Contact
Mijn UnitedConsumers

Sim only afsluiten

extra's

Ruim aanbod  aan providers

mobiel pijl

Goedkoop 
internet en bellen

unlimited

Lage
maandlasten

combineren korting

Bespaar tot wel
€ 60,00 per jaar

Sim only abonnement

Telefoonabonnement sim only

Een sim only abonnement afsluiten is een uitstekende keuze! Zeker als je al beschikt over een goede telefoon die nog wel even meegaat - of nog maar kort geleden een nieuw los toestel hebt gekocht.

Vergelijk en kies bij ons een sim only abonnement dat perfect bij jou past! Zo bespaar je tot wel € 60,00 per jaar.

Mijn sim only kiezen

Bespaar tot € 60,00 per jaar!

Wat is sim only?

Een sim only is een telefoonabonnement waarbij je enkel betaalt voor internet, bellen en sms'en. Bij het afsluiten van een sim only abonnement ontvang je vaak een nieuwe simkaart. Een sim only abonnement kies je wanneer je een toestel hebt dat nog perfect werkt, of wanneer je recent een nieuw los toestel hebt gekocht.

Sim only: de voor- en nadelen

Een sim only abonnement biedt veel voordelen, en eigenlijk maar weinig nadelen. Wij zetten toch de voor- en nadelen voor jou op een rij:

 
Goedkoper dan een abonnement met toestel
 
Je ontvangt geen nieuwe telefoon bij jouw abonnement
 
Je kunt jouw huidige telefoon gewoon blijven gebruiken
 
Jouw telefoon moet simlockvrij zijn
 
Meestal per maand bij te stellen en een korte opzegtermijn    

De opties van sim only abonnementen

Bij de meeste providers sluit je een sim only abonnement voor 1 jaar of 2 jaar af. Wil je tussentijds jouw sim only abonnement wijzigen? Dit kan meestal. Dit zijn de opties van sim only abonnementen:

Sim only maandelijks opzegbaar

Een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is, biedt flexibiliteit en vrijheid. Wil je niet lang ergens aan vastzitten? Dan is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement iets voor jou! Goed om te weten: een sim only per maand is vaak duurder dan een sim only van 1 of 2 jaar.

Kies maandelijkse sim only

Sim only 1 of 2 jaar

Een sim only van 1 of 2 jaar is vaak een stuk voordeliger dan een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Bij vrijwel iedere provider heb je de keuze uit een 1 of 2-jarig sim only abonnement. Daarnaast krijg je bij ons vaak een leuke korting op je 1 of 2-jarig sim only abonnement.

Sim only 1 jaar afsluiten

Sim only providers

Wij werken samen met verschillende sim only providers. Er is altijd wel een provider die perfect bij jouw persoonlijke situatie past! Bekijk hier de beste sim only deals per provider:

KPN logo

vodafone

   

ben

lebara

 

odido

youfone

 
Lucy maduro

duim Goed om te weten

"Stap je over van sim only abonnement? Je kunt je huidige mobiele nummer behouden bij een overstap of verlenging. Dat werkt hetzelfde als bij een abonnement met nieuwe telefoon."

Lucy Maduro - Telecom expert

Veelgestelde vragen over sim only abonnementen

Bij een sim only abonnement met onbeperkt internet moet je rekening houden met de Fair Use Policy. Deze voorkomt dat je bijvoorbeeld jouw telefoon gebruikt als hotspot voor andere apparaten, of jouw databundel als thuisnetwerk gebruikt. In de praktijk houdt het in dat je een maximaal aantal GB's per dag kunt gebruiken. Maar: bij normaal gebruik van je smartphone hoef je je hier geen zorgen om te maken. Je sim only gedraagt zich dan als een abonnement met onbeperkt internet.

Onbeperkt internet kiezen

Met een onbeperkt bellen sim only abonnement kun je onbeperkt bellen, maar let op dat hierbij wel een Fair Use Policy geldt. Het is dus niet de bedoeling dat je 24 uur per dag belt. Maar bij normaal gebruik blijf je gemakkelijk binnen de grenzen van deze Fair Use Policy.

In de praktijk is onbeperkt bellen vooral rendabel voor zakelijke bellers. Bedrijven bellen over het algemeen meer dan particulieren, waardoor ze met een sim only abonnement voor onbeperkt bellen de onvoorspelbare variabele kosten uitschakelen en een vast, laag maandtarief krijgen.

Onbeperkt bellen kiezen

Als je naar het buitenland gaat, wil je uiteraard ook jouw sim only onbeperkt internet abonnement benutten. Binnen de EU kun je in de meeste landen gewoon jouw bundel gebruiken zoals je dat gewend bent, zonder dat je bij hoeft te betalen. In landen die niet bij de EU horen, heb je echter wel te maken met extra kosten voor roaming.

Let echter wel op het feit dat de meeste providers andere regels hanteren voor het gebruik van onbeperkt internet in het buitenland. Vaak zit hier namelijk een datalimiet aan. Verbruik je meer data? Dan moet je bijbetalen. Wij adviseren je daarom altijd, voordat je op reis gaat, bij jouw provider na te vragen of je een datalimiet in het buitenland hebt en wat de limiet is.

Ik heb een andere vraag