Contact
Mijn UnitedConsumers

Alles over brandstoffen

Auto's en andere motorvoertuigen rijden op verschillende soorten brandstof. Meestal zijn dit fossiele brandstoffen zoals benzine, diesel en lpg. Er zijn echter ook alternatieve vormen van brandstof voor auto’s zoals biobrandstof en waterstof. Op deze pagina lees je alles over brandstoffen.


Welke brandstoffen zijn er?

Verreweg de meeste auto's rijden op benzine of diesel. Dit zijn de meest gangbare brandstoffen. Maar, sommige auto's rijden op LPG, elektriciteit of een andere brandstof. Deze soorten brandstoffen zijn er:


Benzine: E5 en E10

Veel auto's op deze brandstof. We hebben hierin twee soorten: Euro95 (ook bekend als E10) en Super 98 (ook bekend als E5). De voordelen van benzine: je betaalt minder wegenbelasting en je rijdt voordeliger bij korte afstanden.

> Meer over Euro95
> Meer over Super 98

 

Diesel: B7

Diesel zuiniger in gebruik en goedkoper dan benzine. Daarom wordt diesel vaak gekozen als brandstof wanneer men veel kilometers maakt. Aan de pomp kun je diesel herkennen aan de B7-sticker. 

> Meer over diesel
 

 

LPG

LPG (Liquid Petrol Gas) is de goedkoopste brandstof die je kunt tanken. Wel is het zo dat je meer wegenbelasting betaalt met een LPG-auto doordat het verbruik veel hoger ligt dan het verbruik van een diesel- of benzineauto. 

> Meer over LPG
 

 

Zijn premium benzines en diesels beter voor mijn auto?

Ja, in principe zijn premium benzines en diesels beter voor je auto. Premium brandstoffen zijn zwaarder en bevatten additieven: stoffen die bepaalde eigenschappen van de brandstof verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het makkelijker ontsteken, het reinigend werken, een beter octaangetal of een verminderde interne wrijving.

Daarentegen zijn deze premium brandstoffen een stuk duurder dan 'normale' brandstoffen. Het is slim om het instructieboekje van je auto of de dealer om advies te vragen.

> Meer over premium benzines
> Meer over premium diesels


Goedkoop tanken in Nederland

In Nederland kun je met jouw UnitedConsumers tankkaart goedkoop tanken bij ruim 600 tankstations. Je krijgt altijd korting op de adviesprijs. De korting krijg je op alle brandstoffen: benzine, diesel, LPG en premium brandstoffen.

Vraag mijn tankkaart aan