UnitedConsumers & Energie

Wat is duurder: gas of stroom?

Wat is duurder; gas of stroom? En hoe kunt u uw stroom- en gaskosten zo laag mogelijk houden? Wij vertellen u er graag meer over op deze pagina!

Lees verder

Energie vergelijken: hoe kan ik energieprijzen vergelijken?

Energieprijzen vergelijken loont, want zo komt u tot de beste deal. Maar, hoe kunt u het beste energie vergelijken? Wij helpen u met onze tips!

Lees verder

Slimme meter: is een slimme meter verplicht?

Met een slimme meter hoeft u nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe kunt u een slimme meter uitlezen?

Lees verder

Gas besparen: de 14 beste tips om te besparen op gasverbruik

Wilt u gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Besparen met dakisolatie

Besparen met dakisolatie, kan dat? Ja, dat kan zeker! Dakisolatie is niet goedkoop, maar de investering heeft u er snel weer uit. Hoeveel gaat u besparen?

Lees verder

Stroommeter: welke stroommeters zijn er?

De stroommeter houdt nauwkeurig het stroomverbruik in uw woning bij. Maar, welke stroommeters zijn er en welke stroommeter hangt bij u in de meterkast?

Lees verder

Energielabel elektrische apparaten

Het energielabel van apparaten geeft aan hoe energiezuinig een apparaat is. Maar welke informatie vindt u nog meer op het energielabel van apparaten?

Lees verder

Welke cv ketel? Een nieuwe cv ketel kiezen

Cv ketel, hr ketel of hybride cv ketel: welke past het beste bij u? Wij vertellen u waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe cv ketel.

Lees verder

Kernenergie: wat is kernenergie?

Kernenergie heeft voor- en tegenstanders. Omdat kernenergie weinig CO2 uitstoot, kan het bijdragen aan de klimaatdoelen. Wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

Energieleverancier kiezen: welke energieleverancier kiezen?

Gaat u voor een nieuwe energieleverancier kiezen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wij geven u graag advies!

Lees verder

Warmte uit huis houden: zo kunt u het huis koel houden

Uw huis koel houden is wel zo prettig als de temperatuur stijgt. Maar, hoe kunt u de warmte uit huis houden en hoe houd ik mijn huis koel? Wij hebben tips!

Lees verder

Energiezuinige wasmachine en energiezuinige droger? Onze tips!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een energiezuinige droger of wasmachine? En hoe kunt u energie besparen met wassen en drogen? Wij geven u tips!

Lees verder

Opbouw energierekening: uitleg over uw energierekening

Op de energierekening vindt u verschillende bedragen. Maar hoe is de energierekening opgebouwd? Wij geven uitleg over uw energierekeningo

Lees verder

Energie besparen in de winter

Energie besparen én het lekker warm hebben in de winter, kan dat? Ja, dat kan zeker! En wij hebben tips die u daarbij helpen!

Lees verder

Energie besparen in de zomer

Energie besparen kan elke dag, dus ook in de zomer! Wilt u ook energie besparen in de zomer? Dan hebben wij een aantal handige tips voor u!

Lees verder

Airco verwarming: verwarmen met airco

Verwarmen met een airco, kan dat? Ja, dat kan! Met een airco kunt u koelen én verwarmen. Hoe zit dat precies? Wij leggen het aan u uit!

Lees verder

Energieverbruik Quooker

Wat is het stroomverbruik van een Quooker per jaar? En hoe zit het met de energiekosten van een Quooker? Wij hebben het voor u uitgezocht.

Lees verder

Besparen op energie? Dit zijn de beste energie bespaartips!

Wilt u stroom besparen of gas besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven bespaartips voor energie!

Lees verder

Energielabeling: mijn energielabel verbeteren

Energielabel van het huis laat zien hoe zuinig of onzuinig uw huis is. Wat kunt u doen om het energielabel te verbeteren? Wij vertellen u alles over energielabeling.

Lees verder

Energiecontract verhuizing: energiecontract opzeggen bij verhuizing?

Kunt u het beste bij uw energieleverancier blijven of uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen u wat u moet regelen bij uw verhuizing.

Lees verder

Huis isoleren tips: zelf uw huis isoleren of een subsidie aanvragen?

Huis isoleren tips zijn handig voor wie niet direct wil investeren in grote isolatieprojecten. Zelf uw huis isoleren? Wij helpen u een handje.

Lees verder

Energieverbruik inductie: wat is het stroomverbruik van inductie koken?

Wat is het energieverbruik van inductie? Vóór u een energiezuinige inductieplaat aanschaft, wilt u zich natuurlijk goed laten informeren. Wij helpen u een handje!

Lees verder

Gas, water, licht kosten: dit is wat u gemiddeld betaalt

Wat zijn de gemiddelde gas, water, licht kosten per maand? Koopt of huurt u binnenkort een woning? Wij helen u uw gas, water, licht te berekenen.

Lees verder

Windmolen werking: Hoe werkt een windmolen?

Windenergie is een vorm van duurzame energie en wordt opgewekt door windmolens. Maar, hoe werkt een windmolen en hoeveel energie levert een windmolen?

Lees verder

Wat is ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

De ACM is de toezichthouder op de energiemarkt. ACM betekent Autoriteit voor Consument en Markt, maar wat is ACM en wat doet de ACM?

Lees verder

Welke slimme thermostaat kopen?

Slimme thermostaten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, welke slimme thermostaat past bij u? Wij helpen u graag bij uw keuze!

Lees verder

Restwarmte: kan ik restwarmte gebruiken als energiebron?

Restwarmte is een duurzame energiebron. Maar wat is restwarmte en hoe gebruiken we restwaarde? Enkele voorbeelden van restwaarde vindt u hier.

Lees verder

Gasvrij wonen: zó kunt u uw huis gasloos maken!

Gasvrij wonen is beter voor het milieu. Uw huis gasvrij maken kost veel tijd én geld. Benieuwd hoe u uw huis gasvrij kunt maken en wat de kosten zijn?

Lees verder

Aardwarmte: wat is aardwarmte?

Aardwarmte wordt gezien als een duurzame energiebron. Wij leggen aan u uit wat aardwarmte is en hoe het gewonnen wordt.

Lees verder

Energie besparen met een zuinige koelkast en zuinige vriezer

Als er iets is wat niet mag ontbreken in huis, dan zijn dat een koelkast en een vriezer. Maar, hoe kunt u zo zuinig mogelijk omgaan met deze apparaten?

Lees verder

Welkomstbonus energie: uitleg over uw energie welkomstkorting

Wanneer u een energiecontract afsluit, krijgt u vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Windmolen kopen? Een kleine windmolen thuis

Het is mogelijk om een kleine windmolen voor thuis te kopen. Maar welk type windmolen kiest u en wat zijn de voor- en nadelen van een windmolen voor thuis?

Lees verder

Biomassa voor- en nadelen

Hout, mest, groente- en tuinafval zijn voorbeelden van biomassa. Biomassa is een vorm van duurzame energie, maar wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder

Energieverbruiksmanager: weet wat u verbruikt

Met een energieverbruiksmanager kunt u grip krijgen op uw energieverbruik. Maar, hoe werkt dat? Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Sluipverbruik stroom: uw sluipverbruik meten

Wist u dat veel elektronische apparaten in uw huis energie verbruiken terwijl ze op stand-by, of zelfs uit staan? Dit heet sluipverbruik. Hoe kunt u sluipverbruik voorkomen?

Lees verder

Energiesector: hoe werkt de energiemarkt?

De energiesector klinkt als een ingewikkelde markt, maar dat is het niet. Een kijkje nemen achter de schermen van de energiemarkt? Geen probleem!

Lees verder

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

Wanneer kan ik overstappen van energieleverancier? Hoelang van te voren en tot wanneer mag ik overstappen van energie? Wij helpen u!

Lees verder

Groen gas: wat is groen gas en wat is CO2 gecompenseerd gas?

Groen gas is een onderdeel van groene energie, net zoals groene stroom. Maar wat is groen gas precies? En is vergelijkbaar met CO2 gecompenseerd gas?

Lees verder

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet u ook op welke apparaten u goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in uw huis?

Lees verder

Tips om energie te besparen met thuiswerken

Bent u bang dat u meer verbruikt nu u veel thuiswerkt? Geen paniek! Met onze tips kunt u gemakkelijk energie besparen met thuiswerken.

Lees verder

Groen dak: wat zijn de kosten van een groen dak?

Misschien heef u het wel eens gezien: een sedumdak, of groen dak, op de garage van uw buurman. Is een groen dak iets voor u? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

Lees verder

Wat is duurzame energie en wat zijn duurzame energiebronnen?

Wat is duurzame energie? Dat zult u zich vast afvragen. Na het lezen van dit artikel weer u wat de meest duurzame energie is, en wat duurzame bronnen zijn.

Lees verder

Waterkracht: wat is waterkracht?

Wat is waterkracht? En hoe wordt energie uit waterkracht opgewekt? Meer weten over waterkracht en waterkrachtcentrales? U leest het hier!

Lees verder

Huis elektrisch verwarmen? Zo doet u dat!

Wilt u uw woning elektrisch verwarmen? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden om uw huis te verwarmen met stroom. Wij leggen het graag aan u uit!

Lees verder

Elektriciteit besparen: tips voor besparen op stroom

Wilt u stroom besparen? Wij helpen u graag met het treffen van energiebesparende maatregelen en geven 7 tips om te besparen op elektriciteit!

Lees verder

Water besparen? De 10 beste water besparen tips!

Water besparen doet u door bijvoorbeeld korter te douchen. Wilt u meer water besparen tips? Geen probleem! Wij geven u de 10 beste tips om water te besparen.

Lees verder

Goedkoop huis verwarmen? Uw huis verwarmen zonder verwarming

Uw huis verwarmen zonder de verwarming aan te zetten? Er zijn verschillende manieren om uw huis te verwarmen. Wij geven u graag tips!

Lees verder

Energieneutraal wonen: een energieneutraal huis bouwen

Energieneutraal wonen; is dat iets voor u? Een energieneutraal huis heeft zo zijn voordelen en ook u kunt een energieneutraal huis bouwen. Hoe? Wij helpen!

Lees verder

Aardgas: wat is aardgas en wat kost aardgas?

Aardgas: u heeft er vast weleens van gehoord. Wat is aardgas eigenlijk, hoe is het ontstaan en wat kost aardgas? U leest het hier!

Lees verder

Wat is stadsverwarming en wat kost stadsverwarming?

Wat is stadsverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Zijn dat vragen waar u graag een antwoord op wilt krijgen? Lees dan snel verder!

Lees verder

Steenkool: hoe ontstaat steenkool?

Steenkool is een fossiele brandstof waarmee energie opgewekt wordt. Steenkool is goedkoop, maar slecht voor het milieu.

Lees verder

Aardolie: wat is aardolie?

Aardolie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en is een fossiele brandstof. Onder andere diesel en benzine worden van aardolie gemaakt.

Lees verder