Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energieleverancier kiezen: welke energieleverancier kiezen?

Een nieuwe energieleverancier kiezen is in principe zo gepiept. De grote vraag is echter: voor welke energieleverancier kiest u en waar kunt u allemaal op letten als u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen? Wij helpen u!

energieleverancier kiezen

 

verbruik

Energieleverancier kiezen

Wanneer u gaat overstappen van energieleverancier, dan heeft u hier een reden voor. Een nieuwe energieleverancier kiezen op basis van prijs is dan ook een veelvoorkomende reden. De prijs is natuurlijk belangrijk, want hoe minder u betaalt, hoe meer u overhoudt voor andere leuke dingen in uw leven! Op kosten van de netbeheerder kunt u bijvoorbeeld niet besparen, want deze staan vast. Ook op de energiebelasting en btw kunt u niet besparen wanneer u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen. Deze kosten zijn namelijk voor elke energieleverancier gelijk.

Energieleverancier kiezen: leveringskosten

Waar u wél op kunt besparen zijn de leveringskosten. Gemiddeld bedragen de leveringskosten 35% van de energierekening en dus is het interessant om de leveringskosten zo laag mogelijk te houden. De leveringskosten bestaan uit een vast en variabel deel. De ene energieleverancier hanteert lage verbruikstarieven en hoge vaste leveringskosten en de andere energieleverancier hanteert juist hoge verbruikstarieven en lage vaste leveringskosten.

Wat voor u het meest voordelig is, hangt af van uw verbruik. Wanneer u veel energie verbruikt, dan is een laag variabel tarief met hoge vaste leveringskosten interessant. Verbruikt u juist weinig energie? Dan is het kiezen voor een hoog variabel tarief met lage vaste leveringskosten een voordeligere optie.

Energieleverancier kiezen met de beste korting

Elke energiemaatschappij heeft een manier om u ervan te overtuigen om over te stappen. Maar, welke energiemaatschappij biedt de mooiste korting, welkomstbonus of het beste cadeau? Ben hier kritisch op en check altijd de voorwaarden van een bepaalde korting. Wanneer u écht voordelig energie af wilt sluiten, dan is een korting in euro's natuurlijk het meest interessant. 

Bij UnitedConsumers krijgt u bijvoorbeeld 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste energiebedrijven, waardoor u zeker weet dat u altijd goedkoper uit bent dan bij een andere energieleverancier. Bovendien wordt uw overstap extra beloond met een mooie welkomstbonus. Dat is nog eens voordelig!

Energie maatschappij kiezen met goede voorwaarden

Een nieuw energiecontract afsluiten is zo geregeld. Maar, weet u ook welke voorwaarden de energieleverancier heeft? Het is belangrijk om altijd goed in te lezen wat de algemene, bijzondere en actievoorwaarden van de energieleverancier zijn. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Vragen die u hierbij kunt stellen, zijn:

 • Hoe is de betaling geregeld?
 • Kunt u kosteloos overstappen wanneer u wilt?
 • Wanneer krijgt u de eventuele welkomstbonus uitbetaald?
 • Betaalt uw nieuwe energieleverancier een eventuele opzegboete?
 • Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd van het contract? Wordt deze automatisch verlengd?

 

munten

Welke energieleverancier kiezen?

Wanneer u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen, dan is het natuurlijk belangrijk om te weten bij welke energieleverancier u het goedkoopste uit bent. Met UnitedConsumers wordt energie vergelijken gemakkelijk. Bekijk direct uw voordeel in onderstaande video:


 

duim

Nieuwe energieleverancier kiezen

Gaat u voor UnitedConsumers als energieleverancier kiezen? Dan ontvangt u altijd 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs én een mooie welkomstbonus. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw energie? Doe de check en houd meer over voor een leuker leven!


energie ico
Altijd 100% groene stroom geleverd

UnitedConsumers Energie

1 jaar vaste prijs
overstappen stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van een korte looptijd
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

3 jaar vaste prijs
overstappen stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers Energie

1 jaar variabele prijs
overstappen stroom en gas


 • Altijd 10% goedkoper dan de GLE
   
 • Tarieven kunnen stijgen of dalen
   
 • Inclusief aantrekkelijke welkomstbonus
   

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage

Terug naar boven