Contact
Mijn UnitedConsumers

De beste tips om uw huis te verduurzamen

Denkt u er over uw woning te verduurzamen? Dan is dat een verstandige keuze. Misschien ziet u er een beetje tegenop om uw huis te verduurzamen, en weet u niet zo goed waar u moet beginnen. Het allerbelangrijkste is dat u het stap voor stap aanpakt. Wij geven u graag advies waar u wat aan heeft!

Huis verduurzamen

 

Huis verduurzamen? Wij geven tips

Uw woning verduurzamen is een uitstekend idee! Want door uw huis te verduurzamen, zorgt u ervoor dat uw stookkosten laag blijven, wat resulteert in een lagere energierekening. Een duurzaam huis is daarnaast een goede voorbereiding op een gasloze toekomst! Maar hoe pakt u het verduurzamen van uw huis het beste aan? Wij geven u handige tips!

Tip 1: Verduurzamen woning begint bij isoleren

De allereerste stap naar een duurzame woning is isolatie. Denk hierbij aan gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Door uw woning te isoleren, zorgt u ervoor dat uw woning koel blijft in de zomer en warm in de winter.

Isolatie zorgt dus ook voor een forse besparing op uw energierekening. Zeker als u aan de slag gaat met de isolatie van een jaren 30 woning. Doordat er minder warmte verloren gaat, hoeft uw ketel minder hard te werken om uw woning te verwarmen en warm te houden. Hierdoor daalt ook uw gasverbruik!

> Woning isoleren
> Vloer isolatie
> Jaren 30 woning isoleren

Tip 2: Woning verduurzamen met isolatieglas

Dubbelglas is eigenlijk al niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kunt u namelijk kiezen voor HR++ hoog rendementsglas, of zelfs driedubbele beglazing (HR+++ glas). Door te kiezen voor isolatieglas is kou bij het raam verleden tijd, en zorgt u ervoor dat er echt geen warmte meer verloren gaat.

Daarnaast is isolatieglas ook nog eens geluidsdicht. Dus of u nu een feestje geeft, of aan een luidruchtige weg woont; het geluid wordt door het isolatieglas uitstekend gedempt. 

Tip 3: Huis verduurzamen met een warmtepomp

Is uw cv ketel toe aan vervanging? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar een warmtepomp. Een warmtepomp gebruikt lucht of water (of een andere vloeistof) om via warmte of koude van buiten uw woning én water te verwarmen of te koelen.

U kunt ook kiezen voor een hybride warmtepomp, die wordt gecombineerd met een HR++ cv ketel. Zo kunt u het gehele jaar door uw woning duurzaam verwarmen, en springt uw cv ketel enkel bij wanneer het echt nodig is. Het voordeel van een warmtepomp is dat het enkel elektriciteit verbruikt, en geen gas! In combinatie met zonnepanelen zou u in dat geval dus volledig zelfvoorzienend kunnen worden.

> Huis elektrisch verwarmen
> Energieneutraal huis
> Gasloos wonen

Tip 4: Woning verduurzamen met zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u op een duurzame manier zelf elektriciteit opwekken. Tegenwoordig heeft u de keuze uit verschillende soorten zonnepanelen. Welke u kiest is afhankelijk van uw dak en hoeveel energie u zelf wilt opwekken. Dankzij zonnepanelen bespaart u op uw energierekening, waardoor u meer overhoudt voor een leuker leven.

> Zonnepanelen

Tip 5: Water duurzaam verwarmen met een zonneboiler 

Duurzaam water verwarmen doet u met een zonneboiler. Een zonneboiler warmt water op middels een zonnecollector op het dak. Doordat de zonnecollector zonne-energie opvangt, kan het water duurzaam worden verwarmd.

Het verwarmde water wordt vervolgens opgevangen in een vat, en kan daarna gebruikt worden om heerlijk warm te douchen - of voor de afwas! 

Tip 6: Alternatieven voor verduurzamen

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij verduurzamen van uw woning, maar wist u dat u kunt kiezen voor een kleine windmolen? Met een kleine windmolen kunt u uw eigen windenergie opwekken. Of wat dacht u van en groen dak? Met een groen dak zorgt u ervoor dat uw dak beter is geïsoleerd. Zo blijft uw woning lekker koel in de zomer en blijft de warmte in de winter beter binnen.

Heeft u er ooit aan gedacht om uw woning beter te ventileren, maar wilt u dit wel op een duurzame manier doen? Dat kan met een WTW unit. Een WTW unit zorgt ervoor dat er frisse lucht uw woning binnenkomt, zonder dat hierdoor warmte verloren gaat. Meer weten?

> WTW unit 
> Groen dak
> Kleine windmolen 


 

Kosten verduurzamen woning

Het verduurzamen van een bestaande woning kost aardig wat geld. Zeker als u ervoor kiest een oude woning te verduurzamen. Zo betaalt u volgens Milieu Centraal voor een jaren 80 woning, met een oppervlakte van 125 m2, al zo'n € 80.000,- om de woning energieneutraal te maken. De grootste investering is vaak de warmtepomp om uw woning gasloos te maken. U betaalt voor een warmtepompinstallatie namelijk al zo'n € 5.000,- tot € 25.000,-.

Waardevermeerdering van uw duurzame woning

Door te investeren in het verduurzamen van uw woning, zorgt u ervoor dat uw huis meer waard wordt. Een woning met een energielabel A levert veel meer geld op dan een woning met energielabel F.  


 

Huis verduurzamen én goedkope energie

Uw woning verduurzamen is niet binnen één dag geregeld. Wilt u toch al besparen op uw energierekening? Dan is overstappen naar energie van UnitedConsumers een goed idee! Wij bieden 100% windenergie tegen tarieven met 5% korting. Goed voor het milieu én uw portemonnee!

Bereken mijn besparing

Terug naar boven