Contact
Mijn UnitedConsumersSim only vergelijken: check de beste sim only deals!

Sim only vergelijken is een goed idee, want je wilt uiteraard verzekerd zijn van de beste deal! Een sim only is een abonnement zonder toestel en daarom relatief goedkoop.

Door verschillende sim only abonnementen te vergelijken, weet je zeker dat je het beste sim only abonnement uitkiest voor jouw persoonlijke situatie. Zo betaal je nooit te veel!

Sim only vergelijken


 • Ruim aanbod aan providers 
   
 • Goedkoop internet en bellen 
   
 • Besparen door lage maandlasten
   

Vergelijk beste sim only


Goedkoopste sim only abonnement vergelijken

Vergelijk sim only eenvoudig in 3 stappen:

Stap 1: Stel je voorkeuren in

Sim only vergelijken begint met het instellen van je voorkeuren. Hoeveel GB data wil je, hoeveel belminuten en sms'en moet je sim only abonnement bevatten en wat is jouw budget? Verschuif de oranje gekleurde bol op de groene schuifbalk om je voorkeur in te stellen.

Stap 2: Vergelijk het aanbod

Je krijgt nu aanbiedingen te zien bij het sim only abonnement dat het beste bij jou past. Nu is het tijd om de goedkoopste sim only abonnementen te vergelijken! Kies nu de provider van jouw keuze. 

Stap 3: Het beste sim only abonnement kiezen

De beste sim only deal gevonden? Na het vergelijken van je sim only abonnement, kun je het sim only abonnement afsluiten. Kies je contractduur, selecteer je bundel en plaats deze in je winkelwagen. Wij sturen je direct een bevestiging van de aanvraag en laten je weten wanneer deze is goedgekeurd. 


lucy smartphone expert

tip van onze expert Goed om te weten...

"Loopt jouw huidige abonnement binnen 4 maanden af? Dan kun je eenvoudig overstappen van provider. Je nieuwe sim only abonnement gaat in wanneer je huidige afloopt. Daarbij behoud je jouw eigen nummer."

Lucy Maduro - Telecom expert


Waarom sim only vergelijken?

Na een paar klikken weet je of jouw mobiele abonnement goedkoper kan. Zo kun je al snel tientallen euro's per jaar besparen. Klaar met sim only vergelijken? Nu kun je kiezen tussen overstappen van provider of sim only verlengen bij je huidige provider. De keuze is aan jou: welke provider heeft het goedkoopste sim only abonnement dat bij jouw wensen past?

Tip: wil je niet wachten met een nieuw sim only abonnement vergelijken? Bij sommige providers kun je maandelijks sim only opzeggen. Ga na of dit ook voor jouw sim only abonnement geldt.

Wanneer sim only vergelijken?

Sim only vergelijken is slim op het moment dat je een nieuw, goedkoper abonnement zoekt bij je huidige toestel. Een andere mogelijkheid: je hebt net een nieuw los toestel aangeschaft óf je bent dit van plan. Ook dan is een goedkoop sim only abonnement iets voor jou!

Let op: je mobiele telefoon moet simlockvrij zijn, om over te kunnen stappen naar een sim only abonnement van een andere provider.


Sim only vergelijken bij UnitedConsumers

Voor sim only vergelijken zit je goed bij UnitedConsumers. Je profiteert namelijk van scherpe deals via de beste providers, extra korting en wij regelen kosteloos het nummerbehoud bij je nieuwe sim only abonnement!

award

Altijd de beste deal

Wij vergelijken van alle providers de goedkoopste sim only abonnementen. Zo betaal je nooit te veel!

 

duim

Gratis nummerbehoud

Eenvoudig een nieuw sim only abonnement afsluiten én je nummer behouden? Wij regelen het voor je!

 

munten

Elke maand korting

Vergelijk een sim only abonnement én profiteer van maandelijkse korting tot € 60,00 per jaar.


Sim only vergelijken provider

Bij ons kun je voordelige abonnementen bij je nieuwe smartphone vergelijken. Door ons ruime aanbod van de beste providers vind je altijd een abonnement dat aansluit op jouw voorkeuren en budget!

Tip: heb je bij het vergelijken van onze smartphones een keuze gemaakt? Dan vind je aan de linkerzijde van de pagina een menu, waarop je een providerkeuze kunt aanvinken. Vergelijk zo verschillende abonnementen bij je telefoon, bij de provider van jouw keuze.

Providers vergelijken

De grootste providers zijn Odido, KPN en Vodafone. Deze maken gebruik van een eigen netwerk, en bieden een snelle en stabiele verbinding met een goede dekking:

 

odido

kpn

vodafone

Internetsnelheid* 10, 300, 600 of 1.000 Mbit/s 500 Mbit/s 1.000 Mbit/s
Databundel 2, 10 of 15 GB
Onbeperkt
3, 12 of 20 GB
Onbeperkt
2,5 of 10, 20 of 50 GB
Onbeperkt
Looptijd 12 of 24 maanden 1, 12 of 24 maanden 12 of 24 maanden

* Goed om te weten: het gaat om de maximale snelheid die gehaald kan worden. De werkelijke snelheid ligt vaak lager.

pijltje

De volgende providers maken gebruik van het netwerk van KPN, Odido of Vodafone. Deze bieden vaak extra voordelige sim only abonnementen aan:

 

ben

youfone

lebara

Netwerk Odido KPN KPN
Internetsnelheid 200 of 300 Mbit/s 200 Mbit/s 75 of 150 Mbit/s
Databundel 2, 5, 10, 15 of 20 GB 15 of 20 GB 10, 15 of 20 GB
Looptijd 1, 12 of 24 maanden 12 of 24 maanden 1 of 24 mnd

* Goed om te weten: het gaat om de maximale snelheid die gehaald kan worden. De werkelijke snelheid ligt vaak lager.

pijltje


Veelgestelde vragen over sim only vergelijken

Ja, dat kan vanaf vier maanden voor het einde van jouw huidige contract. Heb je al een abonnement met of zonder toestel? Je kiest gemakkelijk voor een nieuw sim only abonnement met de bundel die je wenst. Én neem je huidige telefoonnummer gratis mee naar je nieuwe abonnement. Je kunt dus direct starten met sim only vergelijken!

Abonnement verlengen

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor jouw abonnement. De goedkoopste sim only vergelijken is dus een goed idee. Hoe doe je dat? We geven je een aantal tips:

 • Tip 1: Check de (actie)voorwaarden van de provider van jouw keuze. Mogelijk betaal je tijdelijk geen aansluitkosten óf profiteer je van andere voordelen als je nu overstapt.
 • Tip 2: Kies een bundel die niet te klein is. Als je de bundel opmaakt en data of belminuten tekort komt, betaal je bij veel providers hogere buitenbundelkosten. Het is dus voordeliger om een iets grotere bundel te kiezen.
 • Tip 3: Kies voor een lange looptijd. Als je voorlopig niet van plan bent om over te stappen naar een andere provider, dan is een sim only abonnement van twee jaar het meest voordelig.

Sim only vergelijken

Als je naar het buitenland gaat, wil je uiteraard ook jouw sim only onbeperkt internet abonnement benutten. Binnen de EU kun je in de meeste landen gewoon jouw bundel gebruiken zoals je dat gewend bent, zonder dat je bij hoeft te betalen. In landen die niet bij de EU horen, heb je echter wel te maken met extra kosten voor roaming

Let echter wel op het feit dat de meeste providers andere regels hanteren voor het gebruik van onbeperkt internet in het buitenland. Vaak zit hier namelijk een datalimiet aan. Verbruik je meer data? Dan moet je bijbetalen. Wij adviseren je daarom altijd, voordat je op reis gaat, bij jouw provider na te vragen of je een datalimiet in het buitenland hebt en wat deze limiet is.

Dat hangt van jouw dataverbruik af. Als je af en toe een bericht stuurt of iets opzoekt in de browser, heb je wellicht al genoeg aan 5GB of minder. Als je muziek of series streamt, dan loopt jouw dataverbruik flink op. In dit geval is het slim om te kiezen voor veel GB's of onbeperkt internet.

Vergelijk sim only databundels

Met een onbeperkt bellen sim only abonnement kun je onbeperkt bellen, maar let op dat hierbij wel een Fair Use Policy geldt. Het is dus niet de bedoeling dat je 24 uur per dag belt. Maar bij normaal gebruik blijf je gemakkelijk binnen de grenzen van deze Fair Use Policy.

In de praktijk is onbeperkt bellen vooral rendabel voor zakelijke bellers. Bedrijven bellen over het algemeen meer dan particulieren, waardoor ze met een sim only abonnement voor onbeperkt bellen de onvoorspelbare variabele kosten uitschakelen en een vast, laag maandtarief krijgen. 

Hetzelfde geldt voor een sim only abonnement met onbeperkt internet. De Fair Use Policy voorkomt dat je bijvoorbeeld dag en nacht films downloadt. Bij normaal gebruik hoef je je daar geen zorgen om te maken en gedraagt jouw sim only zich als een abonnement met onbeperkt internet en onbeperkte belminuten.

Je ontvangt bij je nieuwe sim only abonnement een simkaart, die je plaatst in de telefoon waarop je het abonnement gaat gebruiken. Veel nieuwe telefoons hebben daarnaast een eSIM, dit is de digitale opvolger van de (nano)simkaart. Deze is ingebouwd in het toestel zelf, waardoor je geen fysieke simkaart in jouw toestel hoeft te plaatsen.

Ik heb een andere vraag