UnitedConsumers Energie Blog

Zonneboiler of warmtepomp: waar kiest u voor?

Een zonneboiler of warmtepomp, wat gaat het worden? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u weet waar u het beste voor kunt kiezen!

Lees verder

Elektriciteit besparen: 7x besparen op stroom

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 7 tips om te besparen op elektriciteit!

Lees verder

Subsidie energiebesparing: hoe werkt deze energie subsidie?

De subsidie energiebesparing draagt financieel bij aan de verduurzaming van uw huis. Welke regels gelden bij deze energie subsidie? Wij helpen u!

Lees verder

Water besparen: 10 tips om water te besparen

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Geen probleem! Op deze pagina leest u 10 tips om water te besparen.

Lees verder

Elektrisch rijden: de voordelen van elektrisch rijden

Is elektrisch rijden de toekomst? Wie weet! Wij hebben de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor u op een rij gezet. Zo weet u of elektrisch rijden iets voor u is!

Lees verder

Waterkracht: hoe werkt het?

Wat is waterkracht? En hoe wordt energie uit waterkracht opgewekt? Meer weten over waterkracht en waterkrachtcentrales? U leest het hier!

Lees verder

Huis verwarmen zonder verwarming: onze tips!

Uw huis verwarmen zonder de verwarming aan te zetten? Er zijn verschillende manieren om uw huis te verwarmen. Wij geven u graag tips!

Lees verder

Energieneutraal huis: hoe kunt u energieneutraal wonen?

Wat is een energieneutraal huis? En is een energieneutrale woning iets voor mij? Welke stappen neem ik voor een energieneutraal huis? Wij leggen het uit!

Lees verder

Zonnepanelen in de winter

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in de winter? Op deze pagina leest u meer over de opbrengst van zonnepanelen in de winter en geven wij u graag tips!

Lees verder

SDE+ subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie

SDE+ subsidie is bedoeld om productie in duurzame energie te stimuleren. Maar wat is SDE+ subsidie? En hoe draag ik als consument hieraan bij?

Lees verder

Zonnepanelen kopen: hier moet u op letten

Waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig en aan welke kosten moet u denken? Wij helpen u!

Lees verder

Warmte uit huis houden: Hoe houd ik mijn huis koel?

De zomers worden ieder jaar een beetje warmer. Houd uw huis koel op warme dagen met deze 10 verkoelende tips.

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas en wat betaalt u ervoor?

Aardgas: u heeft er vast weleens van gehoord. Wat is aardgas eigenlijk, hoe is het ontstaan en wat kost aardgas? U leest het hier!

Lees verder

Stadsverwarming: wat is het en hoe werkt het?

Wat is stadsverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Zijn dat vragen waar u graag een antwoord op wilt krijgen? Lees dan snel verder!

Lees verder

Steenkool: een bron van energie

Steenkool is een fossiele brandstof waarmee energie opgewekt wordt. Steenkool is goedkoop, maar slecht voor het milieu.

Lees verder

Aardolie: het zwarte goud

Aardolie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is een fossiele brandstof. Onder andere diesel en benzine worden van aardolie gemaakt.

Lees verder

Hoe werkt een windmolen?

Windenergie is een vorm van duurzame energie en wordt opgewekt door windmolens. Maar, hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Lees verder

Energieleverancier kiezen: waar moet u op letten?

Gaat u voor een nieuwe energieleverancier kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wij geven u graag advies!

Lees verder

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Energie besparen: energie besparen doet u zo

Wilt u stroom besparen of gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Bespaartips energie: 11x besparen op gas

Wilt u gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Energie besparen in de winter

Het wordt kouder en de verwarming gaat aan. We willen het warm hebben, maar geen hoge energierekening. Hoe bespaart u op de energierekening in de winter?

Lees verder

Energie besparen in de zomer

Energie besparen is heel belangrijk in de zomer. Met deze 6 tips bespaart u niet alleen energie, maar ook een mooi bedrag dat u in vakantieplannen steekt.

Lees verder