Contact
Mijn UnitedConsumers

De beste tips om uw huis te verwarmen

Uw huis verwarmen is fijn, zeker in de winter. Want u wilt toch niet met ijskoude voeten komen te zitten? Om uw huis te verwarmen hoeft u niet per se de verwarming aan te zetten. Er zijn namelijk voldoende andere opties om uw huis comfortabel - en vaak ook duurzaam - te verwarmen.

Verwarmen

 

Huis verwarmen noodzakelijk in Nederland

In Nederland kennen wij helaas geen tropisch klimaat. En om ijskoude voeten te voorkomen, betekent dit dat u uw huis in de winter zal moeten verwarmen. De meeste huizen in Nederland worden verwarmd met een cv ketel en gas. En omdat de gasprijs niet mals is, betekent dit dat uw energierekening grotendeels uit stookkosten bestaat. Hoe kunt u besparen op uw gasverbruik en welke opties zijn er nog meer om uw woning te verwarmen? 


 

Woning verwarmen met de cv ketel

Tegenwoordig zijn er tal van zuinige opties wat betreft de cv ketel, waardoor u enorm op gas kunt besparen. Wat denkt u van een hr ketel? En als u graag gas wilt besparen met uw cv ketel, dan is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Er zijn ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw cv ketel optimaal te houden! 

> Welke cv ketel heb ik nodig?
> Zelf uw cv ketel onderhouden
> Vloerverwarming of radiator?
Zonneboiler & CV


 

Huis elektrisch verwarmen

Wilt u volledig van het gas af? Begrijpelijk. Want door te kijken voor gasloze opties, bent u goed voorbereid op een gasloze toekomst! Met bijvoorbeeld een warmtepomp, infrarood panelen of kleine elektrische verwarmingen kunt u uw woning al prima gasloos verwarmen. Door uw cv ketel te vervangen voor elektrische opties, bespaart u vanzelfsprekend op uw gasverbruik. En dit betekent een aanzienlijk lagere energierekening! Goed voor uzelf en voor het milieu.

> Tips huis elektrisch verwarmen
> Airco als verwarming
> Warmtepomp


 

Overige tips bij het verwarmen van uw woning

Uw woning verwarmen kan op verschillende manieren. In oudere huizen is er echter vaak sprake van onnodig warmteverlies, in zo'n geval bent u eigenlijk voor niets aan het stoken. Hoe kunt u warmteverlies tegengaan? Welke alternatieve manieren zijn er om uw huis te verwarmen zonder verwarming? En hoe werkt stadsverwarming eigenlijk?

> Stadsverwarming
> Tips warmteverlies tegengaan
> Huis verwarmen zonder verwarming


Huis verwarmen en energie besparen?

Een lekker warm huis is fijn, dat draagt namelijk bij aan uw persoonlijke comfort. Waarschijnlijk heeft u nog een cv ketel in huis en daarom kunt u wel wat tips gebruiken om te besparen op uw gasverbruik. Want wat kunt u, naast het installeren van een warmtepomp of het aanschaffen van een elektrisch kacheltje, nog meer doen om uw woning efficient te verwarmen? Wij geven u de beste tips!

Gas besparen tips

Huis verwarmen tips

Terug naar boven