Contact
Mijn UnitedConsumers

Veelgestelde vragen over je telefoonabonnement

Heb je een vraag over je mobiele abonnement, een toestel of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag! Bekijk de meestgestelde vragen.


 

Providers

Het nummer wat je op de simkaart ziet staan betreft een tijdelijk nummer, doordat het nummerbehoud niet op een lege kaart kan plaatsvinden. Je kunt dit zien als een soort barcode. Wanneer het nummerbehoud wordt overgezet, vervalt dit tijdelijke nummer.

Wij hebben niet met alle providers een samenwerking en hebben hiervoor een bepaalde selectie gemaakt. Wanneer er door ons nieuwe providers worden aangeboden, kun je deze ook altijd terug vinden op onze website.


 

Abonnementen

Ook als je prepaid belt kun je gebruik maken van onze goedkope abonnementen. Profiteren van onze voordelen kan wanneer je een nieuw telefoonabonnement afsluit via UnitedConsumers. Je stelt jouw abonnement zelf samen, je kunt je nummer gratis behouden, je betaalt een vast bedrag per maand en je zit nooit zonder beltegoed.

Bij ons kun je abonnementen vergelijken, zodat je altijd het abonnement dat het beste bij je past vindt. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. In dat geval kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Je huidige abonnement hoeft niet bij UnitedConsumers te zijn afgesloten als je deze via ons wilt verlengen. Je kunt jouw abonnement verlengen als dit binnen nu en vier maanden afloopt of al is verlopen. Twijfel je over de einddatum van je abonnement, neem dan contact op met onze klantenservice. Bij de meeste providers kunnen wij de einddatum voor je opvragen.

Je bestaande abonnement verlengen is heel eenvoudig. Je kiest een nieuw abonnement en selecteert de optie 'verlengen'. Zo meld je je aan voor een abonnement met de voordelen van UnitedConsumers.

Als je jezelf aanmeldt voor een gsm abonnement via UnitedConsumers, profiteer je van vele voordelen. Je geniet niet alleen van korting op je telefoonabonnement, maar je hebt ook de garantie van een goede kwaliteit en extra service.

Je kunt gebruik maken van een aanbieding voor goedkope abonnementen van UnitedConsumers als je huidige contract binnen nu en vier maanden afloopt of reeds is verlopen. Je kunt ook profiteren van onze voordelen als je op zoek bent naar een nieuw abonnement met een nieuw nummer.

Providers geven vaak een welkomstkorting aan nieuwe klanten. Als het tijd is om je contract te verlengen, krijg je een verlengingsaanbod. Vaak is dit de scherpe prijs die je al hebt en krijg je de mogelijkheid om deze te behouden. Je krijgt dan dus niet opnieuw korting. Kies je ervoor om over te stappen naar een andere provider, dan kun je wellicht profiteren van een welkomstkorting. Let er dan wel op dat je waarschijnlijk aansluitkosten moet betalen.

Alle prijzen zijn inclusief btw. Voor de toestelbundels betaal je geen btw.


 

Simkaart

Alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden zijn simlockvrij.

Bij de verlenging van je telefoonabonnement ontvang je geen nieuwe simkaart. Je kunt indien gewenst wel een nieuwe simkaart ontvangen. Behoud je jouw nummer en stap je over naar een andere provider, dan krijg je altijd een nieuwe simkaart.

Wil je bij dezelfde provider blijven? Vraag dan een abonnementsverlenging aan. Je nummerbehoud wordt in dat geval automatisch voor je geregeld.

Als je jouw telefoonnummer wilt meenemen naar een abonnement met een nieuwe mobiele provider, kun je nummerbehoud aanvragen. Dit kun je direct bij de aanmelding voor een abonnement aangeven.

Abonnement aanvragen

 

Toestel aanvragen en leveren

De levertijd is van enkele factoren afhankelijk. Zie je bij het toestel 'Direct leverbaar!' vermeld staan? Dan sturen wij het toestel, na je aanvraag en verwerking van je gegevens, binnen twee werkdagen naar jou op. Je hebt dan het toestel binnen no-time in huis!

Zie je 'In bestelling' bij het toestel staan, dan kan het helaas wat langer duren omdat het toestel niet voorradig is. Na je aanvraag en verwerking van je gegevens, bestellen wij direct het toestel voor je. Vervolgens houden wij je per e-mail regelmatig op de hoogte van de status van de verzending. En dat is wel zo fijn, want zo weet jij waar je aan toe bent.

Wij adviseren je dan per e-mail of telefonisch contact op te nemen met onze adviseurs van de klantenservice. Zij kunnen je vervolgens informeren over de juiste vervolgstappen.


 

Toestelkrediet

Sluit je een nieuw abonnement af met toestel en betaal je jouw toestel niet direct, maar gedurende de looptijd van je contract? Dan ga je een toestelkrediet aan met je telefoonprovider. Het toestelkrediet betaal je in 12 of 24 maanden af. Zodra je de laatste termijn hebt betaald, vervallen de kosten voor je toestel en betaal je alleen nog je mobiele telefonie abonnement (bellen/sms/internet).

Bij het afsluiten van een abonnement met toestel zul je voortaan de bekende waarschuwing “Let op: Geld lenen kost geld” zien. Telefoonproviders zijn wettelijk verplicht deze melding te tonen. Je betaalt echter nooit rente over je toestelkrediet. Een toestel heeft dezelfde prijs als je deze in één keer betaalt of gespreid in termijnen. Welk toestel je ook kiest, de rente is altijd 0%.

Vanaf januari 2017 zijn alle telefoonproviders verplicht om een krediettabel te tonen. Hierin worden de kosten die je betaalt voor het toestel gespecificeerd.

Totale toestelkosten Eenmalige betaling Totaal kredietbedrag Termijn-bedrag Duur overeenkomst Debetrentevoet
/JKP
€ 672,00 € 264,00 € 408,00 € 17,00 24 mnd 0%
 • Totale toestelkosten: het bedrag dat het gekozen toestel daadwerkelijk kost.
 • Eenmalige betaling: de eenmalige bijbetaalprijs van het toestel. Deze prijs is afhankelijk van het gekozen abonnement en de looptijd.
 • Totaal kredietbedrag: het maximale toestelkrediet dat de telefoonprovider aanbiedt voor het gekozen toestel. Termijnbedrag x de duur van de overeenkomst
 • Termijnbedrag: het maandelijkse bedrag dat je betaalt voor het toestel.
 • Duur overeenkomst: de looptijd waarin je het toestelkrediet afbetaalt. Dit kan 12 of 24 maanden zijn.
 • Debetrentevoer/JKP: het rente percentage dat je over het toestelkrediet betaalt. Deze is altijd 0%. JKP: Jaarlijks Kosten Percentage.

Vraag je een abonnement aan en kies je ervoor om jouw toestel in maandelijkse termijn te betalen? Dan wordt voortaan eerst gecheckt of je kredietwaardig bent. Bij een toestelkrediet van € 250,- of meer krijg je een BKR-registratie. Deze regels gelden voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Het is zeker mogelijk om meerdere toestellen in combinatie met een abonnement op krediet te kopen. Het krediet van de toestellen samen mag niet meer zijn dan € 1000,-. Elk toestel wordt bovendien behandeld als een apart krediet. De telefoonprovider zal bij elk krediet opnieuw je gegevens controleren met een Inkomens- en Lastentoets en een BKR-check.


 

Betaling en contract

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement, wordt er vaak voor langere tijd een contract aangegaan. Om er zeker van te zijn dat het abonnement op naam van de juiste persoon wordt afgesloten, is verificatie van belang. Je naam en bankrekening moeten overeenkomen met de juiste gegevens.

Ter verificatie van je naam en bankrekening vragen wij je daarom om 1 cent te betalen via iDeal. Dit is een vereiste voor de identificatie. Op deze manier kunnen wij zowel jouw als onze veiligheid waarborgen.

Je betaalt je telefoonabonnement maandelijks zonder korting aan de provider. Heb je een nieuwe telefoon besteld, dan betaal je eenmalig de kosten voor het toestel en de verzending aan UnitedConsumers. De korting op je abonnement krijg je van ons en wordt maandelijks in je bespaartegoed gestort.

Meer over de korting

De inkomens- en lastentoets is een door de overheid ingestelde controle op de financiële situatie van een consument. Als je een abonnement afsluit waarbij de telefoon meer dan € 250,- kost (dit heet toestelkrediet), wordt er een Inkomens- en Lasten Toets (ILT) uitgevoerd en checken we of je al BKR-registraties hebt staan. Zo kijken we of het voor jou financieel haalbaar is om het abonnement af te sluiten. Bij het invullen van de gegevens is het altijd raadzaam om op het vraagtekentje te klikken achter de opgevraagde gegevens. Hier wordt aangegeven of je alleen jouw inkomen dient op te geven of ook eventueel het inkomen van je partner.

Wanneer je de inkomens- en lastentoets hebt ingevuld en je wordt afgewezen, is het helaas niet mogelijk om een toestel aanvraag met deze toestelbetaling aan te gaan.


 

Garantie, bedenktijd en retourneren

Je hebt standaard op alle toestellen die vanuit UnitedConsumers geleverd worden, 24 maanden fabrieksgarantie. Val, druk- en waterschade vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Fabrieksgarantie bij dagelijks gebruik van de mobiele telefoon

Je mobiele telefoon werkt niet meer optimaal. De persoon aan de andere kant van de lijn hoor je maar gedeeltelijk. Of de aan- en uitknop werkt niet meer. Misschien vallen er ineens pixels in het scherm weg. Als je deze beperkingen niet zelf hebt veroorzaakt, kun je binnen twee jaar na aanschaf de bijbehorende fabrieksgarantie claimen.

Defect bij levering

Is je mobiele telefoon defect bij levering? Meld dit zo spoedig mogelijk - en binnen vijf werkdagen na ontvangst van het toestel - aan ons.

Omschrijf duidelijk wat het defect inhoudt. Wat is het probleem, wanneer doet dit zich voor en welke meldingen verschijnen er eventueel in het display? Zo kunnen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn. We houden je per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de eventuele reparatie.

Tip: Bewaar altijd de originele verpakking van de telefoon voor het geval je deze aan ons moet terugsturen.

Ben je niet overtuigd van je bestelling? Dan kun je dit binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen kosteloos annuleren.

Bedenktijd toestel

Je bedenktijd begint één dag na de datum van aflevering. De pakketvervoerder koppelt de afleveringsdatum van je toestel terug aan UnitedConsumers.

Bedenktijd sim only

Als je alleen een telefoon abonnement aanvraagt (dus zonder toestel), dan gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract.

Bedenktijd abonnement met toestel

Voor een abonnement met mobiele telefoon gelden andere regels. Je bedenktijd begint niet vanaf de tekening van het contract, maar vanaf de dag na levering van het toestel.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van het herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt je pakket niet geaccepteerd. Je ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Bewaar het verzendbewijs van het postkantoor tot je van UnitedConsumers bericht hebt gehad dat het toestel in goede staat is ontvangen. Retourzending is op eigen risico en de kosten zijn voor jouw rekening.

UnitedConsumers is pas verantwoordelijk voor je pakket, zodra we hebben getekend voor ontvangst. We raden je daarom aan het pakket verzekerd en aangetekend te versturen. Zodra het pakket bij ons binnen is, ontvang je een e-mail ter bevestiging.

Heb je een sim only abonnement waar je binnen de bedenktijd van 14 dagen toch vanaf wilt? Dit is mogelijk. De provider kan er dan wel voor kiezen om de eventuele kosten voor het gebruik van het abonnement bij jou in rekening te brengen. De tarieven vind je in de offerte op pagina 3.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van het herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt je pakket niet geaccepteerd. Je ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Wil je jouw aangevraagde abonnement en/of toestel annuleren? Laat dit dan binnen de bedenktijd van 14 kalenderdagen per e-mail of telefoon aan ons weten. Je krijgt dan het herroepingsformulier opgestuurd. Middels dit formulier maak je kenbaar dat je de overeenkomst wilt annuleren.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van het herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt je pakket niet geaccepteerd. Je ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Volgens de wet Koop op Afstand heb je recht op een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Bij een sim only abonnement gaat de bedenktijd in vanaf ondertekening van het contract.

Heb je een abonnement met toestel besteld? Dan begint de bedenktijd op de dag na ontvangst van het toestel. Je annulering geef je telefonisch of per e-mail door aan onze klantenservice.

Je krijgt vervolgens het herroepingsformulier opgestuurd en stuurt de producten binnen 14 dagen na je annulering terug naar UnitedConsumers.

Voor het terugsturen van producten zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van het herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt je pakket niet geaccepteerd. Je ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.

Het komt voor dat je een bedrag vooruit hebt betaald voor je abonnement en/of het toestel. In het geval van annulering krijg je dit bedrag teruggestort.

Binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de door jou geretourneerde producten, maken we het geld aan je over. Je krijgt je geld terug wanneer de producten op tijd (dus binnen 14 dagen na je annulering) bij ons binnen zijn en wanneer je aan de volgende voorwaarden heeft voldaan:

 • Je hebt het product niet gebruikt.
 • Het product en de fabrieksverpakking zijn niet beschadigd.
 • Je retourneert het product goed verpakt in een stevige doos.
 • Je verstuurt het product inclusief alle accessoires en boekjes.
 • Je verstuurt het product binnen 14 kalenderdagen na de ontvangst van het herroepingsformulier door UnitedConsumers.

Let op: voldoe je niet aan de voorwaarden voor retourzending, dan wordt je pakket niet geaccepteerd. Je ontvangt van ons een rekening voor het losse toestel.


 

Korting en bespaartegoed

Wij schrijven jouw korting maandelijks bij in je bespaartegoed. Je kunt het bedrag vervolgens laten uitkeren op je bankrekening of besteden in onze Kadoshop.

 

De korting ontvang je in een bespaartegoed. Je kunt jouw bespaartegoed eenvoudig bekijken door in te loggen op Mijn UnitedConsumers. Hier kun je het bedrag uit laten keren of besteden in onze Kadoshop.

Via Mijn UnitedConsumers kun je op elk moment je bespaartegoed inzien en beheren. Met één druk op de knop kun je het gespaarde bedrag, of een deel ervan, uit laten keren op je bankrekening. Wanneer je de uitbetaling vóór de 10e van de maand aanvraagt, ontvang je het bedrag tussen de 15e en de 20e van diezelfde maand op je bankrekening.

Je kunt het bedrag ook besteden in onze Kadoshop.

Je betaalt maandelijks je abonnementskosten zonder korting aan de provider. De korting krijg je van UnitedConsumers en kunnen we daarom niet verrekenen met de abonnementskosten. Wij storten jouw korting in je bespaartegoed dat je vervolgens kunt laten uitbetalen op je bankrekening. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

UnitedConsumers is een consumentencollectief. Omdat we samen veel abonnementen afsluiten, krijgen we korting van de providers. Zo profiteer jij van korting op je telefoonabonnement.

Wij bieden abonnementen aan van meerdere providers. Sommige van deze abonnementen zijn altijd scherp geprijsd. Op deze abonnementen kunnen wij helaas geen extra korting geven.


 

Algemene en bijzondere voorwaarden

Naast de algemene voorwaarden, hebben we ook een aantal Bijzondere voorwaarden GSM opgesteld. Bij je bestelling van een sim only abonnement of een telefoon met abonnement, ga je met de volgende voorwaarden akkoord:

Algemene voorwaarden

Bijzondere voorwaarden


Staat je vraag er niet tussen?

Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de adviseurs van onze klantenservice. Zij helpen je graag!

service

Neem contact met ons op