Contact
Mijn UnitedConsumers

Veelgestelde vragen over je mobiele abonnement

Heb je een vraag over je mobiele abonnement, een toestel of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag! Bekijk hieronder de meestgestelde vragen.

Zelf regelen in Mijn UnitedConsumers

abonnement bekijken Bekijk je abonnement

>

termijnbedrag wijzigen Kies nieuw abonnement

>

opgebouwde korting bekijken Bekijk je korting

>

Puck

Vraag het aan Puck

Stel je vraag aan onze chatbot, Puck staat 24/7 voor je klaar! Kom je er niet uit? Dan verbinden we je tijdens openingstijden door met een medewerker.

Chat met Puck

 

Overstappen naar UnitedConsumers

Ook als je prepaid belt kun je gebruik maken van onze goedkope abonnementen. Profiteren van onze voordelen kan wanneer je een nieuw telefoonabonnement afsluit via UnitedConsumers. Je stelt jouw abonnement zelf samen, je kunt je nummer gratis behouden, je betaalt een vast bedrag per maand en je zit nooit zonder beltegoed.

Je huidige abonnement hoeft niet bij UnitedConsumers te zijn afgesloten als je deze via ons wilt verlengen. Je kunt jouw abonnement verlengen als deze binnen nu en vier maanden afloopt of al is verlopen. Twijfel je over de einddatum van je abonnement, neem dan contact op met onze klantenservice. Bij de meeste providers kunnen wij de einddatum voor je opvragen.

Je bestaande abonnement verlengen is heel eenvoudig. Je kiest een nieuw abonnement en selecteert de optie 'verlengen'. Zo meld je je aan voor een abonnement met de voordelen van UnitedConsumers.

Wil je bij dezelfde provider blijven? Vraag dan een abonnementsverlenging aan. Je nummerbehoud wordt in dat geval automatisch voor je geregeld.

Als je jouw telefoonnummer wilt meenemen naar een abonnement bij een nieuwe mobiele provider, kun je nummerbehoud aanvragen. Dit kun je direct bij de aanvraag van een abonnement aangeven.

Abonnement aanvragen

Bij de verlenging van je telefoonabonnement ontvang je geen nieuwe simkaart. Je kunt indien gewenst wel een nieuwe simkaart ontvangen. Stap je over naar een andere provider en behoud je jouw nummer, dan krijg je altijd een nieuwe simkaart.

Het nummer wat je op de simkaart ziet staan, betreft een tijdelijk nummer. Dit komt doordat het nummerbehoud niet op een lege kaart kan plaatsvinden. Je kunt dit zien als een soort barcode. Wanneer het nummerbehoud wordt overgezet, vervalt dit tijdelijke nummer.

Ben je niet overtuigd van je bestelling? Dan kun je deze binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen kosteloos annuleren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Je krijgt dan het herroepingsformulier opgestuurd. Met dit formulier maak je kenbaar dat je de overeenkomst wilt annuleren.

In het geval van annulering krijg je het door jou betaalde bedrag teruggestort. Heb je iets geretourneerd? Dan maken we binnen 14 kalenderdagen het geld aan je over.

Bedenktijd toestel

Je bedenktijd begint één dag na de afleverdatum. De pakketvervoerder koppelt deze datum terug aan UnitedConsumers.

Bedenktijd sim only

Als je alleen een telefoonabonnement aanvraagt (dus zonder toestel), dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract. De provider kan er dan wel voor kiezen om de eventuele kosten voor het gebruik van het abonnement bij jou in rekening te brengen. De tarieven vind je in de offerte op pagina 3.

Bedenktijd abonnement met toestel

Voor een abonnement met mobiele telefoon gelden andere regels. Je bedenktijd begint dan op de dag dat het toestel bij je geleverd wordt.

Retourneren van producten

Bewaar het verzendbewijs van het postkantoor tot je van UnitedConsumers bericht hebt gehad dat het toestel in goede staat is ontvangen. Een retourzending is op eigen risico en de kosten zijn voor jouw rekening. UnitedConsumers is pas verantwoordelijk voor je pakket, zodra we hebben getekend voor ontvangst. We raden je daarom aan het pakket verzekerd en aangetekend te versturen. Zodra het pakket bij ons binnen is, ontvang je een e-mail ter bevestiging.

Voor het terugsturen van producten zijn deze voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van het herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor het retourneren, dan wordt je pakket niet geaccepteerd. We zijn dan helaas genoodzaakt je een rekening te sturen voor het losse toestel.

 

Abonnement

Om na te gaan welk abonnement bij je past, willen we graag weten wat je verbruik is. Hoeveel belminuten en MB heb je per maand nodig? Wie is nu je huidige provider en wie is je thuisprovider voor vast internet?

5GB is op dit moment het gemiddelde. Hoeveel GB je nodig hebt, heeft vooral te maken met je verbruik. Indien je het toestel alleen maar gebruikt voor WhatsApp, social media en af toe wat op te zoeken, heb je aan 5GB voldoende. Gebruik je veel navigatie, stream je muziek of speel je veel spelletjes zonder de wifi, dan heb je meer GB nodig.

Als je huidige contract binnen nu en vier maanden afloopt of reeds is verlopen, kun je jouw abonnement verlengen en gebruikmaken van een van onze aanbiedingen. Je kunt ook profiteren van onze voordelen als je op zoek bent naar een nieuw abonnement met een nieuw nummer.

Providers geven vaak een welkomstkorting aan nieuwe klanten. Als het tijd is om je contract te verlengen, krijg je een verlengingsaanbod. Vaak is dit de scherpe prijs die je al betaalt en krijg je de mogelijkheid om deze te behouden. Je krijgt dan dus niet opnieuw korting. Kies je ervoor om over te stappen naar een andere provider, dan kun je wellicht profiteren van een welkomstkorting. Let er dan wel op dat je waarschijnlijk aansluitkosten moet betalen.

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement, wordt er vaak voor langere tijd een contract aangegaan. Om er zeker van te zijn dat het abonnement op naam van de juiste persoon wordt afgesloten, is verificatie van belang. Je naam en bankrekening moeten overeenkomen met de juiste gegevens.

Ter verificatie van je naam en bankrekening vragen wij je daarom om € 0,01 te betalen via iDeal. Dit is een vereiste voor de identificatie. Op deze manier kunnen wij zowel jouw als onze veiligheid waarborgen.

Je betaalt je telefoonabonnement maandelijks zonder korting aan de provider. Heb je een nieuwe telefoon besteld, dan betaal je eenmalig de kosten voor het toestel en de verzending aan UnitedConsumers. De korting op je abonnement krijg je van ons en wordt maandelijks in je bespaartegoed gestort.

Meer over de korting

 

Toestel

Alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden zijn simlockvrij.

Je hebt standaard 24 maanden fabrieksgarantie op alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden. Val, druk- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie bij dagelijks gebruik van de mobiele telefoon

Je mobiele telefoon werkt niet meer optimaal. Je hoort de persoon aan de andere kant van de lijn maar gedeeltelijk. Of de aan- en uitknop werkt niet meer. Misschien vallen er ineens pixels in het scherm weg. Als je deze beperkingen niet zelf hebt veroorzaakt, kun je binnen twee jaar na aanschaf de bijbehorende fabrieksgarantie claimen.

Defect bij levering

Is je mobiele telefoon defect bij levering? Meld dit zo spoedig mogelijk en binnen vijf werkdagen na ontvangst van het toestel bij onze klantenservice.

Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen verschijnen er eventueel in het display? Zo kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden je per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de eventuele reparatie.

Tip: bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval je deze aan ons moet terugsturen.

De levertijd is van enkele factoren afhankelijk. Zie je bij het toestel 'Direct leverbaar!' vermeld staan? Dan sturen wij het toestel, na je aanvraag en verwerking van je gegevens, binnen twee werkdagen naar jou op. Je hebt dan het toestel binnen no-time in huis!

Zie je 'In bestelling' bij het toestel staan, dan kan het helaas wat langer duren omdat het toestel niet voorradig is. Na je aanvraag en verwerking van je gegevens, bestellen wij direct het toestel voor je. Vervolgens houden wij je per e-mail op de hoogte van de status van de verzending. Zo weet je waar je aan toe bent.

Wij adviseren je dan per e-mail of telefonisch contact op te nemen met onze adviseurs van de klantenservice. Zij kunnen je vervolgens informeren over de juiste vervolgstappen.

Je controleert dit makkelijk en snel via de instellingen van je toestel. Ga naar: Instellingen > Mobiele netwerken > Netwerkmodus. Wil je weten of een bepaald toestel 5G ready is? Wij zetten ze voor je op een rijtje in dit blog.

Inzicht mijn UnitedConsumers

Telefonie regelen in Mijn UnitedConsumers

 • Je mobiele abonnement bekijken
 • Nieuwe deals vergelijken
 • Garantie regelen
   

Inloggen in Mijn UnitedConsumers


 

Toestelkrediet

Als je een nieuw abonnement afsluit met toestel en je betaalt jouw toestel gedurende de looptijd van je contract, dan ga je een toestelkrediet aan met je telefoonprovider. Het toestelkrediet betaal je in 12 of 24 maanden af. Zodra je de laatste termijn hebt betaald, vervallen de kosten voor je toestel en betaal je alleen nog je mobiele telefonie abonnement (bellen/sms/internet).

De Inkomens- en Lastentoets (ILT) is een door de overheid ingestelde controle op de financiële situatie van een consument. Als je een abonnement afsluit waarbij de telefoon meer dan € 250,- kost (dit heet toestelkrediet), wordt er een Inkomens- en Lastentoets uitgevoerd en checken we of je al BKR-registraties hebt staan. Zo kijken we of het voor jou financieel haalbaar is om het abonnement af te sluiten. Bij het invullen van de gegevens is het altijd raadzaam om op het vraagtekentje te klikken achter de opgevraagde gegevens. Hier wordt aangegeven of je alleen jouw inkomen dient op te geven of eventueel ook het inkomen van je partner.

Wanneer je de Inkomens- en Lastentoets hebt ingevuld en deze wordt afgewezen, is het helaas niet mogelijk om een toestel te kopen met toestelkrediet.

Bij het afsluiten van een abonnement met toestel zul je voortaan de bekende waarschuwing “Let op: Geld lenen kost geld” zien. Telefoonproviders zijn wettelijk verplicht deze melding te tonen. Je betaalt echter nooit rente over je toestelkrediet. Of je er nu voor kiest om een toestel in één keer te betalen of gespreid in termijnen, het toestel heeft altijd dezelfde prijs. Welk toestel je ook kiest, de rente is altijd 0%.

Vanaf januari 2017 zijn alle telefoonproviders verplicht om een krediettabel te tonen. Hierin worden de kosten die je betaalt voor het toestel gespecificeerd. Hieronder een voorbeeld van een krediettabel:

Totale toestelkosten Eenmalige betaling Totaal kredietbedrag Termijn-bedrag Duur overeenkomst Debetrentevoet
/JKP
€ 672,00 € 264,00 € 408,00 € 17,00 24 mnd 0%
 • Totale toestelkosten: het bedrag dat het gekozen toestel daadwerkelijk kost.
 • Eenmalige betaling: de eenmalige bijbetaalprijs van het toestel. Deze prijs is afhankelijk van het gekozen abonnement en de looptijd.
 • Totaal kredietbedrag: het maximale toestelkrediet dat de telefoonprovider aanbiedt voor het gekozen toestel. Termijnbedrag x de duur van de overeenkomst.
 • Termijnbedrag: het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor het toestel.
 • Duur overeenkomst: de looptijd waarin je het toestelkrediet afbetaalt. Dit kan 12 of 24 maanden zijn.
 • Debetrentevoer/JKP: het rentepercentage dat je over het toestelkrediet betaalt. Deze is altijd 0%. JKP: Jaarlijks Kosten Percentage.

Het is zeker mogelijk om meerdere toestellen in combinatie met een abonnement op krediet te kopen. Het krediet van de toestellen samen mag niet meer zijn dan € 1000,-. Elk toestel wordt bovendien behandeld als een apart krediet. De telefoonprovider zal bij elk krediet opnieuw je gegevens controleren met een Inkomens- en Lastentoets en een BKR-check.

 

Korting en bespaartegoed

Je krijgt maandelijks, gedurende de hele contractperiode, korting op je goedkope telefoonabonnement. Deze korting storten wij in je bespaartegoed. Je kunt het gespaarde bedrag uit laten keren wanneer jij dat wilt.

Meer informatie over de korting

Wij bieden abonnementen aan van meerdere providers. Sommige van deze abonnementen zijn altijd scherp geprijsd. Op deze abonnementen kunnen wij helaas geen extra korting geven.

Wij schrijven jouw korting maandelijks bij in je bespaartegoed. Je kunt het bedrag vervolgens laten uitkeren op je bankrekening of besteden in onze Kadoshop.

Je betaalt maandelijks je abonnementskosten zonder korting aan de provider. De korting krijg je van UnitedConsumers en kunnen we daarom niet verrekenen met de abonnementskosten. Wij storten jouw korting in je bespaartegoed en dat kun je vervolgens laten uitbetalen op je bankrekening. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

Je kunt jouw bespaartegoed eenvoudig bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. Hier kun je het bedrag uit laten betalen op jouw bankrekening of besteden in onze Kadoshop.

Via Mijn UnitedConsumers kun je op elk moment je bespaartegoed bekijken. Met één druk op de knop kun je het gespaarde bedrag, of een deel ervan, uit laten betalen op je bankrekening. Wanneer je de uitbetaling vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvang je het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op je bankrekening. Je kunt het bedrag ook besteden in onze Kadoshop.

Garantie op je toestel

Op de meeste toestellen heb je een standaard fabrieksgarantie van twee jaar. Houd er rekening mee dat niet ieder mankement of defect onder de garantieregeling valt. Op deze pagina leggen we uit wat wel en niet onder de fabrieksgarantie valt.

Garantie op telefoon claimen

Heb je jouw telefoon bij ons gekocht en valt de schade binnen de garantie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je met het claimen van de garantie bij de fabrikant en bij het eventueel opsturen of regelen van een vervangend toestel.

Contact met UnitedConsumers

Wij staan voor je klaar

Staat je vraag niet op deze pagina? Onze medewerkers helpen je graag!

Neem contact met ons op