Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers & Energie

Stroomverbruik in kWh berekenen met volt, ampère en watt

Wat is volt, wat is ampère en wat is watt? Deze eenheden hebben te maken met stroom. Wij vertellen hoe u via deze gegevens inzicht krijgt in uw verbruik.

Lees verder

Stroomverbruik tv: waar op letten bij het energieverbruik van uw tv?

Het energieverbruik van uw tv hangt af van verschillende factoren. Wij geven u meer inzicht in het verbruik van uw tv + 9 tips om stroomverbruik te besparen!

Lees verder

kWh berekenen: mijn energieverbruik berekenen in kWh

Bent u op zoek naar een manier om kWh te berekenen? Wij hebben de formule kWh berekenen voor u, ook om watt naar kWh te berekenen. Lees snel verder!

Lees verder

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen? Onze 4 tips!

Een nieuwe energieleverancier kiezen is eenvoudig. Voor welke energiemaatschappij kiest u? Wij helpen u een keuze voor een energiemaatschappij te maken!

Lees verder

Wat verbruikt een gashaard? Bereken het verbruik van uw gaskachel

Wat verbruikt een gashaard? Bereken zelf het verbruik van uw gaskachel per jaar. Hoe bespaart u op het gasverbruik van uw gashaard? Lees het hier!

Lees verder

Verbruik jacuzzi: stroomverbruik jacuzzi berekenen én beperken

Het stroomgebruik van een jacuzzi is relatief hoog. Hoe kunt u het verbruik van uw jacuzzi per jaar berekenen én het stroomverbruik beperken? Lees het hier!

Lees verder

Gas werkt niet? Los een gasstoring op met ons stappenplan!

Uw gas werkt niet of u ervaart gasproblemen? Bij een gasstoring kunt u zonder gas komen te zitten. Met ons stappenplan lost u snel een gasstoring op!

Lees verder

De beste energieverbruiksmanager app: onze top 5

Hoe kiest u de beste energieverbruiksmanager app? Kiest u voor een onafhankelijke energie app of juist de app van uw energieleverancier? Wij vertellen het u en delen onze top 6!

Lees verder

Elektrisch koken verbruik: wat is het verbruik van inductie koken?

Steeds meer mensen koken tegenwoordig elektrisch, omdat het goed is voor het milieu én goedkoper is. Wat is het verbruik van inductie koken? Lees het hier!

Lees verder

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

U heeft de keuze uit energiemaatschappijen in Nederland. Wat doet een energiebedrijf en hoe kiest u voor de beste energiemaatschappij? Wij helpen u graag!

Lees verder

Gas en stroom vergelijken: onze tips bij energie vergelijken

Door energietarieven te vergelijken kunt u besparen op uw energierekening. Vergelijk energie met onze 7 tips: zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Lees verder

Gemiddelde gas, water en licht kosten

Kosten van gas, water, licht komen maandelijks terug. Benieuwd wat u per maand betaalt voor gas, water en licht? Bekijk de kosten van gas, water en licht!

Lees verder

Gas besparen: de 17 beste tips om te besparen op gasverbruik

Gas besparen wordt belangrijker dan ooit. Wilt u ook gas besparen? Wij helpen u graag met het besparen op gas. Bekijk hier 17 tips om te besparen op gas!

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik zonder gas

Wat is het gemiddeld stroomverbruik zonder gas en hoeveel kunt u jaarlijks besparen? Bekijk hier het gemiddelde stroomverbruik zonder gas!

Lees verder

Verhuizen energiecontract: wat te regelen bij een verhuizing?

Kunt u uw bestaande energiecontract meenemen of moet u uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen u wat te regelen bij het verhuizen!

Lees verder

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Welkomstbonus energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Wanneer u een energiecontract afsluit, krijgt u vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Groene energieleveranciers: kies een duurzame energieleverancier

Een groene energieleverancier levert 100 procent groene stroom. Hoe u de meest duurzame energieleverancier kiest? Wij leggen uit waar u op kan letten!

Lees verder

Stroomverbruik elektrische deken: bereken én bespaar met onze tips

Een elektrische deken is qua verbruik zuinig en ook nog eens comfortabel. Bereken het stroomverbruik van uw elektrische deken én bespaar met deze tips!

Lees verder

Stroomverbruik waterkoker: dit verbruikt uw waterkoker

Wat verbruikt een waterkoker? Bereken het verbruik en sluipverbruik van uw waterkoker, én lees hier hoe u bespaart op het stroomverbruik van uw waterkoker.

Lees verder

Sluipverbruik stroom: wat is sluipverbruik?

Wist u dat elektronische apparaten stiekem energie verbruiken terwijl u deze niet gebruikt? Bekijk wat u kunt doen om sluipverbruik stroom te voorkomen.

Lees verder

Stroom uitgevallen, wat nu? Doorloop ons stappenplan!

Wat te doen bij stroomuitval? Een stroomstoring in huis lost u zelf eenvoudig op. Weet u wanneer u het nationale storingsnummer belt? U leest het hier.

Lees verder

Stroomverbruik telefoonoplader: dit verbruikt uw oplader

Het stroomverbruik van uw telefoonoplader heeft invloed op uw energierekening. Bereken hier het verbruik van uw oplader en hoe u eenvoudig kunt besparen.

Lees verder

Wat verbruikt een elektrische kachel?

Hoeveel verbruikt een elektrische kachel? Goede vraag! Het verbruik van een elektrische kachel kunt u zelf berekenen. Met dit artikel helpen wij u een handje!

Lees verder

Stroomverbruik magnetron berekenen én verminderen: onze 6 tips

Hoeveel watt verbruikt een magnetron? Goede vraag! Het verbruik van een magnetron kunt u eenvoudig berekenen én verminderen. Wij helpen u een handje!

Lees verder

Verbruik diepvries berekenen: hoeveel stroom verbruikt een vriezer?

Het stroomverbruik van uw diepvries kan flink oplopen. In dit artikel leggen wij uit hoe u het verbruik van uw vriezer berekent én geven wij 9 bespaartips!

Lees verder

Gaslek herkennen: wat te doen bij een gaslek?

Ik ruik gas in huis, wat nu? Mogelijk is er sprake van een gaslek in huis. Wij vertellen u hoe u een gaslek kunt herkennen en hoe u een gaslek in huis verhelpt.

Lees verder

EAN-codeboek en EAN-code energie: hiervoor gebruikt u het

Wat is een EAN-code energie? Een EAN-code hoort bij uw energieaansluiting en staat in het EAN-codeboek. Lees hier wanneer een EAN-code wordt gebruikt.

Lees verder

Stroomverbruik oven: verbruik oven per uur berekenen

Hoeveel verbruikt een oven? Goede vraag! Het verbruik van uw oven kunt u zelf eenvoudig berekenen. Wij helpen u een handje én geven u 10 bespaartips!

Lees verder

Verbruik ledlamp, halogeenlamp, gloeilamp en spaarlamp berekenen

Het energieverbruik van een lamp verschilt per lamp. U kunt het verbruik van uw lampen eenvoudig berekenen. Wij helpen u op weg én geven u 7 bespaartips!

Lees verder

Gesprongen stoppen verhelpen in 8 stappen

Het kan voorkomen dat uw stoppen zijn doorgeslagen. Geen zorgen! Met onze 8 stappen kunt u gesprongen stoppen eenvoudig zelf oplossen.

Lees verder

Wat is duurder: gas of stroom?

Wat is duurder: gas of stroom? En hoe kunt u uw stroom- en gaskosten zo laag mogelijk houden? Bekijk hier de actuele tarieven voor stroom én gas!

Lees verder

Slimme thermostaat kopen

Slimme thermostaten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, welke slimme thermostaat past bij u? Wij helpen u graag bij uw keuze voor een slimme thermostaat!

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik en gemiddeld gasverbruik per jaar

Is het energieverbruik van uw huishouden hoger of lager dan het energieverbruik in Nederland? Bereken hier uw gemiddeld energieverbruik per jaar.

Lees verder

Verbruik laptop berekenen: dit is het energieverbruik van uw laptop

Wilt u meer inzicht in het stroomverbruik van uw laptop? Dat is mogelijk! In dit artikel leggen wij u uit hoe u het energieverbruik van uw laptop kunt berekenen.

Lees verder

Huis ventileren voor frisse lucht in huis: hoe lang ventileren per dag?

Uw woning ventileren en zorgen voor frisse lucht in huis is belangrijk. Maar, hoe kunt u goede ventilatie in huis aanbrengen? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

CO2-footprint verkleinen: 13 tips op een rij

Uw ecologische voetafdruk verkleinen is goed voor het milieu én uw energierekening. Met onze 13 tips kunt u direct aan de slag met uw footprint verminderen.

Lees verder

Stroomverbruik elektrische boiler: verbruik boiler berekenen

Wat verbruikt een elektrische boiler en hoe kunt u het verbruik van uw elektrische boiler berekenen? Wij helpen u een handje én geven 4 tips om te besparen!

Lees verder

Verbruik warmtepomp: hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp?

Wat is het stroomverbruik van een warmtepomp? Het verbruik van een warmtepomp per jaar kunt u zelf eenvoudig berekenen. Wij helpen u een handje!

Lees verder

Beste temperatuur in huis: wat is de minimale temperatuur in huis?

Wilt u de ideale temperatuur van uw slaapkamer of woonkamer weten? Wij helpen u om de beste temperatuur in huis te bepalen én geven u 9 bespaartips!

Lees verder

Stroomverbruik wasdroger: wat verbruikt een droger?

Wilt u eenvoudig het stroomverbruik van uw droger berekenen én besparen op kosten van het verbruik van uw droger? Wij geven u 6 tips om te besparen!

Lees verder

Verbruik elektrische cv-ketel: hoe duurzaam is een elektrische cv-ketel?

Is het verbruik van een elektrische cv-ketel meer of minder dan het verbruik van een cv-ketel op gas? In dit artikel vertellen wij u alles over elektrische cv-ketels!

Lees verder

Wat verbruikt een vaatwasser?

Benieuwd naar het verbruik van uw vaatwasser? Wij helpen u bij het berekenen van én het besparen op het stroom- en waterverbruik van uw vaatwasser!

Lees verder

Wanneer mag ik worden afgesloten van gas en stroom?

Soms wordt u door een energieleverancier van stroom en/of gas afgesloten. Mag u van gas en licht worden afgesloten? En wanneer gebeurt dit? Lees het hier!

Lees verder

Energie besparen? Dit zijn de beste energie bespaartips!

Op zoek naar energiebesparing? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven u 11 energie bespaartips!

Lees verder

Eco-stand van apparaten uitgelegd

Veel apparaten hebben tegenwoording een eco-stand en zijn hierdoor zuiniger in gebruik. Hoe kunt u energie besparen met de eco-modus? Lees hier meer.

Lees verder

Van het gas af: hoe kan ik met mijn woning van het gas af?

In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Wanneer gaat uw woning van het gas af, hoe kunt u van het gas af en wat als u eerder van het gas af wilt?

Lees verder

Wat is groene stroom en hoe kan ik groene stroom vergelijken?

Groene stroom is op een milieuvriendelijke manier opgewekt en is dus beter voor het milieu. Wat is groene stroom en hoe kan ik groene stroom vergelijken?

Lees verder

Energie opwekken: hoe kan ik zelf elektriciteit opwekken?

Zelf stroom opwekken is goed voor het milieu én uw portemonnee! Energie opwekken kan op een aantal manieren. Dit is hoe u zelf elektriciteit kunt opwekken!

Lees verder

Wat is duurzame energie en wat zijn duurzame energiebronnen?

Duurzame energie wordt op een schone manier opgewekt en is beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen. Maar, wat zijn duurzame energiebronnen?

Lees verder

Stroomverbruik computer: Dit is wat uw computer jaarlijks verbruikt

Benieuwd naar het verbruik van uw pc? Wij helpen u bij het berekenen van én het besparen op het stroomverbruik van uw computer!

Lees verder

Vaste lasten overzicht: gemiddelde vaste lasten per maand

Met een vaste lasten overzicht krijgt u een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Hoe kunt u uw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?

Lees verder

Water besparen met korter douchen: hoeveel bespaar ik?

Korter douchen is goed voor uw portemonnee en het milieu. Wilt u water besparen met korter douchen of met waterbesparende douchekop? Lees hier hoe!

Lees verder

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet u ook op welke apparaten u goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in uw huis?

Lees verder

Stroom besparen met deze handige 15 tips

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 15 tips om te besparen op elektriciteit! Lees verder...

Lees verder

Energie besparen met een zuinige koelkast en zuinige vriezer

Als er iets is wat niet mag ontbreken in huis, dan zijn dat een koelkast en een vriezer. Maar, hoe kunt u zo zuinig mogelijk omgaan met deze apparaten?

Lees verder

Energiezuinige wasmachine en energiezuinige droger? Onze tips!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een energiezuinige droger of wasmachine? En hoe kunt u energie besparen met wassen en drogen? Wij geven u tips!

Lees verder

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Met een energieverbruiksmanager kunt u grip krijgen op uw energieverbruik. Maar, hoe werkt een energieverbruiksmanager? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Bent u bang dat u meer verbruikt nu u veel thuiswerkt? Geen paniek! Met onze tips kunt u gemakkelijk energie besparen met thuiswerken.

Lees verder

Energie besparen in de zomer: 5 tips

Energie besparen kan elke dag, dus ook in de zomer! Wilt u ook energie besparen in de zomer? Wij hebben de 5 beste tips voor u uitgezocht. Bekijk ze hier!

Lees verder

Energie besparen in de winter

Energie besparen én het lekker warm hebben in de winter, kan dat? Ja, dat kan zeker! En wij hebben tips die u daarbij helpen!

Lees verder

Energiekosten berekenen: zo berekent u de gas- en stroomkosten

Stroomverbruik berekenen en gasverbruik berekenen geeft u meer inzicht in uw energiekosten. Maar, hoe doe ik dit? Zo kunt u uw energieverbruik berekenen!

Lees verder

Verbruik koelkast: wat is het energieverbruik van een koelkast?

Een koelkast staat dag en nacht aan, en dit kost stroom. Wat is het verbruik van uw koelkast? Lees hier hoe u het stroomverbruik van uw koelkast kunt meten.

Lees verder

Stroomverbruik meten

Wilt u uw totale stroomverbruik meten? Of wilt u uw stroomverbruik meten per apparaat? Bekijk hier hoe u uw energieverbruik kunt meten én bijhouden.

Lees verder

Wat is ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

De ACM is een onafhankelijke toezichthouder en zorgt voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Wat doet de ACM binnen de energiemarkt? Lees het hier.

Lees verder

Verbruik wasmachine: Hoeveel verbruikt een wasmachine?

Het verbruik van uw wasmachine kan flink oplopen. Maar, wat verbruikt een wasmachine precies? Hier kunt u het verbruik wasmachine zelf berekenen.

Lees verder

Enkele of dubbele meter: het verschil tussen enkel- of dubbeltarief

Heeft u een enkele of dubbele meter? Lees wat het verschil is tussen een enkele of dubbele meter én wat het voordeligste is: een enkel of een dubbeltarief.

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas, hoe ontstaat het en wat kost aardgas?

Aardgas is een fossiele brandstof en bestaat uit een mengsel van allerlei gassen. Maar hoe ontstaat aardgas en wat kost aardgas eigenlijk? Lees het hier!

Lees verder

Energiesector: hoe werkt de energiemarkt?

De energiesector is de markt voor stroom en gas. Hoe werkt de energiemarkt in Nederland? Wij zetten alle informatie over de energiemarkt voor u op een rijtje.

Lees verder

Stroommeter: Welke Stroommeters zijn er?

Stroommeters meten nauwkeurig hoeveel stroom u in huis verbruikt. Check hier welke stroommeter u heeft én hoe u uw stroommeter kunt aflezen!

Lees verder

Hoe werkt een slimme meter?

Met een slimme meter hoeft u nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe werkt een slimme meter?

Lees verder

Energielabel elektrische apparaten

Het energielabel van apparaten is handig om te zien of u energiezuinige apparaten in huis haalt. Maar wat vertelt een energielabel van apparaten u nog meer?

Lees verder

Hoe ontstaat kernenergie en hoe werkt een kerncentrale?

Kernenergie kan bijdragen aan de klimaatdoelen. Wat is kernenergie, hoe werkt kernenergie, hoe werkt het opwekken in een kerncentrale en is het gevaarlijk?

Lees verder

Warmte uit huis houden: uw kamer koel houden met onze 9 tips

Uw huis koel houden is wel zo prettig als de temperatuur stijgt. Maar, hoe kunt u de warmte uit huis houden en hoe houd ik mijn huis koel? Wij hebben tips!

Lees verder

Energieverbruik Quooker

Met een Quooker heeft u altijd kokend water binnen handbereik. Wat is het stroomverbruik van een Quooker per jaar en hoeveel bedragen de energiekosten?

Lees verder

Energielabeling: hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

Met energielabeling wordt de zuinigheid van uw woning aangegeven. Wat is uw energielabel en wat kunt u doen om het energielabel te verbeteren?

Lees verder

Hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Windmolens wekken duurzame windenergie op. Wat is de werking van windmolens en hoeveel energie levert een windturbine? Dit is hoe een windmolen werkt!

Lees verder

Kan ik restwarmte gebruiken als energiebron?

Met restwarmte kunnen ruimtes, en zelfs gebouwen, gasloos worden verwarmd. Wat is restwarmte en kan ik restwarmte gebruiken in mijn woning?

Lees verder

Aardwarmte: wat is aardwarmte?

Aardwarmte wordt gezien als een duurzame energiebron. Wij leggen aan u uit wat aardwarmte is en hoe het gewonnen wordt.

Lees verder

Wat is biomassa en wat zijn de voor- en nadelen?

Biomassa is een hernieuwbare bron, waarmee in een biomassacentrale groene energie wordt opgewekt. Wat zijn de voor- en nadelen van biomassa?

Lees verder

Groen gas: wat is groen gas?

Groen gas is een vorm van groene energie. Maar wat is groen gas precies? En is vergelijkbaar met CO2 gecompenseerd gas? Lees hier meer over groen gas!

Lees verder

Waterkracht: wat is waterkracht?

Waterkracht is onuitputtelijk en bij de productie van energie uit waterkracht komen geen schadelijke stoffen vrij. Wat is waterkracht precies?

Lees verder

Hoe bespaart u water? De 10 beste water besparen tips!

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Wij geven u de 10 beste tips om water te besparen. Lees meer...

Lees verder

Steenkool: wat is steenkool en waar wordt het voor gebruikt?

Steenkool is geen duurzame brandstof, maar wordt nog veel gebruikt. Wat is steenkool, hoe ontstaat steenkool en waar wordt het voor gebruikt? Lees het hier!

Lees verder

Aardolie: wat is aardolie en waar gebruiken we het voor?

Aardolie prijs De prijs van aardolie schommelt sterk, omdat veel factoren een effect hebben op de prijs. Uiteraard is de prijs van ruwe olie in de eerste plaats afhankelijk van vraag en aanbod. In 2023 maakten olie exporterende landen bekend dat ze

Lees verder