Contact
Mijn UnitedConsumers

Combinatietest kosten vergoeding

De combinatietest is een onderdeel van een pre- en neonatale screening (PNS). Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat de gezondheid van de baby regelmatig wordt gecontroleerd. Met behulp van onderzoeken wordt gekeken of er geen complicaties zijn en ook kunnen eventuele aandoeningen gesignaleerd worden. De combinatietest is zo’n onderzoek. Wij vertellen u meer over de vergoeding van een combinatietest.

Goed om te weten: de vergoeding voor de combinatietest vervalt per 2023. In 2023 wordt de NIPT test wel vergoed.


Combinatietest kosten

De combinatietest kosten kunnen wijzigen. Wilt u weten wat de combinatietest kosten zijn? Dan kunt u het beste kijken op de website van Pre- en Neonatale Screeningen (PNS) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 

Combinatietest kosten vergoeding

De combinatietest wordt alleen door de basisverzekering vergoed wanneer er een medische indicatie is, bijvoorbeeld wanneer u eerder een kindje met een chromosoomafwijking heeft gekregen. Hier is wel het eigen risico op van toepassing. Wilt u graag een combinatietest, maar heeft u geen medische indicatie? Dan betaalt u de kosten van de combinatietest zelf. 

Wat is een combinatietest?

Een combinatietest bestaat uit twee onderzoeken: een bloedonderzoek en een echo. De combinatietest wordt uitgevoerd om te berekenen hoe groot de kans is dat het kindje het Downsyndroom, Edwardssyndroom of Pataussyndroom heeft.

Tijdens de echo wordt een nekplooimeting gedaan, waarbij wordt gekeken naar de dikte van het vocht in de plooi in het nekje van de baby. Met het bloedonderzoek wordt naar de hormoonwaarden van de moeder gekeken. Daarnaast zijn ook de leeftijd van de moeder en de duur van de zwangerschap belangrijk bij het onderzoek. De combinatietest wordt uitgevoerd tussen de 9 en 14 weken van de zwangerschap.


Zorgverlener vinden

Zorgverlener vinden

In de UC Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners bij u in de buurt. Wel zo fijn!

> Vind een zorgverlener

 

UnitedConsumers zorgverzekering door VGZ

Onze zorgverzekeringen

Wij bieden verschillende soorten zorgverzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat bij u past.

> Bekijk zorgverzekeringen

 

Alle vergoedingen

Meer vergoedingen

Verloskundige zorg
Ziekenhuisbevalling
Zwangerschap

 

Terug naar boven