Contact
Mijn UnitedConsumers

UnitedConsumers nuanceert Consumentenbond over Samsung

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 13 december 2017

De Consumentenbond heeft Samsung onterecht in een slecht daglicht gezet, aldus Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers.com. De Consumentenbond riep dinsdag op om geen Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy J3 2016 te kopen omdat deze telefoons nog maar enkele maanden worden ondersteund. Overdreven en onterecht, aldus van Selms.

“Volgens de Consumentenbond garandeert Samsung maar twee jaar software updates voor zijn toestellen, maar dat wil niet zeggen dat ze in werkelijkheid ook geen updates meer krijgen”, aldus Paul van Selms.

“Het is in mijn ogen dan ook niet redelijk om te zeggen dat mensen geen Samsung-toestel zouden moeten kopen.” UnitedConsumers heeft zelf geen merkvoorkeur en is niet pro Samsung, anti/pro Apple of andere merken, maar vindt gewoon dat de Consumentenbond spijkers op laag water zoekt.   

Samsung zou de ondersteuning van de drie toestellen binnen twee jaar na hun releasedatum stoppen en er niet meer naar omkijken, aldus de Consumentenbond. De toestellen blijven langer verkrijgbaar en daardoor zouden de telefoons snel verouderen en niet meer veilig zijn.

Volgens Van Selms is dit niet waar. Zo kregen de Samsung Galaxy S6 uit 2015, de S5 uit 2014 en de S4 uit 2013 dit jaar nog gewoon een update. De S6 kreeg in december zelfs nog een update. Ook Samsung reageert dat hun smartphones in Nederland tenminste twee jaar worden ondersteund met updates.

“Consumenten kunnen gerust een Samsung toestel aanschaffen”, aldus Van Selms. De Consumentenbond is een bodemprocedure gestart tegen Samsung, die in maart 2018 dient.