UnitedConsumers & Energie

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De subsidie energiebesparing draagt financieel bij aan de verduurzaming van uw huis. Welke regels gelden bij deze energie subsidie? Wij helpen u!

Lees verder

Welkomstpremie energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Wanneer u een energiecontract afsluit, krijgt u vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Windmolen kopen? Een kleine windmolen thuis

Het is mogelijk om een kleine windmolen voor thuis te kopen. Maar welk type windmolen kiest u en wat zijn de voor- en nadelen van een windmolen voor thuis?

Lees verder

Biomassa als energiebron

Hout, mest, groente- en tuinafval zijn voorbeelden van biomassa. Biomassa is een vorm van duurzame energie, maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

Huis isoleren: de 6 beste huis isoleren tips!

Huis isoleren tips zijn handig voor wie niet direct wil investeren in grote isolatieprojecten. Zelf uw huis isoleren? Wij helpen u een handje.

Lees verder

Energiecontract afsluiten? Hier moet u op letten

Gaat u een nieuw energiecontract afsluiten? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Welke dat zijn, dat leggen wij graag aan u uit!

Lees verder

Bespaartips energie: 15x besparen op energie

Wilt u stroom besparen of gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? En hoe zit het met de werking van de omvormer van zonnepanelen? Of de werking van een zonnecel? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Met een energieverbruiksmanager kunt u grip krijgen op uw energieverbruik. Maar, hoe werkt dat? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Kernenergie: hoe zit dat precies?

Kernenergie heeft voor- en tegenstanders. Omdat kernenergie weinig CO2 uitstoot, kan het bijdragen aan de klimaatdoelen. Wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

Energieverbruik inductie: waarom kiezen voor inductie?

Wat is het energieverbruik van inductie? Vóór u een energiezuinige inductieplaat aanschaft, wilt u zich natuurlijk goed laten informeren. Wij helpen u een handje!

Lees verder

Sluipverbruik: herkennen en voorkomen

Wist u dat veel elektronische apparaten in uw huis energie verbruiken terwijl ze op stand-by, of zelfs uit staan? Dit heet sluipverbruik. Hoe kunt u sluipverbruik voorkomen?

Lees verder

Welke zonnepanelen kies ik?

Denkt u eraan om zonnepanelen te kopen? Dan wilt u natuurlijk weten welke zonnepanelen u moet kiezen. Welke zonnepanelen zijn het beste voor u?

Lees verder

Energiesector: hoe werkt de energiemarkt?

De energiesector klinkt als een ingewikkelde markt, maar dat is het niet. Een kijkje nemen achter de schermen van de energiemarkt? Geen probleem!

Lees verder

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Groen gas: wat is groen gas?

Groen gas is een onderdeel van groene energie, net zoals groene stroom. Maar wat is groen gas precies? En is vergelijkbaar met CO2 gecompenseerd gas?

Lees verder

Energielabel huis: heeft uw huis al energielabel A?

Energielabel van het huis laat zien hoe zuinig of onzuinig uw huis is. Wat kunt u doen om het energielabel te verbeteren? Wij vertellen u alles over energielabeling.

Lees verder

Stroomvreters in huis

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet u ook op welke apparaten u goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in uw huis?

Lees verder

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Bent u bang dat u meer verbruikt nu u veel thuiswerkt? Geen paniek! Met onze tips kunt u gemakkelijk energie besparen met thuiswerken.

Lees verder

Groen dak: waarom kiezen voor groene dakdekking?

Misschien heef u het wel eens gezien: een sedumdak, of groen dak, op de garage van uw buurman. Is een groen dak iets voor u? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Lees verder

Wat is duurzame energie en wat zijn duurzame energiebronnen?

Wat is duurzame energie? Dat zult u zich vast afvragen. Na het lezen van dit artikel weer u wat de meest duurzame energie is, en wat duurzame bronnen zijn.

Lees verder

Zonnepannen: zonnepanelen in dakpannen

Zonnepannen kopen iets voor u? Hoe zit het met de zonnepannen prijs? Na het lezen van dit artikel weer u waar u op moet letten als u zonnepannen gaat kopen!

Lees verder

Zonuren Nederland: waar leveren zonnepanelen het meeste op?

Zonuren in Nederland: bent u benieuwd waar zonnepanelen het meeste opleveren? Wilt u weten of u in een zonovergoten regio woont? Wij vertellen u graag meer over zonuren in Nederland!

Lees verder

Wat is groene stroom?

Groene stroom: bij het afsluiten van een energiecontract ziet u de term vaak. Maar, wat is groene stroom eigenlijk? Dat vertellen wij graag!

Lees verder

Waterkracht: wat is waterkracht?

Wat is waterkracht? En hoe wordt energie uit waterkracht opgewekt? Meer weten over waterkracht en waterkrachtcentrales? U leest het hier!

Lees verder

Subsidie isoleren woning: de subsidieregeling voor isoleren

Bent u op zoek naar subsidie voor het isoleren van uw woning, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Zonneboiler of zonnepanelen: wat is de beste optie voor u?

Zonneboiler of zonnepanelen; welke installatie is het meest geschikt voor uw persoonlijke situatie? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij!

Lees verder

Warmtepomp: huis verwarmen zonder gas

Een warmtepomp in uw bestaande woning plaatsen, is dat iets voor u? En wat zijn de kosten van een warmtepomp? In dit artikel leest u er meer over!

Lees verder

Huis elektrisch verwarmen? Zo doet u dat!

Wilt u uw woning elektrisch verwarmen? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden om uw huis te verwarmen met stroom. Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Zonneboiler of warmtepomp: waar kiest u voor?

Een zonneboiler of warmtepomp, wat gaat het worden? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u weet waar u het beste voor kunt kiezen!

Lees verder

Elektriciteit besparen: 7x besparen op stroom

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 7 tips om te besparen op elektriciteit!

Lees verder

Water besparen: 10 tips om water te besparen

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Geen probleem! Op deze pagina leest u 10 tips om water te besparen.

Lees verder

Elektrisch rijden: de voordelen van elektrisch rijden

Is elektrisch rijden de toekomst? Wie weet! Wij hebben de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor u op een rij gezet. Zo weet u of elektrisch rijden iets voor u is!

Lees verder

Huis verwarmen zonder verwarming: onze tips!

Uw huis verwarmen zonder de verwarming aan te zetten? Er zijn verschillende manieren om uw huis te verwarmen. Wij geven u graag tips!

Lees verder

Energieneutraal huis: hoe kunt u energieneutraal wonen?

Wat is een energieneutraal huis? En is een energieneutrale woning iets voor mij? Welke stappen neem ik voor een energieneutraal huis? Wij leggen het uit!

Lees verder

Zonnepanelen winter: zo presteren zonnepanelen ook in de winter

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in de winter? Op deze pagina leest u meer over de opbrengst van zonnepanelen in de winter en geven wij u graag tips!

Lees verder

SDE+ subsidie: wat is SDE subsidie?

SDE+ subsidie is bedoeld om productie in duurzame energie te stimuleren. Maar wat is SDE+ subsidie? En hoe draag ik als consument hieraan bij?

Lees verder

Zonnepanelen kopen: hier moet u op letten

Waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig en aan welke kosten moet u denken? Wij helpen u!

Lees verder

Koel houden in huis: 9x het huis koel houden

De zomers worden ieder jaar een beetje warmer. Houd uw huis koel op warme dagen met deze 9 verkoelende tips.

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas en wat betaalt u ervoor?

Aardgas: u heeft er vast weleens van gehoord. Wat is aardgas eigenlijk, hoe is het ontstaan en wat kost aardgas? U leest het hier!

Lees verder

Stadsverwarming: wat is het en hoe werkt het?

Wat is stadsverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Zijn dat vragen waar u graag een antwoord op wilt krijgen? Lees dan snel verder!

Lees verder

Steenkool: een bron van energie

Steenkool is een fossiele brandstof waarmee energie opgewekt wordt. Steenkool is goedkoop, maar slecht voor het milieu.

Lees verder

Aardolie: het zwarte goud

Aardolie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is een fossiele brandstof. Onder andere diesel en benzine worden van aardolie gemaakt.

Lees verder

Hoe werkt een windmolen?

Windenergie is een vorm van duurzame energie en wordt opgewekt door windmolens. Maar, hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Lees verder

Energieleverancier kiezen in 6 stappen!

Gaat u voor een nieuwe energieleverancier kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wij geven u graag advies!

Lees verder

Besparen op gas: 11 tips om gas te besparen

Wilt u gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Energie besparen in de winter

Het wordt kouder en de verwarming gaat aan. We willen het warm hebben, maar geen hoge energierekening. Hoe bespaart u op de energierekening in de winter?

Lees verder

Energie besparen in de zomer

Energie besparen is heel belangrijk in de zomer. Met deze 6 tips bespaart u niet alleen energie, maar ook een mooi bedrag dat u in vakantieplannen steekt.

Lees verder