om energiebedrijven met elkaar te vergelijken. Factoren die mee kunnen spelen in de keuze voor een bepaald energiebedrijf, zijn: duurzame energie, de energietarieven, de korting en de voorwaarden die het energiebedrijf hanteert.


 

Welke energieleverancier kiezen: 4 tips

Je kunt op basis van meerdere factoren een energieleverancier kiezen. Wij helpen je met onze 4 tips.

Tip 1: check de voorwaarden van de energieleverancier

Het is belangrijk om je altijd goed in te lezen wat de algemene voorwaarden en actievoorwaarden van de energieleverancier zijn. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Vragen die je hierbij kunt stellen, zijn:

  • Hoe is de betaling geregeld?
  • Kun je kosteloos overstappen wanneer je wilt?
  • Wanneer krijg je de eventuele korting uitbetaald?
  • Betaalt je nieuwe energieleverancier een eventuele opzegboete?
  • Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd van het contract? Wordt deze automatisch verlengd?

Tip 2: het voordeligste energietarief kiezen

Je kunt bij het afsluiten van een energiecontract kiezen tussen een vast of variabel energietarief. Kenmerkend voor het vaste tarief is dat deze gedurende de gehele looptijd van je energiecontract niet wijzigt. Variabele tarieven kunnen vier keer per jaar wijzigen: op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Je hebt dus te maken met prijswijzigingen tijdens de looptijd van jouw contract. Zo betaal je soms minder, maar heb je ook minder zekerheid.

Tip 3: een groene energieleverancier kiezen

Duurzaamheid kan een belangrijke factor zijn wanneer je een nieuwe energieleverancier gaat kiezen. Misschien vind je het belangrijk dat de stroom die je verbruikt niet opgewekt is uit fossiele brandstoffen. In dat geval kun je kiezen voor een energiemaatschappij die groene stroom aanbiedt. Over het algemeen is groene energie niet duurder dan grijze energie. Het is dus een bewuste en voordelige keuze.

Tip 4: betrouwbare energieleverancier kiezen

Ook niet onbelangrijk: de betrouwbaarheid van een energiemaatschappij. Als je kiest voor één van de grootste energieleveranciers, dan hoef je minder te vrezen dat deze energiemaatschappij om kan vallen. Naast stabiliteit kun je ook kijken naar de betrouwbaarheid van de informatie: geeft de energieleverancier duidelijke informatie over wat deze doet en welke producten deze aanbiedt? Bovendien kun je de service meenemen in je beslissing.


 

Energiebedrijf UnitedConsumers

Wij zijn een voordelig energiebedrijf met lage tarieven, 100% groene stroom en een uitstekende service! Wil je meer overhouden voor een leuker leven? Start dan direct met stroom en gas vergelijken!

Bereken mijn besparing


Ook interessant
 

welkomstkorting

Hoe werkt de welkomstkorting energie?

> Lees meer

 

gas of stroom

Waarom is gas duurder dan stroom? 

> Lees meer

 

acm

Wat doet de ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

> Lees meer

 

Blog homepage