UnitedConsumers & Energie

Energieleverancier kiezen: welke energieleverancier kiezen?

Gaat u voor een nieuwe energieleverancier kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wij geven u graag advies!

Lees verder

Huis isoleren tips: zelf uw huis isoleren of een subsidie aanvragen?

Huis isoleren tips zijn handig voor wie niet direct wil investeren in grote isolatieprojecten. Zelf uw huis isoleren? Wij helpen u een handje.

Lees verder

Energieverbruik inductie: wat is het stroomverbruik van inductie koken?

Wat is het energieverbruik van inductie? Vóór u een energiezuinige inductieplaat aanschaft, wilt u zich natuurlijk goed laten informeren. Wij helpen u een handje!

Lees verder

Gas, water, licht kosten: dit is wat u gemiddeld betaalt

Wat zijn de gemiddelde gas, water, licht kosten per maand? Koopt of huurt u binnenkort een woning? Wij helen u uw gas, water, licht te berekenen.

Lees verder

Zonne-energie opslaan: met uw zonnepanelen energie opslaan

Met zonnepanelen kun u energie opslaan. Maar, hoe kunt u zonne-energie opslaan en heeft u hier een aparte installatie voor nodig? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Energielabeling: het energielabel van uw woning verbeteren

Energielabel van het huis laat zien hoe zuinig of onzuinig uw huis is. Wat kunt u doen om het energielabel te verbeteren? Wij vertellen u alles over energielabeling.

Lees verder

Windmolen werking: Hoe werkt een windmolen?

Windenergie is een vorm van duurzame energie en wordt opgewekt door windmolens. Maar, hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Lees verder

Besparen op gas: 11x gas besparen

Wilt u gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Autoriteit Consument en Markt: wat is ACM?

Toezichthouder ACM is aangesteld om eerlijke energieprijzen en een hoge kwaliteit van het energienet te kunnen garanderen.

Lees verder

Zonnepanelen op het dak: is uw dak geschikt?

Zonnepanelen worden steeds populairder. Wilt u zonnepanelen kopen, maar weet u niet of uw dak geschikt is? Dan helpen wij u graag!

Lees verder

Subsidie zonneboiler: zo vraagt u een zonneboiler subsidie aan

Heeft u een zonneboiler in uw woning geïnstalleerd? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Hoe dit werkt, leggen wij u graag uit!

Lees verder

Slimme thermostaat: welke slimme thermostaat past bij mij?

Slimme thermostaten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, welke slimme thermostaat past bij u? Wij helpen u graag bij uw keuze!

Lees verder

Btw teruggave zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet goedkoop, dus is het fijn als u iets terugkrijgt! Hoe zit het met de Btw teruggave van zonnepanelen? En hoe vraagt u het aan?

Lees verder

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om zelfvoorzienend te zijn? Hoe kan ik het aantal zonnepanelen berekenen? Na dit artikel weet u waar u aan toe bent!

Lees verder

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn duur. Maar hoe lang gaat een zonnepaneel mee? De levensduur van zonnepanelen hangt o.a. af van de kwaliteit. Wij vertellen u graag meer!

Lees verder

Restwarmte: kan ik restwarmte gebruiken als energiebron

Restwarmte is een duurzame energiebron. Maar wat is restwarmte en hoe gebruiken we restwaarde? Enkele voorbeelden van restwaarde vindt u hier.

Lees verder

Warmtepomp: huis verwarmen zonder gas

Een warmtepomp verwarmt uw woning op een duurzame manier. Maar, wat is een warmtepomp en wat kost het? Wij vertellen u alles wat u moet weten!

Lees verder

Gasvrij wonen: zó kunt u uw huis gasloos maken!

Gasvrij wonen is beter voor het milieu. Uw huis gasvrij maken kost veel tijd én geld. Benieuwd hoe u uw huis gasvrij kunt maken en wat de kosten zijn?

Lees verder

Besparen op energie? De 10 beste energie bespaartips!

Wilt u stroom besparen of gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Aardwarmte als duurzame energiebron

Aardwarmte is een duurzame energiebron en er zijn verschillende vormen van. Wij leggen graag aan u uit wat aardwarmte is en hoe het gewonnen wordt.

Lees verder

Energie besparen met een zuinige koelkast en zuinige vriezer

Als er iets is wat niet mag ontbreken in huis, dan zijn dat een koelkast en een vriezer. Maar, hoe kunt u zo zuinig mogelijk omgaan met deze apparaten?

Lees verder

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? En hoe zit het met de werking van de omvormer van zonnepanelen? Of de werking van een zonnecel? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Energiezuinige droger en wasmachine? De 20 beste tips!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een energiezuinige droger of wasmachine? En hoe kunt u energie besparen met wassen en drogen? Wij geven u tips!

Lees verder

Welkomstbonus energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Wanneer u een energiecontract afsluit, krijgt u vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Windmolen kopen? Een kleine windmolen thuis

Het is mogelijk om een kleine windmolen voor thuis te kopen. Maar welk type windmolen kiest u en wat zijn de voor- en nadelen van een windmolen voor thuis?

Lees verder

Wat is biomassa? De voor- en nadelen van biomassa

Hout, mest, groente- en tuinafval zijn voorbeelden van biomassa. Biomassa is een vorm van duurzame energie, maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Met een energieverbruiksmanager kunt u grip krijgen op uw energieverbruik. Maar, hoe werkt dat? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Kernenergie: hoe zit dat precies?

Kernenergie heeft voor- en tegenstanders. Omdat kernenergie weinig CO2 uitstoot, kan het bijdragen aan de klimaatdoelen. Wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

Sluipverbruik: herkennen en voorkomen

Wist u dat veel elektronische apparaten in uw huis energie verbruiken terwijl ze op stand-by, of zelfs uit staan? Dit heet sluipverbruik. Hoe kunt u sluipverbruik voorkomen?

Lees verder

Welke zonnepanelen kies ik?

Denkt u eraan om zonnepanelen te kopen? Dan wilt u natuurlijk weten welke zonnepanelen u moet kiezen. Welke zonnepanelen zijn het beste voor u?

Lees verder

Energiesector: hoe werkt de energiemarkt?

De energiesector klinkt als een ingewikkelde markt, maar dat is het niet. Een kijkje nemen achter de schermen van de energiemarkt? Geen probleem!

Lees verder

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Groen gas: wat is groen gas?

Groen gas is een onderdeel van groene energie, net zoals groene stroom. Maar wat is groen gas precies? En is vergelijkbaar met CO2 gecompenseerd gas?

Lees verder

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet u ook op welke apparaten u goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in uw huis?

Lees verder

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Bent u bang dat u meer verbruikt nu u veel thuiswerkt? Geen paniek! Met onze tips kunt u gemakkelijk energie besparen met thuiswerken.

Lees verder

Groen dak: wilt u een groen dak maken?

Misschien heef u het wel eens gezien: een sedumdak, of groen dak, op de garage van uw buurman. Is een groen dak iets voor u? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Lees verder

Wat is duurzame energie en wat zijn duurzame energiebronnen?

Wat is duurzame energie? Dat zult u zich vast afvragen. Na het lezen van dit artikel weer u wat de meest duurzame energie is, en wat duurzame bronnen zijn.

Lees verder

Zonnepannen: zonnepanelen in dakpannen

Zonnepannen kopen iets voor u? Hoe zit het met de zonnepannen prijs? Na het lezen van dit artikel weer u waar u op moet letten als u zonnepannen gaat kopen!

Lees verder

Zonuren Nederland: waar leveren zonnepanelen het meeste op?

Zonuren in Nederland: bent u benieuwd waar zonnepanelen het meeste opleveren? Wilt u weten of u in een zonovergoten regio woont? Wij vertellen u graag meer over zonuren in Nederland!

Lees verder

Waterkracht: wat is waterkracht?

Wat is waterkracht? En hoe wordt energie uit waterkracht opgewekt? Meer weten over waterkracht en waterkrachtcentrales? U leest het hier!

Lees verder

Huis elektrisch verwarmen? Zo doet u dat!

Wilt u uw woning elektrisch verwarmen? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden om uw huis te verwarmen met stroom. Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Elektriciteit besparen: tips voor besparen op stroom

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 7 tips om te besparen op elektriciteit!

Lees verder

Water bezuinigen? 10 tips om water te besparen!

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Geen probleem! Op deze pagina leest u 10 tips om water te besparen.

Lees verder

Huis verwarmen zonder verwarming met onze tips!

Uw huis verwarmen zonder de verwarming aan te zetten? Er zijn verschillende manieren om uw huis te verwarmen. Wij geven u graag tips!

Lees verder

Energieneutraal wonen: een energieneutraal huis bouwen

Wat is een energieneutraal huis? En is een energieneutrale woning iets voor mij? Welke stappen neem ik voor een energieneutraal huis? Wij leggen het uit!

Lees verder

Zonnepanelen winter: zo presteren zonnepanelen ook in de winter

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in de winter? Op deze pagina leest u meer over de opbrengst van zonnepanelen in de winter en geven wij u graag tips!

Lees verder

Zonnepanelen kopen: hier moet u op letten

Waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig en aan welke kosten moet u denken? Wij helpen u!

Lees verder

Koel houden in huis: 9x het huis koel houden

De zomers worden ieder jaar een beetje warmer. Houd uw huis koel op warme dagen met deze 9 verkoelende tips.

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas en wat betaalt u ervoor?

Aardgas: u heeft er vast weleens van gehoord. Wat is aardgas eigenlijk, hoe is het ontstaan en wat kost aardgas? U leest het hier!

Lees verder

Wat is stadsverwarming en wat kost stadsverwarming?

Wat is stadsverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Zijn dat vragen waar u graag een antwoord op wilt krijgen? Lees dan snel verder!

Lees verder

Steenkool: een bron van energie

Steenkool is een fossiele brandstof waarmee energie opgewekt wordt. Steenkool is goedkoop, maar slecht voor het milieu.

Lees verder

Aardolie: het zwarte goud

Aardolie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is een fossiele brandstof. Onder andere diesel en benzine worden van aardolie gemaakt.

Lees verder

Energie besparen in de winter

Het wordt kouder en de verwarming gaat aan. We willen het warm hebben, maar geen hoge energierekening. Hoe bespaart u op de energierekening in de winter?

Lees verder

Energie besparen in de zomer

Energie besparen is heel belangrijk in de zomer. Met deze 6 tips bespaart u niet alleen energie, maar ook een mooi bedrag dat u in vakantieplannen steekt.

Lees verder