Contact
Mijn UnitedConsumers

Apple presenteert iPhone 6S en iPhone 6S Plus

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 11 september 2015

Op woensdag 9 september 2015 presenteerde Apple de iPhone 6S en de 6S Plus. Beide smartphones zijn vanaf 25 september verkrijgbaar in een beperkt aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het is nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe iPhones in Nederland worden uitgebracht.

De iPhone 6S is de opvolger van de iPhone 6 en de Plus variant onderscheidt zich door de net wat betere interne hardware. Qua ontwerp lijken de nieuwe paradepaardjes van Apple veel op zijn voorgangers. Maar onder de motorkap zijn ze voorzien van een nieuwe processor, meer werkgeheugen, snellere grafische chip en ook beide camera's zijn verbeterd.

Over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus

De nieuwe iPhones zijn net als de iPhone 6 beschikbaar in de kleuren zilver, goud en spacegrijs. Maar er is ook een nieuwe kleur toegevoegd: roségoud. Alle toestellen zijn gemaakt van speciaal 7000-serie aluminium, een sterker soort aluminium dat tot nu toe gebruikt is voor iPhones. De nieuwe toestellen zijn ook voorzien van een nieuwe schermtechnologie: 3D Touch. Het scherm is drukgevoelig, door harder op het scherm te drukken zijn er nieuwe interacties mogelijk.

De belangrijkste specificaties van de nieuwe toestellen:

  • Een 12-megapixel camera
  • Verbeterd 3D touchscreen
  • Sterke aluminium behuizing
  • Beschikbaar in zilver, goud, spacegrijs en roségoud
  • iOS 9, snelle A9-processor en een snelle grafische chip

De iPhone 6S heeft en 4,7 inch scherm, het Plus model heeft een 5,5 inch scherm.

Over Apple

Apple Inc. is een Amerikaanse multinational met het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Opgericht in 1 april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Eind jaren '70 werd Apple bekend door de Apple II, een van de eerste personal computers ter wereld.