Waar bent u naar op zoek?

Nummerbehoud

Vindt u het handig om uw eigen telefoonnummer te behouden als u overstapt van provider? Nummerbehoud bij een nieuw abonnement met toestel of een sim only abonnement is bij UnitedConsumers altijd mogelijk. Loopt uw huidige abonnement bijna af? U regelt uw nummerbehoud gemakkelijk en hoeft uw oude abonnement niet zelf op te zeggen.

Overstappen andere provider met nummerbehoud

U wilt graag veranderen van telefoonprovider en/of -abonnement, maar u wilt wel uw huidige mobiele telefoonnummer behouden. Vraag dan bij het afsluiten van een nieuw abonnement nummerbehoud aan. Uw nieuwe provider zorgt er dan voor dat het oude contract wordt opgezegd en dat uw telefoonnummer overgezet wordt naar het nieuwe abonnement.

Nieuw abonnement met nummerbehoud

Nummerbehoud aanvragen

Als u een abonnement heeft dat binnen twee maanden afloopt, kunt u nummerbehoud aanvragen voor een nieuw abonnement. U kunt uw nieuwe telefoonabonnement afsluiten bij een andere provider. Blijft u liever bij dezelfde provider? Dan kunt u uw nummer behouden in de vorm van een abonnementsverlenging.

Voor het aanvragen van nummerbehoud maakt het niet uit of u een telefoon met abonnement of een sim only abonnement heeft. Het enige dat u hoeft te doen is bij uw online aanvraag aan te geven dat u uw huidige mobiele nummer wilt meenemen naar uw nieuwe abonnement. Wij regelen vervolgens de aanvraag voor overzetting van uw mobiele nummer naar uw nieuwe abonnement.

In de meeste gevallen is nummerbehoud gratis. Mocht het zijn dat er toch kosten aan zijn verbonden, dan wordt dat duidelijk op onze website en op de offerte vermeld.

Hoe werkt nummerbehoud?

Overstappen met nummerbehoud werkt heel eenvoudig en is in een paar stappen te regelen:

  1. Sluit een nieuw telefoonabonnement af en kies hierbij voor de mogelijkheid van nummerbehoud
  2. Uw nieuwe provider vraagt het nummerbehoud bij uw huidige provider aan en zegt uw huidige abonnement voor u op
  3. U ontvangt een nieuw telefoonabonnement met hetzelfde telefoonnummer

Let op: Zeg uw oude abonnement nooit zelf op. U loopt dan namelijk de kans om uw telefoonnummer te verliezen. Heeft u uw oude contract al wel opgezegd? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is belangrijk bij nummerbehoud?

Bij de aanvraag van nummerbehoud zijn een aantal aspecten van belang. We geven u graag de volgende tips en adviezen mee:

  • Kopieer belangrijke gegevens van uw oude simkaart naar uw nieuwe simkaart zodat u geen gegevens verliest
  • Controleer of uw smartphone simlock vrij is. Dan weet u of uw nieuwe simkaart in uw huidige toestel kan
  • Zeg uw huidige contract niet zelf op. U loopt dan het risico uw huidige nummer te verliezen

Bereikbaarheid bij nummerbehoud

Zorg dat u de nieuwe simkaart bij de hand heeft op de dag van uw abonnementswijziging, zodat u deze direct in uw telefoon kunt plaatsen. Zodra het oude abonnement is beëindigd, bent u immers niet meer bereikbaar via uw oude simkaart. Of dit het geval is, kunt u snel zien. Dan verschijnt namelijk de boodschap ‘geen signaal’ op het scherm van uw telefoon.

Als u de nieuwe simkaart in uw smartphone heeft geplaatst, kunt u meestal meteen weer bellen en gebeld worden. Is dit niet het geval? Zet uw telefoon dan uit en na een tijdje weer aan. Onze ervaring is dat u dan gewoon weer bereikbaar bent.