Contact
Mijn UnitedConsumers

Driekwart internetgebruik mobiel in 2017

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 november 2016

Mediabedrijf Zenith voorspelt dat in 2017 driekwart van het internetgebruik mobiel is. Dit wil zeggen dat 75% van het internetgebruik zich afspeelt op de smartphone of tablet. De laptop of computer wordt steeds minder gebruikt voor internet en een goede smartphone wordt hierdoor steeds belangrijker.

Stijging mobiel internetgebruik

Voor 2016 voorspelde Zenith dat 71% van het totale internetgebruik mobiel zou zijn, maar dit valt iets lager uit en komt neer op enkele procenten minder. Toch is de voorspelling voor 2017 dat 75% van het internetgebruik mobiel is en in 2018 zal dit zelfs toenemen tot 79%. In 2012, toen Zenith begon met deze voorspelling, was het mobiel internet nog 40% van het totale internetgebruik. In zes jaar tijd zal dit dus bijna verdubbeld zijn.

Waar komt deze stijging vandaan?

Een bedrijf komt niet meer weg met een website die niet goed leesbaar is op een smartphone. Alles is tegenwoordig mobiel te lezen en te bestellen. Consumenten hebben ook steeds meer vertrouwen gekregen in mobiele websites. Waar dure aankopen eerst nog vooral via de laptop werden besteld, doen consumenten dat nu net zo gemakkelijk via hun smartphone. Of het nu gaat om het boeken van een vakantie, het bestellen van een tv of het afsluiten van een verzekering.

De stijging komt ongetwijfeld ook door het aantal mensen dat een smartphone of tablet in het bezit heeft. Steeds jonger krijgen kinderen een smartphone en ook veel ouderen zijn er inmiddels aan gewend. Daarnaast zijn er veel gratis wifi punten bijgekomen, wat internetgebruik op de smartphone voor iedereen toegankelijk maakt.

Goede smartphone steeds belangrijker

Door de alsmaar toenemende stijging in het mobiel internetgebruik, wordt de smartphone des te belangrijker. Omdat een smartphone zoveel gebruikt wordt, is een goede smartphone essentieel. De smartphone maakt een dure computer of laptop nu al voor velen overbodig.