Contact
Mijn UnitedConsumers

Samsung presenteert Galaxy S7 en S7 Edge

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 22 februari 2016

Samsung presenteerde zondag 21 februari 2016 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy S7 en S7 Edge. De nieuwe high-end serie van het Koreaanse bedrijf gooide ook dit jaar weer hoge ogen. Hoewel de smartphones qua uiterlijk veel op hun voorgangers lijken, zijn ze onder de motorkap flink verbeterd. Daarnaast zijn ze nu ook water- en stofdicht en hebben ze een betere camera.

 

Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

De S7 heeft een scherm van 5,1 inch en de S7 Edge is met een formaat van 5,5 inch wat groter. Beide smartphones hebben aan de achterkant een 12 megapixel camera met een groter diafragma en grotere pixels. Hierdoor is volgens Samsung de kwaliteit er met name in het donker op vooruitgegaan. Daarnaast wordt er een nieuw systeem gebruikt om scherp te stellen, waardoor dit een stuk sneller gebeurt dan bij de Galaxy S6.

Zowel de S7 als de S7 Edge hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Zoals de naam al doet vermoeden heeft S7 Edge net als de S6 Edge een scherm dat aan beide zijkanten gebogen is. Ook dit keer zijn ze gemaakt van glas en aluminium. De smartphones zijn net iets dikker dan de vorige serie maar bij de S7 en S7 Edge steekt de cameralens minder ver uit de behuizing.

Meer over de S7 en S7 Edge van Samsung

De makers van Samsung hebben er dit keer weer voor gekozen om ruimte te maken voor een MicroSD-kaart. Vorig jaar schrapte Samsung de mogelijkheid om de opslagruimte op de S6 serie uit te breiden. De nieuwe toestellen hebben ook een grote accu: de S7 heeft een 3000 mAh batterij en de S7 Edge een 3600 mAh.

Draadloos opladen is ook weer mogelijk met de S7 en S7 Edge. Volgens Samsung zal dat ook nog eens sneller gaan dan de vorige generatie. Softwaretechnisch is er weinig veranderd, maar het scherm van beide smartphones kan wel constant aan blijven staan. Om de tijd te tonen of een gemiste oproep. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe versies voor het spelen van games, zoals het maken van een screenshot tijdens een game. Samsung presenteerde ook de Gear 360: een nieuwe 360 graden camera. De Gear 360 heeft twee groothoek camera's van 15 megapixel.

De nieuwste Samsung smartphones verschijnen op 11 maart 2016 in Nederland. De S7 kost € 699 en voor de S7 Edge moet 100 euro meer worden betaald. Bij UnitedConsumers ontvangt u de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge altijd in combinatie met een goedkoop abonnement. Benieuwd naar onze smartphones? Bij ons kunt u eenvoudig smartphone vergelijken. Zo doen we dat.