Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers & Energie

Verwarming in huis: goedkoop je huis verwarmen

Hoe zorg je voor goedkope verwarming in huis? Door minder gas te gebruiken óf je huis elektrisch verwarmen! We geven tips om slim je huis te verwarmen.

Lees verder

Wat is stadsverwarming en wat kost stadsverwarming?

Wat is stadsverwarming, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Zijn dat vragen waar je graag een antwoord op wilt krijgen? Lees dan snel verder!

Lees verder

Airco als verwarming: kosten verwarmen met airco

Je kunt met een airco koelen én verwarmen. Maar, wat zijn de kosten van verwarmen met een airco? Lees meer over het verbruik van een airco als verwarming.

Lees verder

Gesprongen stoppen verhelpen in 8 stappen

Het kan voorkomen dat je stoppen zijn doorgeslagen. Geen zorgen! Met onze 8 stappen kun je gesprongen stoppen eenvoudig zelf oplossen.

Lees verder

Windmolen kopen? Een kleine windmolen thuis

Wat zijn de kosten van een kleine windmolen thuis, welk type windmolen kies je en wat zijn de voor- en nadelen van een windmolen voor thuis? Lees het hier!

Lees verder

Stap voor stap naar een gasloze woning!

Gasvrij wonen is beter voor het milieu. Je huis gasvrij maken kost veel tijd én geld. Benieuwd hoe je een gasloze woning kunt bouwen en wat de kosten zijn?

Lees verder

Woning isoleren: zo kun je jouw huis isoleren in 3 stappen

Met je huis isoleren bespaar je veel op de energierekening. Maar, hoe doe je dat? Wij vertellen alles over jouw woning isoleren én over de kosten en besparing.

Lees verder

Alles over het verbruik van je laptop, computer, lampen en tv

Wat is het stroomverbruik van je lampen, tv of computer? We zetten het verbruik van elektrische apparaten voor je op een rij en helpen je besparen!

Lees verder

Hoeveel gas en stroom verbruikt de verwarming?

Weten hoeveel verwarming verbruikt? Wij zetten het verbruik van een warmtepomp, cv-ketel én elektrische boiler op een rij.

Lees verder

Subsidie isolatie in 2024

Je krijgt subsidie van de overheid als je je huis isoleert. Maar, wat is de subside voor isolatie in 2024? En hoe kan ik de subsidie aanvragen? Je leest het hier.

Lees verder

Alles over de energiebespaarlening

Wil je jouw huis verduurzamen, maar komt het financieel niet zo goed uit? Dan kan een energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds uitkomst bieden.

Lees verder

Alles over het verbruik van wasmachine en droger

Benieuwd naar wat een droger of wasmachine verbruikt aan stroom en hoe je hier op kunt besparen? Wij delen het verbruik en tips om te besparen!

Lees verder

Alles over duurzame energie

Duurzame energie wordt op een schone manier opgewekt en is beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen. Maar, wat zijn duurzame energiebronnen?

Lees verder

Hoe kan ik zelf elektriciteit opwekken?

Zelf stroom opwekken is goed voor het milieu én je portemonnee! Energie opwekken kan op een aantal manieren. Dit is hoe je zelf elektriciteit kunt opwekken!

Lees verder

Alles over het verbruik in je keuken

In de keuken vind je een hoop apparaten. Maar, wat verbruiken deze keukenapparaten? En hoeveel kost dit verbruik? Lees het hier!

Lees verder

Stroomverbruik meten

Wil je jouw totale stroomverbruik meten? Of wil je jouw stroomverbruik meten per apparaat? Bekijk hier hoe je jouw energieverbruik kunt meten én bijhouden.

Lees verder

kWh berekenen: mijn energieverbruik berekenen in kWh

Ben je op zoek naar een manier om kWh te berekenen? Wij hebben de formule kWh berekenen voor je, ook om watt naar kWh te berekenen. Lees snel verder!

Lees verder

Vaste lasten overzicht: gemiddelde vaste lasten per maand

Met een vaste lasten overzicht krijg je een goed beeld van de gemiddelde uitgaven per maand. Hoe kun je jouw gemiddelde uitgaven per maand verlagen?

Lees verder

Wat is duurder: gas of stroom?

Wat is duurder: gas of stroom? En hoe kun je jouw stroom- en gaskosten zo laag mogelijk houden? Bekijk hier de actuele tarieven voor stroom én gas!

Lees verder

Stroomvreters in huis: wat zijn stiekeme stroomvreters?

Stroomvreters herkennen is het halve werk, zo weet je ook op welke apparaten je goed moet letten. Wat zijn stiekeme stroomvreters in jouw huis?

Lees verder

Hoeveel kost gas, water en licht?

Kosten van gas, water, licht komen maandelijks terug. Benieuwd wat je per maand betaalt voor gas, water en licht? Bekijk de kosten van gas, water en licht!

Lees verder

Hoeveel kWh verbruikt een elektrische auto per jaar?

Per elektrische auto kan het verschillen hoeveel kwh per km deze verbruikt. Wil je weten hoeveel kWh je elektrische auto verbruikt per jaar? Bereken het hier!

Lees verder

Laadpaal thuis: hoe kies ik de beste laadpaal voor thuis?

Wellicht denk je eraan om een laadpaal thuis te plaatsen. Hoe kies ik de beste laadpaal voor thuis? En hoe kun je een laadpaal thuis installeren? Lees het hier!

Lees verder

Gaslek herkennen: wat te doen bij een gaslek?

Ik ruik gas in huis, wat nu? Mogelijk is er sprake van een gaslek in huis. Wij vertellen je hoe je een gaslek kunt herkennen en hoe je een gaslek in huis verhelpt.

Lees verder

Energiebedrijf: de grootste energieleveranciers in Nederland

Je hebt de keuze uit energiemaatschappijen in Nederland. Wat doet een energiebedrijf en hoe kies je voor de beste energiemaatschappij? Wij helpen je graag!

Lees verder

Verhuizen energiecontract: wat te regelen bij een verhuizing?

Kun je jouw bestaande energiecontract meenemen of moet je jouw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen wat te regelen bij het verhuizen!

Lees verder

Welkomstbonus energie: uitleg over jouw energie welkomstkorting

Wanneer je een energiecontract afsluit, krijg je vaak een welkomstkorting. Maar, hoe werkt dat precies? Wij leggen de energie welkomstkorting graag uit!

Lees verder

Hoeveel stroom verbruik ik zonder gas?

Wat is het gemiddeld stroomverbruik zonder gas en hoeveel kun je jaarlijks besparen? Bekijk hier het gemiddelde stroomverbruik zonder gas!

Lees verder

Beste temperatuur in huis: wat is de minimale temperatuur in huis?

Wil je de ideale temperatuur van jouw slaapkamer of woonkamer weten? Wij helpen je om de beste temperatuur in huis te bepalen én geven je 9 bespaartips!

Lees verder

Wanneer mag ik worden afgesloten van gas en stroom?

Soms word je door een energieleverancier van stroom en/of gas afgesloten. Mag je van gas en licht worden afgesloten? En wanneer gebeurt dit? Lees het hier!

Lees verder

Eco-stand van apparaten uitgelegd

Veel apparaten hebben tegenwoording een eco-stand en zijn hierdoor zuiniger in gebruik. Hoe kun je energie besparen met de eco-modus? Lees hier meer!

Lees verder

Wat is ACM (Autoriteit Consument en Markt)?

De ACM is een onafhankelijke toezichthouder en zorgt voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Wat doet de ACM binnen de energiemarkt? Lees het hier.

Lees verder

Gemiddeld stroomverbruik en gemiddeld gasverbruik per jaar

Is het energieverbruik van je huishouden hoger of lager dan het energieverbruik in Nederland? Bereken hier je gemiddeld energieverbruik per jaar.

Lees verder

Sluipverbruik stroom: wat is sluipverbruik?

Wist je dat elektronische apparaten stiekem energie verbruiken terwijl je deze niet gebruikt? Bekijk wat je kunt doen om sluipverbruik stroom te voorkomen.

Lees verder

Wat zegt het energielabel bij elektrische apparaten?

Het energielabel van apparaten is handig om te zien of je energiezuinige apparaten in huis haalt. Maar wat vertelt een energielabel van apparaten je nog meer?

Lees verder

Alles over je stroommeter

Stroommeters meten nauwkeurig hoeveel stroom je in huis verbruikt. Check hier welke stroommeter je hebt én hoe je jouw stroommeter kunt aflezen!

Lees verder

Dit zijn de beste energie bespaartips!

Energie besparen, hoe doe ik dat? We hebben de beste tips om gas, stroom en water te besparen. Lees welke energiebesparende maatregelen passen bij jou!

Lees verder

Wat is de beste slimme thermostaat?

Slimme thermostaten zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, welke slimme thermostaat past bij jou? Wij helpen je graag bij je keuze!

Lees verder

Hoe werkt een slimme meter?

Met een slimme meter hoef je nooit meer zelf de meterstanden door te geven. Wat is een slimme meter? En hoe werkt een slimme meter?

Lees verder