Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers & Energie

Stroomverbruik tv: waar op letten bij het energieverbruik van uw tv?

Het energieverbruik van uw tv hangt af van verschillende factoren. Wij geven u meer inzicht in het stroomverbruik van uw tv + 8 tips om stroom te besparen!

Lees verder

Wat verbruikt een vaatwasser?

Benieuwd naar het verbruik van uw vaatwasser? Wij helpen u bij het berekenen van én het besparen op het stroom- en waterverbruik van uw vaatwasser!

Lees verder

kWh berekenen: mijn energieverbruik berekenen in kWh

Wanneer u meer inzicht wilt in uw stroomkosten en -verbruik, is het interessant om het aantal kWh te berekenen. Maar, hoe doet u dat?

Lees verder

Stroom en gas afgesloten

Soms kan een energieleverancier stroom en/of gas afsluiten. Mag u worden afgesloten van gas en licht? En wanneer wordt energie afgesloten? Lees het hier!

Lees verder

Energie besparen? Dit zijn de beste energie bespaartips!

Wilt u energie besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven u 10 bespaartips voor energie! Lees verder...

Lees verder

Gebruikt u de eco-stand van deze apparaten al?

Veel apparaten hebben tegenwoording een eco-stand en zijn hierdoor zuiniger in gebruik. Hoe kunt u energie besparen met de eco-modus? Lees hier meer.

Lees verder

Van het gas af: hoe kan ik met mijn woning van het gas af?

In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Wanneer gaat uw woning van het gas af, hoe kunt u van het gas af en wat als u eerder van het gas af wilt?

Lees verder

Wat is groene stroom en hoe kan ik groene stroom vergelijken?

Groene stroom is op een milieuvriendelijke manier opgewekt en is dus beter voor het milieu. Wat is groene stroom en hoe kan ik groene stroom vergelijken?

Lees verder

Elektriciteit opwekken: hoe kan ik zelf stroom opwekken?

Zelf stroom opwekken is een wens van veel mensen. Het is goed voor het milieu en voordelig voor uw portemonnee! Hoe kunt u zelf energie opwekken?

Lees verder

Wat is duurzame energie en wat zijn duurzame energiebronnen?

Duurzame energie is onuitputtelijk en beter voor het milieu dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Maar, wat zijn duurzame energiebronnen?

Lees verder

Stroomverbruik computer: Dit is wat uw computer jaarlijks verbruikt

Benieuwd naar het verbruik van uw pc? Wij helpen u bij het berekenen van én het besparen op het stroomverbruik van uw computer!

Lees verder

Vaste lasten overzicht: gemiddelde uitgaven per maand verlagen

Met een vaste lasten overzicht krijgt u een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Hoe kunt u uw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?

Lees verder

Korter douchen: hoe kan ik besparen?

Korter douchen is goed voor uw portemonnee en het milieu. Wilt u besparen door korter te douchen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden! Lees het hier!

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik zonder gas

Wat is het gemiddeld stroomverbruik zonder gas en hoeveel kunt u jaarlijks besparen? Bekijk hier het gemiddelde stroomverbruik zonder gas!

Lees verder

Wat is duurder: gas of stroom?

Wat is duurder: gas of stroom? En hoe kunt u uw stroom- en gaskosten zo laag mogelijk houden? Bekijk hier de actuele tarieven voor stroom én gas!

Lees verder

Energieverbruik inductie: wat is het stroomverbruik van inductie koken?

Steeds meer mensen koken tegenwoordig elektrisch, omdat het goed is voor het milieu én goedkoper is. Wat is het energieverbruik van inductie? Lees het hier!

Lees verder

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet u ook op welke apparaten u goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in uw huis?

Lees verder

Sluipverbruik stroom: wat is sluipverbruik?

Wist u dat elektronische apparaten stiekem energie verbruiken terwijl u deze niet gebruikt? Bekijk wat u kunt doen om sluipverbruik stroom te voorkomen.

Lees verder

Stroom besparen met deze handige 15 tips

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 15 tips om te besparen op elektriciteit! Lees verder...

Lees verder

Energie besparen met een zuinige koelkast en zuinige vriezer

Als er iets is wat niet mag ontbreken in huis, dan zijn dat een koelkast en een vriezer. Maar, hoe kunt u zo zuinig mogelijk omgaan met deze apparaten?

Lees verder

Energiezuinige wasmachine en energiezuinige droger? Onze tips!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een energiezuinige droger of wasmachine? En hoe kunt u energie besparen met wassen en drogen? Wij geven u tips!

Lees verder

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Met een energieverbruiksmanager kunt u grip krijgen op uw energieverbruik. Maar, hoe werkt een energieverbruiksmanager? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Gemiddelde kosten voor gas, water en licht

Kosten van gas, water, licht zijn maandelijks terugkerende kosten. Wij geven u graag inzicht in de gemiddelde kosten per maand.

Lees verder

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Bent u bang dat u meer verbruikt nu u veel thuiswerkt? Geen paniek! Met onze tips kunt u gemakkelijk energie besparen met thuiswerken.

Lees verder

Energie besparen in de zomer: 5 tips

Energie besparen kan elke dag, dus ook in de zomer! Wilt u ook energie besparen in de zomer? Wij hebben de 5 beste tips voor u uitgezocht. Bekijk ze hier!

Lees verder

Energie besparen in de winter

Energie besparen én het lekker warm hebben in de winter, kan dat? Ja, dat kan zeker! En wij hebben tips die u daarbij helpen!

Lees verder

Welkomstbonus energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Wanneer u een energiecontract afsluit, krijgt u vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Welke energieleverancier kan ik kiezen?

Een nieuwe energieleverancier kiezen is eenvoudig. Voor welke energieleverancier kiest u? Lees hier waar u op kunt letten, zodat u een goede keuze maakt!

Lees verder

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

U heeft de keuze uit energieleveranciers in Nederland. Wat doet een energiebedrijf en hoe kiest u voor de beste energiemaatschappij? Wij helpen u graag!

Lees verder

Energiecontract verhuizing

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Kunt u uw bestaande energiecontract gewoon meenemen of moet u uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing?

Lees verder

Stroomkosten berekenen en gasverbruik berekenen

Uw stroomverbruik berekenen en gasverbruik berekenen geeft u inzicht in waar u maandelijks voor betaalt. Zo weet u welke energiekosten u te wachten staan. Zo kunt u uw energieverbruik berekenen.

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik en gemiddeld gasverbruik per jaar

Is het energieverbruik van uw huishouden hoger of lager dan het energieverbruik in Nederland? Bereken hier uw gemiddeld energieverbruik per jaar.

Lees verder

Tips bij energie vergelijken

Door energieprijzen te vergelijken kunt u besparen op uw energierekening. Bekijk hier onze 7 tips! Zo houdt u meer over voor een leuker leven.

Lees verder

Verbruik koelkast

Een koelkast staat dag en nacht aan, en dit kost stroom. Wat is het verbruik van uw koelkast precies? Lees hier hoe u het verbruik van uw koelkast kunt meten.

Lees verder

Stroomverbruik meten

Wilt u uw totale stroomverbruik meten? Of wilt u uw stroomverbruik meten per apparaat? Bekijk hier hoe u uw energieverbruik kunt meten én bijhouden.

Lees verder

Wat is ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

De ACM is een onafhankelijke toezichthouder en zorgt voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Wat doet de ACM binnen de energiemarkt? Lees het hier.

Lees verder

Verbruik wasmachine: Hoeveel verbruikt een wasmachine?

Het verbruik van uw wasmachine kan flink oplopen. Maar, wat verbruikt een wasmachine precies? Lees hier hoe u het verbruik eenvoudig zelf kunt berekenen.

Lees verder

Enkele of dubbele meter: welk tarief geldt voor mij?

Heeft u een enkele of een dubbele meter voor stroom? Lees hier wat het verschil is én wat het voordeligste tarief is: een enkel of een dubbeltarief.

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas en wat kost aardgas?

Aardgas is een fossiele brandstofen en bestaat uit een mengsel van allerlei gassen. Wij vertellen u hoe aardgas ontstaat en wat aardgas kost. Lees het hier!

Lees verder

Energiesector: Hoe werkt de energiemarkt?

De energiesector is de markt voor stroom en gas. Hoe werkt de energiemarkt in Nederland? Wij zetten alle informatie over de energiemarkt voor u op een rijtje.

Lees verder

Stroommeter: Welke Stroommeters zijn er?

Stroommeters meten nauwkeurig hoeveel stroom u in huis verbruikt. Check hier welke stroommeter u heeft én hoe u uw stroommeter kunt aflezen!

Lees verder

Gas besparen: de 17 beste tips om te besparen op gasverbruik

Gas besparen wordt belangrijker dan ooit. Wilt u ook gas besparen? Wij helpen u graag met het besparen op gas. Bekijk hier 17 tips om te besparen op gas!

Lees verder

Slimme thermostaat kopen

Slimme thermostaten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, welke slimme thermostaat past bij u? Wij helpen u graag bij uw keuze voor een slimme thermostaat!

Lees verder

Hoe werkt een slimme meter?

Met een slimme meter hoeft u nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe werkt een slimme meter?

Lees verder

Energielabel elektrische apparaten

Het energielabel van apparaten is handig om te zien of u energiezuinige apparaten in huis haalt. Maar wat vertelt een energielabel van apparaten u nog meer?

Lees verder

Wat is kernenergie en hoe werkt kernenergie?

Kernenergie zorgt voor weinig CO2-uitstoot en kan daarom bijdragen aan de klimaatdoelen. Wat is kernenergie, hoe werkt kernenergie en is het gevaarlijk?

Lees verder

Warmte uit huis houden: zo kunt u het huis koel houden

Uw huis koel houden is wel zo prettig als de temperatuur stijgt. Maar, hoe kunt u de warmte uit huis houden en hoe houd ik mijn huis koel? Wij hebben tips!

Lees verder

Energieverbruik Quooker

Met een Quooker heeft u altijd kokend water binnen handbereik. Wat is het stroomverbruik van een Quooker per jaar en hoeveel bedragen de energiekosten?

Lees verder

Energielabeling: hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

Met energielabeling wordt de zuinigheid van uw woning aangegeven. Wat is uw energielabel en wat kunt u doen om het energielabel te verbeteren?

Lees verder

Windmolen werking: Hoe werkt een windmolen?

Windenergie is een vorm van duurzame energie en wordt opgewekt door windmolens. Hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Lees verder

Kan ik restwarmte gebruiken als energiebron?

Met restwarmte kunnen ruimtes, en zelfs gebouwen, gasloos worden verwarmd. Wat is restwarmte en kan ik restwarmte gebruiken in mijn woning?

Lees verder

Aardwarmte: wat is aardwarmte?

Aardwarmte wordt gezien als een duurzame energiebron. Wij leggen aan u uit wat aardwarmte is en hoe het gewonnen wordt.

Lees verder

Biomassa voor- en nadelen

Biomassa is een vorm van duurzame energie en wordt gebruikt voor het opwekken van groene stroom. Wat is biomassa en wat zijn de voor- en nadelen van biomassa?

Lees verder

Groen gas: wat is groen gas?

Groen gas is een vorm van groene energie. Maar wat is groen gas precies? En is vergelijkbaar met CO2 gecompenseerd gas? Lees hier meer over groen gas!

Lees verder

Waterkracht: wat is waterkracht?

Waterkracht is onuitputtelijk en bij de productie van energie uit waterkracht komen geen schadelijke stoffen vrij. Wat is waterkracht precies?

Lees verder

Hoe bespaart u water? De 10 beste water besparen tips!

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Wij geven u de 10 beste tips om water te besparen. Lees meer...

Lees verder

Steenkool: wat is steenkool en hoe ontstaat steenkool?

Steenkool is geen duurzame energiebron, maar wordt nog veel gebruikt. Waarom is steenkool niet duurzaam? Lees hier alles over steenkool

Lees verder

Aardolie: wat is aardolie?

Aardolie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is een fossiele brandstof. Onder andere diesel en benzine worden van aardolie gemaakt.

Lees verder

Terug naar boven