UnitedConsumers & Energie

Besparen op energie? Dit zijn de beste energie bespaartips!

Wilt u stroom besparen of gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Gas besparen: de 17 beste tips om te besparen op gasverbruik

Wilt u gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Wat is groene stroom en hoe kan ik groene stroom vergelijken?

Groene stroom is op een milieuvriendelijke manier opgewekt en is dus beter voor het milieu. Wat is groene stroom en hoe kan ik groene stroom vergelijken?

Lees verder

Stroomkosten berekenen en gasverbruik berekenen

Uw stroomverbruik berekenen en gasverbruik berekenen geeft u inzicht in waar u maandelijks voor betaalt. Zo weet u welke energiekosten u te wachten staan. Zo kunt u uw energieverbruik berekenen.

Lees verder

Vast of variabel tarief energie: wat is beter?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract maakt u de keuze uit het vaste of variabele tarief. Wat is de beste keuze: het vaste of variabele energietarief?

Lees verder

Dak isoleren

Uw dak isoleren is een goede manier om te besparen op uw energiekosten. Benieuwd hoeveel u gaat besparen met schuin dak isolatie of plat dak isolatie? Bekijk het hier!

Lees verder

Slimme thermostaat kopen

Slimme thermostaten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, welke slimme thermostaat past bij u? Wij helpen u graag bij uw keuze voor een slimme thermostaat!

Lees verder

Hoe werkt een slimme meter?

Met een slimme meter hoeft u nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe werkt een slimme meter?

Lees verder

Vaste lasten overzicht: gemiddelde uitgaven per maand verlagen

Met een vaste lasten overzicht krijgt u een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Hoe kunt u uw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?

Lees verder

Hoe kies ik een nieuwe energieleverancier?

Een nieuwe energieleverancier kiezen is makkelijker dan u denkt. Wij leggen u graag uit waar u op kunt letten, zodat u een goede keuze maakt!

Lees verder

Enkele of dubbele meter: welk tarief geldt voor mij?

Iedereen met een stroomaansluiting, heeft een enkele of dubbele meter in de meterkast. Welk tarief heeft u: het enkel of dubbeltarief? Lees het hier!

Lees verder

Korter douchen: hoe kan ik besparen?

Korter douchen is goed voor uw portemonnee en het milieu. Wilt u besparen door korter te douchen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden!

Lees verder

Gevel isoleren: besparen met gevelisolatie

Wilt u verduurzamen en besparen op uw energierekening? Dan is gevelisolatie wellicht interessant voor u! Hoe werkt gevelisolatie en hoeveel kunt u besparen?

Lees verder

Elektriciteit opwekken: hoe kan ik zelf stroom opwekken?

Zelf stroom opwekken is een wens van veel mensen. Het is goed voor het milieu en voordelig voor uw portemonnee! Hoe kunt u zelf energie opwekken?

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik zonder gas

Indien u van het gas af gaat, valt uw gasverbruik weg en stijgt uw stroomverbruik. Wat is het gemiddeld stroomverbruik zonder gas en hoeveel kunt u jaarlijks besparen?

Lees verder

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

U heeft de keuze uit verschillende energieleveranciers in Nederland. Wat doet een energiebedrijf en hoe kiest u voor het juiste energiebedrijf?

Lees verder

Energielabel elektrische apparaten

Het energielabel van apparaten is handig om te zien of u energiezuinige apparaten in huis haalt. Maar wat vertelt een energielabel van apparaten u nog meer?

Lees verder

Van het gas af: hoe kan ik met mijn woning van het gas af?

In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Wanneer gaat uw woning van het gas af, hoe kunt u van het gas af en wat als u eerder van het gas af wilt?

Lees verder

kWh berekenen: mijn energieverbruik berekenen in kWh

Wanneer u meer inzicht wilt in uw stroomkosten en -verbruik, is het interessant om het aantal kWh te berekenen. Maar, hoe doet u dat?

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik en gemiddeld gasverbruik per jaar

Is het energieverbruik van uw huishouden hoger of lager dan het energieverbruik in Nederland? Bereken hier uw gemiddeld energieverbruik per jaar.

Lees verder

Hoe sluit ik een nieuw energiecontract af?

U heeft de keuze gemaakt om een nieuw energiecontract af te sluiten. Waar kunt u op letten en wanneer kunt u het beste een energiecontract afsluiten?

Lees verder

Wat is duurder: gas of stroom?

Wat is duurder; gas of stroom? En hoe kunt u uw stroom- en gaskosten zo laag mogelijk houden? Wij vertellen u er graag meer over op deze pagina!

Lees verder

Tips bij energie vergelijken

Door energieprijzen te vergelijken kunt u besparen op uw energierekening. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Bekijk onze tips!

Lees verder

Stroommeter: welke stroommeters zijn er?

De stroommeter houdt nauwkeurig het stroomverbruik in uw woning bij. Maar, welke stroommeters zijn er en welke stroommeter hangt bij u in de meterkast?

Lees verder

Wat is kernenergie en hoe werkt kernenergie?

Kernenergie zorgt voor weinig CO2-uitstoot en kan daarom bijdragen aan de klimaatdoelen. Wat is kernenergie, hoe werkt kernenergie en is het gevaarlijk?

Lees verder

Warmte uit huis houden: zo kunt u het huis koel houden

Uw huis koel houden is wel zo prettig als de temperatuur stijgt. Maar, hoe kunt u de warmte uit huis houden en hoe houd ik mijn huis koel? Wij hebben tips!

Lees verder

Energiezuinige wasmachine en energiezuinige droger? Onze tips!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een energiezuinige droger of wasmachine? En hoe kunt u energie besparen met wassen en drogen? Wij geven u tips!

Lees verder

Energie besparen in de winter

Energie besparen én het lekker warm hebben in de winter, kan dat? Ja, dat kan zeker! En wij hebben tips die u daarbij helpen!

Lees verder

Energie besparen in de zomer: 5 tips

Energie besparen kan elke dag, dus ook in de zomer! Wilt u ook energie besparen in de zomer? Wij hebben de 5 beste tips voor u uitgezocht.

Lees verder

Energieverbruik Quooker

Met een Quooker heeft u altijd kokend water binnen handbereik. Wat is het stroomverbruik van een Quooker per jaar en hoeveel bedragen de energiekosten?

Lees verder

Energielabeling: hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

Met energielabeling wordt de zuinigheid van uw woning aangegeven. Wat is uw energielabel en wat kunt u doen om het energielabel te verbeteren?

Lees verder

Energiecontract verhuizing: energiecontract opzeggen bij verhuizing?

Kunt u het beste bij uw energieleverancier blijven of uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen u wat u moet regelen bij uw verhuizing.

Lees verder

Energieverbruik inductie: wat is het stroomverbruik van inductie koken?

Wat is het energieverbruik van inductie? Vóór u een energiezuinige inductieplaat aanschaft, wilt u zich natuurlijk goed laten informeren. Wij helpen u een handje!

Lees verder

Gemiddelde kosten voor gas, water en licht

Kosten van gas, water, licht zijn maandelijks terugkerende kosten. Wij geven u graag inzicht in de gemiddelde kosten per maand.

Lees verder

Windmolen werking: Hoe werkt een windmolen?

Windenergie is een vorm van duurzame energie en wordt opgewekt door windmolens. Hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Lees verder

Wat is ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

De ACM zorgt voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven en controleert of aan de regels voldaan wordt. Wat doet de ACM binnen de energiemarkt?

Lees verder

Kan ik restwarmte gebruiken als energiebron?

Met restwarmte kunnen ruimtes, en zelfs gebouwen, gasloos worden verwarmd. Wat is restwarmte en kan ik restwarmte gebruiken in mijn woning?

Lees verder

Aardwarmte: wat is aardwarmte?

Aardwarmte wordt gezien als een duurzame energiebron. Wij leggen aan u uit wat aardwarmte is en hoe het gewonnen wordt.

Lees verder

Energie besparen met een zuinige koelkast en zuinige vriezer

Als er iets is wat niet mag ontbreken in huis, dan zijn dat een koelkast en een vriezer. Maar, hoe kunt u zo zuinig mogelijk omgaan met deze apparaten?

Lees verder

Welkomstbonus energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Wanneer u een energiecontract afsluit, krijgt u vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Biomassa voor- en nadelen

Biomassa is een vorm van duurzame energie en wordt gebruikt voor het opwekken van groene stroom. Wat is biomassa en wat zijn de voor- en nadelen van biomassa?

Lees verder

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Met een energieverbruiksmanager kunt u grip krijgen op uw energieverbruik. Maar, hoe werkt dat? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Sluipverbruik stroom: uw sluipverbruik meten

Wist u dat veel elektronische apparaten in uw huis energie verbruiken terwijl ze op stand-by, of zelfs uit staan? Dit heet sluipverbruik. Hoe kunt u sluipverbruik voorkomen?

Lees verder

Energiesector: hoe werkt de energiemarkt?

De energiesector klinkt als een ingewikkelde markt, maar dat is het niet. Een kijkje nemen achter de schermen van de energiemarkt? Geen probleem!

Lees verder

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Groen gas: wat is groen gas?

Groen gas is een onderdeel van groene energie, net zoals groene stroom. Maar wat is groen gas precies? En is vergelijkbaar met CO2 gecompenseerd gas?

Lees verder

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet u ook op welke apparaten u goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in uw huis?

Lees verder

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Bent u bang dat u meer verbruikt nu u veel thuiswerkt? Geen paniek! Met onze tips kunt u gemakkelijk energie besparen met thuiswerken.

Lees verder

Wat is duurzame energie en wat zijn duurzame energiebronnen?

Duurzame energie is onuitputtelijk en beter voor het milieu dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Maar, wat zijn duurzame energiebronnen?

Lees verder

Waterkracht: wat is waterkracht?

Waterkracht is onuitputtelijk en bij de productie van energie uit waterkracht komen geen schadelijke stoffen vrij. Wat is waterkracht precies?

Lees verder

Elektriciteit besparen: tips voor besparen op stroom

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 7 tips om te besparen op elektriciteit!

Lees verder

Water besparen? De 10 beste water besparen tips!

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Geen probleem! Wij geven u de 10 beste tips om water te besparen.

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas en wat kost aardgas?

Aardgas is ongeveer 300 miljoen jaar geleden al ontstaan. Hoe is het ontstaan en wat zijn de voor- en nadelen van aardgas? Lees hier alles over aardgas!

Lees verder

Steenkool: wat is steenkool en hoe ontstaat steenkool?

Steenkool is geen duurzame energiebron, maar wordt nog veel gebruikt. Waarom is steenkool niet duurzaam? Lees hier alles over steenkool

Lees verder

Aardolie: wat is aardolie?

Aardolie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is een fossiele brandstof. Onder andere diesel en benzine worden van aardolie gemaakt.

Lees verder

Terug naar boven