Energieleverancier kiezen: welke energieleverancier kiezen?

Een nieuwe energieleverancier kiezen; daar komt het een en ander bij kijken. U gaat een nieuw energiecontract aan bij een nieuwe energieleverancier. Welke energieleverancier kiest u en waar kunt u allemaal op letten als u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen?

energieleverancier kiezen

 

verbruik

Energieleverancier kiezen

Bij een energieleverancier kiezen is het belangrijk om te weten wat uw huidige verbruik is. Zo krijgt u immers een goed beeld van uw maandelijkse energiekosten en kunt u een goede vergelijking maken. Weet u uw verbruik nog niet? Maak dan gebruik van onze handige tool om uw energieverbruik te berekenen:


 

munten

Welke energieleverancier heeft de beste prijs?

Wanneer u gaat overstappen van energieleverancier, dan heeft u hier een reden voor. Een nieuwe energieleverancier kiezen op basis van prijs is dan ook een veelvoorkomende reden. De prijs is natuurlijk belangrijk, want hoe minder u betaalt, hoe meer u overhoudt voor andere leuke dingen in uw leven!

Op kosten van de netbeheerder kunt u bijvoorbeeld niet besparen, want deze staan vast. Ook op de energiebelasting en btw kunt u niet besparen wanneer u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen. Deze kosten zijn namelijk voor elke energieleverancier gelijk.

Besparen op leveringskosten

Waar u wél op kunt besparen zijn de leveringskosten. Gemiddeld bedragen de leveringskosten 35% van de energierekening en dus is het interessant om de leveringskosten zo laag mogelijk te houden.

De leveringskosten bestaan uit een vast en variabel deel. De ene energieleverancier hanteert lage verbruikstarieven en hoge vaste leveringskosten en de andere energieleverancier hanteert juist hoge verbruikstarieven en lage vaste leveringskosten.

Wat voor u het meest voordelig is, hangt af van uw verbruik. Wanneer u veel energie verbruikt, dan is een laag variabel tarief met hoge vaste leveringskosten interessant. Verbruikt u juist weinig energie? Dan is het kiezen voor een hoog variabel tarief met lage vaste leveringskosten een voordeligere optie.

Vergelijken van energieleveranciers

Wanneer u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen, dan is het natuurlijk belangrijk om te weten bij welke energieleverancier u het goedkoopste uit bent. Met UnitedConsumers wordt energie vergelijken gemakkelijk. Bekijk direct uw voordeel in onderstaande video:


 

munten

Energie maatschappij kiezen met de beste korting

Elke energiemaatschappij heeft een manier om u ervan te overtuigen om over te stappen. Maar, welke energiemaatschappij biedt de mooiste korting, welkomstbonus of het beste cadeau?

Ben hier kritisch op en check altijd de voorwaarden van een bepaalde korting. Wanneer u écht voordelig energie af wilt sluiten, dan is een korting in euro's natuurlijk het meest interessant. 

Bij UnitedConsumers krijgt u bijvoorbeeld 10% korting op de Gemiddelde Landelijke Energieprijs van de 10 grootste energiebedrijven, waardoor u zeker weet dat u altijd goedkoper uit bent dan bij een andere energieleverancier. Bovendien wordt uw overstap extra beloond met een mooie welkomstbonus. Dat is nog eens voordelig!

Kies direct voor goedkope energie


 

papier

Welke energie maatschappij heeft de beste voorwaarden?

Een nieuw energiecontract afsluiten is zo geregeld. Maar, weet u ook welke voorwaarden de energieleverancier heeft? Het is belangrijk om altijd goed in te lezen wat de algemene, bijzondere en actievoorwaarden van de energieleverancier zijn. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Vragen die u hierbij kunt stellen, zijn:

  • Hoe is de betaling geregeld?
  • Kunt u kosteloos overstappen wanneer u wilt?
  • Wanneer krijgt u de eventuele welkomstbonus uitbetaald?
  • Betaalt uw nieuwe energieleverancier een eventuele opzegboete?
  • Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd van het contract? Wordt deze automatisch verlengd?

Meer veelgestelde vagen


 

service

Beste energie met de beste service

Misschien niet het eerste wat in u opkomt, maar de service van een nieuwe energieleverancier is hartstikke belangrijk. Wanneer u een vraag heeft over uw contract, betaling of iets anders, dan is het fijn als u snel geholpen wordt. Lees daarom klantenreviews als u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen. Ervaringen van andere klanten geven u een goed beeld van de service van de energieleverancier die u op het oog heeft.


 

wind

Energie kiezen die duurzaam is

Het milieu is natuurlijk belangrijk en misschien wilt u graag een steentje bijdragen. In dat geval is het interessant om een energieleverancier te kiezen die duurzame energie levert, zoals groene stroom. Middels het stroometiket van de energieleverancier kunt u zien waar de stroom opgewekt wordt. 


 

duim

Nieuwe energieleverancier kiezen

Hoe goedkoper u energie kunt afsluiten, hoe beter voor de portemonnee. Zo houdt u namelijk meer over voor een leuker leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Doe de check!

1 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

3 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

1 jaar variabele prijs
gas en stroom

energie ico


vink Variabele tarieven kunnen stijgen, maar ook dalen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage