Contact
Mijn UnitedConsumers

Met zonnepanelen uw auto opladen

Met een elektrische auto én zonnepanelen bent u duurzaam bezig! Hoe kunt u uw auto opladen met zonnepanelen? En hoe werkt een slimme laadpaal met zonnepanelen? Wij vertellen het u.

auto opladen met zonnepanelen


 

Auto opladen met zonnepanelen

Uw elektrische auto opladen met zonnepanelen is een goede keuze! De opgewekte stroom uit zonnepanelen is namelijk groene stroom en ideaal om uw elektrische auto duurzaam op te laden. Goed om te weten: u hoeft niet per se overdag uw auto op te laden met zonnepanelen. Ook 's avonds kunt u gebruikmaken van opgewekte stroom dankzij een slimme laadpaal of een thuisbatterij.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig met een elektrische auto?

Als u uw elektrische auto wilt opladen met zonnepanelen, heeft u zo'n 8 zonnepanelen nodig. Deze 8 panelen zijn alleen beschikbaar om uw elektrische auto op te laden. Wilt u de zonnepanelen ook gebruiken voor uw thuisverbruik? Dan heeft u extra zonnepanelen nodig.


 

Laadpaal thuis met zonnepanelen

Bij een laadpaal thuis met zonnepanelen kunt u uw elektrische auto in principe (bijna) gratis opladen. De opgewekte stroom van uw zonnepanelen wordt dan direct gebruikt om uw elektrische auto via de laadpaal thuis op te laden. Bovendien is alle opgewekte stroom bij een laadpaal thuis direct beschikbaar.


 

Slimme laadpaal zonnepanelen

Heeft u een slimme laadpaal? Handig! Een slimme laadpaal checkt namelijk altijd eerst of zonnepanelen uw elektrische auto kunnen opladen. En als uw slimme laadpaal niet voldoende heeft aan de zonne-energie, kunt u uw elektrische auto verder op laten laden met bijvoorbeeld dalstroom.


 

Beste laadpaal met zonnepanelen

In principe kunt u iedere laadpaal gebruiken als u uw auto wilt opladen met zonnepanelen. Soms kan het wel slim zijn om voor een slimme laadpaal te kiezen. Dit type laadpaal heeft namelijk vaak de optie om enkel op te laden als zonne-energie beschikbaar is. Daardoor laadt uw auto met deze laadpaal altijd duurzaam op!


 

Voordelen van elektrische auto opladen met zonnepanelen

Het is erg voordelig om uw zonnepanelen te gebruiken om de auto op te laden. Wij zetten nog even 3 voordelen van een elektrische auto opladen met zonnepanelen voor u op een rij:

  • Dankzij de zonnepanelen kunt u uw auto voordelig of zelfs gratis opladen met groene stroom.
  • Met een eigen laadpaal thuis heeft u altijd de mogelijkheid om uw auto op te laden en bent u niet afhankelijk van publieke laadpalen.
  • Heeft u een thuisbatterij om zonne-energie op te slaan? Ideaal, want zo kunt u ook 's avonds of in de winter uw elektrische auto met zonnepanelen opladen.

Ook interessant voor u
 

laadpaal thuis

Hoeveel kost een laadpaal voor thuis?

> Lees meer

 

laadpalen

Hoe gebruik ik een openbare laadpaal?

> Lees meer

 

kosten zonnepanelen

Dit zijn de kosten om zonnepanelen te plaatsen

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage