Contact
Mijn UnitedConsumers

Sim only abonnement: wat is sim only en hoe werkt het?

Een sim only abonnement afsluiten is een uitstekende keuze! Zeker als u al beschikt over een goede telefoon die nog wel even meegaat - of nog maar kort geleden een nieuw los toestel heeft gekocht.

U doet er goed aan verschillende sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. Maar voor u begint, is het verstandig om te bedenken hoeveel internet en belminuten u wilt. Zo sluit u namelijk een sim only abonnement af dat perfect bij u past!

Bij UnitedConsumers weet u bovendien zeker dat u nooit te veel betaalt. Wij hebben altijd goede aanbiedingen, waardoor u meer overhoudt voor de leuke dingen in het leven!

Sim only abonnement afsluiten


  • Goedkoop internet en bellen 
     
  • Ruim aanbod aan providers 
     
  • Besparen door lage maandlasten
     

Sim only kiezen


Wat is sim only?

Een sim only is een telefoonabonnement waarbij u enkel abonnementskosten betaalt (bellen, sms’en en/of internet). U betaalt in dat geval dus geen kosten voor het toestel. Een sim only abonnement is daardoor vaak goedkoper dan een abonnement met telefoon. 

Bij het afsluiten van een sim only abonnement ontvangt u vaak een nieuwe simkaart, maar in sommige gevallen kunt u uw huidige simkaart blijven gebruiken. U kiest voor een sim only abonnement wanneer u een toestel heeft dat nog perfect werkt, of wanneer u recent een nieuw los toestel heeft gekocht. 

Sim only abonnement voor- en nadelen

Een Sim only abonnement biedt veel voordelen, en eigenlijk maar weinig nadelen. Wij zetten toch de voor- en nadelen voor u op een rij:

 
Goedkoper dan een abonnement met toestel
 
U ontvangt geen nieuwe telefoon bij uw abonnement
 
U kunt uw huidige telefoon gewoon blijven gebruiken
 
Uw telefoon moet simlockvrij zijn
 
Meestal per maand bij te stellen en een korte opzegtermijn    

Sim only maandelijks, 1 of 2 jaar kiezen

Bij de meeste providers sluit u een sim only abonnement voor 1 jaar of 2 jaar af. Wilt u tussentijds uw sim only abonnement wijzigen? Dit kan meestal. Daarnaast bieden sommige providers een maandelijks opzegbaar sim only abonnement aan. 

Sim only maandelijks opzegbaar 

Een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is, biedt flexibiliteit en vrijheid. En dat is precies waar het in de mobiele telefonie om draait. Dus wilt u niet lang ergens aan vastzitten? Dan is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement echt iets voor u! Een sim only per maand is vaak wel duurder dan een sim only van 1 of 2 jaar.

Maandabonnement kiezen

Sim only 1 of 2 jaar

Een sim only van 1 of 2 jaar is vaak een stuk voordeliger dan een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. UnitedConsumers biedt u sim only abonnementen aan van verschillende providers, en bij vrijwel iedere provider heeft u de keuze uit een één of tweejarig sim only abonnement - met vaak een leuke korting!  

Sim only 1 jaar afsluiten


Sim only providers

UnitedConsumers werkt samen met verschillende sim only providers. Zo is er altijd wel een provider die perfect bij uw persoonlijke situatie past:

KPN logo

vodafone

   

ben

lebara

 

odido

youfone

 

lucy smartphone expert

\weten Tip van onze expert...

"Woont u in stedelijk gebied? Dan kunt u ervan uitgaan dat u bij elke provider een goed bereik bij u in de buurt heeft. Als u meer afgelegen woont, is het slim om de dekkingskaart van een provider te bekijken."

Lucy Maduro - Telecom expert


Veelgestelde vragen over sim only

Bij een sim only abonnement met onbeperkt internet moet u rekening houden met de Fair Use Policy. Deze voorkomt dat u bijvoorbeeld uw telefoon gebruikt als hotspot voor andere apparaten, of uw databundel als thuisnetwerk gebruikt. In de praktijk houdt het in dat u een maximaal aantal GB's per dag kunt gebruiken. Maar: bij normaal gebruik van uw smartphone hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Uw sim only gedraagt zich dan als een abonnement met onbeperkt internet.

Onbeperkt internet kiezen

Met een onbeperkt bellen sim only abonnement kunt u onbeperkt bellen, maar let op dat hierbij wel een Fair Use Policy geldt. Het is dus niet de bedoeling dat u 24 uur per dag belt. Maar bij normaal gebruik blijft u gemakkelijk binnen de grenzen van deze Fair Use Policy.

In de praktijk is onbeperkt bellen vooral rendabel voor zakelijke bellers. Bedrijven bellen over het algemeen meer dan particulieren, waardoor ze met een sim only abonnement voor onbeperkt bellen de onvoorspelbare variabele kosten uitschakelen en een vast, laag maandtarief krijgen.

Onbeperkt bellen kiezen

Als u naar het buitenland gaat, wilt u uiteraard ook uw sim only onbeperkt internet abonnement benutten. Binnen de EU kunt u in de meeste landen gewoon uw bundel gebruiken zoals u dat gewend bent, zonder dat u bij hoeft te betalen. In landen die niet bij de EU horen, heeft u echter wel te maken met extra kosten voor roaming

Let echter wel op het feit dat de meeste providers andere regels hanteren voor het gebruik van onbeperkt internet in het buitenland. Vaak zit hier namelijk een datalimiet aan. Verbruikt u meer data? Dan moet u bijbetalen. Wij adviseren u daarom altijd, voordat u op reis gaat, bij uw provider na te vragen of u een datalimiet in het buitenland heeft en wat deze limiet is.

Ik heb een andere vraag