Contact
Mijn UnitedConsumers

Nummerbehoud

Wanneer u gaat overstappen naar een andere provider, dan wilt u dat natuurlijk mét nummerbehoud. Overstappen met nummerbehoud kan altijd bij het afsluiten van een abonnement bij UnitedConsumers. Bovendien is nummerbehoud snel én gemakkelijk geregeld!

Abonnement verlengen bij huidige provider

Of u nu overstapt naar Odido of Vodafone; nummerbehoud is natuurlijk erg belangrijk! Vaak kunt u vanaf drie of twee maanden vóór uw abonnement afloopt overstappen.

Wij vertellen u graag hoe u kunt overstappen naar een andere provider mét nummerbehoud via UnitedConsumers!

Overstappen met nummerbehoud


 • Bespaar tot € 60,00 per jaar
   
 • Korting op de providerprijs
   
 • Onafhankelijk vergelijken
   
 • Prijswinnende klantenservice
   

Ga direct naar


 

Overstappen naar andere provider met nummerbehoud

U wilt graag overstappen naar een andere provider met nummerbehoud. Begrijpelijk, want zo hoeft u uw nummer nergens te veranderen! Nummerbehoud aanvragen kan bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Uw nieuwe provider zorgt er dan voor dat het oude contract wordt opgezegd en dat uw telefoonnummer wordt overgezet naar het nieuwe abonnement.

Belangrijk! Vergeet dus niet 'nummer behouden' aan te vinken tijdens het regelen van uw overstap! 

Overstappen met nummerbehoud


 

Overstappen met nummerbehoud: dat zit zo

Als u een abonnement heeft dat binnen twee maanden afloopt, kunt u overstappen - met nummerbehoud - naar een andere provider. Ook als u liever bij dezelfde provider blijft, en u uw contract wilt verlengen, kunt u dit doen met nummerbehoud!

Bovendien maakt het voor het aanvragen van nummerbehoud niet uit of u een telefoon met abonnement of een sim only abonnement kiest. Het enige wat u hoeft te doen is tijdens de aanvraag aangeven dat u uw nummer wilt behouden. Wij vragen dan voor u nummerbehoud aan. Wel zo fijn, dus!

In de meeste gevallen is nummerbehoud gratis. Mocht het zijn dat er toch kosten aan zijn verbonden, dan wordt dit duidelijk op onze website en op de offerte vermeld.

Wat is belangrijk bij nummerbehoud?

Bij het overstappen met nummerbehoud zijn een aantal aspecten van belang. We geven u graag de volgende tips:

 • Nummerbehoud betekent niet dat al uw gegevens automatisch worden overgenomen. Kopieer daarom belangrijke gegevens van uw oude simkaart naar uw nieuwe simkaart, zodat u geen gegevens verliest.
 • Zeg uw huidige contract niet zelf op. U loopt dan het risico uw huidige nummer te verliezen.

 

Nummerbehoud aanvragen in 3 stappen

Overstappen met nummerbehoud werkt heel eenvoudig en is in een paar stappen te regelen:

Stap 1: Sluit een nieuw telefoonabonnement af en kies hierbij voor de mogelijkheid van nummerbehoud.
Stap 2: Uw nieuwe provider, bijvoorbeeld Odido of Vodafone, vraagt nummerbehoud bij uw huidige provider aan en zegt uw huidige abonnement op.
Stap 3: U ontvangt een nieuw telefoonabonnement met hetzelfde telefoonnummer; nummerbehoud is succesvol geweest!

Let op: Zeg uw oude abonnement nooit zelf op. U loopt dan namelijk de kans om uw telefoonnummer te verliezen. Heeft u uw oude contract al wel opgezegd? Neem dan contact op met onze klantenservice.


 

Nummerbehoud en bereikbaarheid

Zorg dat u de nieuwe simkaart bij de hand heeft op de dag van uw abonnementswijziging, zodat u deze direct in uw telefoon kunt plaatsen. Zodra het oude abonnement is beëindigd, bent u immers niet meer bereikbaar via uw oude simkaart. Of dit het geval is, kunt u snel zien. Dan verschijnt namelijk de boodschap ‘geen signaal’ op het scherm van uw telefoon.

Als u de nieuwe simkaart in uw smartphone heeft geplaatst, kunt u meestal meteen weer bellen en gebeld worden. Is dit niet het geval? Zet uw telefoon dan uit en na een tijdje weer aan. Onze ervaring is dat u dan gewoon weer bereikbaar bent. Het kan echter zo zijn dat u de puk code in moet voeren. Zorg dat u deze bij de hand heeft!