Contact
Mijn UnitedConsumers

Nummerbehoud

Wanneer je gaat overstappen naar een andere provider, dan wil je dat natuurlijk mét nummerbehoud. Overstappen met nummerbehoud kan altijd bij het afsluiten van een abonnement bij UnitedConsumers. Bovendien is nummerbehoud snel én gemakkelijk geregeld!

Wij vertellen je graag hoe je kunt overstappen naar een andere provider mét nummerbehoud via UnitedConsumers!

Overstappen met nummerbehoud


 • Onafhankelijk vergelijken
   
 • Korting tot € 60,00 per jaar
   
 • Prijswinnende klantenservice
   


 

Overstappen naar andere provider met nummerbehoud

Je wilt graag overstappen naar een andere provider met nummerbehoud. Begrijpelijk, want zo hoef je jouw nummer nergens te veranderen! Nummerbehoud aanvragen kan bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Jouw nieuwe provider zorgt er dan voor dat het oude contract wordt opgezegd en dat jouw telefoonnummer wordt overgezet naar het nieuwe abonnement.

Belangrijk! Vergeet dus niet 'nummer behouden' aan te vinken tijdens het regelen van je overstap! 

Overstappen met nummerbehoud


 

Overstappen met nummerbehoud: dat zit zo

Als je een abonnement hebt dat binnen vier maanden afloopt, kun je overstappen naar een andere provider met nummerbehoud. Ook als je liever bij dezelfde provider blijft, en je jouw contract wilt verlengen, kun je dit doen met nummerbehoud!

Bovendien maakt het voor het aanvragen van nummerbehoud niet uit of je een telefoon met abonnement of een sim only abonnement kiest. Het enige wat je hoeft te doen is tijdens de aanvraag aangeven dat je jouw nummer wilt behouden. Wij vragen dan voor jou nummerbehoud aan. Wel zo fijn, dus!

In de meeste gevallen is nummerbehoud gratis. Mocht het zijn dat er toch kosten aan zijn verbonden, dan wordt dit duidelijk op onze website en op de offerte vermeld.

Wat is belangrijk bij nummerbehoud?

Bij het overstappen met nummerbehoud zijn een aantal aspecten van belang. We geven je graag de volgende tips:

 • Nummerbehoud betekent niet dat al jouw gegevens automatisch worden overgenomen. Kopieer daarom belangrijke gegevens van je oude simkaart naar je nieuwe simkaart, zodat je geen gegevens verliest.
 • Zeg je huidige contract niet zelf op. Je loopt dan het risico jouw huidige nummer te verliezen.

 

Nummerbehoud aanvragen in 3 stappen

Overstappen met nummerbehoud werkt heel eenvoudig en is in een paar stappen te regelen:

Stap 1: Sluit een nieuw telefoonabonnement af en kies hierbij voor de mogelijkheid van nummerbehoud.
Stap 2: Jouw nieuwe provider, bijvoorbeeld Odido of Vodafone, vraagt nummerbehoud bij je huidige provider aan en zegt je huidige abonnement op.
Stap 3: Je ontvangt een nieuw telefoonabonnement met hetzelfde telefoonnummer; nummerbehoud is succesvol geweest!

Let op: zeg jouw oude abonnement nooit zelf op. Je loopt dan namelijk de kans om je telefoonnummer te verliezen. Heb je jouw oude contract al wel opgezegd? Neem dan contact op met onze klantenservice.


lucy smartphone expert

\weten Goed om te weten...

"Het nummerbehoud gaat tegelijk met jouw nieuwe abonnement in. Vergeet daarom niet om op de ingangsdatum van simkaart te wisselen: je bent dan via je nieuwe provider bereikbaar op je eigen nummer."

Lucy Maduro - Telecom expert


Veelgestelde vragen over nummerbehoud

Het nummerbehoud gaat in op de ingangsdatum van je nieuwe mobiele abonnement. Deze ingangsdatum van het nummerbehoud kun je wijzigen, als een andere datum je beter uitkomt. Neem hierover contact met ons op.

Neem contact op

Heb je nummerbehoud aangevraagd, maar wil je toch liever een nieuw telefoonnummer? Neem dan contact met ons op. Nummerbehoud annuleren is vaak mogelijk, mits jouw nummer nog niet naar je nieuwe provider is overgezet.

Neem contact op

In enkele gevallen kan jouw nummerbehoud aanvraag worden afgewezen. Wanneer je huidige abonnement nog langer dan vier maanden duurt, kan je huidige provider bijvoorbeeld besluiten om jouw nummerbehoud aanvraag af te wijzen. Mocht dit het geval zijn, dan stellen we je hiervan op de hoogte.