Contact
Mijn UnitedConsumers

Samsung Galaxy S5 kent geen koudwatervrees

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 26 februari 2014

Samsung heeft op de eerste dag van het Mobile World Congres in Barcelona haar nieuwste smartphone getoond. De Samsung Galaxy S5 is voorzien van de beloofde vingerafdrukscanner, een hartslagmeter en is bovendien stof- en waterdicht. Vanaf april dit jaar gaat de Galaxy S5 wereldwijd in de verkoop. De smartphone van Samsung is dan natuurlijk ook bij UnitedConsumers verkrijgbaar.

Samsung Galaxy S5: verbeterde versie van de S4

Hoewel de Samsung Galaxy S5 op het eerste gezicht veel op de Galaxy S4 lijkt, zijn er toch verschillen. Het grootste verschil is het aantal kleuren waarin de telefoon verkrijgbaar is. Naast zwart en wit is het toestel ook verkrijgbaar in lichtbruin of blauw. Daarnaast is de Galaxy S5 groter, sneller en uitgebreider dan de Galaxy S4. Een nog helderder scherm, natuurgetrouwe kleuren, een camera met 16 megapixels voor betere details en een verbeterde accu maken dit model het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Stof- en waterdichte behuizing

Ondanks de geruchten is de behuizing van het toestel niet van aluminium, maar van een glimmend kunststof. Het reliëf op de achterkant zorgt ervoor dat de smartphone stevig in de hand ligt. Groot pluspunt is dat het toestel volledig stof- en waterdicht is. We zagen deze toepassing al bij de Samsung Galaxy S4 Active, een variant op de Galaxy S4. Nu is de waterdichte behuizing een vast element bij de Galaxy S5.

Fijne snufjes voor de gadgetjagers

De Samsung Galaxy S5 kent weinig vernieuwingen ten opzichte van de concurrentie. Een vingerafdruklezer kennen we bijvoorbeeld al van de iPhone 5S. Toch denkt Edwin van Dongen, productmanager GSM bij UnitedConsumers, dat het nieuwe toestel van Samsung een succes wordt. "De Galaxy S4 was al zeer populair. De Galaxy S5 is weer net iets beter. De vingerafdrukscanner en hartslagmeter zijn natuurlijk fijne snufjes waar gadgetjagers voor vallen. Dat het toestel ook nog eens waterdicht is, betekent dat we er zonder problemen mee kunnen bellen in de regen."

Bekijk de nieuwste smartphones van Samsung >>