Sim Only abonnement

Als u beschikt over een goede telefoon die simlock-vrij is, kunt u met een Sim Only abonnement vele euro’s per maand besparen. Het enige dat u nog hoeft te doen, is verschillende Sim Only abonnementen met elkaar vergelijken om zo het abonnement te kiezen dat bij u past.

Wat is Sim Only?

Bij een Sim Only abonnement betaalt u enkel voor het abonnement (bellen, sms’en en/of internet) dat u afsluit. U ontvangt geen nieuwe telefoon, maar enkel een nieuwe simkaart. U gebruikt dus een telefoon die u al had of die u er zelf los bij koopt

Een Sim Only abonnement biedt verschillende voordelen, maar kent ook enkele nadelen. Welke voor u zwaarder wegen, hangt af van uw eigen voorkeuren.

Voordelen Sim Only Nadelen Sim Only
Goedkoper dan een abonnement met toestel U ontvangt geen nieuwe telefoon bij uw abonnement
Provider geeft vaak korting Uw telefoon moet simlock-vrij zijn
Meestal per maand bij te stellen  
Korte opzegtermijn  
U kunt uw huidige telefoon blijven gebruiken  

Mobiele telefoon zonder abonnement

Als u zelf een mobiele telefoon koopt, wordt deze vrijwel altijd zonder abonnement geleverd. Om te kunnen bellen, sms’en en internetten, moet u dus zelf nog een abonnement afsluiten. Dit is een Sim Only abonnement. Ook als u uw oude abonnement opzegt, maar wel uw telefoon wilt blijven gebruiken, kunt u een Sim Only abonnement afsluiten.

Goedkoopste Sim Only

Er zijn verschillende goedkope Sim Only abonnementen. Bovendien is een Sim Only sowieso goedkoper dan een abonnement waarbij u ook een telefoon ontvangt, dus u bent vrijwel altijd voordeliger uit. Bij een telefoon met abonnement betaalt u namelijk ook uw telefoon maandelijks af.

Voor de goedkoopste Sim Only betaalt u minder dan 10 euro per maand. Er zijn diverse aanbieders van goedkope Sim Only abonnementen. Wij raden u daarom aan om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Let hierbij op het aantal belminuten, sms’jes en MB’s dat u  krijgt en op de looptijd van het contract.

Sim Only providers

Er zijn verschillende Sim Only providers. De vier grootste spelers zijn eveneens de providers die een eigen netwerk beheren, maar daarnaast zijn er ook een aantal providers die gebruik maken van een mobiel netwerk van een andere partij.

Netwerk Providers
KNP Netwerk KPN, Simyo, Telfort, Robin Mobile, Youfone
Vodafone Netwerk Vodafone, Hollandsnieuwe
Tele2 Netwerk Tele2
T-Mobile Netwerk T-Mobile, Ben, Simpel

De mobiele netwerken in Nederland zijn van uitstekende kwaliteit. Let u daarom bij het kiezen van een provider voornamelijk op praktische zaken, zoals:

  • De algemene voorwaarden (hoe worden bijvoorbeeld de gebruikte belminuten afgerond?)
  • De contractduur van het Sim Only abonnement
  • De bereikbaarheid van de klantenservice
  • De opzegtermijn

Sim Only vergelijken

Om een goede keuze te kunnen maken, adviseren wij u om enkele Sim Only abonnementen met elkaar te vergelijken. Dit kan heel eenvoudig via onze Sim Only vergelijker. Het enige dat u hoeft te doen, is uw voorkeuren opgeven (zoals het aantal belminuten, sms’jes en MB’s en/of de gewenste looptijd) en u krijgt automatisch de Sim Only abonnementen te zien die hieraan voldoen.

Sim Only abonnementen vergelijken

Sim Only aanbieding

Een Sim Only abonnement is vaak al een voordelige keuze, maar vaak zijn er ook interessante Sim Only aanbiedingen waarmee u nog eens extra korting ontvangt. UnitedConsumers heeft regelmatig acties waarbij wij bijvoorbeeld de eerste twee maanden uw bundel betalen. 

Heeft u een goede Sim Only aanbieding gevonden? Controleer dan wel altijd eerst of er geen beperkende voorwaarden zijn en hoe lang u gebruik kunt maken van de aanbieding.