Contact
Mijn UnitedConsumers

Geen irisscanner voor Galaxy S5

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 20 januari 2014

De veelbesproken Galaxy S5 krijgt toch geen irisscanner maar een vingerafdruklezer. Het bleek nog niet haalbaar om een irisscanner in een mobiele telefoon in te bouwen. Het nieuwste Samsung toestel is vanaf maart of april verkrijgbaar.

Samsung zet om technische redenen de irisscanner voorlopig in de ijskast. Dat laten anonieme bronnen vandaag aan the Korea Herald weten. Een ingebouwde irisscanner zou het toestel te groot maken. De Galaxy S5 wordt wel uitgerust met een vingerafdrukscanner en een compleet nieuw design. Mogelijkerwijs duurt het nog één of twee jaar voor irisscanners in smartphones kunnen worden geïntegreerd.

Galaxy S5 kopie van iPhone 5S?

Helemaal nieuw is de vingerafdruklezer natuurlijk niet. Apple voegde dit nieuwe snufje al aan de iPhone 5S toe. Dreigt de Galaxy S5 nu een kopie van de iPhone 5S te worden? Edwin van Dongen, manager bij UnitedConsumers Telecom, vindt van niet: "Je ziet een duidelijke tweedeling in de markt: consumenten kiezen voor Apple of voor Android. Met een vingerafdrukscanner verbreedt Samsung het assortiment en blijven ze interessant voor Android liefhebbers. Samsung kan zo haar positie in de markt versterken en tegelijkertijd een goede basis leggen voor de irisscanner. Zodra de Galaxy S5 op de markt is, gaan we het toestel zeker opnemen in ons aanbod."

Nadruk ligt op design

De nieuwste smartphone van Samsung krijgt een ander uiterlijk dan zijn voorganger. Samsung wil echter nog niet kwijt wat die veranderingen precies zijn. De Galaxy S5 gaat in ieder geval terug naar de basis, de nadruk komt te liggen op het design van het toestel. De geruchten gaan dat er een aluminium en een plastic variant van het toestel komt.