Contact
Mijn UnitedConsumers

Vanaf juni 2017 voordeliger bellen in Europa mogelijk

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 27 oktober 2015

Vanaf 15 juni 2017 zijn de extra kosten voor bellen en mobiel internet in Europese landen verleden tijd. Daar stemde het Europees Parlement dinsdag in Straatsburg definitief mee in. Het afschaffen van de roamingkosten is onderdeel van het Roam Like At Home (RLAT) plan. Door dit plan van de Europese Unie kunnen mobiele providers geen extra kosten meer rekenen voor mobiel telefoongebruik in Europa.

Op 30 april 2016 worden deze roamingkosten alvast verlaagd. Bellen, sms'en en internetgebruik in het buitenland mag niet meer gaan kosten dan in eigen land.

Afschaffen roamingkosten

Als het aan de Europese Commissie en het Europees Parlement had gelegen, waren de roamingkosten al veel eerder afgeschaft. De lidstaten hielden dit echter tegen uit vrees voor grote verliezen van telefoonbedrijven.

Fair Use

Om permanent datagebruik in het buitenland tegen te gaan, wordt er door de Europese Commissie een Fair Use Policy vastgesteld. De hoogte van deze limiet wordt in december 2016 vastgesteld.

De roamingkosten binnen Europa worden in aanloop naar de afschaffing op 30 april 2016 verlaagd. Dit zijn de nieuwe maximale tarieven:

€ 0,02 per SMS
€ 0,05 per megabyte mobiele data
€ 0,05 per minuut voor bellen in het buitenland

De afschaffing zorgt ervoor dat u in heel Europa voor vergelijkbare tarieven als in eigen land gebruik kunt maken van telefoondiensten. U hoeft geen aparte bundel meer af te sluiten en er worden ook geen extra kosten in rekening gebracht. Al uw belminuten, sms'jes en MB's worden uit de bundel van uw mobiele abonnement afgerekend. Bij UnitedConsumers kunt u Sim Only vergelijken en het goedkoopste telefoon abonnement afsluiten. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only anonnement ideaal voor u. U verdient meer.