Nummerbehoud bij een nieuw gsm abonnement

Vindt u het handig om uw eigen telefoonnummer te behouden? Nummerbehoud bij een nieuw abonnement met toestel of een sim only abonnement is bij UnitedConsumers altijd mogelijk. Loopt uw huidige abonnement bijna af? U regelt uw nummerbehoud gemakkelijk en snel en u hoeft uw oude abonnement niet zelf op te zeggen. Goed voor elkaar.

Goedkope abonnementen

Nummerbehoud aanvragen voor nieuw abonnement

Er zijn verschillende mogelijkheden voor nummerbehoud (nummerportering). Heeft u een abonnement dat binnen twee maanden afloopt? Dan kunt u nummerbehoud aanvragen voor een nieuw abonnement bij iedere provider. Nummerbehoud vanaf prepaid is altijd mogelijk. Als u nu een abonnement heeft en bij dezelfde provider wilt blijven kunt u uw nummer behouden in de vorm van een abonnementsverlenging.

Nummerbehoud aanvragen snel geregeld

U wilt nummerbehoud aanvragen. Dit kunt u bij de aanvraag van uw nieuwe abonnement regelen. Het maakt niet uit of u een telefoon met abonnement of een sim only abonnement aanvraagt. Het enige wat u hoeft te doen is bij uw online aanvraag aan te geven dat u uw mobiele nummer wilt meenemen. Wij regelen vervolgens de aanvraag voor overzetting van uw mobiele nummer naar uw nieuwe gsm abonnement.

Gratis nummerbehoud

In de meeste gevallen is nummerbehoud gratis. Mocht het zijn dat er toch kosten aan zijn verbonden, dan wordt dat duidelijk op onze website en op de offerte vermeld.

Wat is belangrijk bij nummerbehoud?

Bij de aanvraag van nummerbehoud zijn een aantal aspecten van belang. We geven u graag de volgende tips en adviezen mee.

  • Zeg uw huidige contract niet zelf op.
  • Heeft u gegevens op uw simkaart opgeslagen?
  • Wat zijn de mogelijkheden van nummerbehoud?
  • In het geval van sim only: is mijn telefoon simlock vrij?

Zeg uw huidige contract niet zelf op

Uw nieuwe provider zorgt voor de aanvraag van nummerbehoud vanaf uw oude provider. Dit is voor uw oude provider het teken dat u uw oude abonnement wilt stopzetten. De stopzetting van uw oude abonnement zal automatisch worden geregeld. Zeg uw contract dan ook niet zelf op. U loopt dan kans om uw nummer te verliezen. Indien u uw oude contract al heeft opgezegd, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nummerbehoud bij sim only: telefoon simlock vrij?

Indien u kiest voor sim only met nummerbehoud, is het goed vooraf te controleren of uw gsm simlock vrij is. Mocht dit niet zo zijn dan werkt de nieuwe simkaart niet in uw telefoon, ook als het een nieuwe simkaart van hetzelfde netwerk betreft. U kunt ervoor kiezen om uw toestel simlock vrij te maken. Maar u kunt ook een abonnement met telefoon en nummerbehoud afsluiten.

Oude simkaart kopiëren naar uw toestel

Het is mogelijk dat u een groot deel van uw telefoonboek op uw simkaart heeft staan. Of misschien wel uw hele telefoonboek. Bij uw nieuwe abonnement krijgt u ook een nieuwe simkaart. Daarom doet u er goed aan uw contactenlijst en eventueel andere informatie van uw simkaart over te schrijven. Uiteraard kunt u deze informatie ook kopiëren naar uw toestel. In de handleiding van uw telefoon staat omschreven hoe dit werkt.

Bereikbaarheid tijdens nummerportering

Als u uw nieuwe simkaart in huis hebt, is het handig om deze op de dag van nummerportering bij u te houden. Op het moment dat uw oude abonnement afloopt, kunt u namelijk direct de nieuwe simkaart in uw toestel plaatsen.

Het overzetten van telefoonnummers gebeurt op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur. Plaats de nieuwe simkaart pas als de oude niet meer werkt. Zodra uw huidige abonnement is afgelopen, ziet u de boodschap ‘Geen signaal’ op uw scherm staan. U kunt dan uw nieuwe simkaart in het toestel doen. Meestal kunt u direct bellen en gebeld worden, maar zo niet, dan bent u hooguit een paar uur niet bereikbaar. Zet uw telefoon uit en na een tijdje weer aan. Grote kans dat u dan gewoon weer bereikbaar bent.

Lees ook

Garantie mobiele telefoon
Smartphone vergelijken
Abonnement aanvragen
Abonnement verlengen
Abonnement opzeggen
Telefoon verzekeren
Simlock